• Padirac
    Padirac skrev 2021-01-06 18:57:19 följande:
    Just det - det var hon. 

    Jag kommer inte ihåg varför hon hamnade på elefantkyrkogården
    Hade hon varit ansvarig för rekryteringen av Macciarini?
  • Padirac
    Anonym (Hola) skrev 2021-01-06 19:14:49 följande:
    Sant! Klart man ska premieras när man räddar ansiktet på statsministern och justitieministern.

    Och varför skulle regeringen ändra på det när systemet funkar så bra?

    Nej en sverigedemokrat hade väl inte frivilligt tagit bort fokus från sossarna så det är sant.
    Som jag uppfattar det är en placering på regeringskansliet en lösning för att flytta undan de personer som det inte finns laglig rätt att på annat sätt bli av med.

    En regering kan inte ändra lagar hur som helst, men visst kan skydd för GD och anställda på myndigheter eller för riksdagens förtroendevalda diskuteras. 
  • Padirac
    Anonym (realist) skrev 2021-01-06 19:52:37 följande:
    Ska du inte rätta DN nu? En tjänsteman kan ju inte avgå. Du har ju skrivit tiotals inlägg och förklarat det i tråden.

    Nu måste du vara otroligt snopen när du hade fel som vanligt.

    Avgå TegnellKräks
    Nä, jag är inte snopen över att du 'lyckats' igen Solig

    DE är som tidigare sagt utsedd GD för en myndighet, han är väl också anställd tjänsteman och åtnjuter vissa skydd i sin anställning, så på elefantkyrkogården kommer han så länge hans förordnande inte gått ut troligen få arbeta med olika utredningar som övriga statstjänstemän, han kan säkert säga upp sig från sin tjänst på regeringskansliet, men knappast avgå från den.

    AT är anställd på FoHM och sedan 2013 utsedd till statsepidemiolog av FoHMs GD 

    sv.wikipedia.org/wiki/Statsepidemiolog

    "7 § Vid myndigheten finns det en statsepidemiolog och en biträdande statsepidemiolog, vilka utses av generaldirektören. I uppdraget ingår att samordna arbetet med att övergripande följa och analysera utvecklingen av smittsamma sjukdomar och skyddet mot dessa nationellt och internationellt, analysera konsekvenserna av denna utveckling för samhället och den enskilde och andra smittskyddsåtgärder inom hälso- och sjukvården och andra berörda samhällssektorer.”

    Statsepidemiologen var ursprungligen chefstjänsten för epidemiologiska avdelningen vid Statens bakteriologiska laboratorium (SBL) när avdelningen inrättades 1955[1] och 1993 överfördes tjänsten till Smittskyddsinstitutet i samband med att SBL avvecklades och Smittskyddsinstitutet upprättades. Avdelningen och tjänsten ingår sedan 2014 i Folkhälsomyndighetens organisation[2]."

  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-06 20:02:27 följande:
    Ja, för min del har jag aldrig tidigare hört talas om att MSB skulle ha ett lågt förtroende, snarare tvärtom. De hanterar ju så vansinnigt många viktiga frågor om koordinering annars som är av yttersta vikt för allmänheten. 
    pyssel skrev 2021-01-06 20:45:39 följande:
    Ja, precis. Alla myndigheter är föremål för kritik men att den här skulle sticka ut på det sättet som påstods, nej det är helt taget ur luften.
    Jag tror att det förekommit  en hel del kritik mot MSB under åren, t.ex. i samband med den stora branden i västmanland, samordning mellan kommuner och privara aktörer, beredskap för hantering av en kärnkrafts
    olycka, utskicket ' om krisen eller kriget kommer' och en del när DE utsågs till GD, kanske för att han är och har varit kontroversiell. 

    Kanske beror en del av myndigheternas saktfärdighet på det att MSB sagts vara sakfärdiga - eller att det helt enkelt är ganska svårt för en myndighet som ansvarar för samordning av krisberedskap att verka utan att krislagar finns tillsammans med en omfattande decentralisering och långtgående självstyre 


  • Padirac
    FDFMGA skrev 2021-01-06 21:21:08 följande:
    Ja herregud.

    Nåja, det kan vara värre än att någon är oförmögen att förstå skillnaden mellan en utnämnd generaldirektör och en anställd tjänsteman.

    Tänker på situationen i USA just nu där deras version av vinbarens vänner har korkat upp - uppmuntrade av Trump.

    Fullständigt bisarrt!
    ja där kan en de inte skilja på valresutat och fantasier om valresultat. 

    Å andra sidan har jag i tråden läst fantasier om 20 000 covid-döda i Sverige år 2020.. 
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-01-06 21:52:32 följande:
    Nu var ju upprinnelsen till det här att den icke "faktadrivne" klyban påstod att mistillit till just MSB låg i sakens natur:
    #12832 "Annars har ett ställe som MSB extremt svårt och skapa ett förtroende hos folket, då de endast syns när det är en katastrof eller nått dåligt som sker, och hjälpa alla är alltid ett problem att klara av då."
    Vilket är ännu ett fantasifullt hittepå, att den här myndigheten skulle gjort sig ett namn av" extrema svårigheter att skapa förtroende". Ja rent skitsnack, på vardagsspråk.
    För ordnings skull är det inte myndigheterna som får en GD utsedd som är "kontroversiella", utan det får du ju rikta till de regeringar som haft uppdraget och också fått den befogade kritiken.
    Aha. men jag tror att just MSB kritiserades i samband med att DE utsågs till GD - det förekom också kritik mot DE och mot regeringen för att ha utsett DE.
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2021-01-06 21:58:17 följande:
    Våra endemiska vinbarsvänner kan man ju skratta åt - oavsett om det är vänsterextremister de fått spaning på eller om de tror att vinflaskor saknar kork eller om de inte förstår skillnaden mellan en gd och en tjänsteman.

    Men det som händer i USA är bara så jävla tragiskt. Hoppas att det här innebär att det är det sista man får se av Trumps idiotier.
    Ja, det som händer just nu med skottskadade människor då Trumpisterna stormat Kapitolium är en tragedi - hur många som smittas med Covid-19 återstår att se.

    Oroligheterna är inte över än, polarisering och upplopp kommer säkert att fortsätta ett bra tag till.
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-01-06 22:05:41 följande:
    Det är möjligt, för att folk inte begrep vilka som hade ansvaret. Men det är ju ett rent felaktigt påstående att myndigheter som arbetar med kriser och samhällsskydd generellt åtnjuter mindre förtroende än andra myndigheter.
    Det är möjligt att det är sant som du säger - jag vet faktiskt inte.  Förtroendet för myndigheter och samhälle är bland de flesta människorna i Sverige högt - det finns subgrupper som saknar förtroende för visa delar av samhället eller till och med större delar av samhället. En del finns representerade i tråden.   
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-06 22:12:26 följande:
    Och jag har i vänsterklustret sett försvar av fullständigt avskyvärda brott.
    Tror du att du är ensam om detta?

    Försvar av fullständigt fruktansvärda brott finns helt säkert över allt i alla kluster...

    Få saker i nutiden i västvärldens demokratier slår dock Trumps agerande iom valförlusten. Försök att icenssätta en statskupp och flirtande med paramilitära grupper..
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin