Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Mr BaBabelino) skrev 2021-03-18 08:13:59 följande:
    Var är din saklighet klyban?

    Det är allmänt känt att regeringens s.k gymnasieamnesti styrde migrationsverkets beslut att låt 8000 män utan asylskäl stanna i Sverige.

    Det tog nästan ett år för regeringen att få fram en pandemilag. När den till slut kom så var den riktigt dålig.
    Sedan är det ju inte sakligt heller att blanda in en helt annan lag som inte har med detta att göra. Kanske går de två inte ens att jämföra för att det där med gymasieamnestin inte ens är en lag? Nu har jag inte kollat det närmare och är inte insatt där, men det är ju inte heller ämnet. 

    Men det tog inte ett år. Första lagen kom ju under våren redan. 
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2021-04-04 11:20:00 följande:

    Dansk undersökning visar att snabbtester inte är så tillförlitliga

    Håll fortsatt social distans trots snabbtester är väl konklusionen

    www.dn.se/varlden/dansk-undersokning-nara-halften-av-snabbtesterna-gav-falskt-negativt-svar/

    "Mellan den 1 februari och 23 mars testades 117.670 danskar med både pcr- och antigentester inom 48 timmar. 4.069 av pcr-testerna gav ett positivt svar, alltså att personen var smittad av sars-cov-2-viruset, medan siffran för antigentesterna bara var 2.159. Det innebär att 1.910 personer (47 procent) fick ett falskt negativt svar av antigentesterna.


    ?Man kan se på antigentester som en mycket vid såll. Den fångar upp de mest smittsamma, men inte alla som potentiellt kan smitta. Därför betraktar vi antigentestet som ett screeningsverktyg. Det är ett extra redskap för att hitta och bekämpa virus?, säger Tyra Grove Krause på Statens serum institut i ett pressmeddelande."


    Det förklarar nog varför man inte vill sätta in snabbtester i större omfattning här. Jag vet att andra länder, bl.a. Tyskland kör regelbundna tester, en gång i veckan eller så, på inte bara sjukvårdspersonal utan även fotbollproffs, m.fl. 
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2021-04-14 01:03:43 följande:
    Kortison det var på tapeten i juni 2020, men kanske inte i inhalationsform. Inflammationsdämpande.

    Astmamedlet i fråga går ofta under namnet pulmicort. Kan ges med nebulisator eller i pulverform med turbuhaler.
    Precis. Jag har själv pulmicort , och det är inte särskilt långsökt att man tänker det kan ju kanske göra nytta. ;)
  • AndreaBD
    klyban skrev 2021-04-14 11:56:57 följande:
    Hur gick det med cystisk fibros medicinen man pratade om för ett år sedan typ, är den standard medicin eller inte använd speciellt ofta?
    Ingen aning, faktiskt. Jag kommer inte ihåg vad den hette....
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2021-04-14 22:22:54 följande:
    Själv har jag slutat med varje kortisonpreparat vården provat på mig då min kropp inte kommer överens med dessa preparat. Istället har jag ett perparat vars biverkning kan vara allmänsjukdomskänsla och influensaliknande symptom, eller enbart liknande övre luftvägsinfektion - perfekt i dessa tider..

    Utan preparatet har jag perioder med astmatiskt hosta och det har fått en och annan att springa åt andra hållet i en gång i affären... - lika perfekt  detta med

    Annars ska ju kortiston vara ett dundermedel, så länge det inhalleras så ska det inte heller ge samma belastning på kroppen som långtidsbruk av kortison kan resultera i.
    Hmm... nu börjar jag också tänka om det är okej att ta det i längden, jag får väl kolla närmare. Jag brukar säga att jag hostar utan medicinen och jag hostar också med medicinen, bara lite annorlunda. 
  • AndreaBD

    Jag funderar på en sak - det här med biverkningen av Astra Zeneca och även Johnsson&Johnsson - om det bildads blodproppar, så borde man kanske kunna förebygga med blodförtunnande mediciner? Man har ju redan tidigare satt in såna mediciner när det gäller svåra fall. Det har ju inte varit ovanligt med vanliga blodproppar heller när det gäller covid. Tänk om man t.ex. skulle kunna ge de som får Astra Zeneca vaccinet lite blodförtunnande mediciner i förebyggande syfte? Har något sett forskning runt detta? 

  • AndreaBD
    pyssel skrev 2021-04-17 10:52:18 följande:
    Det som också har rapporterats med misstänkt koppling till vaccinet är blödningar...
    Ja, det hade jag glömt. Då är det inte en sån bra idé. Förutom förstås om man börjar förstå bättre vad som ursakar vilket. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2021-04-18 15:49:57 följande:
    Det är så oerhört få som fått blodproppar som en biverkning av AstraZenecas vaccin, skulle man ge blodförtunnade som en förebyggande åtgärd inför och under de första veckorna efter vaccinering med AZ skulle förmodligen en betydligt större andel drabbas av inre blödningar och dessutom skulle misstron mod vaccin i allmänhet och AZ-vaccinet i synnerhet spädas på.

    Tydligen är det redan många som vägrar vaccinera sig om vaccinet är Astrazenecas vilket är sorgligt i och med att risken att drabbas av en allvarlig biverkning i stort sett är försumbar.
    Man har dock haft framgångar med det i Tyskland - att ge blodförtunnande till svårt sjuka människor med covid. Utan Astra Zeneca vaccin alltså, under våren. Kanske gjorde det inte så mycket nytta som man trodde då. Under våren hade Tyskland ju så låga dödsantal. Men det ändrade sig sedan med andra vågen.
  • AndreaBD

    Vad var det för galning som bråkade med Tegnell på presskonferensen? Han krävde att alla invånare i Karlskoga kommun måste testas och att FHM hade lovat det i någon skrivelse, för att det har något utbrott av covid. 

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin