• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-23 15:00:04 följande:
    Har sett och hört nyligen från olika håll att det förväntas att 80% måste vara vaccinerade, så det tar ju ett tag ... och kanske vill inte 80% vaccinera sig heller. 
    Jag såg en siffra på 90 procent, så hög andel är det inte möjligt att komma upp i såvida man inte tvångsvaccinerar.

    Men alla bedömningar måste ju delvis vara spekulationer - så ur detta perspektiv kommer ju Israel att ha ett första svar som åtminstone är giltigt för Israel.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-01-23 15:05:37 följande:
    Ja, att stifta nya lagar är ju en del av det regering och riksdag sysslar med, så det är ju helt sant. 

    Brukar ni förresten prata om Österrikes -30tal då ni pratar om kriget? 

    Jag har en del internationella kontakter i mitt yrke och frågan kommer ofta upp om det verkligen är sant det som en del media presenterar om Sverige i deras hemländer - de vet förståss att jag inte skäms för vad deras media skriver då verkligheten ofta är betydligt mer komplex än rapporteringen av enskilda företeelser.

    Tror du att Anders har beslutat vilka lagar de har att förhålla sig till?  Jag menar, om man inte håller med Anders men ändå har förstått att lagarna är det som sätter ramar för vad Anders kan göra så verkar det obegripligt att lasta Anders för detta...   

    Nu är det ju iofs inte så att Anders är den som beslutar det du inte håller med om utan det är en myndighet som fattar detta beslut och de har personal, internationella kontakter och ett vetenskap att luta sig mot.

    Men visst, Anders är problemet .. jag läste förresten nyligen att han inte vet vad droppsmitta är - det är väl de på vinbaren som vet mest om droppsmitta har jag hört -  

     
    Åh fan, serverar de Bäska droppar på vinbaren. Jag som trodde Bäska droppar var sprit.

    Den här trådens vinbarsperspektiv är ju rena universitetet för oss som inte går på barer nu under pandemin. jag har fått lära mig att vinerna på vinbaren inte är förslutna, det vill säga aldrig varit korkade.

    Och jag som trodde att det fanns mycket korkat på vinbaren.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-01-23 15:20:00 följande:
    Jag tror att 90% är hanterbart om det inte är över långa tider även om det är jobbigt, KOL-patienter kommer kanske inte upp i dessa nivåer sades det av en läkare jag pratade med.

    Som vanlig kan jag ha missförstått och det finns säkert någon i tråden med yrkeskompetens som kan rätta mig.
    Ingen rättelse - men väl ett komplement.

    lakartidningen.se/opinion/debatt/2020/05/manniskan-anpassar-sig-snabbt-till-hypoxi-koppling-till-covid-19/
  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-23 16:18:54 följande:
    Haha, skulle du anlita Federley som barnvakt då?
    Ja, om jag hade känt honom när våra tjejer var små - så varför inte.

    Mig veterligt är Federley homosexuell men inte pedofil. Det finns mycket i vinbaren som är mer korkat än korkarna på vinflaskorna.

    Ärligt talat är det ganska grovt att insinuera att Federley skulle vara pedofil - att du däremot inte har kommit så långt i din forskning att du upptäckt att det är skillnad på pojkar och flickor sett till könen är nog bara bra.
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-23 16:13:14 följande:
    Att Sverige är storleksordningen 100 gånger sämre än Kuba kanske kan få dig att fatta vidden av regeringens misslyckande.
    Du får lära dig decimalräkning på din kulram. Det går och då får man fram ett annat förhållande mellan andel döda i EU/UK och på Kuba.

    Men oavsett anar att vinbarens vänner tycker att EU borde följa Kubas exempelSkrattande

    Ja herregud - är det inte det ena så är det det andra, som min gamla mormor så vist brukade säga.
  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-23 18:50:45 följande:
    Är du säker på att du har döttrar? Du verkar bedriva forskning i ämnet.

    Du får nog öva på både kulram och läsförståelse min vän, men var beredd på att det kan vara bortkastad tid i ditt fall.
    Ja, jag är säker på att jag har döttrar.

    Däremot är jag betydligt mindre säker på att du har kläm på skillnaden mellan män och kvinnor, pojkar och flickor.

    Men din insinuation att Federley skulle förgripa sig på småflickor ser jag som ett av åtskilliga exempel på att vinet som serveras i vinbaren är brunt och mycket unket.
  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-23 19:39:26 följande:
    Famous last words

    Ditt fabulerande tyder på att lättmjölken håller fantasin vid liv. Alltid nåt som din mormor skulle ha sagt.
    Nja, det du skrev kan ju inte missförstås. Jag gissar att du glömde att du ska  spela rollen av tämligen vidsynt allmänborgerlig och inte homofob när du gick igång på Federley.

    Federley är alltså bög, inte en pedofil som är intresserad av småflickor.
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-23 16:18:54 följande:
    Haha, skulle du anlita Federley som barnvakt då?

    I fortsättningen skulle jag uppskatta om du håller dig borta från mina barn, du stank mer en vanligt med Federleyinsinuationen.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-23 20:08:28 följande:
    Ja om man förutsätter att de andra i tråden nätt och jämnt kvalat in till sina jobb i kassan på Coop på någon skyddad verkstad, då sätter man väl ribban där. 
    De som jobbar i kassan på Coop, Ica med flera livsmedelskedjor jobbar inte på en skyddad verkstad.

    Tror man det så är möjligheten stor att man själv jobbar på en skyddad verkstad där man producerar förakt gentemot andra.

    Jag antar att synpunkten på kassapersonal är din och inte något som någon annan i tråden påstått tidigare, skulle det vara det senare så ber jag om ursäkt.

    Jag har lite svårt för det förakt som så ofta skiner igenom gentemot vanliga människor.

    För övrigt är det en ganska stor andel av dem som jobbar i kassan som gör detta parallellt med högskolesstudier, inte för att detta gör dem till bättre människor - men det kanske kan innebära att somliga lättare uthärdar det faktum att man råkar på kassapersonal så ofta.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2021-01-23 21:58:23 följande:
    Precis när man trodde du sansat dig en aning. Märklig omskrivning där du igen får bli ett självupphöjt tråd-och klassamvete. Med anledning av idiotförklaringarna à la "för hög akademisk nivå" är jämförelsen att "nätt och jämnt kvala in" till ett okvalificerat jobb adekvat. Vilket du förmodligen förstod men såg din chans att knipa poäng på att överdrivet flagga arbetarsjälen i bästa LO-stil, fast du antagligen själv är lika mkt akademiker med SACO-tillhörighet som dem du hävdar har ett arbetarförakt.
    Visst är jag akademiker men jag har också haft en del så kallade okvalificerade jobb på verkstadsgolvet.

    Självupphöjda eller självutnämnda är vi väl alla som deltar i den här tråden - om än på olika sätt.

    Förmodligen är det den klassresa jag själv har gjort som gör att jag har lite svårt att hantera dumdrygt snobberi som det förekommit en hel del av i den här tråden.

    Men föralldel, det var onödigt att skriva det jag skrev till Fuck Google i och med att jag inte hade bakgrunden klar för mig. Jag läser inte alla inlägg i den här tråden, i synnerhet inte sådana som jag bedömer som själupphöjande eller skrivna i affekt.

    Men akademiker kontra kassörska på Ica - för mig är det inte givet att akademikern är kunnigare än Ica-kassörskan utanför sitt ofta rätt begränsade specialområde - men hen kan nog ibland upplevas som mer självupphöjd av andra.
  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-23 22:28:33 följande:
    Om du läser på lite om Federley så kommer du förstå vad jag menade. Du lyckades faktiskt missförstå. Haha, eller också lider du brist på "förförståelse". 

    I övrigt tycker jag du kan tagga ner en smula. Varför diskuterar mansplainar du Federleys sexuella läggning? Varför exploaterar du dina döttrar? 

    Du skulle helt klart må bra av en kväll i vinbaren och lära dig umgås med vänner som ser världen som den är.
    Jag tycker att din kommentar var vidrig.
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-23 16:18:54 följande:
    Haha, skulle du anlita Federley som barnvakt då?

  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-01-23 22:41:16 följande:
    Personligen tycker jag att din kommentar var klart berättigad i ljuset av att en lång beklagan över att känna sig  idiotförklarad av andra följdes av en idiotförklaring av en hel grupp människor..
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-23 20:08:28 följande:
    Ja om man förutsätter att de andra i tråden nätt och jämnt kvalat in till sina jobb i kassan på Coop på någon skyddad verkstad, då sätter man väl ribban där. 
    Tja, en del av kritiken mot Löfven i den här tråden, och andra trådar där FL:s högerpopulister svärmar, är ju fokuserad på "svetsarn".

    Nu anser jag iofs inte att Löfven är en bra statsminister men jag är oerhört nöjd med att bo i ett land där man kan bli partiledare eller statsminister utan att ha en akademisk examen.

    Jag såg för någon vecka sen att det var tre män som konkurrerade om att efterträda Merkel, efetr vad jag minns alla i ungefär samma ålder, från samma elitskola, samtliga katoliker och samtliga med tre barn.

    Inskränkthet kan ta sig olika former.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin