Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2021-02-02 19:16:14 följande:
    Om du inte förstår, måste jag väl göra en Andrea, och förklara det självklara.

    Det finns 200 vårdplatser, sen utökas kapaciteten till 230.

    A - Målet är att inte överbelasta.
    Först är det ok med 195 patienter, sen är det ok med 225.
    Allt vad vi gör inriktas helt och hållet på det. Vi är nöjda om målet nås.

    B - Målet är att minska antalet patienter så mycket som möjligt.
    0 patienter är målet (kan inte uppnås, men det är ändå målet). Detta ändras inte även om antal vårdplatser utökas. 
    Allt vad vi gör inriktas helt och hållet på det. Vi är nöjda om målet nås. 

    Det är skillnad på dessa två strategier och dom är motsägelsefull.

    Säger citatet mer om jag citerar hela intervjun? Kan göra det, men du kan också kolla själv, via länken. Det finns ingenting där som ändrar det jag citerade.

     
    Skit i det, jag tänker inte läsa det! Förutom att du är väldigt otrevlig, så läser du ju inte ordentligt heller vad man skriver, så man får i regel svar som bygger på missförstånd.
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2021-02-03 21:56:09 följande:
    Nu argumenterar du själv för att man har accepterat en viss nivå på smittspridningen.

    www.hbl.fi/artikel/sverige-bestort-over-finlands-beslut-inrikesministern-det-finns-en-upprordhet-over-situationen/

    ?? Jag beklagar det beslutet. Det gör hela regeringen. Sverige hade ju gärna sett att vi hade hanterat alla lika, att vi hade haft öppna gränser och att vi hade tittat på hur den faktiska situationen ser ut. Vi tror ju inte att gränser i sig stoppar ett virus. Det handlar om rekommendationer, åtgärder och information till dem som reser.?

    Så här lät det för ett halvt år sedan. Finland hade då fått ner smittspridningen, och man ville inte få in mera smitta än nödvändigt. Sverige, som då hade en mycket högre smittspridning, ansåg tydligen att Finland inte hade någon bra anledning att stoppa viruset vid gränsen, Finland borde ha accepterat en större smittspridning.

    Nu stänger Sverige själv gränserna, för att man inte vill få in den brittiska varianten. Nu finns det en bra anledning att försöka stoppa viruset vid gränsen. Smittspridningen som den såg ut i våras ansåg man vara acceptabel, men nu när man riskerar att få det ännu värre, då är det tydligen för mycket.
    Det är väl ändå skillnad mellan att acceptera och att inte har något val? Man hade inte resurser i våras, var inte tillräckligt förberedd just när det gäller labbkapacitet. 

    Och nej, jag förstår faktiskt inte varför svenska politiker blev upprörda då. 
  • AndreaBD

    Högstadieskolorna ska ha distansundervisning i Stockholm v. 10. V. 9 är ju sportlov. Får se vad de säger på presskonferensen, hittills ser det ut så i alla fall.

  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2021-02-23 21:03:01 följande:
    Jag uttryckte mig tydligen otydligt. Vi tar det en gång till:

    Det förblev också oklart om den italienska varianten kom åt att spridas i Sverige i våras eller inte. Tegnell kunde inte förklara varför FHMs egna skriftliga rapporter om förekomsten av den italienska varianten vecka 44 inte verkar stämma överens med det som FHM har gått ut med i medierna, nämligen att den italienska varianten inte spred sig alls.

    Datakällorna gällde överdödligheten. Inte den italienska varianten.

    Det finns olika typer av journalister. Jag gillar dem som är pålästa och ställer sakfrågor. Intetsägande frågor om vad Tegnell tänker om ditt och datt, och frågor om när man får krama mormor kunde med fördel slopas.
    Frågan var dock antagligen för invecklat för att kunna avgöras på en presskonferens. Tegnell måste nog också se det skriftligt för att kunna bedöma det.
  • AndreaBD
    klyban skrev 2021-03-01 14:56:53 följande:

    Det intressanta är att vi lyfte detta mycket tidigt i tråden.
    Och dessa sekundära döda och även att dessa kommer ske i större utsträckning i andra länder än Sverige.
    Detta skulle BESTÄMTS förnekas och nu står vi här med detta resultat vi sade.

    Det börjar bli jobbigt att alltid ha rätt!


    Japp, det är det jag menar. Det säger sig självt att det inte kan finnas ETT självklart sätt och om man bara följer det, så dör inte så många. Allt man gör har sina för-och nackdelar. 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2021-03-01 16:42:31 följande:
    Hur kan du mena av vad som angavs i linken (som rubriken sa) att restriktionerna dodar lika många som viruset? Utveckla ar du snall.
    Det är inte jag som måste utveckla det, utan de som har gjort dessa undersökningar, skrivit om det i artikeln. Och jag har inte ens sagt att det är lika många, men man kan lätt tänka sig att det kan vara så. Om tredje världen får mindre stöd så kommer man snabbt upp till några miljoner. 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2021-03-01 16:42:31 följande:
    Hur kan du mena av vad som angavs i linken (som rubriken sa) att restriktionerna dodar lika många som viruset? Utveckla ar du snall.
    Hä?  Jag har inte ens påstått det, jag säger bara att det är mycket sannolikt. Det är ganska självklart att fler dör i utvecklingsländer - och ju, man är snabbt uppe 2,5 miljoner - för att man inte får samma hjälp under pandemin. Utöver det finns det en hel del andra faktorer, det förklarades ganska bra i "vetenskapens värld" igår kväll. Du bor ju inte i Sverige ....

    www.svtplay.se/vetenskapens-varld

    Vet inte om du kan se det, men.... I alla fall berättade de också att man t.ex. i ... jag tror det var Uganda, har gjort en lock-down, utan att ge folk möjligheten att ens få tag på mat. Men det var många olika aspekter. T.ex. också överdödligheten. Vet man egentligen varför den har varit hög eller låg i olika perioder? Har folk dött i större grad under en period och därför i mindre grad sedan?

    Eller  - min egen fundering nu: Kan det vara så att det i överdödligheten även ingår människor som inte har sökt vård, inte lyckats få hjälp? Jag börjar fundera på det för att en nära anhörig till mig faktiskt har dött nyligen, och det var inte i covid, utan snarare pga omständigheterna omkring (som i alla fall har bidragit). 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2021-03-01 17:07:18 följande:
    Ja, dessutom kommer effekterna av restriktionerna att klinga av så mycket långsammare än effekterna av pandemin.

    Och med lite otur så kommer de enorma summor som pumpats in i lockdownekonomier att innebära att vi har en global finansiell kris framför oss.
    Sant.
  • AndreaBD
    Anonym (realist) skrev 2021-03-06 07:44:49 följande:

    Coronaförnekarna och Tengellisterna verkar ah hittat ur tråden oc hut på gatan.

    Usch!

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/R9omdx/nu-drabbas-sverige-av-konspirations-pandemin


    Försöker du på allvar bunta ihop dessa Q-Anon-anhängare, konspirationsteoretiker och nynazister med dem här i tråden som försöker hålla debatten lite sakligt? 

    Självklart tycker jag sämre om dessa som demonstrerar än om "gnällspikarna" i tråden. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin