Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-05-07 13:43:33 följande:
    Hmm, onoff-effekten kan komma att få oanade konsekvenser för såväl folks förtroende för tvångssyndromsdramaturgi som för samhällsekonomin och smittspridningen.

    Alltså när tvångskommittéerna genomför sex till åtta nedstängsningar om året så kommer antingen folk att tröttna på tvånget eller också kommer man först att ha lärt sig leva i samexistens med smittan om några 100 år.
    Eller så får folk i våra grannländer mer förtroende för sina myndigheter och politiker iom goda resultat och vi tappar allt förtroende för våra politiker och myndigheter pga dåliga resultat.

    Jag ser inga kravaller och masssjälvmord i Norge, Danmark och Finland. Gör du?
    Däremot ser jag en växande kriitk mot hur våra myndigheter och politiker hanterat våran kris inte minst ifrån vården. Senast i söndags ifrågasattes våra politiker kring varför vi har kapacitet att testa 100 000 människor i veckan men inte använt den medan Danmark redan börjat masstesta för att hålla smittspridningen under kontroll medan de öppnar upp. 
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-05-07 13:59:50 följande:
    Det är möjligt men i så fall olyckligt.

    Själv har jag tyckt att budskapet att stockholmare ska hålla sig i Stockholm och inte ge sig ut i landet och riskera att bidra till en större smittspridning där en sjukvården klkarar av varit tydligt, även i medierapporteringen. Och i och med att de allra flesta följer rekommendationerna så ligger vi i olika fas.

    Om nu antalet allvarligt sjuka och antalet som avlider fortsätter att minska i Stockholm så tycker ju jag att detta borde tolkas som något positivt även i resten av landet, det visar ju att FHM:s sätt att bedöma smittan och dess spridning var korrekt occh att resten av Sverige också kan förvänta sig en naturlig minskning av smittan.
    Tyvärr räcker det ju inte med att de flesta följer rekommendationer, för det räcker med ett fåtal personer för att starta nya utbrott runt om i landet. Det är ju nackdelen med lama rekommendationer som är godtyckliga att följa.

    Att ge FHM rätt bara för att smittan förr eller senare ebbar ut i hårt drabbade områden är ju ganska märkligt för deras roll är att SE TILL att få kontroll på smittan och förhindra att människor dör i onödan inte bara sitta och se på och räkna för det kan vem som helst göra. I så fall har de misslyckats totalt med sitt uppdrag och de enda som gjort något är vården.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-05-07 14:10:54 följande:
    Är du nu och spanar in i framtiden igen.

    Nej, jag tror inte att vi kan förvänta oss kravaller i våra grannländer, däremot så kommer man nog att ifrågasätta onoffpolitiken när man insett att man inte kommer att bli av med smittan och att man för att kunna hålla smittspridningen på mycket låg nivå tvingas hålla länderna stängda.

    Utgå från att det stora flertalet i Norge kommer att bli smittade. Hur många år tror du då att det tar innan detta skett med nuvarande tvångssyndromatiska åtgärder.
    Jag spanar inte in i framtiden, jag ser verkligheten som den är NU. De har smittan under kontroll, det har inte vi, vi har 3 ggr fler döda än dem.

    Jag tycker inte det finns någon som helst anledning att ifrågasätta en politik som har goda resultat. Däremot finns det all anledning att ifrågasätta politik som har dåliga resultat.'

    Nej jag tänker inte utgå ifrån fantasiscenarier, jag utgår hellre ifrån fakta så som den ser ut i verkligheten (nu är det du som sitter och försöker spåna om framtiden)
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-05-07 14:28:40 följande:
    Men det är ju väldigt ödmjukt och realistiskt av honom att tänka så. Man KAN INTE vara säker. Det finns osäkerheter för att det är ett nytt virus. 

    Och att andra länder inte nödvändigtvis ska kopiera Sverige, beror på att de har andra förutsättningar - det står i artikeln - de är t.ex. mer tät befolkade.
    Den främsta orsaken till att ingen ska kopiera oss är våra resultat. Vill man kopiera nåt är det förmodligen för att det ger bra resultat.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-05-07 15:22:25 följande:

    Och nu vet vi att viruset var redan spridit i November.
    Och varg hade man ropat så många ggr ifrån Kina.

    Undra hur du hade låtit om vi hade stängt ned och sen det visade sig inget existerade Skrattande
    Och utan fall agerar man inte, och fallen fick vi reda på i december, och då var det redan försent att stoppa och stänga i formen stoppa viruset.


    Innan det kom hit mellanlandade den i Italien och då visste vi att den hade kommit till Europa och gjorde ändå inte ett skit. Utan fall agerar man kanske inte men när den kommit till Europa så kunde man ju kanske börjat agera istället för att pilla navelludd.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-05-07 15:13:19 följande:
    Nej, smittan under kontroll har de först när de har noll smittad och för alltid stängt gränserna mot omvärlden.Eller när de lärt sig leva tillsammans med viruset, precis som människan gjort med tidigare coronazoonoser.

    Nu är det väl inte fullt så illa för våra grannländer som det kan verkas i förstone. Det är ju inget som hindrar dem från att sluta tro på mirakel och inse att viruset har kommit för att stanna. De kan göra om och göra rätt, det vill säga lära av oss i Sverige men inte nödvändigtvis kopiera våra misstag.

    Ett problem är ju att det blir svårt att motivera folk till frivillighet efter tvång - men om politikerna i grannländerna är tillräckligt ödmjuka så borde detta inte vara någon omöjlighet.

    Jag tror iallafall att även Norge, Danmark och Finland kommer att hitta fungerande förhållningssätt gentemot covid-19, det vill säga att man inte kommer att tvångsisolera sig för alltid.
    Att ha smittan under kontroll är INTE detsamma som att ha utrotat smittan. När man säger att du har bilen under kontroll så menar man inte att den står still och du bara sitter där och tittar ut, det som menas är att bilen rör sig men du har kontrollen inte bilen. Du blandar ihop saker.

    Våra grannar har smittan under kontroll, det har inte vi, VI styr ingenting, vi reagerar och konstaterar .

    Våra grannländer behöver inte tro på mirakel eftersom de har en väl fungerande strategi, politik och myndigheter vilket är mer än vad man kan säga om oss som fortfarande trevar omkring i dimmorna och hoppas att de löser sig. Det är nog snarare vi som får hoppas på mirakel.

    Om du tar av dig dina polariserade glasögon och bollplanken till skygglappar så kommer du kanske se att våra grannar redan har hittat ett fungerande förhållninssätt till covid-19 då de redan har fått smittan under kontroll och börjar öppna upp i kontrollerad takt med konstant verklig mätning av smittspridning med hjälp av allmänna tester. Så det där med tvångsisolerande för alltid finns nog mest i din fantasi.

    Vi har inte smittan under kontroll, 3 ggr så många döda och obefintligt testande trotts kapacitet till 100 000 tester i veckan.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-05-08 10:51:04 följande:
    Det förstår ju nästan vem som helst som gör sig besväret att informera sig. Det är ju bara det det hänger på.  

    Poängen är mest att om man nu "inte orkar" informera sig, så är det inte smart att hävda att alla andra är dumma i huvudet, när man sedan inte förstår vad de menar. 
    Och så finns den andra varianten man informerar sig men enbart kring det man vill se och allt annat ignorerar man och sen tycker man alla andra är jätteduma som inte informerat sig i just det man själv tycker är rätt och riktigt Drömmer
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-05-08 10:22:58 följande:

    "Med den policy som många länder nu har kan de hålla på under resten av både ditt och mitt liv med att justera termostaten".

    Det säger Johan Giesecke i en DN-intervju där han liknar inlåsningen vid en termostat.

    Inte utan att man kan instämma i den gamla slagdängan "Jag är så glad att jag är svensk".

    https://www.dn.se/nyheter/sverige/giesecke-om-ett-ar-ar-ovriga-norden-i-kapp-sveriges-dodstal/


    Jag tror inte alla 3000 dödas familjer skulle instämma i det. Jag tror de just nu hellre hade varit norrmän, danska eller finnar.

    Sen är det ju underbart att se hur FHM fanklubben är noga med att påpeka hur dumt det är att uttala sig om framtiden, men så fort någon kläcker ur sig nåt om hur alla andra snart är ikapp Sverige (framtiden) ja då är det tydligen helt ok att vara tvärsäker om framtiden Drömmer
  • Anonym (man)
    Anonym (haha) skrev 2020-05-08 09:46:56 följande:
    Ja, det är bara du som förstår det här. Men trevligt att Giesecke får heta Giesecke och inte "gubbe" nu när han påstår något som du gillar och håller med om. 

    Lång musikal det här. 
    Ja visst är det underbart hur man vänder kappan efter vinden Solig
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-05-08 09:27:11 följande:
    Innan du gör helt bort dig, borde du kolla senaste forskningen. 98 % asymptomatiska och lindriga fall är den siffran som både FHM och deras tidigare expert Johan Giesecke har angett. 

    Dessutom missförstår du. Det handlar inte om en ny mutation och att folk "plötsligt " dör utan det har varit samma nivå på asymptomatiska fall, lindriga fall, svåra fall och dödsfall hela tiden. Vi kan räkna med att minst en halv miljon människor i Sverige har haft Corona. Men jag tror det är snarare en miljon egentligen. Och då har 3000 dött. Då är det 0,006 %. Vid en halv miljon. Tar man sedan med alla som inte har dött, så har man fortfarande svårt att komma upp till 2 %. Så det är fullt rimligt att 98 % inte har behövt vård. 

    Om nu några stycken - låt oss säga 10 personer skulle ha haft viruses tidigare (runt nyår), spritt vidare det långsamt så att man sedan hade 100, sedan 1000 personer - och då behöver man knappt ha haft något svårt fall. Kanske några få, som man har trott var bronkit eller lunginflammation. Och om 1000 personer smittar vidare, flera stycken var , osv. då börjar det ta en himla fart och då tar det inte lång tid tills en stor del av befolkningen har det. Det är inte alls orimligt att italien-turisterna bara var några av många tusen som spred det. 
    På vilket sätt menar du att en snubbes siande om framtiden skulle vara nån slags facit? Allt är bara en rad kvalificerade gissningar.

    Dessutom är det intressant att du nu tar asymtomatiska personer som vedertagen sanning, för tidigare när man diskuterade att man inom äldrevården kunde smitta gamla pga brist på symptom och att rekommendationen "stanna hemma om du har symptom" då var totalt värdelös så ville du ju inte höra talas om det och risken var ju i stort sett obefintlig....

    Dina åsikter svajar verkligen fram och tillbaka lite som det passar för tillfället.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin