• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (KB) skrev 2021-06-12 14:21:32 följande:
    Ingen vet eftersom vi inte kunnat testa.

    Finns länder som drabbats hårdare än Sverige, dem älskar vi att referera till. Finns länder som lyckats bättre än vi, dem kan vi absolut inte jämföra oss med.

    Vi fick in smittan tidigt och var helt maktlösa. Känns jättetryggt, not.
    Jag tror inte att det är så genomtänkt att jämföra med enskilda länder, rimligen blir jämförelsen mer tillförlitlig om man jämför med ett större antal länder med ungefär samma förutsättningar, det är skälet till att jag gärna jämför med Europa eller EU som helhet.

    Men visst, ingen vet. Man kan förstås på goda grunder gissa att en lockdown som efterlevs har effekt så länge den varar - men man kan också utifrån hur smittspridningen sett ut över tid i olika länder på nästan lika goda grunder påstå att effekten över tid är försumbar.

    Ja, vi liksom nästan alla andra öppna länder har nog varit rätt maktlösa sett till åtgärder för att förhindra virusets spridning, bortsett från att hålla distans till andra. Ibland kan det finnas nackdelar med att leva i i en demokrati till skillnad från en diktatur som Kina där man ju mycket effektivt och snabbt lyckades få ner smittan.


  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-06-15 01:08:06 följande:

    Nu har England pratat om förskjuta farten på uppöppnandet och åtgärderna pga delta strainen och vaccin till trots.
    Någon som har en större koll hur det går för dom där, för det är verkligen en plump i protokollet.


    Haha, två minustummar på dig redan för ett inlägg som bara ställer en okontroversiell fråga. Delar av klustret tycks ha mobbning som betingad reflex.

    Jag tycker det verkar som det går ganska bra i Storbritannien, men den brittiska varianten är utbytt mot den indiska och andelen smittade ökar något medan dödstalen fortfarande är mycket låga.

    Så småningom kommer säkert den indiska varianten att bli dominerande även i övriga Europa tills den avlöses av en ny mer smittsam variant och så småningom kommer säkert de som redan har fått två doser att erbjudas en tredje dos.

    Ännu lite mer så småningom kommer man säkert att kontinuerligt vaccinera riskgrupperna mot nya varianter medan övriga delar av befolkningen inte längre kommer att uppmanas lika starkt till vaccination.


  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-06-15 11:41:54 följande:

    Det verkar ge dom en liten oro i England, även för Tegnell läste jag idag någonstans.
    Men som sagt vad, vi ska inte föregå verkligheten, då det är mycket rädsla där ute och att man ofta hoppar över saker.
    Dock är det en adekvat fråga man måste ställa sig, och svaret är inte här än.


    Svaret är kanske redan här - såtillvida att virus muterar ständigt, nästan alla mutationer innebär inte några fördelar för viruset men vi hör bara talas om de som innebär att viruset möjligen blivit mer smittsamt.

    Coronanationalismen omöjliggör en samordnad global vaccinationskampanj och dessutom är vaccinmotståndet så starkt på sina håll att det ändå inte skulle vara möjligt att vaccinera tillräckligt många på tillräckligt kort tid för att kunna bli av med viruset. Jag läste att 40 procent av Bulgariens befolkning tror att vaccinet i sig är en del av en komplott för att döda människor, alltså reducera överbefolkningen.

    För övrigt så kollade jag igenom dina inlägg bakåt, minustummar på alla utom ett den 1 juni och ett 18 maj. Så även den/de som har mobbning som hobby kan missa i sin hängivenhet.

  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-06-15 14:45:52 följande:

    Är det den oro som jag adresserar över just denna strain som du inte gillar?
    Om så, så handlar det bara om vaksamheten i ett senare läge och inte vaccin som så.Har lite svårigheter förstå exakt vad det är du kritiserar, så jag kan svara ordentligt och förtydliga om det går.


    Tja, jag vare sig gillar eller ogillar din oro.

    Du kanske använder dig av gamla familjeliv, där ser man inte om inlägg blir gillade eller ogillade.

    Jag markerar inte inlägg med positiva eller negativa tummar. Du möts alltså med negativa tummar oavsett vad du skriver i den här tråden, men det är inte jag som ger dig dem.

    Jag har inte tumsättning som hobby - men det har förstått hänt någon gång att jag gett någon en tumme - men då för att jag gillat/ogillat inlägget, inte personen bakom inlägget.

    Men jag tror att du oroar dig i onödan för deltavarianten, tror det är så den kallas numera. Den verkar vara smittsammare, men inte farligare - och den kommer att komma nya varianter som tar över efter deltavarianten.

    Har du fått dina två vaccindoser, i synnerhet om det är mRNA-vaccin då fått, behöver du inte oroa dig.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-06-15 15:55:40 följande:
    Så det öppna mobbandet har ersats av garderobsmobbing medelst tummande...

    Kririkerna behöver skärpa sina argument - någon pratade om sina slöa knivar och skedar tidigare, men det är inte dessa som behöver vässas  Solig
    Ja och nej. Såvitt jag kan se är 99,99 procent av klybans inlägg ogillade tråden igenom - och så använder han liksom du gamla familjeliv där man inte kan se tummarna.

    Så trist det måste vara att mobba så intensivt utan att den mobbade är medveten om att han mobbasSkrattande

    Ja, jag såg den haltande metaforen, ibland kan något bli lustigt på ett helt annat sätt än avsändaren avsåg.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-06-15 16:07:08 följande:

    Ahhhhhhh, tummar är inget jag ens tittar på, har aldrig sett ens EN ENDASTE tumme ned.
    Sorry för mitt missförstånd där!(var på ett helt annat ställe än dig)
    Och ja, använder bara gamla och pga alla buggar som var innan på nya, kanske blivit bättre idag?
    Skulle inte beskriva det som en större oro, utan mer som en nyfiken fråga och försöka bena ut vad som sker i framtiden.(Och förväntar mig att det blir nått fel där och när facit kommer.)


     


    Vilka var nu mRNA-vaccinen?
    Jag tar min andra bara antar det är pfizer också, men det får man väl reda nästa vecka när jag får dos två.
    Kommer du ihåg om det var mer eller mindre tillfälliga biverkningar på pfizers vaccin?
    För det jag hörde om astras var rätt hög feber första, och få andra och fått uppfattningen det skiljer sig en del mellan de olika vaccinen.


    Vet faktiskt inte ens om jag får samma vaccin denna gång som första, men det ska bli spännande och se.(får återkommer på den punkten.)


    Ja, har du fått Pfizers tidigare så ska du ju få det nästa gång också.

    Däremot kan det bli problem för de som fått Astras om det blir aktuellt med en tredje dos - om det inte längre finns något Astravaccin tillgängligt.

    Själv skulle jag inte lita på FHM i det avseendet, alltså att det inte kan innebära komplikationer att blanda mRNA-vaccin med konventionella vaccin.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-06-15 23:06:08 följande:

    Mer nyheter om virusets spridning - under december 2019 i USA

    www.dn.se/varlden/studie-visar-att-coronaviruset-fanns-i-usa-tidigare-an-man-trott/

    "Det första bekräftade fallet av coronaviruset i USA rapporterades den 19 januari 2020. Men en ny analys av blodprover som tagits på 24.000 sjuka i delstaterna Illinois, Massachusetts, Mississippi, Pennsylvania och Wisconsin visar nu att sju personer uppvisade antikroppar så tidigt som den 7 och 8 januari 2020.

    Eftersom det tar omkring två veckor för kroppen att utveckla antikroppar efter det att en person smittats av viruset måste den ursprungliga smittan ha inträffat redan den sista veckan i december.

    ...

    Enligt studien, som också refereras av nyhetsbyrån Reuters, visar detta att smittan fanns på en rad håll i USA betydligt tidigare än forskarna tidigare trott. Dessutom fanns den på platser långt från de orter där smittspridningen sedan skulle få fäste."


    Vi kommer väl aldrig att få reda på hur smittan spreds initialt, men det lär knappast vara från en en djurmarknad i Wuhan. Första rapporterade fallet därifrån var väl 10 december, alltså bara någon vecka innan sju av 24.000 amerikaner var smittade, och då i olika delstater.

    Och de tre forskarna vid Wuhan-labbet som misstänks ha kunnat vara smittade fick vård i november, lite väl kort tidsrymd för att smittan ska ha kunnat sprida sig till skilda delar av USA.

    Om smittan hade haft sitt ursprung i ett annat land än Kina hade vi kanske kunnat få svar på frågorna: "När? Var? Hur?".
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-06-15 15:55:40 följande:
    Så det öppna mobbandet har ersats av garderobsmobbing medelst tummande...

    Kririkerna behöver skärpa sina argument - någon pratade om sina slöa knivar och skedar tidigare, men det är inte dessa som behöver vässas  Solig
    Fast det är ju en rätt harmlös sysselsättning i och med att klyban använder gamla FL och inte kan se tummarna.

    Jag såg att det inte enbart gäller den här tråden utan han tycks ha någon eller några stalkare som följer honom genom hela Familjeliv.

    Det finns ju folk till alltSkrattande
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-06-16 11:53:19 följande:

     SCB har frågat svenskarna om vad man tycker om corona-strategin. 


    Hälsan tiger still, typ

    Över hälften av oss svenskar tycker alltså att vi skött smitthanteringen ganska bra. Medan ytterligheterna mycket bra och mycket dåligt ligger kring 10 procent vardera.

    Det tycker jag är mycket lagom Glad
  • FDFMGA
    Tow2Mater skrev 2021-06-16 12:56:58 följande:
    Det var av dem som orkade svara, dvs drygt 50 procent....
    Vad bra!

    I så fall är andelen  som återfinns i ytterkanterna med stor sannolikhet mindre än 20 procent - tja, det är åtminstone min gissning utifrån antagandet att svarsbenägenheten är större om man är mycket nöjd eller mycket missnöjd.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin