Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    hawthorne skrev 2020-06-08 11:17:23 följande:
    Det beror helt på vad man vill uppnå. Spanska sjukan visade tex att de värst drabbade länderna var de som hade hårdast karantän. (Italien tex)

    För det är inte bara att utfärda utegångsförbud, folk måste efterleva det också, någonting som sällan görs. Blir karantän för långvarig smiter folk ut ändå och då blir smittspridningen helt okontrollerad (spanska sjukan och covid, italien, 1900-tal och 2000-tal).

    De som verkligen lyckats är Sydkorea. De har haft mycket sträng karantän. Men det beror på att människor gjort precis alla rätt. Det finns en anledning till varför de lyckats denna gång. De hade nyligen mycket dödliga epidemier av bla sars.

    Poängen är att det inte går att skrika efter hårdare karantän, det förvärrar i princip alltid. Det finns bara ett enda undantag från den regeln och det är just Sydkorea.
    Vad man vill uppnå är alltid detsamma, få spridningen under kontroll och rädda liv. Det är vad alla gjort med olika resultat. Och våra resultat är ju inte så bra.

    Ja man måste få folk att efterleva det oxå och våra lama uppmaningar har ju visat sig vara väldigt ineffektiva. Ja karantän kan bli svårt att upprätthålla om det drar ut på tiden, därför är det viktigt att göra det så fort som möjligt vilket vi valde att inte göra och resultaten blev ju därefter.

    Poängen är att det går absolut att skrika karantän i BÖRJAN av en pandemi, hade vi gjort det så hade vi förmodligen haft en helt annan utveckling än den vi haft. Är man lam, seg och totalt handlingsförlamad så låter man såklart bli och låter skiten härja fritt, då är det såklart svårt att prata karantän för då är det redan försent. Men bara för att man var sen med att agera så betyder inte det att man gjorde rätt eller är på rätt spår. Vi är fortfarande lika handlingsförlamade och sena när det gäller att börja masstesta. Vi missade tåget vad gäller karantän, tydligen tänker vi missa tåget vad gäller masstestning oxå.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-06-08 11:57:29 följande:
    Nej, du kan inte jämföra Danmark och Norge med St.Louis och Pittsburgh, för att pandemin inte är slut än för Danmarks och Norges del. Jag kollade - båda har fortfarande ett 20-tal nya fall varje dag. Det kan öka igen när som helst. Något super-spreading-event, så blir det många fler igen. 

    Vi kommer först att veta när det är helt över. 
    Det kan jag absolut eftersom de är ett levande bevis för att karantän då som nu kan fungera alldeles utmärkt, och vi är ett levande bevis för hur korkat det är att INTE ha karantän.

    Jo jag vet att FHM frälsta lägger allt hopp på framtiden för nu tiden ser ju inte så bra ut. Personligen föredrar jag att se till att framtiden blir bra genom lämpliga åtgärder istället för att stoppa huvudet i sanden och förlita sig på ödet. Det är nämligen svårt att väcka döda människor till liv om det visar sig att vi hade helt jävla fel. Jag tycker att försöka göra sitt bästa för att rädda liv nu är betydligt bättre än att räkna lik senare.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-06-08 12:29:34 följande:

    Och en del som skrek karantän och gjorde en karantän hade likt förbannat stor smitta och höga dödstal.
    Smitta var för välspriden i Sverige av någon anledning, man säger sig härleda detta till bland annat sportlovsresor.


    Dock handlar detta om mer än bara ett virus, men hade det bara varit ett virus att tänka på , så kanske man hade haft en poäng.


    Japp, men alldeles försent, precis som vi är försena nu. De som agerade snabbt och effektivt med liknande förutsättningar som vi fick ju god resultat.

    Nej sportlovsresorna är INTE den verkliga förklaringen, den verkliga förklaringen är hur vi sen HANTERADE alla som varit på resor. Att låta människor som varit på resa röra sig fritt i samhället då vi redan visste smittan kommit till Europa var totalt hål i huvudet.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-06-08 12:55:04 följande:
    Så kan man bara säga om man inte hänger med, inte läser tidning eller tittar på nyheterna. Man hinner inte testa fler! Vi är uppe i max-mängd vi kan testa per vecka. Att man sedan trodde att man kunde testa 100.000 i veckan - det har visat sig att man i praktiken inte kan klara det. 
    Det är snarare så att man bara kan påstå att vår taktik varit rätt om man blundar för fakta... Fakta är att vi har 4-5 ggr så många döda som våra grannar tillsammans, fakta är att vi fortfarande inte fått kontroll över spridningen, fakta är att flockimmuniteten inte ens är i närheten av vad FHM förutspådde. Fakta på vårt misslyckande är pinsamt uppenbart för alla som inte medvetet väljer att blunda för verkligheten. 

    Och med tanke på hur långt nere i marken du verkar ha stoppat huvudet så tycker jag inte att du är rätt person att prata om fakta eftersom det ENDA argument samtliga FHM frälsta verkar ha att komma med är "framtiden". Ser man på krass verklighet och fakta just nu, i verkligheten så finns det ingenting positivt med vår strategi. 
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-06-08 13:45:36 följande:
    Man kan inte ta en del av en pandemi och dra slutsatser utifrån det. Det säger sig självt. För att kunna utvärdera något, måste det vara klart. Och det är ingen som förlitar sig på ödet och folk gör sitt bästa. Inte du kanske, du klankar bara ner på andra. 
    Det kan man absolut, det är nämligen så man brukar se om strategier fungerar eller ej, genom att ständigt utvärdera om det man gör får bra eller dålig effekt och anpassa sig efter det.

    Men det försöker du vända bak och fram och menar att man ska skita i att se om det man gjort går bra eller dåligt , skita i att utvärdera och bara köra på till det är slut och utvärdera i efterhand istället då det inte längre spelar någon roll.

    Jo faktisk förlitar du dig på ödet när du påstår att vi ska skita i att utvärdera och anpassa oss efter nuet utan bara titta på slutsumman när det är över för det är INTE att styra, det är att passivt sitta och titta på och hoppas på det bästa.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-06-08 13:50:43 följande:
    Skrek du det då i början av februari? Det var antagligen DÅ det började. Inte i slutet av februari när några skidåkare kom tillbaka. Man missade det för att det smög sig på tidigare än vad någon märkte. Men jag tror att FHM visste det i slutet av februari - att det redan var lite för sent för att en lockdown skulle ge något. 
    Ja jag och många andra har tyck att vår strategi är hål i huvudet redan från första början.

    Du kan snacka bort det bäst du vill, andra länder hade oxå skidåkare men de valde att hantera resande på ett betydligt bättre sätt än vi gjorde och skillnaden i resultat är ju pinsamt tydliga.

    Ja FHM har varit sena med ALLT från första början.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-06-08 13:57:06 följande:
    Förstår du inte? Det hade redan spritt sig FÖRE sportlovet. 
    Det är snarare du som inte fattar och sitter först och skyller på skidåkare för att sen babbla på om att smittan redan fanns här innan skidåkarna. Du vrider och vänder på dig så som det passar för stunden och gör allt för att hitta ursäkter för varför det gick så fel och fortsätter gå fel.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-06-08 14:37:04 följande:

    Blunda för fakta på en helt ny smitta?
    Och det går inte jämföra med andra länder, eller ens andra regioner.


     


    Och flock immunitet är en fråga vi fortfarande ställer, det är flera veckor kvar på den studien och där man tar 1000-1100 antikroppstester per vecka via VC och blodgivare.
    Som man även fick problem med på VC, då besöksbilden ändrat sig för mycket för få ett genomsnitt som gick lita på.
    Därför tog man in blodgivare också.
    Sen ställer man också frågan om det finns andra markörer för att vara immun, ön just antikroppar.
    Sånt här får du inte glömma av.
    Detta är saker som kräver tålamod att ta reda på, och det verkar en del helt sakna och inte ens förstår hur sånt här går till och tid det alltid tar.


     


    Som du förstår framtiden är där svaren finns, nu finns mestadels frågor frågor och åter frågor man måste ha svar på först.


    Ja den är ny för alla men tydligen har ju vissa trotts det lyckats bättre än andra eller hur klyban? Så mitt i förvirringen som rådde och fortfarande delvist råder verkar ju vissa kunna få sin "shit togeather" och få bra resultat medan andra verkar inte kunna åstadkomma nånting annat än ursäkter och vaga hänvisningar till en ljus "framtid".

    Frågan om flockimmunitet som strategi är redan passé, flockimmunitet ÄR ett inte längre ett mål att ens försöka sig på när immuniteten är så låg. Det har WHO varit väldigt tydliga med. Att Tegnell och co (ink deras dalande fanklubb) sen inte gärna vill medge att de satsade på fel häst trotts varningar och därmed försatte oss i en hopplös situation är en helt annan sak.

    Intressant att du tar upp testande för även det är något vi verkar ha misslyckats med att få igång, istället ägnar man sig åt det vi i Sverige däremot onekligen är proffs på, peka finger på andra, skylla ifrån sig och hamna i politisk sandlåda.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-06-08 15:10:42 följande:

    Rätt lusigt hur du totalvägrar förstå att vi alla är i olika skeenden, städer, regioner, och andra länder.
    Låter som du försöker komma till en kortsiktig politisk poäng som är TOTALT omöjlig att göra.

    Bara en sak att FHM inte ens haft en strategi med flockimmunitet, och hur många ggr har de berätta detta?
    100 ggr?
    Och så kommer du upprepar det felet igen, fast än du vet att det inte är så.
    Det är talande för dig.

    Antikroppstester har varit igång länge nu, som skulle vara en 11 veckors studie med ~1000-1100 i veckan.
    Men fick ett bakslag då VC urval var havererat pga folk inte går dit, och de var tvungen lyfta blicken till andra ställe och blev då blodgivare.
    Antikroppsstudier på unga(upp till 19år)på VC hade den utveckling man förväntade sig.
    Och även har en annan fråga uppstått som man också försöker få svar på, och det är om det finns fler markörer för immunitet.

    Du vet nästan allt av detta, varför låtsas du som du inte vet om detta?
    Är det för att det är för jobbigt och diskutera med detta i åtanke, elelr vad beror glömska på?

    Man hela tiden haft tester för de som varit i medicinskt behov av vård, vilket man också har berättat.
    Sen har man utökat kategorierna.
    Sen när man sade att man utökat labbmöjligheterna att ta emot 100000-150000 det är inte samma som att man ska ta så många per vecka.
    Det verkar en del inte fatta överhuvudtaget, sen har det gått trögt pga stora logistiska problem.
    Och det ansvaret faller på registrerarna, men det är tydligt mer bekvämt och skylla på regeringen för få billiga politiska poänger.
    Det berättar också ointresset för frågan, som är komplex nog utan politik.


    Det är snarare lustigt hur du fortsätter förneka att våra resultat med vaga anspelningar på "framtiden", det verkar som sagt vara FHM fanklubbens enda argument.

    Om du tänker fortsätta blunda för verkligheten tills vi nått den där framtiden du inte riktigt vill ange datum på (kan ju vara 20 år fram i tiden) så föreslår jag att du skaffar dig ledhund, om du ska stoppa huvudet väldigt lång ner i marken så är nog luft tuber bra att ha.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-06-08 16:38:12 följande:
    Som sagt.... man får läsa rätt. 
    Det är ju det jag gör, att jag inte kommer fram till samma slutsats som du betyder inte att det inte är rätt.

    Ska man döma efter våra resultat så verkar det snarare vara du som läst väldigt konstigt.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin