• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2021-09-07 09:07:10 följande:
    Att kalla något för ett slag i luften, eller att skriva om att vissa munskydd räddar vissa människor är att bagatellisera en studie av 350 000 personer som visar att 11-35% av människor skyddas från smitta. Litar på att Klyban kommer att rapportera om alla studier från Peru. 
    Det kan bli en intressant pingpongmatch..

    Klyban rapporterar från Peru och klustret från Bangladesh.


  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-09-07 09:17:31 följande:
    Ska forskarna bakom studien är medlemmar av vad du kallar för klustret?
    Nej, det vill jag inte påstå - men så visste jag heller inte att de deltar i den här tråden.

    Det skulle vara intressant om de gjorde det - det finns en hel del frågor som skulle kunna ställas om deras metod, inte minst utifrån det perspektiv FuckGoogle så klokt beskrev.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-09-07 09:28:41 följande:
    Fler studier är på gång, men lite annorlunda upplägg än den stora studien från Bangladesh.

    Det blir kanske rundpingis 
    Efter att ha studerat pingpongmatchen i ett antal trådar så kan jag bara konstatera att bollarna kan vara rätt skruvade i pingpong.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-09-07 11:42:00 följande:
    Nej, det gör de nog inte. 

    Jag tvivlar på att FP-ligan med sin mångordige härförare skulle vara de rätta att ställa initierade frågor om särskilt mycket alls i ämnet. Men jag håller med om att det skulle bara roligt att åhöra (även om revy inte vanligtvis är underhållning i min smak). 
    Hmm, jag vet vare sig vad FP står för eller vem som leder den ligan.

    Men inget skulle ju hindra dig att ställa initierade frågor - mer än möjligen din upplevelse att diskussion är en lagsport med två tävlande lag. Det är ofta då - i den upplevelseaffekten - som den redan skruvade pingpongen övergår i pangpong.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-09-07 11:58:12 följande:
    Jag har inte med ett ord nämnt att något skulle hindra mig från något alls i det här helt hypotetiska scenariot. Jag påtalade bara att det skulle roa mig att höra er ställa era frågor. 
    Aha, så du hör vad folk skriver här.

    Spännande. Jag kan göra detsamma om jag läser en mycket välskriven bok, alltså nästan höra att texten är äkta och har flyt. Däremot hör jag aldrig när en text skorrar falskt.

    Det är tur det, inte minst mot bakgrund av pingpongmatchen så vore tinnitusrisken påtaglig annars.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-09-07 14:22:40 följande:
    Eftersom jag inte lider av någon psykisk ohälsa så gör jag naturligtvis inte det. I det av dig önskade men tyvärr utopiska Q&A med forskarna bakom studien hade det givetvis varit extremt fnittrigt kul att kunna höra dig och ett par, tre andra ställa era frågor. 

    Ett nöje jag gärna betalat riktigt mycket för att få åhöra. 
    Aha, du menade alltså egentligen inte att du hör röster från nicken på FL men att det skulle roa dig att läsa vissa frågor till forskarna bakom studien.

    Ja, det skulle nog roa mig också.

    Till skillnad från pingpongklustret har jag inga synpunkter på folks språk, inte mer än att det ju finns folk till allt.

    Vi hörsSolig
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-09-07 14:59:34 följande:
    Det finns säkert de som tror att forskning är detsamma som att citera wikipedia - jag är inte en av dessa, men jag dömer inte dig..

    Det finns väl folk till allt som det sägs i tråden Solig
    Det hedrar dig!

    Ingen ska dömas ohördSkrattande
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-09-07 15:16:21 följande:
    Dig har jag dömt ut för länge sedan. 
    FDFMGA skrev 2021-09-07 14:45:42 följande:
    Aha, du menade alltså egentligen inte att du hör röster från nicken på FL men att det skulle roa dig att läsa vissa frågor till forskarna bakom studien.

    Ja, det skulle nog roa mig också.

    Till skillnad från pingpongklustret har jag inga synpunkter på folks språk, inte mer än att det ju finns folk till allt.

    Vi hörsSolig
    Nej, det menar jag inte. Jag menar att det vore roligt att höra er ställa era frågor. Med tanke på hur ni framstår i text så tror jag att det skulle bjuda på stor underhållning om ni gavs möjlighet att verbalt ställa era initierade, framsynta och källkritiska frågor. 

    Synpunkter på människors språk har du haft många gånger, någon eller ett par personer undantagna. 

    Nja, mycket sällan - jag tillhör inte dem som behöver låta världen veta att jag känner till skillnaden mellan de och dem.

    Däremot stör det mig att ett av mina barn inte fixar detta. Men inte tillräckligt för att jag ska agera svensklärare. För övrigt så kommer "dem" att bli standard så det bara att kapitulera.

    Ja, jag skulle gärna se och höra klustret  - inte så mycket för frågornas skull, utan mer för roas av positionering och självbildsputsning.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-09-07 15:53:25 följande:
    FP-ligans paradgren. 
    Huruvida L eller FP är eller var ett sällskap för inbördes beundran vet jag inget om.

    Nåväl, folkpartister/liberaler är väl numer lika sällsynta som munskyddsbärare, kanske de borde uppskattas som de rariteter de är.

    Vi hörsSkrattande

  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-09-07 18:21:43 följande:
    Jag tycker jag hör av dig mest hela tiden genom språkröret som talar för er alla. Vad ni alla säger genom ihåligheterna är däremot... Ja, det är ungefär lika intressant som att Padirac tydligen anser att fickpingis är en erotisk fantasi. 

    Hoppas inte. Men men, oddsen för det är ju som de är. 
    Jag anser mig vara förhållandevis tolerant - vill du spela fickpingis med Padirac så fråga honom, vetja. Han kanske är intresserad.

    Däremot har jag vissa problem med lagsporter. Visst kan jag se dig som en av hen med Vinbarens vänner mest pålitliga avbytare men jag klarar inte av att bortse från att jag under åren sett dig skriva en rad bra inlägg som solitär. Senast i dag - men då i och för sig bara som stöd för en person som inte glömt barnperspektivet i en tråd om "misstagsbarn".

    Hoppas du ursäktar - men helt kommer jag nog aldrig att kunna se dig som enbart en lagspelare.

    Vi hörs!


Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin