Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2021-05-19 15:22:21 följande:
    Så det är enligt dig fakta att myndigheterna FHM och Socialstyrelsen har undanhållit sanningen om materielbrist och annat? De ville inte erkänna hur det egentligen stod till. Gäller det enbart de saker du tar upp här eller är det annan fakta som du vill komplettera med rörande hur svenska expertmyndigheter fört befolkningen bakom ljuset under en kris? Är regeringen informerade? Är de kanske rentav med på det...?
    Så har jag inte sagt. Det är du som tolkar. Och du vill att jag ska nappa på något av detta. Men jag försökte faktiskt att uttrycka det som vi faktiskt VET. 

    Och jo, det är fakta att de måste ha vetat att det finns brist på masker och annan utrustning. Alla andra svenskar visste ju det, man behövde bara titta på nyheterna. Då är det också fakta att de inte ville säga det, för det var ju inte så att de inte visste.

    Jo, jag vet, det är alltid lite tolkning med, det finns nästan inget som är renodlad fakta. Och egentligen vet jag förstås inte: Ville de inte säga så, eller blev de ombedda att inte säga det.... poängen är av någon anledning måste någon ha tyckt att det var en bra idé att inte säga så exakt som det är. Och det är det mest sakliga och neutrala sätt att uttrycka det. Och det är ju nästan exakt det jag har sagt? 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2021-05-19 15:24:38 följande:

    Har man?
    Påvisa det då, för annars tror vi inte på dig.
    Annars vet alla om att det var svårt med skyddsutrustning och material i starten, så det kan aldrig vara det du tänker på.


    Och jag som trodde FHM och Tegnell var lätt förstådd, men detta inlägget visar att så inte är fallet.


    Jo, uppenbarligen är det det hon menar... Som om det vore något nytt att vi inte hade tillräckligt med skyddsutrustning och material. 

    Varför exakt de inte sa som det är, och om det nu är hela sanningen, det vet vi inte heller. Det vi vet är att de sa under hösten det som de inte sagt under våren.
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2021-05-19 17:48:41 följande:
    I samband med pandemins början inventerade Socialstyrelsen tillgången till skyddsutrusning - det man kom fram till blev sekretessbelagt.
    Okej, men även om den inventeringen är sekretessbelagd så talade ju alla om att det är så (jag menar folk som jobbar inom vården, även chefer), att det inte fanns tillräckligt. Det kunde man ju höra varje dag på nyheterna. Och även socialstyrelsen har ju inte förnekat att det var så. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-05-20 10:31:46 följande:
    Var precis på väg att skriva att det var ju både klädsamt och sympatiskt av dig att erkänna det när jag såg att det är ett kolon och inte en punkt efter meningen.
    Jag är inte upplagd för gåtor och har ingen aning vad du menar.

    Men om du tittade på presskonferensen idag, så sa ju Tegnell det som jag sa....att det var pga att man inte hade resurserna. Hade han sagt det direkt DÅ, förra våren så hade det inte orsakat en massa gissningar.
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2021-05-21 20:16:13 följande:
    Menar du att du tror att FHM visst ansåg att symptomfria sprider en stor del av smittan, men att de valde att hävda motsatsen offentligt?
    De har ju inte hävdat motsatsen, de har - som med allt annat - bara sagt att det inte är bevisat att det är så. Och så tänker de ju hela tiden. Man går inte efter om något är mer sannolikt än något annat, utan man pratar om ifall man vet eller om man ännu inte vet. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2021-05-21 20:12:57 följande:
    Här kommer mera felaktigheter och desinformation, framfört av självaste Johan Giesecke, konsult för Folkhälsomyndigheten, och förmedlat av SVT.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/fd-statsepidemologen-kraftfulla-atgarder-som-syns-pa-tv-ar-bara-viktigt-for-politiker

    ?? Det svenska systemet att låta sjukdomen spridas ganska obehindrat leder till en stor del av immunitet hos befolkningen, om det kommer en andra våg. Dessutom kan sjukvårdspersonal som är friska i övrigt återgå till arbetet efter sjukdomstiden utan skyddsdräkt, säger Johan Giesecke, före detta statsepidemolog.?
    Det vet vi ju redan att Giesecke har spridit en del tokigheter. Han börjar nog bli lite gammal. Och då menar jag att han antigen börjar bli dement, eller att han är mer benägen att ta risker när han väl har blivit ganska gammal. Inget att förlora?
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-05-22 10:53:41 följande:
    Varför skulle FHM använda sig av en person med begynnande demens? Finns det verkligen inga andra som de tycker är kunniga nog för att samarbeta med och konsultera tror du?
    Konstig fråga. Så lätt är det ju inte heller att veta hur en persons aktuella sinnestillstånd är när de var varit i pension i några år, och man inte har haft så tätt kontakt med personen. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-05-22 19:54:25 följande:
    Konstigt svar. Det är väl ändå rimligare att tänka sig att en myndighet som FHM åtminstone inte anlitar dementa personer som konsulter. 

    Hur vet du att "man" inte haft så tät kontakt med Giesecke? Det kan väl säkert anställda på FHM ha haft? Varför är det troligare att de inte haft det än att de faktiskt har haft det? 

    Det här är en artikel från 2019 med den person som du menar har börjat bli dement och som varit pensionerad under några år. Han tycks inte ha saknat uppdrag och erbjudanden, den "gamle token". 

    www.sjukhuslakaren.se/smittskyddsexperten-som-aldrig-slar-sig-till-ro/
    Herregud, jag har ju inte påstått att det säkert är så, utan bara att det kan vara så! Och att man inte har lika mycket kontakt när man INTE längre jobbar ihop som när man jobbat ihop - det säger väl sig självt? 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-05-24 08:22:39 följande:
    Ja, det är ju inte så förvånande att dina spekulationer, eller fritt fantiserande kan man ju också kalla det, alltid sammanfaller med hur du vill att det ska vara. Men visst - du har rätt, klart det kan vara så. Giesecke kan ha en begynnande demens. Det kan för all del Tegnell också ha. Johan Carlson har kanske också börjat insjukna, han är ju bara 5 år yngre än den gamle Giesecke. 

    Jag tycker inte att det säger sig självt att man per automatik har mindre kontakt när man inte längre jobbar ihop. Jag vet många fall där det är precis tvärtom och ännu fler fall där det inte förändrats - de personerna har lika mycket kontakt trots att de inte längre arbetar på samma arbetsplats. Hur det är med just de här personerna vet givetvis inte jag (och heller inte du) men Tegnell sade själv förra året att han och Giesecke stått i regelbunden kontakt efter att Giesecke slutat på myndigheten. De har ju en historia tillsammans där Giesecke var den som anställde Tegnell och det är väl - nu när det är lov att spekulera utan att bli utsatt för anklagelser om personförföljelse - troligt att de även har eller har haft en vänskapsrelation. 

    Här är en underhållande krönika (troligen inte din humor men jag tycker att den är mycket fyndig och träffande):

    www.aftonbladet.se/kultur/a/lA7g5L/tegnellmejlen--ett-svindlande-maktspel
    Nu behöver vi väl inte dra till alla osannolika möjligheter. I alla fall framställer inte jag såna spekulationer som rena och enda sanningen. 

    Det är klart att Giesecke anställde Tegnell. Han var väl chefen på den tiden, så den uppgiften tillföll väl honom. Möjligt att de har (haft) en vänskapsrelation. Dock - vad gör en person i Tegnells positition och när han nu är i rampljuset, när hans kompis kommer med lite egensinniga påståenden, som inte är konform med FHMs linje? Jag skulle säga, 99 av 100 skulle då distansera sig från honom.

    Och den artikeln är verkligen helt fritt fantiserat. Finns ju inte belägg för en enda liten grej där!
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2021-05-26 12:34:10 följande:
    Med tanke på Cummings privata agerande verkar han själv ha haft andra mål och annan strategi än alla de som utsattes för omfattande restriktioner och lockdowns.. Kanske menar han (eller någon annan ) att det är just restriktionerna och lockdowns som var medlet för att uppnå flockimmunitet Tomte
    Hmm... jag minns dock att Boris Johnsson alldeles i början av pandemin verkade så himla taggat på att Sverige uppenbarligen skulle satsa på flockimmunitet och att det verkar vara en bra idé och han tyckte att Storbritannien skulle ta efter. Svenska källor förklarade då för honom att britterna hade missförstått, men det tog ett tag tills det sjönk in hos Johnsson. Så Cummings kanske har rätt där. 

    Jag vet förstås inte om det var så som tidningarna har framställt det, men utifrån media, var det intrycket som jag fick. Och när Johnsson hade börjat förstå och börjat svänga om lite, så blev han själv sjuk i covid....
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin