Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (ABC) skrev 2021-06-04 18:44:49 följande:
    Ett citat ur artikeln:

    ?Vad man kan göra med stöd i lag är att sätta individer som smittats eller blivit utsatta för smitta i karantän. Då får de varken lämna eller ta emot besök.?

    ?Vi har gjort allt vi har kunnat för att få ner smittan.?

    Nej, det har man inte. Personer som har blivit utsatta för smita har uppmanats gå till jobb och skola.
    Det är ju nu en helt annan aspekt igen.... som vi har diskuterat sååå mycket. 
  • AndreaBD
    Anonym (Agera) skrev 2021-06-04 23:26:34 följande:

    Det var ett väldans tjat om vilken hand olika länder fick när Coronan bröt ut. Faktum är ju att alla länder fick exakt samma hand. Alla hade exakt noll smittade när kineserna skapade viruset.

    När smittan väl var ett faktum valde Tegnell och regeringen att inte agera överhuvudtaget, vilket gjorde att smittan fick fäste och vi körde på med melodifestivaler med mera som om inget hade hänt.

    Idioti.


    Ähhh.... Det säger sig självt att det INTE kan vara så att alla länder fick exakt samma hand. Det finns ofantligt många olika faktorer: Läge, befolkningstäthet, kommunikationer, m.fl. 

    Det är inte bara med coronaviruset där Finland har klarat sig bra, utan även när det gäller pesten. Och det beror nog på läget, i utkanten av Europa, och på den glesa befolkningen. 

    En del är faktiskt slump. Vart smittan hamnar först, att den hamnade i Italien, inte i Tyskland eller något annat land. Just länder som Tyskland, Frankrike och Spanien förstod mycket väl att de skulle vara näst. Ändå lyckades de inte bättre än vi (förutom kanske Tyskland, lite bättre....). 

    Att Norge och Finland inte drabbades så mycket är inte konstigt. Man kunde ju nästan förutse att det skulle komma dit sist och man hade nog räknat med att alla nordiska länder skulle drabbas mindre än länder i centrala Europa. Av nån anledning har Sverige drabbats mer, uppenbarligen genom folk som rest in från andra länder. 

    Och vad är det där att Kina skulle ha "skapat" viruset? Om någon skulle vilja skapa ett biologiskt vapen, så skulle de ta något mer lämpligt virus.

    Och melodifestivalen ställdes ju in. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-06-05 13:26:15 följande:
    Ställdes melodifestivalen in? 
    2020, ja.
  • AndreaBD
    Anonym (KB) skrev 2021-06-05 14:01:36 följande:
    27 000 pers på friends arena lördagen den 7 mars 2020. 

    www.expressen.se/noje/svt-i-krismote-om-melodifestivalen/

    Fohm avrådde inte från att stoppa den svenska finalen med full publik.

    Den 18 mars tog ESC beslut att stoppa hela finalen 2020.
    Jag är inte förvånad. Just första veckan i mars, då började man oroa sig, och antagligen tänkte man sig: Allt efter det ställer vi in. Men bara den där måste få vara. Det är inte precis en liten grej att ställa in en sån stor händelse, man har nog investerat mycket pengar i det, som man vi få in igen. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-06-05 15:56:41 följande:
    Nej, den ställdes inte in. Varför skriver du så? 
    Jag menade den internationella. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-06-05 16:00:22 följande:
    Nej, jag vet. Men AndreaBD visste tydligen inte det. 
    Jo. Det var det jag menade. Den slutliga, internationella ställdes in. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-06-05 14:17:22 följande:
    Det är inte precis en liten grej med pandemi heller, med folk som blir sjuka och dör. Nästan så att det är aningen viktigare än en melodifestival, men så var ju inte bedömningen i Sverige.
    Nu går inte jag på sånt. Men om jag skulle göra det, och om jag hade haft biljett och tyckte att det fanns risker med det - då är det ju bara att låta bli att gå. 
  • AndreaBD
    Anonym (KB) skrev 2021-06-05 14:12:07 följande:
    Jag är inte heller förvånad, här har vi aldrig tänkt i försiktighetsprincipen. I Danmark gick det bra att ställa in. 
    Olika prioriteringar helt enkelt.
    Skillnader lär ligga i lagarna. Dvs. jag tror inte att det hade gått rent lagligt att förbjuda en sån tillställning. Men hur lagarna ser ut, det diskuterade vi redan längre bak i tråden. Och i Sverige gick det ju inte, lagligt, att förbjuda sånt. 
  • AndreaBD
    Anonym (Agera) skrev 2021-06-06 23:32:33 följande:
    Jodå jag var på plats och minns mycket väl när Tegnell sade att smittan aldrig skulle nå Sverige och rekommenderade folk att åka på sportlov.

    Fast nu har vi ju en "pandemilag" och det behövdes inga grundlagsändringar för att genomföra den. Så du säger ju mot dig själv.

    Sen är det otroligt löjligt att skylla regeringens tafatthet på oppositionen.
    Pandemilagen bryter uppenbarligen mot grundlagen. 

    www.2000tv.se/artiklar/

    och mot dem mänskliga rättigheterna. Så hur kommer vi runt det? Vill man verkligen kasta bort såna säkerhetsåtgärder mot diktatur och barbari? Senast gång något land (i Västeuropa) gjorde det fick de Hitler. 

    Förresten, jag har sagt det förut, men du var nog inte med i debatten då - Tysklands grundlag är väldigt lik den svenska. Enda skillnaden är att man har byggt in undantag där.  Det står nämligen att man får bryta mot det när det är nödvändigt och dessutom måste det vara skäligt. Det är lite lurigt, men det är ett sätt. Därför FÅR Tyskland ha lockdown, och Sverige får inte. 
  • AndreaBD
    Anonym (Agera) skrev 2021-06-06 23:34:59 följande:
    Då får man väl skapa en sådan lag. Hur svårt ska det vara?
    Framför allt så tar det flera år - två riksdagsbeslut med ett riksdagsval emellan. Jag skulle tro att man kanske gör det nu, men det tar ju tid. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin