Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-26 20:31:52 följande:
    Nu ska jag avslöja en hemlighet för dig - om någon skickar en länk brukar det betyda, läs länken, jag tyckte den var intressant, begrunda. Jag tyckte det var läsvärt. Känner mig pinsamt mycket på Andreanivå för min förklaring, men ok. Jag förlåter dina mellanstadielärare för att inte ha förklarat detta för dig, för det fanns väl inget internet på den tiden det begav sig. 
    Om du vill ge dig in i matchen och diskutera med andra, skulle det underlätta om du lärde dig några basala saker som tex vad en länk innebär. Och kanske länken säger det man vill framföra, utan att man behöver lyfta något ...
    Detta VAR ett personangrepp! Och det efter att jag t.o.m. har bemödat mig att anpassa mig till din överkänslighet och din benägenhet att tolka allt på fel sätt. Från min sida har jag verkligen gjort mer än vad man kan förvänta sig, eftersom dina påståenden var från början ganska ogrundade. Hur vore det att du också skulle bidra lite till trevlig kommunikation? 
  • AndreaBD
    Anonym (Undrar) skrev 2020-12-26 21:41:08 följande:
    Förstår att det är jobbigt för dig att de flesta inte håller med Padirac, eftersom du delar hennes/hans åsikter.

    Men nu handlar tråden om något helt annat så försök att inte rikta fokus på annat genom att byta samtalsämne, även om diskussionen blir jobbig för dig.
    Haha. Om det ÄR så att de flesta inte håller med Padirac - och att det inte mest handlar om flera nicks per person - så är det verkligen ett dåligt betyg på nivån på den här tråden. Han är ju faktiskt den som har mest aning om hur samhället fungerar. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-27 12:48:38 följande:
    Skulle nog vilja påstå att varken du eller padirac vet hur samhället fungerar. Hen trodde väl t.o.m att regeringen är folkvald.
    Det han menade var 100 % korrekt. Tror du verkligen att du kan förvirra folk genom att tolka saker på ett konstigt sätt? 
  • AndreaBD
    Anonym (realist) skrev 2020-12-27 16:40:46 följande:

    De hundra personer som satt i samma plan som den smittade har inte kontaktats alls.


    Om de har kommit med flygplan från Storbritannien så ska de ju ändå i karantän? 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-27 16:08:12 följande:
    Aha, tror du också att regeringen är folkvald? Det säger ju allt om hur lite du kan.
    Vi vet båda hur det är och det vet Padraic också, och du bara spammar....... 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-12-27 19:37:19 följande:
    Är det det här du kallar för att de "ska i karantän"?

    "Folkhälsomyndigheten uppmanar alla inresande som har vistats i Storbritannien räknat från den 12 december att stanna hemma i minst sju dagar, att undvika kontakt med andra så långt det går samt att testa sig snarast efter ankomst med uppföljande test fem dagar efter ankomst. Även övriga i hushållet bör stanna hemma i väntan på provsvar."
    Jag har faktiskt också reagerat på det sättet som Aftonbladet har framställt det. Så frivilligt är det ändå inte, men det är ju de lokala smittskyddsläkare som har ansvaret. 

    Möjligt att det ändå kan bli missar i samarbetet, det är något som bör förbättras framöver.
  • AndreaBD
    Anonym (realist) skrev 2020-12-27 22:42:18 följande:
    Mika Salminen och Frode Forland har varit ödmjuka genom hela pandemin och inte kritiserat andra länders strategier. Till skillnad från den arrogante Tegnell som knappt hunnit med annat än att slå sig för bröstet och uttrycka sin egen förträflighet samt alla andras brister. 

    Tyvärr ledde hans förträflighet och flockimmunitetsstrategi som gick emot hela världen till tusentals döda i onödan. Nu får han stiga ner från piedestalen och bli dömd som den svikare och förlorare han är i folkets ögon.

    Avskeda TegnellKräks
    Den bilden stämmer inte heller. EN GÅNG har Tegnell gjort det misstaget. Men aldrig sedan dess. Och experterna i övriga nordiska länderna har också någon sagt något, även om de oftast undviker sånt. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-12-28 12:58:59 följande:
    Ja, om att vi inte alla vet hur en Regering kommer till, precis som det skulle betyda nått för nått i om COVID-19.
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-27 19:48:43 följande:
    Sola sig i varandras glans, det är ju precis det ni gubbar gör.
    Tror jag ansluter mig till Pyssel och Påven, och slutar slå huvudet i väggen, dvs försöka att kommunicera med Klyban.
    Så storartat att du tillkännager att du inte tycker att kvinnlighet är ett handikapp ... skulle ha skämts ihjäl om min morfar eller farfar skulle ha känt sig nödsakad att påpeka detta uppenbara faktum, och då var då ändå dessa gubbar en aning äldre än du är. 



    Precis. Att hela tiden upprepar onödiga saker och påståenden som han nog själv vet är fel, kallar jag för spammande. 
  • AndreaBD
    Anonym (realist) skrev 2020-12-28 15:24:26 följande:
    "Begränsningar i rätten att driva näring eller utöva yrke får införas endast för att skydda angelägna allmänna intresse"
    Jag skulle tro att den lagen griper där någon BÖRJAR driva en verksamhet, eller där det diskuteras om någon kan behålla sin legitimation (t.ex. läkare). Där tittar man kanske på personens lämplighet? 

    Nu är jag inte insatt i såna lagar, men jag skulle tro att just näringsförbud och de slags lagarna som du har citerat och länkat till här är till för att avgöra om en viss person får driva näring eller utöva ett yrke, men INTE om man kan stänga en verksamhet pga en pandemi. 
  • AndreaBD
    Anonym (realist) skrev 2020-12-28 16:57:40 följande:
    Så regleringen av öppethållstiderna och den nya planerade pandeminlagen bryter emot grundlagen? Intressant.
    Du verkar ha dålig läsförståelse. Det har jag varken skrivit eller menat.

    Jag har mest sagt, att den lagen som du citerade styr sånt som om folk får grunda egen firma eller om läkare som har gjort misstag får behålla sin legitimation. Just den lagen styr nog INTE saker så som öppettider och stängningar av  köpcentrum. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin