Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-05-15 14:45:49 följande:
    Vi har ganska öppet och under ansvar, det är väl ur denna detta kommer.
    Ja och 3 ggr så många smittade som våra grannländer sammanlagt det är väl av den anledningen man med all rätt valt att inte släppa in Svenskar och det kan knappast kallas för diskriminering. Man väljer inte bort Svenska pga att vi är Svenskar man väljer bort oss för att vi inte har smittan under kontroll och risken att Svenskar bär på smitta är mycket högre.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-05-15 15:41:39 följande:
    Jaha, jag vet inte vad man trott i andra länder och i vilken mån man tar de inexakta mätmetoder man har för att mäta immunitetens omfattning på allvar., men det är klart om folk isolerar sig så sprids inte smitta i någon större utsträckning och därmed blir också få immuna.

    Men jag skrev specifikt om Stockholm och här har smittspridningen minskat i cirka 5 veckor utan att vi låst in oss och utan att vi inspirerats av Xi Jinpings metoder.

    Jag befarar att många pangdemister kommer att smälla av av besvikelse när smittspridningen stannar av i Stockholm och det som alltid visar sig att panikreaktioner sällan är relevanta för andra än möjligen sådana som studerar irrationalitet.
    Och jag tror att det inte spelar någon större roll vad tester och forskning visar i andra länder och hur många döda vi får i Sverige. FHM fanklubben kommer tycka vi har rätt ändå och avfärda precis all som påhitt.
  • Anonym (man)
    Anonym (haha) skrev 2020-05-15 16:33:23 följande:
    Kan missa. Det är inte samma sak som att det har missat. Men även så så är Spaniens studie väldigt stor, underlaget är avsevärt större än någon av de andra studierna som gjorts. 
    Dessutom är det inte bara Spanien som börjat göra mätningar i stor skala, man börjar göra det i flera länder med liknande resultat. Att försöka snacka bort det med dåliga tester är urlöjligt.
  • Anonym (man)
    Anonym (haha) skrev 2020-05-15 16:23:53 följande:
    Ojojoj, du är allt en tuffing du! "Pangdemister" och grejer! Mumsfillibabba, med vilken briljans du diskuterar! Aldrig har mitt nick passat bättre än det gör ihop med dina inlägg. 
    Hen har inte bara briljant diskussionsteknik, hen har även en tidsmaskin som med säkerhet kan förutspå att vi kommer ha en "rännil" smittade till sommarn samtidigt som hen gnäller på andras tidsmaskiner... haha, nivån är ju bara för låg Tomte
  • Anonym (man)
    Anonym (Saga.A) skrev 2020-05-15 16:54:38 följande:

    Har inte orkat läsa igenom hela tråden :)


    Vore bra om dom kunde börja testa hela sveriges befolkning.


    Det har vi haft kapacitet att göra i flera veckor men valt att inte göra det. Nån politiker fick frågan varför vi inte börjat med det men skyllde i vanlig ordning ifrån sig på "regionerna".... jäkla märkligt att andra länder kan göra saker snabbt men vi har alltid en dålig ursäkt för att vara sena. Drömmer
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-05-15 17:15:14 följande:
    Nja, men jag tycker nog att man ska säga ifrån när någon skrattar när diskussionens kärna är alla de som dött och kommer att dö i covid-19.

    Jag skulle göra exakt detsamma om en tuting kom med ett plakat som det stod "haha" på vid en begravning.
    Och det ska komma från en person som är ok med att vi har 3 ggr fler döda än våra grannländer sammanlagt och tycker att fler döda är ok för att rädda ekonomin.... din nyfunna "empati" är något cyniskt.
  • Anonym (man)
    Anonym (.) skrev 2020-05-15 17:23:02 följande:
    Ja, men:

    Siffran fem procent är ett nationellt snitt. I storstäderna är den högre.


    Siffran visar hur det såg ut för några veckor sedan, inte hur det ser ut nu.

    Inga studier visar hur spridd smittan är just nu, eftersom antikroppar mäts några veckor efter sjukdom.
    variationer i regioner tror jag man fattat det framgår i undersökningen... men Tove  (som förmodligen fattar bättre än du) är tydligen ÄNDÅ orolig. Det kan ju iof bero på att hon har en objektivitet som FHM fanklubben i denna tråd helt saknar och inser att detta kan vara dåligt medan du och övriga FHM fans bara viftar bort det med de vanliga lama bortförklaringarna....

    "
    ?Inte bra nyheter för Sverige?

    Tove Fall, epidemiolog vid Uppsala universitet, är imponerad av den spanska studien men befarar att den kan tyda på att Sveriges strategi kan tvingas att omvärderas.


    ? Det är inte bra nyheter för Sverige. Spanien är ett av de värst drabbade länderna i världen och att de ligger på så pass låga andelar av personer som uppskattas infekterade är inte bra, säger Tove Fall i Aktuellt."


    Som sagt jag tror inte det spelar någon större roll om hela planeten står och viftar med klara bevis framför näsan på Sverige, man kommer aldrig någonsin medge att man möjligen haft fel oavsett, och definitivt inte den fanatiskt troende fanklubben här Oskyldig
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-05-18 14:49:56 följande:
    Jag förlöjligar inte TwoThousands när jag länkar till en tråd där han skrivit flitigt.

    Och jag har noterat att han långt ifrån är ensam inom kritikerklustret att ta till paranormala förmågor när de kritiserar Sveriges smittskyddsarbete.

    Därmed inte sagt att jag anser att alla kritiker har en ockultistisk ådra, en mig nästående person är mycket kritisk till delar av Sveriges strategi och detta utan att blanda in paranormala iakttagelser i sammanhanget.

    Men i princip har du ju rätt - man är bara ansvarig för det man själv ger uttryck för - fast det gäller ju såväl kritiker som kritiker av kritiken.
    Jo faktisk var det precis det du menade, blanda ihop samtliga kritiker med konspirationsteorier... det kan man se ganska tydligt här...
    FDFMGA skrev 2020-05-18 14:35:31 följande:
    Ja, det kritiska klustret tar, ähum -  till en del okonventionella metoder när man inhämtar kunskap om pandemin, dess upphov, dess verkan och vilka metoder den bäst bekämpas med.
    Jo vi vet redan sen tidigare hur svårt du har för att stå för vad du skriver, inget nytt där inte Drömmer
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-05-18 15:11:18 följande:
    Aha, det vet duSkrattande
    Jag vi har sett ganska många exempel på det... detta var bara ett av många.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin