Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (ABC) skrev 2020-12-18 22:44:00 följande:
    Problemet här är att också friska kan sprida smitta. Vems rättigheter väger tyngre? Den smittade symptomfria vårdarens rätt att röra sig fritt, eller den gamlas rätt att slippa bli smittad?
    Men vad är din slutsats då? Vad är det man ska göra? Bryta mot grundlagen? Det är förstås ett av alternativen. Vet någon vad som händer då förresten? 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-18 23:26:24 följande:
    En utländsk reporter frågade idag varför Sverige inte tar till lock-down. Löfven sade inte att det inte går. I stället förklarade han hur Sverige sätter in rätt åtgärder vid rätt tidpunkt, och nu är det rätt tidpunkt för att begränsa ännu mera. Följdfrågan är då naturligtvis varför man inte kunde ha gjort det här lite tidigare, sjukvården har ju varit hårt pressad länge. Nej, det hade inte fungerat, för då hade folk inte följt rekommendationerna.

    Det här resonemanget blir väldigt konstigt. De som inte brydde sig tidigare, varför skulle de bry sig nu? Och varför låta sig styras av just den här gruppen av människor? Väger deras krav på frihet tyngre än vårdpersonalens önskan om åtgärder som faktiskt kan få ner smittspridningen?
    De gör alltid så. Men det var några andra också som försökte fråga mer konkret, nämligen "har ni laglig möjlighet att sanktionera när affärsinnehavare inte sköter det här?" och Löfven sa nej.

    Och även med den där reportern från Financial Times som jag tror du syftar på, var han relativ tydlig den här gången. Den mannen ställer någon fråga varje gång och har varit ganska otrevlig ibland. Sedan brukar han skaka på huvudet över svaren han får. Han verkar verkligen inte veta att det finns hinder i lagarna. 
  • AndreaBD
    Anonym (Trött) skrev 2020-12-18 22:17:53 följande:

    Nu är jag lite sen på bollen här, men läste precis att munskydd under rusningstrafik införs från och med 7 januari. På konferensen lät det ju mer som det skulle starta direkt.

    Vad fan väntar vi på? Folk kommer ju åka kollektivt under jul och nyår! Nu får man ju hoppas folk har vett att använda munskydd ändå och nte vänta till sista sekunden, dvs 7/1. 


    Det är väl den 24. december som alla nya rekommendationer gäller? 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-19 00:49:41 följande:
    Samma möjligheter till karantän verkar finnas i Sverige, men man har tydligen tagit den ståndpunkten att nyttan för samhället inte är så stor att den skulle uppväga besväret för den enskilda individen. Och det här hänger väl ihop med det att man inte anser att presymptomatisk smittspridning har så stor betydelse.

    I Finland har man i stället den åsikten att den presymptomatiska smittspridningen är så pass betydande, att samhällsnyttan överväger de enskilda individernas besvär, och samhällets kostnader för karantänen.

    Förra veckan satt 12000 personer i karantän i Finland.
    Man kan inte använda den lagen till att beordra en lockdown i alla fall. Bara enskilda personer. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-19 09:32:07 följande:
    Viruset är inte nytt och okänt längre. Oerhört mycket data och kunskap har samlats senaste året. 3 olika vaccin har tagits fram på rekordtid.

    För ett år sedan kunde man säga att viruset var nytt och okänt. Inte idag. 
    Vi vet nästan ingenting om långtidsföljder, vi vet inte hur länge man är immun efter att man har haft det. Och det vi vet om hur man kan behandla det, överleva en svår variant - det vet man lite grann om, men inte särskilt mycket. 

    Det finns ju gott om sjukdomar som har funnits i flera år tills man började få lite bättre förståelse av dem.
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-19 13:18:49 följande:
    Osanningar? Citerar bara vad Tegnell sa tidigare, att det var mycket farligt att tro att munskydd kan lösa Sveriges problem. Men plötsligt händer det, nu verkar han inte tro att det är mycket farligt, utan att kanske munskydd kan bidra till att få ner smittan.
    Så skönt att du hoppar över någon förklaring på 5årsnivå.
    I citatet står det, ja. Din sammanfattning att han trodde "munskydd var farliga" är ju inte samma sak. 
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2020-12-19 15:07:22 följande:
    Och så var hackandet på Tegnell igång igen..Kräks
    Och både han och Johan Carlsson säger fortfarande att det finns en risk att det också kan ha negativa konsekvenser, men om det skulle bli så att det bara blir fler människor i tågen, färre tåg eller något, då omvärderar man då.

    Det har du kanske hört, men alla har kanske hört det... :) 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-12-19 17:14:56 följande:

    Problemet är ju att det aldrig går stänga ned vården för de äldre.
    Och de som är på hem idag är ofta så sköra att de inte ens klarar den allra minsta infektion, än mindre en kraftig som COVID-19.


    Det mest noterbara här, det är att klustret vill inte prata om lösningar bara påpeka och inte ha en lösning.
    Och tror Regeringen är den skyldiga, fast än det faktiska ansvaret ligger på kommun, landsting och region.


    Jag tror ingen av dessa i klustret vill lägga en endaste krona på denna pandemiberedskap.


    Det tror jag inte heller. Och visst, det går ju inte att skicka alla gamla på en ö i 40 dagar, som på medeltiden. Jag menar, de måste ju ha hjälp, de måste ha andra människor nära sig. 
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2020-12-19 18:17:08 följande:
    Själv tror jag att problemet med panemin dels är en sjukvårdskris, dels en strukturell kris.
    Det  tror jag också.
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-12-19 21:29:30 följande:

     


    AndreaBD skrev 2020-12-19 20:51:41 följande:
    Det tror jag inte heller. Och visst, det går ju inte att skicka alla gamla på en ö i 40 dagar, som på medeltiden. Jag menar, de måste ju ha hjälp, de måste ha andra människor nära sig. 

    Ja, äldre på hem kan man aldrig riktigt skydda, pga den stora personal man har.
    Men man måste kunna göra nått inför influensasäsongen och de äldre inom vården.


    Dock verkar inte den viljan finnas bland viss, vilket är udda och man undrar varför man inte ser sina äldre släktingar och närstående som tillräckligt viktiga att försöka skydda.


    Snabbtesterna kan nog göra nytta där. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin