• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Aniiee skrev 2020-12-02 19:12:45 följande:
    Nej, inte 170 döda i dag. 170 rapporterade döda idag. Det kan låta som något helt egalt i sammanhanget, men det är det inte.
    Om du gillar att pula med statistik så vore det inte helt fel med ett EU-genomsnitt.

    Annars kan jag försöka räkna fram ett sådant, det vore intressant att se Sveriges andel döda i förhållande till EU-snittet.

    Fast, slår det mig, det finns kanske redan uträknat någonstans.
  • FDFMGA
    Aniiee skrev 2020-12-02 20:42:46 följande:
    Japp.....
    Tack,vi ligger alltså något över EU-snittet.
  • FDFMGA

    Apropå varför länder drabbats olika hårt. En ny studie visar att de länder som hade sportlov vecka 9 har drabbats hårdare än de som inte hade det.

    Resemönster alltså.

  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-12-03 06:33:39 följande:

    Gör dom det?
    Inge nya råd har kommit ut sedan 19:e Augusti.


    Eller ska dom göra det?
    DU får leverera källa på detta, för just vid skrivandets stund så går det inte hitta det påstådda av dig.


    Jag har en minnesbild av att WHO ska ha skärpt rekommendationerna om munskydd.

    Nu är ju inte WHO exakt detsamma som FHM men å andra sidan är ju inte kritikerklustret alltid så noga med de små detaljernaGlad
  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-12-03 10:57:55 följande:

    Udda var det , då dokumentet inte har ändrat sig sedan 19:e Augusti hos FHM.
    Vi får sortera bort det som felaktiga uppgifter för tillfället, undra vad all desinformation är till för.
    För det handlar ju inget om verkligheten, utan någon alternativ värld verkar det som.


    Tja, ska man tro populistklustret så är vi svenskar urusla på att hälla avstånd, vi använder inte munskydd, genomför inga lockdowner och folk väller in i de öppna butikerna och trängs med varandra. Dessutom har vi en handlingsförlamad regering och en folkhälsomyndighet som konsekvent fattar fel beslut och som endast är mån om den egna prestigen.

    Inte desto mindre är vi ur ett EU-perspektiv inte mer än ungefär genomsnittligt drabbade. Ett mysteriumSkrattande
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2020-12-03 11:41:49 följande:
    Det är väl snarare så att det är nationalistklustret som i sin nationalistyra missar att se verkligheten även när den stirrar dem i ansiktet eftersom det inte riktigt lirar med vad de vill tro om sitt land och sitt folk som deras hjärta bultar så starkt för.

    Menar du på fullt allvar att bussar och tåg inte alls är överfulla?

    Menar du på allvar att alla rapporter om trängsel i kollektivtrafik och affärer bara är påhittade?

    Menar du på allvar att den smittspridning vi har öht skulle vara möjlig om alla följde råden som du verkar tro?

    Japp, vi har en handlingsförlamad myndighet och regering som hanterar andra vågen på exakt samma inkompetenta sätt som första med exakt samma dåliga resultat. Men denna gång kan de inte längre skylla ifrån sig med samma patetiska ursäkter som vid första vågen. För denna gång har de haft gott om tid på sig att förbereda sig.
    Nja, beskrivningen av personer som har fokus på att fria individer tar ansvar som nationalister bottnar antingen i kunskapsbrist eller också i svårigheter med den språkliga orienteringen - eller bägge, för all del.

    Det som är typiskt för nationalister i Sverige och många andra demokratiska länder med individens ansvar och frihet i fokus är närmast hur illa man tycker om kulturen och styrelseskicket i det egna landet, hur man drömmer om ett auktoritärt styrelseskick genomsyrat av lagar och regler.

    Såtillvida avviker inte pangdemismen från andra svenska populistföreteelser och det är väl därför den här tråden utövar en sådan lockelse för personer som i andra trådar hyllar  Orban och Trump.

    Pangdemismen har ju en förklaring som tilltalar svenska nationalister. Allt är regeringens och FHM:s fel och lösningen ligger i att dessa ersätts av personer som kan förklara för folket vad som gäller och vad som händer om man inte tar på sig munskyddet och står i givaktSkrattande
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-12-03 12:07:12 följande:
    Varför raljerar du och kallar människor som mist någon, människor vars trygghetsavstånd inte respekteras enligt rekommendationer och människor som själv är svårt drabbade av Covid-19 eller underliggande sjukdomar för "populistkluster"? För de är också aktiva röster i debatten även om du snabbt klumpar ihop dem med någon politisk opposition.

    Det där med att du är någon som "står upp för andra" ser snarare ut att vara något du tar till här i tråden när ditt gäng beter sig illa och andra tröttnar. Alltså inget man kan ge så mycket för i det större perspektiv av "antimobbningsambassadörer" du vill påskina att du agerar utifrån. Mest obehagligt.
    Därför att jag anser att stora delar av kritiken i den här tråden genomsyras av populism, att man söker enkla lösningar och ger enkla förklaringar till varför smittspridningen i Sverige ser ut som den gör.
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2020-12-03 13:06:18 följande:
    Ja som sagt, verklighetsfrämmande snack om frihet och fria individer.
    Javisst.

    Halva befolkningen struntar enligt dig i att skydda sig själv och andra.

    Det är du inte ensam om att tycka här i tråden och det kanske är skönt att få tillhöra ett åsiktskluster som har munskydden riktade åt samma håll.

    Enligt mig är den här tråden delvis en tummelplats för de som vurmar för det auktoritära, ofta  i så stor utsträckning att förmågan till se nyanser försvunnit.


  • FDFMGA

    Så gymnasieskolorna stänger och övergår till distansundervisning.

    Okej, då blir det till att organisera om här hemma igen.

    Jag och hunden som hade så lugna arbetsdagar.

  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2020-12-03 13:48:00 följande:
    Inte enligt mig, vi hade inte haft den smittspridning vi har om alla var så duktiga som du verkar tro att de är d i din fantasivärld.... som sagt din förmåga att blunda för verkligheten är enastående.

    Jo vi har förstått att du är helt ok med at folk dör som flugor så du kan ha din "frihet". Det är bara det att vissa av oss tycker det är jävligt  oempatiskt.

    Förnekelse och strutsmentalitet är inte detsamma som nyanser. En nyanserad bild är att öht ta hänsyn till vad resten av världen säger och gör. Att dra på sig skygglappar, blunda för verkligheten och ha en religiös tro på vad FHM säger är knappas en nyanserad bild. 
    Ja, jag har förstått att du och andra anser att halva Sveriges befolkning skiter i att skydda sig själv och andra.

    Det är ju en viktig tes i auktoritära läror att  folk inte förstår sitt eget bästa.

    Själv tycker jag de allra flesta sköter sig bra, ett och annat munskydd undantaget.

    Det som är din och ditt medklusters vision om hur individen i samhället ska bete sig anser jag passar alldeles utmärkt i Ungern, Tjeckien eller Polen, men inte här i Sverige.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin