• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    pyssel skrev 2021-01-09 15:12:14 följande:
    För den som inte läst det som är av "föga intresse" för honom själv ter det sig ju uppenbarligen så. När jag ber crazy lämna mig ifred, lämnar allt okommenterat i en månad så fortsätter det ändå. Obehagligt att du krokar arm med en man som ofta trakasserar kvinnliga nick här på forumet där flera har bett honom ignorera deras inlägg (till andra) när det stått klart att det varken går att diskutera eller slippa förvrängningarna.
    På ett öppet forum kan ju allt kommenteras av vem som helst.  Om du tycker att kroka arm med är samma sak som att inte hoppa på karavanen av hackade och personliga påhopp... så.. ja.. visst 
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-01-09 15:20:28 följande:
    Jag ser ju vad du aktivt krokar arm med, fast du gärna vill hävda vad det är vad du motsätter dig som står ut. Mkt obehagligt ur ett kvinnligt perspektiv, och ur ett idealiskt perspektiv, även ett mänskligt.
    Jag känner inte till er gemensamma historia - men jag är inte den enda i den här tråden som noterat de personliga påhopp som förekommit här. 
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-01-09 15:28:14 följande:
    Historien i tråden kan man även tycka är fullt tillräcklig för att svara med samma mynt, eller vara så överseende med som du är i skyddslingens favör.
    Jag ser två olika typer av inlägg i dispyterna - så att det skulle vara samma mynt är jag inte säker på, kanske är det två sidor av samma mynt? En typ av inlägg tjatar hål i huvudet på en person och de andra inläggen innehåller nedsättande kränkningar och beskrivning av en person och dennes förmågor

    Nu skulle jag kunna avsluta detta inlägg med nedsättande kränkningar om person.. vilken typ av inlägg skulle detta då likna?

    Är det enbart debattstil det handlar om? Är det det som driver konflikten?
    Padirac skrev 2021-01-08 23:28:44 följande:
    De finns en tydliggörande beskrivning av lagarnas tolkning och tillämpning på wikipedia

    Den tar upp förhållandet mellan olika typer av rättskällor och tolkningsmetoder, intressant är delen om förarbeten och hur rättspraxis fastslås och att det är skillnad mellan lagar som detaljstyr och lagar som ger ramar.
    pyssel skrev 2021-01-08 22:48:34 följande:
    Den sakliga kritiken är återigen att du skrev felaktiga påstående:
    "Du förstår att skriva lagen rätt, betyder att det inte ska finns någon tolkning annat än lagen." Som svar på att domstolarna tolkar lagen. 
    Det är givetvis en helt saklig grund för att rätta, kritisera och dumförklara dig när du framhärdar i dumheter. 

    Under" visa endast klyban" kan man se din infantila påstridighet om det här felet av många.
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-01-09 15:52:42 följande:
    Att och hur du frågar, det ställer ditt processande av information i ett alldeles särskilt ljus när det gäller sammanhang och det semantiska. Vilket visat sig då och då i tråden, bl.a i diskussionen om ironi och sarkasm.
    Jag undrade om det var din debattstil att haka på lite sarkasmer och påhopp som gjorde att du fick inlägg som tjatade hål i ditt huvud. Det ena är trakasserier, det andra är 'trakasserier'

    Såväl sakrkasmer som ironi bygger på presumptions - ett sätt att bemöta sarkasmer och ironi är att helt enkelt besvara dessa presumptions så som att de menats på riktigt istället för att bemöta undermeningen. Jag vet inte om du sett det.
  • Padirac
    klyban skrev 2021-01-09 15:14:38 följande:

    Tack, ska läsa lite närmare senare.

    En fråga bara, dessa 7 dagar, är det den tiden de ville ha för Riksdagen skulle godkänna åtgärden, eller det omvända att efter 7 dagar så kan Riksdagen förkasta åtgärden?


    Som jag förstått det kan riksdagen vid det tillfället stoppa åtgärden och den får då dras tillbaks om den hunnit implementeras.

    Men jag kan ha fel, jag har haft fel många gånger.
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-01-09 16:12:50 följande:
    1.Nej, så är inte händelseutvecklingen.
    2.Jisses.
    Tydligen inte
  • Padirac
    Anonym (realist) skrev 2021-01-09 17:04:15 följande:
    Vad tycker ni coronanationalister om den nya pandemilagen? Den går ju emot FHM och flockimmunitetsstrategin.

    Johan Carlson gillar den givetvis inte utan kritiserar den hårt. Det blir såklart svårare att uppnå hög smittspridning och flockimmunitet som FHM eftersträvar nu. Det måste ju ta ont nu när jättebayn Tegnell och hans totalt idiotiska katastrofstrategi blivit helt överkörd.

    www.expressen.se/nyheter/johan-carlsons-tveka.../
    JC verkar säga att pandemilagen inte kan stoppa smittspridningen - så hur du får det till att han inte gillar lagen för att den skulle minska smittspridningen verkar du ha läst mellan raderna i det som sagts, om jag förstår dig rätt.

    Om JC skulle vilja öka smittspridningen så skulle han väl inte kritisera lagen i den mening du påstår att han gör - även om denna kriti kinte går att hitta i texten.

    "Samtidigt anser Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson att den nya pandemilagen kommer ha en begränsad effekt på smittspridningen i samhället. 

    – Att tro att man kan stänga ner affärer och få stor effekt på smittspridningen, där tror jag man misstar sig, säger han till SVT. 


    – Vi har lärt oss mycket sedan i våras, vi vet att det är familjesituationen, den närmaste vänkretsen och på arbetet som är de stora smittspridningstillfällena.


    Hade du önskat att pandemilagen kommit tidigare? 


    – Det hade väl varit lättare att få en acceptans för det hårda trycket som ligger på idrott och kultur, om vi hade kunnat balansera det tidigare. Men för smittspridningen och pandemin i övrigt spelar det inte så stor roll, säger Johan Carlson till SVT. "

  • Padirac
    Anonym (realist) skrev 2021-01-09 17:22:04 följande:
    Mellan raderna brukar man kunna utläsa en hel del. Vad tror du själv han tycker och varför uttalar han sig som han gör, när du läser mellan raderna?

    Det är väl bra att regeringen får mera verktyg att bekämpa pandemin med? Carlson tycker inte det utan tycker att man borde ha fortsatt som man gjort hittills.
    Jo, det är tydligt vad som står mellan raderna

    Och det är lika tydligt att JC anser utifrån deras kunskapsläge att den tillfälliga covid-19-lagen kommer att ha en begränsad effekt på smittspridningen  - det betyder inte att det finns någon koppling till flockimmunitetsstrategi annat än hos storkunder till tex KORFF AG 
  • Padirac
    klyban skrev 2021-01-09 17:39:11 följande:

    Dock behöver man troligtvis inte en 100% reservering, om nu inte man flaggat för svårigheter med leveranserna.
    Men de skulle ju snart vara uppe på 60-80000 per vecka väl?


    Jag läste någonting om 40-60-80% reserveringar av vaccinet över tid, när leveranserna är igång minskar behovet av att reservera doser. Har den nya extra fabriken för tillverkning av vaccinet kommit igång ens? Var det inte Pfizer/Biontech smo skulel öppna en ny fabrik? 

    Sen verkar 'marknaden' ställa till en del problem, åtminstone i den inledande fasen enligt finska YLEs artikel 

    Artikeln är idag 7 dagar gammal och en del kan ha hänt. 

    svenska.yle.fi/artikel/2021/01/02/europa-och-finland-fick-en-brakdel-av-det-vantade-antalet-vaccindoser-kanslichef

    "tillverkaren i fråga, Pfizer-Biontech, försöker dock snabbt öka sin produktion, rapporterade tyska Der Spiegel i torsdags.

    – Vi försöker hitta nya samarbetspartners inom produktionen. Men det finns inte overksamma specialiserade fabriker, som kunde inleda en högkvalitativ vaccinproduktion på en dag, sa Ugur Sahin från Biontech till tidningen.


    Ett annat skäl till trögheten är hur EU klarat sig på vaccinmarknaden. EU gjorde reserveringar för flera olika tillverkares vaccin. Mängderna som utlovades av de hittills godkända vaccinen, har inte anlänt till Europa.


    – Det som lovades till EU har inte kommit, utan vaccinen har levererats någon annanstans. Det verkar som om USA är en kvickare köpare än Europa. Befolkningsrika länder, såsom Indien, håller sig också framme, konstaterar Varhila."

    "Enskilda länder verkar ha kommit över stora mängder doser och lyckats skydda sina befolkningar fort, till exempel har Israels och Bahrains takt gett upphov till rubriker. I Europa ligger Storbritannien på första plats, men de godkände vaccinet med ett undantagsförfarande.


    I exempelvis Frankrike har vaccineringen kommit igång synnerligen långsamt och landets medicinska akademi har kritiserat takten, rapporterar Le Monde."

  • Padirac
    Anonym (ABC) skrev 2021-01-09 22:18:13 följande:
    Varför har man då tjatat om trängseln i månader? Nu när man äntligen kan göra något åt den, då säger man att det inte kommer att ha någon betydelse.

    Jag förstår att man kan kritisera andra länder för att införa onödiga åtgärder, men hur tänker man när man via pressen meddelar att man inte tror på de åtgärder man själv precis har infört?

    Om JC skulle vilja öka smittspridningen - så skulle han knappast säga det rent ut. De flesta som vill uppnå något som de flesta skulle anse vara olämpligt, brukar inte berätta det öppet.

    Varför tar FHM och regeringen inte fram rekommendationer som är specifikt inriktade på t.ex. arbetsplatser, om det nu är så att smittan sprids där? Man har redan gått ut med att munskydd ska användas inom vården, för att förhindra smittspridning från personer som inte upplever sig ha symptom. Varför skulle man inte kunna förhindra smittspridning på andra arbetsplatser med samma metod?

    Det gäller särskilt övervägandet att införa så kallad source control för att skydda andra från eventuell smitta. I det här sammanhanget innebär source control användning av framför allt munskydd.

    www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/eb0...#page26
    Det är smart tänkt!

    Beviset för att JC vill ha ökad smittspridning är att  han säger sig inte vilja ha det 

    Jag vet inte om du förstår att din teori inte går att falsifiera och därför kan anses vara ganska värdelös i fråga om möjligt bevisvärde?

    sv.wikipedia.org/wiki/Konspirationsteori
    "En sammansvärjning är definitionsmässigt någonting som deltagarna håller hemligt, vilket gör att sanningshalten i en konspirationsteori oftast är svårbedömd. På grund av detta kan det vara svårt att ge entydiga och glasklara svar på till exempel vilka som har genomfört eller ligger bakom konspirationen vilket gör att vissa teorier är svåra att falsifiera. Därför kan det råda olika uppfattningar om huruvida olika indicier faktiskt talar för en konspiration eller inte." 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin