• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Agera) skrev 2021-06-04 10:46:38 följande:
    Okej, isåfall borde jag kanske lämna tråden till dig som uppenbart finner det givande att utbyta åsikter med språkligt klena 13-15-åringar. Det er dessvärre ut som din framgång är limiterad.

    Ledsen att jag kallade din store ledare för Röfvén?
    Jag är inte särskilt förtjust i Stefan Löfven och tycker det är trist att han tydligen anser sig kapabel att leda S genom ännu ett val.

    Men det hindrar mig inte från att känna ett medlidsamt förakt för stackare som måste tillämpa namnvoodo gentemot personer de ogillar.

    Självklart är det inte enbart högernationalister som är benägna till namnvoodoo, företeelsen är även vanlig bland andra extremister.
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2021-06-04 13:00:40 följande:
    Om man gör ett pissdåligt jobb med att hantera en pandemi och orsakar tusentals onödiga dödsfall med sin inkompetens så borde man sitta i fängelse, att bli kallad diverse saker är i så fall ett väldigt billigt pris att betala... detsamma gäller för övrig din idol Tegnell.
    Nja, coronanationalister har ju som bekant en övertro på starka ledare, vilket även har bäring för hur de ser på sina hatobjekt.

    Jag skulle närmast definiera påståendet att Löfven och Tegnell borde sitta i fängelse för att ha orsakat tusentals onödiga dödsfall som fylldille i vinbaren.

    Mer radikaliserade högerextremister som vill agera folkdomstol har nog Säpo rätt bra koll på.

    Lustigt förresten att folket i vinbaren alltid utgår från att den egna personfixeringen också är andras. Tegnell är väl en hyfsat kompetent tjänsteman såvitt jag kan bedöma - men jag har förstått att i vinbaren  tror man att han är synonym med FHM och de beslut som fattas där.Tomte


  • FDFMGA
    Anonym (Agera) skrev 2021-06-04 23:14:27 följande:
    Klicka på¨"visa endast" på dig själv, är min rekommendation. Du skriver väldigt nedsättande om andra skribenter. Så börja med dig själv istället för att tillrättavisa andra.

    Det är väl knappast nuvarande statsminister som är problemet. Det är ju partiet S som väljer sin egen partiledare. Ett stort parti vars politiska inriktning enbart består i att klamra sig fast vid makten till vilket pris som helst. Ingen vidare vacker syn. Vad vill de ens?
    Mitt behov av att förvanska personers namn är obefintligt - men du är långt från ensam om att inte förstå skillnaden mellan å ena sidan en åsikt eller en företeelse och å andra ett namn.

    Självklart finns det kritik mot Sveriges sätt att hantera pandemin som är både kunnig och relevant, men kritiken i den här tråden avviker sällan från kritik i andra populisttrådar såtillvida att man pekar ut "Den store satan" som ansvarig för allt ont och där lösningen självklart blir att göra sig kvitt den store satan.

    Kritiken i populisttrådar utgörs främst av av petimeterbesjälat felfinneri eller kaffesumpsiakttagelser tillsammans med utpekandet av den store satan.

    Förstår du förresten skillnaden mellan en bevisad sanning och en hypotes, eller mellan att modifiera ett virus och att skapa ett?
    Anonym (Agera) skrev 2021-06-04 23:26:34 följande:

    Faktum är ju att alla länder fick exakt samma hand. Alla hade exakt noll smittade när kineserna skapade viruset.

    Idioti.




  • FDFMGA

    Allt medan ekot från Melodifestivalen 2020 fortfarande klingar starkt på somliga håll så störtdyker smittotalen på andra.

    Värmen och vaccinationerna samspelar.

    Själv undrar jag hur man resonerar om man tror på en fjärde våg till hösten - att vaccinet är en bluff eller att kineserna kommer att skapa ett nytt potentare virus enligt forskningsrönen från delar av kritikerklustret.

    www.svd.se/smittotalen-stortdyker-hall-ut-ett-par-veckor

  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-06-05 17:24:25 följande:

    En del är nu bekymrade, Tegnell tror inte på någon 4e våg i höst, och med tanke på hur träffsäker han varit innan, är risken alltså väldigt stor för en 4e våg. 


    Så är det nog - är man bara tillräckligt klustrerad så förmår man inte att bilda sig en egen uppfattning oberoende av Tegnell.

    Men annars är det ju fullt möjligt att resonera utifrån ett perspektiv där en stor del av Europas befolkning kommer att vara vaccinerad och vad detta kommer att innebära för smittspridningen.

    Men det är klart, tillhör man ett personfixerat kluster så är det nog svårt att bortse från den egna tillhörighetenSkrattande


  • FDFMGA
    Anonym (haha) skrev 2021-06-05 18:16:08 följande:
    FDFMGA skrev 2021-06-05 17:07:47 följande:

    Allt medan ekot från Melodifestivalen 2020 fortfarande klingar starkt på somliga håll så störtdyker smittotalen på andra.

    Värmen och vaccinationerna samspelar.

    Själv undrar jag hur man resonerar om man tror på en fjärde våg till hösten - att vaccinet är en bluff eller att kineserna kommer att skapa ett nytt potentare virus enligt forskningsrönen från delar av kritikerklustret.

    www.svd.se/smittotalen-stortdyker-hall-ut-ett-par-veckor


    Har du frågat klyban?? Han tror på en 4:e våg och har säkert inget emot att lägga ut texten kring sitt resonemang!

    Som jag skrev är jag inte särskilt benägen till personfixering, så nej - jag har inte frågat klyban.

    Däremot har sett att ett argument för att det ska komma en fjärde våg till hösten är att Tegnell inte tror på en fjärde våg. Möjligen att ett annat argument från kritikerklustret är att viruset är skapat av kineserna och därför mindre förutsägbart än andra virusSkrattande

    Jag tillhör inte vaccinskeptikernas skara och därför tror jag att Europa kommer att skyddas från en fjärde våg tack vare att befolkningen i Europa till stora delar kommer att vara vaccinerad.

    Jag har förstått det som att kritikerklustret inte tror att vaccin skyddar, men kanske jag har missförstått. Eller möjligen att klustret definierar skvalp som våg. Självklart kommer smittan  att finnas kvar, men här i Europa i så begränsad omfattning att det inte blir relevant att tala om en våg.

    Men det skulle vara intressant att få ta del av några fler argument för att det kommer en fjärde våg från den solfjäder av kunskap som kritikerklustret utgör.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-06-05 20:00:59 följande:
    Du förstår inte att biten ovan var ett sarkastiskt skämt från någon som var kritisk mot hur FoHM skött sig under pandemin, och inte ett argument för att våg 4 kommer i höst? Det är så trist att behöva förklara skämt. 

    Trist också att du som vanligt grupperar människor och generaliserar, och dessutom spekulerar om vad denna påhittade grupp som du kallar för kritikerklustret, kan tänkas ha för argument för olika saker. Jag är kritisk mot Sveriges handhavande av pandemin, men känner inte att jag tillhör någon grupp eller kluster, så kan inte stilla din nyfikenhet beträffande denna påhittade grupps åsikter. 

    Själv tror jag att om vaccinationerna fortsätter i rask takt, och om 12-17 åringar också får vaccineras och de faktiskt vaccineras, så blir det ingen större våg i höst.  
    Javisst, det är klart att det går att betrakta det mesta som kritikerna i den här tråden för fram som skämt, somliga rätt obehagliga, som det om att Tegnell och Löfven borde fängslas, andra mindre obehagliga. Alla nästan alltid personfixerade.


  • FDFMGA
    Anonym (haha) skrev 2021-06-05 20:46:39 följande:
    Så det var en retorisk fråga då, eller? Eller vad menar du??? Du vill bara ha svar från kritikerklustret och skiter i varför de som inte ingår i det tror att det kommer en 4:e våg??
    Du kan se mitt svar till Fuck Google som ett exempel på reciprok kausalitet.
  • FDFMGA
    Anonym (haha) skrev 2021-06-05 22:06:17 följande:
    Sure!! Men ändå spännande att se vad den siamesiske åsiktstvillingen påminner oss alla om!!
    Jag är inte helt säker på att Fuck Google och jag är åsiktstvillingar bara för att vi inte tror på en fjärde våg. Bara oss emellan vågar jag nästa försäkra dig om att vi tycker olika i en mängd frågor, hon och jag.
  • FDFMGA
    Anonym (haha) skrev 2021-06-05 23:12:22 följande:
    Du glömmer inte av att missförstå ser jag!! Där ser man tydligt vilken agenda du har!!
    Nja, ven du anser vara min åsiktstvilling år ointressant.

    I mörkret är alla katter grå.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin