Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-12-15 18:22:09 följande:

     


    AndreaBD skrev 2020-12-15 18:07:20 följande:
    Och c.19.se rapporterar 12900 på fyra dagar

    c19.se/

    Vi märkt att personen för bara desinformation, vi kan anta av politisk agenda och med tanke på hur den år utformad.


    Eller så kan han inte ta till sig information korrekt, dvs. läser fel. Han angav ju källor - bara det gällde ju inte en dag utan fem. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-15 19:01:37 följande:
    Både igår och i fredags rapporterades c:a 8000 nya fall på c19.se

    Hur man än vrider och vänder på det så kommer sanningen ikapp. Vi befinner oss i en katastrofsituation.
    Ja, jag kan läsa av tabellerna rätt, kan du? 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-15 19:15:56 följande:
    Ja, 8000 nya fall igår
    8000 i fredags
    12000 idag och försumbara siffror under helgen.

    När de rapporterar säger de: 20000 sen i fredags. Det betyder EFTER i fredags. 

    Tisdagens 20000 rapporterade avser alltså lördag+söndag+måndag+tisdag = 500 + 0 + 8000 + 12000 = drygt 20000.

    C:a 2000 värre än samma period förra veckan.

    D.v.s utvecklingen är djupt oroande. 

    De som försöker bagatellisera katastrofen hade varit skogstokiga om de borgerliga hade orsakat så här usla siffror.
    5 dagar, inte 4. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-15 22:39:31 följande:
    Fredag 8000 smittade
    Lördag 500
    Söndag 0
    Måndag 8000
    Tisdag 12000

    Det blir c:a 28500 på dessa 5 dagar. Är det svårt att förstå?
    Eftersom de rapporterar 20000 sen i fredags kan man utgå ifrån att fredagen då inte är medräknad, för då stämmer siffrorna.

    Oavsett sifferexercisen så är det tydligt att flockimmunitetsstrategin gett en lavinartad ökning av smittan. Sjukvården går på knäna och vi är värre drabbade än i våras. 

    Sjukvårdspersonalen sliter arslet av sig och räddar fler liv än någonsin. Regeringen och dess anhängare gör inte ett skit utöver att peka finger mot sjukvårdspersonal och försöker skylla sitt eget misslyckande på oppositionen.

    Trots massiv och väl underbyggd kritik får inget fäste eftersom media alltid kommer försvara en vänsterregering. Inte ens pedofili nära partitoppen kan få media att reagera. Inte heller att människor dör i drivor. Det är okej, bara sosseriet regerar så är allt okej.
    Stämmer inte! Kan du inte en gång INTE frisera siffrorna? Siffran som du sa tidigare stämde på 5 dagar. Inte på 4 som du sa. Det här kanske är 6 dagar? Eller 7? Du verkar ju inte ta det så exakt. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-15 19:35:17 följande:
    Efter fredag kommer lördag. De rapporterar antalet fall "sen i fredags". D.v.s lördag, söndag, måndag,  tisdag. Det är logiskt och stämmer med siffrorna. Det blir 4 dagar.

    Ska du räkna fredagen också får du lägga till de 8000 som rapporterades den dagen.

    Hur man än räknar så fortsätter smittspridningen att öka.
    Det finns 5 röda staplar i diagrammet. Alltså är det 5 dagar. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-15 23:01:09 följande:
    Jag tar datat från c19.se och det stämmer alldeles utmärkt.

    Enklast är kanske att kolla 7-dagars-snittet. Just nu ligger det på c:a 6000 smittade per dag. Det ger 42000 per vecka, vilket är ett nytt rekord. Det går inte så bra för FHM och regering.
    Okej, det kanske stämmer för omväxling då. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-16 00:45:30 följande:
    Idag visades hur den höga dödligheten på äldreboenden korrelerar med den höga smittspridningen i samhället. Det här har påpekats många gånger av diverse experter, men FHM verkar inte dela den synen. Man menar tydligen att det borde vara möjligt att ha en hög smittspridning i samhället samtidigt som man stoppar smittan vid dörren till äldreboendet. I Finland anser man att smittan i samhället måste vara låg för att de äldre ska kunna skyddas.

    Det är självklart att man inte strukturerar om äldrevården på nolltid. Och eftersom man inte kan göra det, så måste man välja en strategi som beaktar att äldrevården inte fungerar. Vad kunde man ha gjort på nolltid? Inga underverk, men åtminstone det som grannländerna gjorde:

    Man kunde ha infört hushållskarantän för att minska den presymptomatiska smittspridningen. Men eftersom man menade att den smittspridningen var obetydlig, så gjorde man inte det. Tvärtom så uppmanade man alla symptomfria att leva som vanligt.

    Så snart skyddsutrustning fanns tillgänglig, så kunde man ha uppmanat alla anställda inom vården att använda munskydd. Det gjorde man inte, snarare avrådde.

    Man kunde ha utgått ifrån att barn både smittas och smittar. Man kunde ha utgått ifrån att viruset i vissa situationer kan spridas längre än två meter. Så tänkte man i andra länder, men inte i Sverige.

    Tongången har ju varit en helt annan i Sverige än i Finland också. Våren gick ut på att ?Sverige gör rätt?. Unga ska hålla igång samhället, medan de äldre håller sig undan. Det är alltså helt på sin plats att gå på restaurang medan sjukhusen fylls. Under hösten har Tegnell låtit förstå att läget är under kontroll och smittspridningen låg i en situation som skulle anses vara katastrofal i Finland. Man lade normen för hur man ska bete sig under en pandemi i våras, nu är det tydligen svårt att ändra på den. Trots att man nu väldigt strängt säger ?ska? om alla rekommendationer, så mildrar man det med tillägget ?om man kan?. Och många kan tydligen inte.

    www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/lararna-pa-raketskolan-i-kiruna-nekas-hemarbete

    ?Vi har gjort allt vi kan? sades det på våren. Nej, den där lagen som skulle ha tillåtit regeringen att stänga köpcenter, den använde man aldrig.
    Igen.... om och om igen... man kan göra mycket så länge man inte har fått allmän, hög smittspridning i samhället. När man väl har det så kan man INTE dem sakerna som du och andra Finland-bon hela tiden föreslår. Varken smittspårning eller karantän av anhöriga får att genomföra då. Så varför tjatar ni om dessa saker? Det går ju inte när det är för många! 

    Hur det ser ut i äldrevården OCH i sjukvården - det har man vetat länge. Men ingen regering har velat ta i det. Det är inget man blir populär med, inget man vinner nästa valet med. Och det tar tid att ändra, ja. Det är äldrevården själva som påstår att det är pga allmän hög smittspridning som de får in det. Men de gjorde ju en utredning nu hur det har gått så långt, och där kom de fram till motsatt resultat - det har väl länkats till det redan. Då var det brister i själva äldrevården, inte allmän smittspridning. Och det finns exempel på boenden som har skött det bra. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-16 01:42:49 följande:
    Du vet mycket väl att ingen klagat på att FHM gjort olika scenarier. Det är ju det helt sanslösa uttalandet att det inte skulle bli någon större smittspridning i höst som var och är helt oförsvarbart. 
    "vi tror inte att det blir en andra våg, men vi kan inte veta säkert".

    Är det oförsvarbart? Jag skulle snarare säga att det är dumt att förlita sig på något som helt uppenbarligen inte går att förutsäga säkert. 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2020-12-16 13:14:44 följande:
    Vilken av den mat du tänkt köra ut i jul dödar virus? Kan du inte svara?
    Talade du bara ur nattmössan igen?

    Det är visserligen ditt signum att undvika diskutera, men vill du ha en ny chans och svara, eller ska vi bara inse att du inte hade nått sakligt?

    Men nu blev det tråkigt förstår jag


    Ursäkta, off topic nu. Men jag diskuterade i en annan tråd om det här med svininfluensan och narkolepsin. Du hade ju en länk tidigare om hur det hängde ihop? Jag lyckades inte förklara det så bra, samtidigt som jag tyckte det kan vara lugnande om folk vet att de inte behöver vara rädda för att det nya covid-vaccinet skulle orsaka just narkolepsi. Och jag hittade ingen bra länk heller. Det var någon som sedan förklarade det, men jag är inte helt säker att det var exakt samma. 

    Om du har lust, så kan det vara intressant för några om du hittar den där länken igen. 

    www.familjeliv.se/forum/thread/80824522-vaccin-explosion-i-smitta
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin