Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Dr Nail skrev 2020-05-11 12:14:12 följande:
    Måste ändå säga att det inte är Tegnells fel att han uttalar sig som både juridisk expert, och utrikespolitisk. Hade en skomakare fått lika mycket makt och exponering lika snabbt, hade han också tappat kontakten med jorden.

    Det inte Tegnells fel att ingen har sagt "PLATS, epidemiologjävel" till honom...
    Det är ganska många som sagt det men kanske inte just med de orden, kritiken mot FHM taktik är massiv men Tegnell och/eller FHM har inte varit speciellt intresserad av att ta till sig något av kritiken och det kan både han han och FHM absolut kritiseras och ifrågasättas för. 
  • Anonym (man)
    Dr Nail skrev 2020-05-11 12:52:17 följande:
    Absolut, men det är en sak om vi på internet säger det, eller hans kollegor, eller ens WHO. Annat vore om vår egentliga regering (som jag antar fortfarande existerar någonstans??) gjorde det. Det var de som skapade ett monster...
    Japp, de är i slutändan ansvariga för besluten som tas, det har du rätt i. Det jag är inne på är att när denna cirkus är över och det visar sig att det begåtts fel så borde det smiskas rumpor i ALLA led, från politiker till myndigheter. Med makt följer ansvar och den ska man ta vare sig man gillar det eller ej. Klantade man sig och valde fel så får man ta konsekvenserna.

    Fram till dess tycker jag det finns all anledning att fortsätta vara kritisk mot vissa saker Tegnell och co sagt och gjort även om de bara viftar bort det, blir kritiken för stor så blir det svårare att snacka bort det, både för våra politiker och FHM.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-05-11 13:05:57 följande:

    Vi har inte en regering i att göra jobb som våra experter har.
    Vi har inte ett ministerstyre i Sverige.

    Och det är bra, för då kan ministrarna ta hand om andra frågor, och låta experter tala ge sin kompetensen.
    Även är detta en väldigt ny fråga om pandemi, även om man övat på den, synd jimbo inte kom på den övningen, det hade ju varit en fjäder i hatten idag, mot det TOTALT  omvända idag.


    Politijker är inga specialister i smittor, därför lägger de frågan på de som anses vara det. Dock är det i slutändan våra politiker som tar besluten och då blir de i slutändan ansvariga.

    Ja, politiker förlitar sig som sagt på myndigheters expertis, dock kan ju även myndigheter ha fel och göra fel rekommendationer som politikerna sen ska försöka agera efter. Och valde man fel så får man ju sen ta konsekvenserna för det, speciellt när det är tusentals liv som gått förlorade.
    klyban skrev 2020-05-11 13:05:57 följande:

     


    Men varför Tegnell skulle vara ett monster vet jag inte, han svarar bara på frågor han är given.
    Och kanske han skulle avstått någon att svara på, men överlag så hanteras deras expertis framför någon personkult.
    Fattar inte varför man anser tegnell är ett monster utanför sin kompetens, att han är det i sin kompetens det känns tryggt.



    Ingen har kallat Tegnell för monster så det får i så fall stå för dig. Det som sägs är att även han (och FHM) kan ha fel och vår strategi helt åt helvete fel. Det kommer visa sig när pandemin är över även Tegnells kompetens. Dock kan man ju tycka att det är förjävla märkligt hur vissa kan redan nu vara så tvärsäkra på att vår strategi är rätt trotts att våra siffror inte ser sådär jättelysande ut i jämförelse med våra grannar.
    klyban skrev 2020-05-11 13:05:57 följande:

     


    Och även desto mer tid som går, och de problem med att stoppat smittan nästan.
    Så inser man att vår linje möjligtvis är den som skonat vårt land mest, och då tänker jag på väldigt många områden och många områden mer än bara COVID-19 i sak.


    På vilket sätt är att ha 3 ggr så många döda som våra grannar detsamma som att "skona vårt land mest". Tror du anhöriga till de 3200 döda kommer hålla med dig om det?
    klyban skrev 2020-05-11 13:05:57 följande:

     


    Saken är att vi kommer få människoliv förloras som inte har nått direkt med COVID-19 att göra.
    Och dessa liv kommer förloras pga den ekonomiska situationen som följer i dessa länder.
    Det är illa nog här, men en del kommer få extrema problem.


    Sitt inte och snacka bort 3200 människoliv som om de vore en skitsak, det är jävligt empatistört. 3200 döda på tre månader UTÖVER alla som dör av andra orsaker är INTE en liten sak. Dessutom är dessa 3200 bekräftade covid-19 dödsfall och ska inte blandas ihop med andra dödsfall som sker UTÖVER dessa 3200 så ditt argument håller inte.
    klyban skrev 2020-05-11 13:05:57 följande:

     


    Och den dagen pandemin är över, så kommer tegnell sakta men säkert trilla ut i glömskan för många, kanske tom de allra flesta.
    Det är så experter funkar, de gör sin sak, sen drar de vidare till nästa sak.



    Den dagen pandemin är över så hoppas jag innerligen att FHM hade rätt och vi inte offrat tusentals liv i onödan, och OM det skulle visa sig att det var så att vi slösat bort tusentals liv så hoppas jag verkligen att ALLA iblandade idioter ställs tills svars för det och får det straff de förtjänar. Och alla som tvärsäkert suttit och sagt att vi hade rätt hoppas jag skäms ögonen av sig.... givetvis kommer det aldrig ske... men man kan ju alltid hoppas Flört
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-05-11 15:14:49 följande:

    Exakt politiker är inte mer än lekmän.
    Och även experter kan ha fel i så här komplexa frågor, dock är inte svaret att sätta lekmän i stolen.

    Jag hörde precis det "monster man skapat", och ur där kom svaret.

    Vi har faktiskt kommit så långt att vi kan börja inse att långsam spridning är bästa alternativet.
    Vem vet inte om att stänga ned länder kan vara det dummaste man gjort, och då med facit i hand såklart.
    Enda som kan rädda den delen är ett vaccin och få Sverige se dåliga ut, men vi pratar om inom minst 6 månader bort, troligtvis mycket mer.

    Vi vet redan att dessa länder kommer få en ny våg, vi har nått ~40% säger man om jag är uppdaterad med rätt siffror.
    Vilket betyder att vi kanske har tur och har en immunitet, dessa låga smittosiffror i de andra nordiska länderna, det ger oss en klar indikation till en ny spridning kommer ske senare.
    Återkom när sluträkningen är här i den, så anpassar vi oss då.


     


    En havererad ekonomi kommer kosta bra mer än YNKA 3200 liv, det är sånt man får ta med i beräkningarna om man vill ha en saklig diskussion.
    Men som det börjar se ut som vi kan vara en av vinnarna, men det är för tidigt att räkna in.
    Och ett vaccin kan ändra detta, men tror det är för långt bort för ha betydelse idag och den totala smittspridningen som sker.
    Och alla liv är tragiska, men ni pratar vi om annat och mer elände i vad en  havererad ekonomi hade gett oss i döda.

    Vi vet redan att vi inte offra liv när väl smittan var spriden, och med insikten att redan i November så var det spridit.
    Så inser vi att det inte gick att försvara sig emot detta, kanske låter svagt, men fakta är kall och hårda ibland.
    Och det ser man på gången, där man först försökte, men snabbt kom till insikten att det redan var kört att stoppa.


    Vi kommer få stora ekonomiska problem ändå, men bra mindre än en hel del andra nationer.
    Och ingen idé att jämföra alla siffror, det kan vi först göra slutet på dagen.
    Men utan vaccin kommer de nordiska grannarna hinna ikapp i smitta och död.


    Och sen finns det ett ton med frågor under detta och varför en del blir sjukare än andra och varför andra länder har mindre sjuka.
    men det är nått som inte går göra innan slutet på dagen, och där är vi inte i närheten av än, inte det allra minsta.


    Suck, samma uttjatade argument om ekonomin... som om det går att likställa 3200 döda på en månad i en pandemi som lamslagit planeten med en ekonomisk kris som pågår i 7-10 år.  Om ekonomin är så jävla viktig så är det väl kanske lika bra att vi skiter i att göra nåt öht och bara låter folk dö... jag menar tänk så mycket pengar vi sparar på att alla sjuka och gamla som stryker med. Varför lamslå planeten för att rädda gamlingar och sjuka,,, gud så onödigt eller hur klyban?

    Ja att vi kommer få ekonomiska problem vet alla, men det är en konsekvens många medvetet tagit för att rädda liv. Jävla tur att det iaf finns några som värderar människoliv på planeten, hade alla varit lika empatistörda så vore det ju riktigt illa.

    Ja det finns tonvis med frågetecken och just därför är det ju förjävla korkat att påstå att vi har rätt, framför allt när vårat dödstal ligger 3 ggr så högt som våra grannar och vi fortfarande inte fått kontroll på smittspridningen. 
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-05-11 17:06:49 följande:
    Det är det som är poängen! 
    Jaha, jag trodde poängen var att rädda liv. Drömmer
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-05-11 17:19:11 följande:
    Och hur ska du göra det? Modern medicin kan rädda många liv, men inte alltid alla. Och jag tror inte att äldre människor vill sitta i karantän dem sista åren av sitt liv. 
    Ja du Andrea fråga alla dessa 3200 döas anhöriga om de håller med om dina "teorier"  De kanske till och med tycker det är en viss skillnad mellan att öht försöka på riktigt men folk dör ändå och släppa skiten fri och medvetet låta folk dö som flugor....hmm få se , 8015 smittade och 219 döda i norge mot  26322 smittade i sverige och 3225 döda... hmmm vem har lyckats bäst hittills med att skydda sin befolkning? Drömmer

    Jag tror faktiskt människor generellt sett hellre utstår karantän än dör, speciellt om karantänen blir relativt kort om man hanterar saker rätt. Jag ser inga pensionärsuppror i Norge, Finland och Danmark, gör du?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-05-11 18:43:46 följande:

    Så du förstod inte inlägget menar du?

    Undrar då du verkade inte förstå en så enkel och uppenbar sak.


    Jag förstod inlägget, alla förstår vikten av ekonomi, alla förstår att alla åtgärder som görs är skadliga för ekonomin men man gör det ändå, vad tror du det beror på? Kan de ha nåt att göra med att försöka rädda liv?

    Förstår du den kopplingen (ekonomi vs rädda liv)  eller vill du fortsätta tjata om uppenbara saker som att ekonomi är jätteviktigt (duh)?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-05-11 18:59:59 följande:

    Jag har insett hur man börjar använda CHOCK för att säga hur saker ska vara, och helt utan bry sig om poänger som detta.
    Som fast än vi pratat om det ett tag, så missade Anonym(Man) detta helt ock hållet, kanske det flög över huvudet utan han fattade att det finns mer saker än virus som kan döda här?


     


    Med tanke på den smittspridning vi har i världen, så är tyvärr döda nått man får räkna med.
    Och stoppa ekonomin, det dödar det med.
    Men det ville tydligen inte personen som vi citerar prata om.


    Han verkar vara mer intresserad att basunera ut 3200, som är en förskräcklig siffra.
    Än se frågan i sin helhet, jag har väntat med denna analysen rätt länge, då tecknen var få att göra den.
    Men idag så ser vi hur arbetslösheten hopar sig i en enorm mängd, med den följer det död också om vi inte börjar rulla på snart.


    Men innan vi gör bokslut p å´döda, och jämför länder.
    Så bör man ta en hel del i beaktning, och det vet vi en sida politiskt är helt ointresserad av och pga inkompetens.
    För experter ska vi inte förlita oss på tydligen och enligt jimbo, som samtidigt skolkade ifrån Riksdagens krisövning.


    Det finns ingenting att missa klyban, Det är snarare så att bara pladdra om hur viktigt ekonomi är är totalt jävla meningslöst om man inte sätter det i samband med pandemin och hur vi räddar liv. Det blir lite som att sitta och pladdra om att cellgifter är jättedåligt för kroppen men utelämna varför man tar cellgifter och vad som händer om man inte gör det... totalt meningslöst Tomte
  • Anonym (man)
    Anonym (.) skrev 2020-05-12 11:00:42 följande:
    Du verkar inte förstå att ekonomi är jätteviktigt för att rädda liv.
    Men va bra, förklara då hur vi ska rädda liv i en PANDEMI som tagit över 3000 liv bara i Sverige OCH behålla ekonomin intakt ?

    Det är lite svåra va? Då fattar du kanske varför det är så idiotiskt att bara sitta och pladdra om hur viktigt ekonomin är men utelämna de lite svårare frågorna och sen påstå att de som ställer de svårare frågorna man själv så lägligt utelämnar "inte fattar"
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin