• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    CarolusRex skrev 2020-11-27 16:26:54 följande:
    Större tätorter är borgerligt styrda och har större spridning just för att de är större tätorter. Viruset är inte politiskt. Om du vill älta om politik kan du ta det i nån av dom många politiska tramstrådarna som finns på forumet.
    Hmm, KILLBILL skrev om regioner.

    Du om tätorter. Politik är inte fel såtillvida att det då underlättar för förståelsen om man lär sig hur Sverige är organiserat politiskt. Tätorterna eller kommunerna är inte huvudman för sjukvården och heller inte ansvariga för testningen. Det finns en annan politisk nivå som kallas region, förr brukade man säga landsting.

    Vi har t ex moderatstyrda Region Stockholm som står för en stor del av dödsfallen i covid-19.


  • FDFMGA
    FDFMGA skrev 2020-11-27 17:15:57 följande:
    Hmm, KILLBILL skrev om regioner.

    Du om tätorter. Politik är inte fel såtillvida att det då underlättar för förståelsen om man lär sig hur Sverige är organiserat politiskt. Tätorterna eller kommunerna är inte huvudman för sjukvården och heller inte ansvariga för testningen. Det finns en annan politisk nivå som kallas region, förr brukade man säga landsting.

    Vi har t ex moderatstyrda Region Stockholm som står för en stor del av dödsfallen i covid-19.
    Därtill har vi äldrevården i Stockholms stad där en kristdemokrat är den ytterst ansvariga.
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2020-11-27 23:29:28 följande:

    Nu kommer Black Friday. Våra åtgärder? "Strikta rekommendationer". Lycka till med att stoppa covidioternas shoppingorgie med hjälp av "strikta rekommendationer". Lycka till.


    Och jag som trodde fredagen strax skulle övergå i lördag.

    Där ser man hur mycket det är man inte vet.

    Du som för övrigt har koll på Tjeckien. Vi brukar ofta möta våren i Prag och bland annat strö några blommor över Jan Palash grav. Tror du att man vågar åka dit i vår, med tanke på Tjeckens smittspridning.
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2020-11-28 00:39:25 följande:
    Det är black week. 2 dagar kvar att covidiota.

    Har inte koll på Tjeckien?? Du verkar ha koll på Tjeckien, så berätta ifall man vågar eller inte. De kanske hinner uppnå f***ckimmunitet som sthlm, då ska det ju va sejf.
    Men du skrev "Nu kommer Black Friday", inte "Ännu återstår två dagar av Black Week".

    En petitess kanske, men hur vi förmår att uttrycka oss har inte bara betydelse för hur andra förstår oss utan också för vår egen möjlighet att förstå omvärlden och oss själva.

    Tjeckien. Jag har för mig att du postade tjeckiska bedömningar av smittspridningen i Sverige vid den tid man i Tjeckien trodde att hårda restriktioner skulle innebära att landet skulle klara sig från att drabbas.

    Nåja, nu dröjer det inte så länge innan man kan börja vaccinera och det är bara att hoppas att de som vaccinerats och sen blir smittade dels klarar sig undan från cirka 90 procent av symptomen och dels att de inte smittar andra.
  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-28 00:03:05 följande:
    Är man orolig för Tjeckien ska man nog akta sig ännu mer för Sverige. Blir vi sämst i Europa innan detta är över?
    Den profetian har uttalats vid ett flertal tillfällen i forumets coronatrådar av anonyma skribenter tillhörande kritikerklustret, inte sällan med en tidsangivelse som t ex inom två veckor kommer vi att vara värst drabbade i hela världen.

    Den krassa verkligheten talar ett helt annat språk, Sverige har passerats av en lång rad av länder i statistiken över högst andel döda av befolkningen och den utvecklingen kommer säkert att fortsätt under resten av året och de kommande åren.

    Men visst är det skrämmande att 0,6 promille av Sveriges befolkning hittills har dött i covid-19.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-11-28 12:22:56 följande:
    Tror du verkligen det var poängen?
    Avsikten med "den tillfälliga lagen" var väl att ge regeringen möjligheter att vidta åtgärder som annars inte vore möjliga om situationen med pandemin eskalerade.

    Nu blev det aldrig så. Sjukvården klarade trots allt av att ge adekvat vård till de drabbade, dödstalen blev visserligen höga men inte högre än att 2020 kommer att ha en överdödlighet som ligger något över genomsnittet.

    Vad vi behöver är en generell smittskyddslagstiftning där man inte utgår från att nästa pandemi blir en kopia på coronapandemin - men där regering och riksdag får möjlighet att fatta beslut som kan styra regionernas och kommunernas agerande, inklusive möjligheter att ge tydliga riktlinjer för hur företag och privatpersoner måste agera.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-11-28 13:49:48 följande:

    Definitivt, dock med inlägger så kan det knappast varit poängen nått om kärnkraftverk, men än berätta vad de gör för annat än pandemi.

    Det intressanta är om man efter denna kommer ta tag i problemet för framtiden, den politiska viljan innan har ju varit låg till obefintlig trots varningar av FHM.
    Tycker det är sjukt intressant att dessa grupper inte ens bryr sig detta, och det är rätt talande faktiskt.
    Men vi vet sedan innan att för dessa agendor så är bara folk tools för deras syften, vad nu det syfte är, då man nästan alltid väljer att ha spegelvända förslag och ett stort ointresset för saklighet.


     


    Jo, så länge IVA-platserna finns, så går strategin som den ska.
    Länge sedan jag kolla över och underdödlighet, dock berättar en del av underdödligheten att vi hade människor som skulle dött oavsett en pandemi.
    Även verkar dessa människor som inbillar sig vi har en flockimmunitet, att vi extremt få som dör av influensor.
    Och sen använder fakta som är bristfällig då man inte ens testar för det, max 10000-25000 testar man och enbart på medicinskagrunder.
    Och de uppskattade siffrorna är ~2500-4500 årligen som dör av ett influensa virus.
    Detta vill en del vi inte ska komma ihåg, vilket är väldigt udda faktiskt.


    Visst, många som skonades tack vara att influensan inte drabbade Sverige förra året har i stället dött i covid-19.

    Det är nästan sanslöst vilket starkt samband det finns mellan ålder och risken att dö i covid-19.

    Hittills har sjukdomen dödat 81 personer under 50 år i Sverige medan motsvarande numerär för de över 70 år är 5985. Och detta trots att det finns så många fler i åldersgruppen under 50 än i åldersgruppen över 70.

    Jämför man rakt av så är risken 75 gånger större för den som är över 70 men om man också korrigerar för antal i respektive åldersgrupper måste risken rimligen vara åtskilligt högre, kanske 400 gånger större.

    Den åldersgrupp det dött flest i är den över 80 år som står för 70 procent av dödsfallen, så visst - det är samma åldersgrupp som brukar drabbas hårt av influensan.
  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-28 15:45:41 följande:
    Hur många promille har dött på äldreboenden? Sug på den och fundera vad regeringen gjort för att undvika det samt hur mycket man bryr sig. Ska vi säga ett överslag på 4%. Vad innebär det för kommuners, landstings och statens ekonomi om man låter detta fortsätta? Hur ser strategin ut? Får man ens ställa fr¨ågan?

    Nu när Sverige närmar sig dödstal på 100 om dagen och på väg uppåt så närmar vi oss återigen värdseliten.
    Jag misstänker att du försöker uttrycka frågan "Hur många promille av dem som bor på äldreboenden har dött i covid-19?".

    Frågan du ställer är emellertid hur många promille som dött på äldreboenden.

    Om jag bara höftar till så gissar jag att kanske 2000 har dött på äldreboenden och  kanske ytterligare något tusental i andra sjukdomar är covid-19 i år. Så svaret på din fråga är cirka 0,2 eller 0,3 promille av Sveriges befolkning har dött på äldreboenden i år.
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2020-11-28 16:33:25 följande:
    Ja, jag skrev fel. Kändes som en torsdag. Det var klantigt av mig.

    Du gillar att märka ord, eller hur? Får man fråga varför? På vilket sätt blir diskussionen bättre då?

    Jag postade en rad olika länders bedömningar av smittspridningen och allting var frid och fröjd till jag en dag postade Tjeckiens. Då hände nånting och sedan dess har du knappt pratat om annat än Tjeckien. Ber om ursäkt för det.
    Kanske av samma skäl som i mitt svar ovan.

    Eller som Tegnér sa för 200 år sen: Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta.


  • FDFMGA

    Jag ser förresten att ännu en Gretatråd har skapats. Den här gången av en anonym som bestämt sig för att handla extra mycket i protest mot Greta ThunbergSkrattande

    Dessutom kunde jag snabbt konstatera det jag anade - att delar av kritikerklustret redan hittat dit.

    Det är intressant att pangdemismen lockar så många klimatskeptiker och/eller personer som leker tvärtomleken i förhållande till Greta Thunberg.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin