• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2021-01-11 21:07:06 följande:
    Kan vara det faktum att han tydligen varit engagerad som expert hos Läkare utan gränser som får Vinbarens vänner att börja kasta kork (Måste ju närmast klassas som vänsterextremism av vissaSkrattande)

    Jag tycker det verkar som han är väl meriterad för sitt jobb, iofs saknar jag ju kompetens att bedöma detta, men det finns det ju förvisso andra som också gör.
    Det finns som jag ser det en pandemi i tråden, den slår nu till i 6e eller 7e vågen.. minst.. vaccinet mot infektionen måste ges om och om igen, men förlorar snart verkan. Om det blir på samma sätt med vaccinet mot viruset cov-sars2 vet inte läkare och forskare ännu.  
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2021-01-11 21:29:23 följande:
    Det vore svårt att uppnå vid 30 års ålder.

    Läkarutbildningen är väl på sju år, och därtill specialistutbildning på fem år

    Efter att han blivit specialist på infektionssjukdomar så arbetade han för WHO, därefter blev Tegnell smittskyddsläkare och så vidare, enligt Wikipedia.

    Imponerade meriter, tycker jag. Men jag saknar de kunskaper Vinbarens vänner besitterSkrattande

    Jag gissar att det som främst talar emot honom i dessa kretsar är att han varit engagerad i smittskyddsarbete i fattigare länder - och då till på råga på allt som expert för Läkare utan gränser.

    Länk:

    sv.wikipedia.org/wiki/Anders_Tegnell
    Jag tror det som talar mot Tegnell , i tråden alltså, är att det är så himla trevligt på vinbaren, för att inte tala om utsikten som slår det mesta..

    Managing Mount Stupid 

    Nere i dalen hoppas man att hitta vägar upp för sluttningen, visserligen är man där utelämnad till osäkerhet och okunskap men vet ändå både mer och mindre än vännerna...
     
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-11 20:45:43 följande:
    Oj hjälp, det kunde man kanske ha anat ... på rak arm kommer jag på 5 personer inom släkt- och vänskapskretsen som har likvärdig utbildning som Tegnell, varav minst 2 har liknande praktisk erfarenhet (ja, inte anställda av regeringen då). 

    Varför värderas kunskap och utbildning så lågt i Sverige? Absolut inget ont om svetsare, jag känner en väldigt smart och trevlig svetsare, men han har inga ambitioner om att styra Sverige och dessutom vet han hur man handlar på internet.

    Läste i dag att det är bara 4 länder i EU som inte använder en Corona app, och bland dem Sverige förstås.
    Om det kränker integriteten om appen analyserar med bluetooth om man varit nära någon smittad, och skickar meddelande om att man borde testa sig, och ingen annan får denna data, ja, då borde man också ta på allvar de som tror att myndigheterna avlyssnar folk via TV apparaterna.  
    Har du inte hört från säker källa att just svetsare hör till eliten . det är svetsarna som suger ut svenska folkets all vilja till självständigt tänkande och all deras initiatvförmåga - för att inte tala om alla pengar svetsarna slösar bort på genus och vänsterliberala radiokanaler...

    just svetsare besitter en kunskap som gör dem till samhällets eliter och största makthavare. Det är svetsarna som vill införa diktatur i demokraturen 

    Svetsare vill att Sverige ska bli kommunistiskt med nepotism istället för att en self made man ska kunna bli president, aldrig i Sverige kommer svetsarna att tillåta 'the american dream' att bli verklighet.

    Att en svetsare skulle kunna bli statsminister kan du glömma i det Sverige som levt under sosseriets slaveri i 100 år, det är eliten som suger ut folket här..

    Ja, jag undrar också varför kunskap och kompetens värderas så lågt i Sverige idag
  • Padirac
    Anonym (haha) skrev 2021-01-11 22:20:31 följande:
    Är det nu som man ska bemöta dig som om det du skriver vore på riktigt??

    Ändå konstigt att både ironi, sarkasm och klappjakt på person är okej när det är du som gör det och på den person du ogillar men inte annars. En del skulle nog hävda dubbelmoral om det där!!!
    Varför inte - håller du med eller håller du inte med?

    Jag skulle gärna se dina argument för/mot dessa saker.

    var jag för hård mot svetsaren? Eller menar du någon annan? som var hård mot svetsaren alltså..

    Det är synd att kloka resonerande människor ska använda alternativhögerns argumentation och nedlåtande tillmälen.. det är som att utbildning och kunskap föraktas skulle jag säga.
  • Padirac
    Anonym (Hola) skrev 2021-01-11 22:29:19 följande:

    Tänk att en tråd för folk som är kritiska till pandemihanteringen kapades av de som är okritiska och sen blev tråden liksom en debatt om vi har vår strategi är flockimmunitet eller ej.


    Själv tycker jag att mycket av kritiken inte är relevant utan missriktad eller osaklig och att kunskap och kompetens nedvärderas.  

    Den kritik som förs fram i coronakommissionens första delrapport pekar mycket tydligt på att en hel del av kritiken i tråden är just missriktad och osaklig. I rapporten finns den en stor källa till kritik att ösa ur och utveckla,  vilket de kunde framföra i tråden om de ville. 

    Men nej, att kritikerna inte har mer kött på benen än att det är Tegnells fel och att strategin är att få flockimmunite, eller att krtikerna trots all information i tråden inte förstår hur förvaltning, sjävstyre och lagar fungerar ger ett underbetyg till kritikerna - som jag ser det.
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-11 23:06:26 följande:
    I de flesta länder har man ledare som i grunden är jurister, vetenskapsmän etc. Någon som ansträngt sig lite intellektuellt. Men nej, i Sverige, satsar vi på en svetsare. Någon som har en väldigt låg utbildning, och som kan prata hyfsat. Pinsamt!
    Ingen är perfekt, svetsare eller inte. Men visst skulle jag också gärna se fler och mer intellektuella i ledande befattningar. Men de verkar vara upptagna av annat än partipolitik.

    Har du erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation någon gång? Det är väl i Sverige så att det är tjänstemännen i förvaltningar och myndigheter som skall ha den stora sakkunskapen om hur den politiska viljan skall omsättas i verkliga åtgärder... 

    I österrike ville väl typ hälften av den röstade befolkningen lägga sina liv i händerna på en person som företräder ett parti med kopplingar till nouvell droit, du vet de där partierna sprungna ur efterkrigstidens neofascism, men det är ju i österrike, de hade ju en fascistisk regim som samarbetade med nazisterna långt innan Sverige under andra världskriget hade fortsatta handelsförbildenlser med nazityskland...
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-11 23:10:36 följande:

    Om jag bodde i Sverige, skulle jag vilja lägga mitt liv i en svetsares händer under en pandedmi? Nej!


    Turligt nog är det inte statministerna händer du skulle behöva lägga ditt liv i. Jag tycker att jag verkligen försökt föra fram kunskap och öka kompetensen i tråden om där med förvaltning, myndigheter och självstyre i Sverige, men det är kanske så att det finns ett omfattande förakt för kunskap coh komeptens så som du skriver.

  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-11 23:48:29 följande:
    Jag vet att det är många som ser upp till vinbarens vänner och bara önskar att de kunde få vara med och smaka, men framförallt få ta del av den härliga atmosfären. Inte konstigt vissa blir väldigt avis. Haha.

    Jag ser annars ett vänsterkluster som hänger sig åt att upphöja vantolkningar till sanningar. Patetiskt nog kan man inom samma kluster skönja ett förakt mot lågutbildade. Men få människor torde vara mindre än s.k högutbildade på höga hästar som inte ens kan föra en sansad dialog.
    Det var ord och inga visor till FGAMs syn på svetsare?
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-11 23:06:26 följande:
    I de flesta länder har man ledare som i grunden är jurister, vetenskapsmän etc. Någon som ansträngt sig lite intellektuellt. Men nej, i Sverige, satsar vi på en svetsare. Någon som har en väldigt låg utbildning, och som kan prata hyfsat. Pinsamt!


  • Padirac
    Anonym (haha) skrev 2021-01-12 08:31:24 följande:
    Jag tycker att det är bra att människor inom politiken kommer från olika bakgrunder och SL är förstås inte statsminister för att han är svetsare utan för att han var svetsare som sedan valde att göra karriär inom fackföreningsrörelsen och partiet.

    Man kan ju tänka sig att inom det förändrade svenska politiska landskapet där S numera ofta måste samarbeta med borgerliga partier att Löfvens erfarenheter av förhandlings och kompromissarbete skulle komma till nytta, samt förstås att han väl måste ha framstått som en klippa efter att partiet fick problem med Juholt (om man får säga så utan att du tycker att man är en klappjägare???!!)

    Jag tycker inte för min del att det blev så lyckat och för mig är han inte "min statsminister" men det var ju inte vad jag pratade om heller!! Jag undrade varför det är OK att du är sarkastisk och ironisk och klappjagande medan du verkar tycka att det är så gräsligt när någon annan är det????
    Jag tycker du ger ett bra svar med synpunkter - mycket bättre än 'han är ju SVETTSARE fattaru hö hö hö'

    Du får nog läsa fler gånger vad jag har skrivit om ironi och sarkasmer.

    Det finns fler olika sätt att bemöta ironi och sarkasmer, mycket beror väl på vad man själv vill få ut. Olika typer av respons ger ju olika resultat. Tänk dig två ironiker som försöker berätta vad de menar Eller två sarkastiker som försöker hitta en common ground för att förstå varandras synpunkter

    Men, som sagt, alla har säkert sina egna skäl och motiv till att delta i en diskussion på ett öppet forum.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-12 11:14:04 följande:
    Är lättmjölken sur?
    Så vinbaren hade inte öppnat?  Kanske kan du få klockan reparerad i mjölkbaren då?
  • Padirac
    Anonym (haha) skrev 2021-01-12 08:14:31 följande:
    Varför skulle man komma i en annan situation och en extrem dödlighet av viruset i Stockholm om man kommit igång med testandet tidigt menar du?? Det finns väl all anledning att tro tvärtom?? Stockholm har höga dödssiffror för att de under hela pandemin stått för höga antal bekräftade fall och givet detta, höga antal obekräftade fall!!

    Någon hand har inte jag pratat om, jag pratar om att du hela tiden rapporterar Stockholms döda i förhållandet till riket i övrigt utan att väga in alla faktorer i saken vilket blir både orättvist och bisarrt!!!
    Jag tror att en del av de som inte hör till de mest kritiska i tråden anser att man inte bara för Stockholm utan också för länder behöver väga in alla faktorer för att jämförelserna inte ska bli orättvisa och bisarra.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin