Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    pyssel skrev 2021-05-27 07:51:52 följande:

    Då Stefan inte är ordens man, varken i tal eller skrift - Fick Ulla sprit i julklapp eller gjorde Stefan hela fyra av de ärenden han med eftertryck uppmanat invånarna att avstå från?


    Ja, det lär vi väl aldrig få reda på. Ulla verkar inte ha något IG-konto där hon kan kommunicera viktiga saker till svenska folket.

    Undrar vad det är för väldigt smittsam variant som Australierna pratar om och nu stänger ned för att försöka kväsa?
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II

    Vilket vansinnigt beslut. Idiotiskt. 


    Från och med den 1 juni upphör Folkhälsomyndighetens rekommendation om testning och isolering efter hemkomst för symtomfria svenska och utländska medborgare som reser in i Sverige från länder inom EU, EES, Schengen, från Storbritannien och ett antal andra länder, skriver Folkhälsomyndigheten på sin hemsida.


    För utländska medborgare utom nordiska gäller enligt regeringen fortsatt krav på negativt covid-19-test för att resa in i Sverige.


    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    Anonym (ABC) skrev 2021-05-29 10:07:51 följande:
    Eftersom Sverige just nu är bland de länder som har högst smittspridning i Europa, så medför öppna gränser ingen förhöjd risk för Sveriges del.

    Men jag tycker att ministern uttrycker sig lite märkligt: ?Sverige HADE högre smittspridning än grannländerna?? Faktum är att Sverige fortfarande HAR högre smittspridning än grannländerna.

    www.expressen.se/nyheter/sverige-oppnar-for-nordiska-medborgare-slut-pa-test/

    Dessutom fick man under presskonferensen höra att ?De andra nordiska länderna har ingen tidsplan.?

    Finland har för närvarande en plan för hur hög smittspridning som tillåts i ett land för att man därifrån ska få resa in fritt. Det innebär att tidsplanen för när svenskar får resa in fritt avgörs av svenskarna själva.

    Antingen har ministern noll koll, eller så väljer han att lägga orden på ett sätt som ska få Sverige att framstå som den generösa parten som är villig att göra uppoffringar för det nordiska samarbetets skull.

    Fakta om Finland hittas här:

    valtioneuvosto.fi/sv/inreserestriktioner

    ?De nuvarande inreserestriktionerna gäller till och med den 15 juni 2021.?

    ?I trafiken mellan Finland och Island och i fritidsbåtstrafiken mellan Schengenländer har gränskontrollerna vid de inre gränserna avskaffats. Begränsningarna slopas för dem som bor på gränsorterna vid Finlands och Norges landgräns från och med den 24 maj.?

    ?Invånare i följande länder får resa in i Finland när invånaren anländer direkt från landet i fråga: Australien, Israel (fr.om. 24.5), Nya Zeeland, Singapore, Sydkorea, Thailand (till den 24.5) och Ruanda.?

    ?Med länder med låg incidens av coronavirus avses länder där incidensen är högst 25 fall per 100 000 invånare på 14 dagar. Från dessa länder kan man komma till Finland utan begränsningar och karantän på eget initiativ.?

    Även om Finland skulle tillåta en 10 gånger högre smittspridning, så skulle Sverige fortfarande stå utanför.
    Jo, det vet jag förstås. Men det är äntligen ett läge där en nedgång från extremt höga nivåer kan ses, då tycks det mig som om det vore klokt att vänta med den typen av lättnader. 

    Jag ser beslutet som ännu ett i en rad lika vansinniga.
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-06-01 09:14:22 följande:
    Nä....Obestämd Varför är det alltid dåliga nyheter! Fast om vaccinet biter på det så är det ju okej. 
    Det var väl inga dåliga nyheter? Tegnell kunde på en gång avfärda saken. Vietnameserna behöver inte oroa sig. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-06-01 10:08:14 följande:
    Jag kan inte läsa hela artikeln så jag ser ju inte vad de kom fram till. 
    Vare sig vietnameserna, vi eller andra behöver oroa oss eftersom det enligt Tegnell är osannolikt att smittan är luftburen (som ju vietnameserna befarar och därför utreder). Det är bara något som landets hälsominister Nguyen Thanh Long anser, ministern menar att kombinationen är mycket farlig eftersom den sprider sig snabbt och dessutom är luftburen (rapporterar Reuters) men det avfärdas alltså av Tegnell. Long säger att labbtester indikerar att varianten är mer smittsam än de tidigare kända virusvarianterna, vilket kan förklara varför så många nya fall dykt upp i olika delar av landet på kort tid. 

    Tur att han har fel i det Long, och att vi har experter av annan kaliber som kan förklara saken för oss. Vi får väl hoppas att kunskapen når också vietnameserna!
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    Anonym (man) skrev 2021-06-01 10:54:00 följande:
    Tja, man måste ju ändå medge att Tegnell är konsekvent i sin hybris Drömmer
    Det är väl mycket möjligt att han har rätt och jag hoppas verkligen att han har det, men jag tycker - precis som du - att det är närmast obegripligt att han i varje läge kan uttala sig som han gör. Gissningarna har ju inte alltid slagit in, för att uttrycka sig diplomatiskt...
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-06-03 09:20:45 följande:
    För 137:e gången..... om man har en allmän smittspridning som i Sverige, då kan man inte göra så. Annars skulle nästan hela landet behöva stanna hem. Samhället går faktiskt inte runt om ingen arbetar. I Finland kan man göra så för att smittan är så pass låg. 
    Innan vi hade en allmän smittspridning hade vi ingen allmän smittspridning. Det berättade Tegnell för oss väldigt många gånger, men medan han och hans kollegor stod och försäkrade oss om den saken så fick vi en allmän smittspridning. Så om något annat gjorts än att bara gissa vilken dag vi skulle "peaka" på mycket låga antal, så hade även vi haft en mer gynnsam situation likt den i Finland. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-06-03 12:20:24 följande:
    Ska man evigt älta det som hände för över ett år sen? Och som vi har diskuterat mycket och inte är överens om. Vi pratade ju om NU.
    Jag tycker inte att den tid som har förflutit sedan sådana felaktigheter och expertmyndighetens invaggande av människor i falsk säkerhet ens med din goda vilja kan betraktas som "för evigt". 

    Inte minst med tanke på de extremt tragiska konsekvenserna kan i alla fall inte jag vifta bort dylikt som om det vore en bagatell. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-06-03 13:10:07 följande:
    Med tanke på att jag inte håller med dig om att det skulle vara så, så ser jag ju inte heller det som konsekvens. 

    Det finns gott om belägg för att det INTE var italienresenärerna som var problemet och/eller att man hade bra koll på att det inte spreds vidare av dessa. 
    Nej, det vore ju närmast obehagligt osympatiskt och oempatiskt av dig i sådana fall. Vilket jag iofs tycker att det är också när du tycks mena att det blir för långdraget att "älta" något som under en avsevärd tid bidrog - och som fortfarande bidrar - till en ökad smittspridning och till yttermera visso snart femtontusen människors död och långt många fler människors bestående men. 

    Det är ju inte precis bagatellartat när expertmyndigheter invaggar människor i falsk säkerhet som leder till dylikt (och då är det förstås inte bara historien med skidresenärerna som avses). 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    Anonym (man) skrev 2021-06-03 13:29:04 följande:
    Håller med, ofattbart sunkig människosyn att vifta bort 15K dödsfall som en bagatell. 

    Ur ett psykologiskt perspektiv finns det nog mycket att lära sig kring hur såna här kriser får människor att tänka och agera. Det verkar inte riktigt finnas någon övre gräns för vad man är villig att acceptera för att få rätt.

    I vilket annat sammanhang som helst hade 15K döda och en enorm massa människor med långvariga men ansetts vara en katastrof som hade granskats i detalj, men vad gäller corona så verkar vad som helst vara "acceptabelt"
    Precis. 

    Nu ska jag lyssna färdigt på KU:s kritik mot regeringens hantering av pandemin.
    Shit for brains k + E
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin