Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2021-05-09 19:23:37 följande:

    Vid luftburen smitta sker överföring av virus eller bakterier med små droppar eller i form av partiklar som hänger kvar i luften under lång tid och där smittan kan färdas långa sträckor.


    *vid luftburen smitta
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II

    @ABC - jag vet inte vad som hände med citat och annat igår men det jag ville skriva var i alla fall att FHM den 5/5 bytte ut den här paragrafen:


    Är covid-19 en luftburen smitta?

    Nej, covid-19 räknas inte som en luftburen smitta.


    Vid luftburen smitta sker överföring av virus eller bakterier med små droppar eller i form av partiklar som hänger kvar i luften under lång tid och där smittan kan färdas långa sträckor. Mässling, vattkoppor och tuberkulos är exempel på infektioner som sprids på ett sånt sätt.

    De bytte till den här fomuleringen:

    Även om covid-19 inte räknas till de så kallade luftburna smittorna, där partiklar hänger kvar i luften under lång tid och där smittan kan färdas långa sträckor, kan det i vissa situationer finnas risk för smittspridning trots att man håller avstånd. En sådan situation kan vara vistelse med andra personer i trånga utrymmen med bristande ventilation.

    Den nya formuleringen ligger under avsnittet "Så smittar covid-19.


    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-05-10 22:03:22 följande:
    Ja. Plus att ingen exakt vet vad långa sträckor är. Covidvirus kan spridas en bra bit i luften, vad nu en bra bit betyder. Dvs, man vet att covid inte bara sprids inom en meter, utan kan segla runt en bit. Därför bör man vara försiktig på ett så långt avstånd som möjligt. Använda munskydd etc.

    På jobbet pratar jag regelbundet med ett företag i Tyskland. Ibland samlas dom på jobbet när de ringer oss, i stora rum och dom har munskydd. Med jämna mellanrum (90 min?) så måste vi ta en kaffepaus, för reglerna på deras jobb stipulerar att de måste öppna alla fönster i lokalen och vädra, och gå ut under tiden. Så då har vi en 10 min paus. I Tyskland tar dom det här med att vädra på allvar. Hos oss har vi inte dessa regler men vi jobbar nästan alltid hemifrån ändå, vi får inte vara på jobbet. 
    Ja, det finns förstås anledningar till att WHO, CDC och FHM ändrar i texterna rörande detta. Hade covid-19 aldrig betett sig som en luftburen smitta så hade FHM fortfarande svarat "nej" på den frågan men det är ju uppenbart att det är större risk att smittas på lång avstånd än det är att smittas från en yta. Formuleringen om det sistnämnda kvarstår.

    Nästan så att det hedrar FHM att de åtminstone kunde förmå sig göra en liten ändring. Tur att det jobbar så många på myndigheten.
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II

    Huruvida viruset är luftburet eller inte är ju mer en definitionsfråga.


    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    Pope Joan II skrev 2021-05-11 14:42:00 följande:

    Huruvida viruset är luftburet eller inte är ju mer en definitionsfråga.


    Citatet är från Britta Björkholm FHM.
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II

    Verkar som om FHM får ge med sig angående mätningar av virus i avloppsvattnet. Regeringen vill få en nationell strategi på plats för en systematiserad övervakning av avloppsvattnet både under den här pandemin och inför eventuella framtida. 


    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-05-12 23:46:48 följande:
    Oj då? Ja här så har de mätt i många månader. Tydligen ger det en bra indikation om läget. 
    Jo, det görs här också och många tycker att det ger ett väldigt bra underlag för planeringen av vårdbehov och annat. Så det görs, det är bara inte en rekommendation från FHM (som ju tycker att det har ett ringa värde om något alls).
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II

    Ja, idag får rapportering om så världsliga ting som smittspridning, sjukhusvårdade och döda vackert anstå ity det är Kristi Himmelfärdsdag.


    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    Anonym (KB) skrev 2021-05-14 23:11:50 följande:
    ???

    Är det massa bakterier som är anledningen till munskydd på vårdcentraler??
    Självklart. Du minns väl hur det var innan covid? All personal och alla patienterna på vårdcentralerna hade munskydd på grund av alla bakterier.
    Shit for brains k + E
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin