Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-16 23:39:16 följande:
    Enligt mina beräkningar mer än en miljon. Några tjänstemän och högt avlönade beslutsfattare har uppenbart lagt ned en del tid på frågan. Minst 100000 för detta skulle jag säga.

    Sen har vi själva utskicket. MassSms kan kosta c:a 30 öre st, men detta är ju en jättemassa SMS. Går säkert att pruta, men har du förtroende att regeringen klarar det?
    Långt ifrån! Det tar någon IT-tekniker några timmar, och kostar då kanske .... 5000?  Och jag skulle mycket väl kunna tänka mig att telefonbolagen kan övertygas att bjuda på dessa sms, alltså kostnaden. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-16 23:48:02 följande:
    Jag menar samma restriktioner som alla andra. Vad man än har för restriktioner så blir det ?som vanligt? efter ett tag, alla andra i ens omgivning har ju det likadant. I Finland talar man om ?Det nya normala?.
    Om du med detta menar att folk kommer att vänja sig så pass mycket att de är nöjda med det och kan leva så ett tag till, så håller jag inte med. Människors grundläggande behov - och att umgås med andra är ett sånt - kan man inte "träna bort". 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-12-17 11:14:03 följande:
    Sen har då den lilla detaljen med att SMS utskicket var ett fiasko som inte gjorde någon som helst nytta vilket i sin tur alla sagt innan det skickades ut men som man i vanligt ordning struntade i och körde sitt eget race.
    Hur vet du det?? 
  • AndreaBD

    Förresten, efter att det har påpekats så mycket vad FHM har haft fel i, så tänkte jag ta upp dem sakerna som FHM har haft rätt i. Delvis mer rätt än andra länder.

    - Skolor/barn driver inte smittspridningen. Andra länder stänger inte heller 
      skolor och förskolor numera. Tyskland t.ex., men just nu stänger de skolorna
       ändå för att det är så extrem smittspridning.

    - Appar. Vi vet att Sydkoreas och Israels appar har varit framgångsrika, men 
       samtidigt också ren statlig övervakning. Något som vi aldrig skulle vilja ha.
       Tegnell har sagt det,  att man antigen har en integritetskränkande eller en
       ineffektiv app, några länder försökte ändå. Tysklands app har inte varit
       framgångsrik. Jag tror Norge och Finland har någon, men jag har inte hört att 
       det skulle ha varit en framgång. 

    -   Kontaktsmitta spelar ingen stor roll.  Där låg vi också före när andra länder 
        fortfarande fokuserade för mycket på det.

    -   Man kan inte ha lockdowns och stänga skolor mer än en, två gånger.
        Dessutom stiger smittspridning genast igen när man öppnar upp och folk
        orkar inte hålla sig till strikta regler i  1 - 2 år tills man har vaccin. 

  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-12-17 11:37:55 följande:
    Japp och det tar FHM och regeringen 10 minuter att läsa andra myndigheters utlåtande över idén, men det sket man i vanlig ordning i. Så SMSet kostade kanske inget, men symboliskt kostade den väldigt mycket för den bekräftade bilden av en myndighet och en regering som är totalt bortkopplad från verkligheten och famlar omkring med löjliga och total ineffektiva åtgärder.
    Vem säger det? Du! Du vet inte om andra tänker så. 
  • AndreaBD
    K Markatta skrev 2020-12-17 16:07:55 följande:

    Kungens uttalande har nu blivit en internationell nyhet:

    www.bbc.com/news/world-europe-55347021

    Sweden's King Carl XVI Gustaf has described 2020 as a "terrible" year and says the national coronavirus strategy has failed.

    He made the remarks as part of an annual TV programme reviewing the year with the royal family.


    Det jag undrar är varför får man aldrig höra sammanhanget, frågan eller det som kommer innan? Så här lösryckt finns det ett stort tolkningsutrymme. Och då börjar man ju misstänka att det där uttalandet var mindre spektakulärt än vad kvällstidningarna gör av det. Men dumt är det i så fall! 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-12-17 14:50:20 följande:
    Precis, när man får för hög smittspridning så stänger man, det gör vi INTE i Sverige här har vi öppet hus oavsett smittspridning. Så nej deras taktik liknar inte alls våran alls. De AGERAR när smittspridningen ökar, det gör inte vi.
    AndreaBD skrev 2020-12-17 12:54:09 följande:

    - Appar. Vi vet att Sydkoreas och Israels appar har varit framgångsrika, men 
       samtidigt också ren statlig övervakning. Något som vi aldrig skulle vilja ha.
       Tegnell har sagt det,  att man antigen har en integritetskränkande eller en
       ineffektiv app, några länder försökte ändå. Tysklands app har inte varit
       framgångsrik. Jag tror Norge och Finland har någon, men jag har inte hört att 
       det skulle ha varit en framgång. 


    Du verkar ha missat att man har stängt högstadieskolorna i Stockholm i måndags. Gymnasieskolorna har ju stängt redan tidigare. Och Tyskland hade när man fick en liknande smittspridning som i våras bestämt att ha en "mjuk lockdown" med öppna skolor och öppna affärer. Bara när smittspridningen gick upp mycket mer än i våras gjorde man till slut en hård lockdown. Men det är ju också jullov, barnen är ändå hemma i 3 veckor. Och igen - Sveriges regering KAN inte, FÅR inte beordra en lockdown. 

    Samma lamhet med samma ursäkter. Där andra länder försöker med alla medel, ink appar sitter vi och gör ingenting, låter smittan spridas obehindrat och gnäller i efterhand över andra länders misslyckanden men blundar för vår egen katastrofala fiasko. Så återigen nej, deras taktik liknar inte våran öht, de försöker aktivt vi gör ingenting.

    Att du personligen bara råkat missa precis allt som kan tänkas vara mer framgångsrikt än det FHM dikterar tror jag ingen är speciellt förvånad över. 


    VAD exakt tycker du att jag har missat? Jag har inte hört av någon bra app än. Men inte du heller uppenbarligen. Och det är inte så att man inte har försökt utveckla en ändå. Men man har ganska tidigt sagt, att det verkar inte gå. 

    Att kalla att inte vara med i matchen öht för man inte fått tummen ur och sen gotta sig åt andras misslyckande försök  för "att ligga före andra". är skrattretande. Om du missar bussen men sen visar det sig att bussen fick stopp och stannade halvvägs så betyder inte det att du varit förutseende och smart. Det betyder att du var sen.

    Fattar ingenting. Just där var vi inte sena. Din förmåga att dra slutsatser från samband är något haltande. I Sverige har vi inte haft lockdowns men här håller folk inte reglerna öht. Mao stämmer inte din teori för fem öre.

    Ofattbart hur coronanationalister lyckas göra ett episkt fiasko till en framgång. Har aldrig någonsin i mitt liv sett maken till rationalisering och förnekelse. Det finns något väldigt sjukligt över det.

    Du har inte förstått alls vad jag menade. Jag menade att man i Sverige inte tyckte att lockdown var en bra idé (det kan tyvärr också vara så att man mest sa det för att det inte gick att beordra en lockdown pga lagarna).  Tanken var: Det hjälper inte att ha en eller ens två lockdowns om vi ändå måste öppna upp igen, och om hela pandemin tar 12 - 18 månader. Då kör vi hellre lite lättare restriktioner under hela den perioden, annars kommer folk inte att palla heller. 


    Och det visade sig vara en realistisk syn på saken. Folk i andra länder pallar inte. De håller sig faktiskt i mycket mindre utsträckning till reglerna än folk här i Sverige. 

  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-17 18:01:34 följande:
    Sure. Regeringen anlitar en random it-tekniker på att utforma SMS'et samt föra dialogen om dess innehåll med en annan it-tekniker om dess utformning. Detta gjorde de säkert på eget bevåg och regeringen har i vanlig ordning inget ansvar för det inträffade.
    ??? Tror du att Löven själv skickar SMS till var och en? Snarare sätter man en it-tekniker (man har säkert egna) på att göra någon slags program och skapar en lista på alla nummer som ska få SMS, antagligen får de dem ganska klart och redo att använda ifrån dem olika mobiloperatörerna.

    Jag kan inga detaljer, men det är inte svårt att förstå att det blir ett massutskick som är snabbt fixat. 
  • AndreaBD
    K Markatta skrev 2020-12-17 17:44:32 följande:
    Uttalandet kommer från SVT:s program Året med kungafamiljen. Det är också SVT som publicerat en nyhetsartikel om det och sedan har andra medier hakat på.

    Programmet har dock inte sänts i sin helhet ännu men SVT har publicerat ett kortare klipp tillsammans med nyheten:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/kungen-jag-anser-att-vi-har-misslyckats

    Ja, jag har lyssnat på den. Det finns inget sammanhang där, bara den meningen som kommer direkt i början, så att man inte vet vad som har sagts innan. 


    Dessutom....  kungen ska väl inte uttala sig om politik? Bara därför är jag säker på att det är något som kvällstidningarna har blåst upp. Sverige får dåligt rykte i hela världen, bara pga dumma journalister. 

  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-12-17 17:39:19 följande:

     


    AndreaBD skrev 2020-12-17 17:08:39 följande:
    Det jag undrar är varför får man aldrig höra sammanhanget, frågan eller det som kommer innan? Så här lösryckt finns det ett stort tolkningsutrymme. Och då börjar man ju misstänka att det där uttalandet var mindre spektakulärt än vad kvällstidningarna gör av det. Men dumt är det i så fall! 

    Intressant är också att man inte får höra frågan.


    Ja, det är ju det jag säger.  
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin