Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2021-12-21 10:08:25 följande:
    Nja.... de kan ju visa helt olika resultat. Men största problemet har väl varit att det var tester under helt andra omständigheter, i helt annan miljö, än det som är aktuellt här. 

    Det är ju inte ovanligt, det problemet. Finns mycket forskning där man sen undrar: Okej, så här blev det i ett laboratorium. Men hur skulle det se ut i verkligheten? Helt annorlunda. 
    Nu upprepar jag mig igen, men, de som gjort denna metaanalys drar slutsatsen att munskydd fungerar, både i och utanför laboratoriet. Dessutom verkar det som om lockdown, stängda skolor etc oftast har en gynnsam effekt, speciellt om det sätts in på ett tidigt stadie. Inte helt överraskande har de kommit fram till att om man håller avstånd och tvättar händerna, hjälper det också. 

    De har alltså t.ex. analyserat forskning i miljöer där människor varit nära varandra i samhällen och haft munskydd. Menar du att alla dessa undersökningar är gjorda under omständigheter som är olika de i Sverige?

    Two studies assessed the effectiveness of school closures on transmission of SARS-CoV-2, incidence of covid-19, or covid-19 mortality (table 2).4448 A US population based longitudinal study reported on the effectiveness of state-wide closure of primary and secondary schools and observed a 62% decrease (95% confidence interval ?49% to ?71%) in incidence of covid-19 and a 58% decrease (?46% to?68%) in covid-19 mortality.48 Conversely, a natural experiment from Japan reported no effect of school closures on incidence of covid-19 (? coefficient 0.08, 95% confidence interval ?0.36 to 0.65).44 Both studies were rated at moderate risk of bias (fig 2).

    Mask wearing and covid-19 incidence?Six studies with a total of 2627 people with covid-19 and 389?228 participants were included in the analysis examining the effect of mask wearing on incidence of covid-19 (table 1).364357606366 Overall pooled analysis showed a 53% reduction in covid-19 incidence (0.47, 0.29 to 0.75), although heterogeneity between studies was substantial (I2=84%) (fig 5). Risk of bias across the six studies ranged from moderate36576066 to serious or critical4363 (fig 2).

    https://www.bmj.com/content/375/bmj-2021-068302

    Results 72 studies met the inclusion criteria, of which 35 evaluated individual public health measures and 37 assessed multiple public health measures as a ?package of interventions.? Eight of 35 studies were included in the meta-analysis, which indicated a reduction in incidence of covid-19 associated with handwashing (relative risk 0.47, 95% confidence interval 0.19 to 1.12, I2=12%), mask wearing (0.47, 0.29 to 0.75, I2=84%), and physical distancing (0.75, 0.59 to 0.95, I2=87%). Owing to heterogeneity of the studies, meta-analysis was not possible for the outcomes of quarantine and isolation, universal lockdowns, and closures of borders, schools, and workplaces. The effects of these interventions were synthesised descriptively.


    Conclusions This systematic review and meta-analysis suggests that several personal protective and social measures, including handwashing, mask wearing, and physical distancing are associated with reductions in the incidence covid-19. Public health efforts to implement public health measures should consider community health and sociocultural needs, and future research is needed to better understand the effectiveness of public health measures in the context of covid-19 vaccination.


  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-12-21 16:52:06 följande:
    Och det blev det minsann också. Där stod de och hade omikronpanik och påstod att smittspridningen ökar och att sjukhusinläggningarna ökar osv osv osv. 

    Tänk va. Vilka hysterikor! 
    Udda och komiskt att de vill slå på bongotrumman och sprida skräck så där. De har nog glömt att pandemier brukar avslutas med någon omikronliknande variant och att folk dör ändå. Dessutom låtsas de inte om att munskyddens oduglighet redan avhandlats här i tråden av folk som lägger fram fakta på silverfat, eftersom munskydd rekommenderas i kollektivtrafik och andra situationer när man inte kan hålla avstånd. De har glömt solfjädern! Den agenda de har, påminner mig om andra världskriget och nutida högerpopulister i vissa trådar på FL. 
  • FuckGoggleAskMe
    Vi har utländska "svenskar" som har kritik som regnar in, som ofta är baserat i att glömma av saker, och det som får en att verkligen undra varför de kommenterar Sverige och det är när de får faktan så vägrar de ta med den i allt de diskuterar.

    Utländska svenskar? Det där ad hominem angreppet lät ju rasistiskt, även om det kanske inte rör sig om någon ras direkt. En generalisering som klumpar ihop godtyckligt utvalda personer som inte tycker som du, vad har du för politisk agenda med det? Är du kanske SDanhängare? Det verkar så eftersom du sätter svenskar inom citationstecken.

    Har du något eget system för att bedöma vem som är svensk, något som inte baseras på medborgarskap? Utlänningsfientlig patriotism har inget med trådens ämne att göra.

    Dessutom verkar du tro att denna grupp som du hittat på, lider av minnesförlust. Sluta att anklaga så många för att glömma saker! Du får mycket fakta av mig, men tänk, den vägrar du att ta till dig. Kanske jag ska börja tjata om det.  
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-12-22 10:17:35 följande:
    Enligt en annan skribents inlägg så är det tydligen för att Tedros Adhanom är från Etiopien som de gör det. Jag tycker att det är ett förskräckligt sätt att se på WHO, på chefen för WHO och inte minst på etnicitet. Men det är ju jag det. Ert kluster verkar ju ha en annan och ganska otäck inställning.  
    Usch ja, en hemsk agenda kan man ana där, fördomar mot utlänningar och mot de som inte anses som riktiga svenskar! Och vilken misstro mot ett FNorgan! Är det för att de flesta anställda där inte är svenskar alls, utan består av några få utländska så kallade svenskar plus resten utlänningar? Påminner mycket om högerpopulistiska tongångar. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-12-22 12:02:33 följande:

    Denna handlar faktiskt om ämnet och dessa utländska svenskar som inte får det rätt om vad som sker i Sverige så ofta.
    Och det handlar helt enkelt om att ni vet inte ens hur det funkar i Sverige och så vidare och att ni inte ens med fakta i handen förstår vad som sker i Sverige.


     


    Så nej, inget ad hominem, dock en observation om en trolig medveten fabuleringar för slippa diskutera ämnet sakligt.
    Det är ingen grupp någon hittat på, utan vi vet vilka ni är och det är er vi får rätta till allt som oftast och där Padirac har varit extra duktig att ge fakta.
    Men fakta biter inte på dessa "svenskar", och de väljer istället att attackera Sverige med felaktigheter, fråga bara ABC som radar upp dom dagligen och detta fast än silverfatet med fakta är given till ABC allt som oftast.


     


    Men är inte du undrande över att du har fel så ofta och ändå försöker forcera samma felaktighet, för du har massor av sånt på ditt samvete i denna tråd.
    Men jag bara antar vi komemr till området att vi ska låtsas om att det inte existerar.´, för det är så det brukar gå till eller ja, så går väl det alltid till och det är därför ni kör en reset och börjar om från börja lite då och då och i hopp att någon ska glömt nått.
    Men oops, det är det inte, så kommer jag påpekar opps, nu har ni börjat om från början igen med ett fallerad diskussion.


     


    Enda frågan egentligen, varför hävdar du en massa om Sverige och hur det är här, sen får fel, sen får fakta, och sen kommer du upprepar samma fel igen och gör det till desinformation istället.
    Är det nått du kan utveckla, för nått beror dessa fel på, kanske det är medvetet?(För det skulle förklara en hel del.)


    Jo, ett rasistiskt angrepp av ad hominemkaraktär, värt en SDare, är vad du kommer med.
    Du har inte svarat på varför du skriver svenskar inom citationstecken och huruvida du har ett eget system för att klassificera vem som är svensk. Det är ju typiskt för SDare. Har du någon dold politisk agenda? 
    Vad ska jag utveckla? Jag anser naturligtvis inte att jag har fel, däremot att du har det. Jag trodde att detta framgått tydligt vid det här laget.   
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-12-22 12:20:15 följande:

    Den som inte lider av minnesförlust, så ska WHO adressera mer specifikt o mOmikron
    Men ett stort problem dock, när jag läser AB så inser jag inget av det du säger existerar ens.
    Och jag börjar ställa mig frågan om du förstår Svensk text, eller om du kör någon automatisk google översättning istället.
    För detta svar var bisarrt.


    Och än mer komiskt då man ska ge information om Omikron, och kanske man ska titta där istället för lägga orden i munnen på WHO.
    Jag inser du inte förstod det som stod där, detta är ditt andra Omikron påstående som är väldigt svårt och förstå.
    Först förekom du Omikron, och nu ska du lägga orden i mun på WHO.
    Såna här saker faller under ohederlig sätt att diskutera och fantisera ihop sina egna saker.


     


    Synd att både mina inlägg och artikeln jag länkade till var svåra att förstå för dig och att det var ett stort problem.

    Jag hjälper dig, WHO varnar alltså Europa för att antalet inlagda på sjukhusen antagligen kommer att öka väldigt mycket nu, som en konsekvens av omikronvariantens framfart. Jag uttryckte liknande farhågor i något inlägg tidigare, som du dömde ut som skrämsel, panik etc så jag antar att du tycker det även om WHOs varning. Hoppas det klarnat för dig nu.  

    Vilka ord har jag lagt i munnen på WHOs representanter?
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-12-22 16:06:30 följande:

    Nope, det är en observation och hur galet fel det verkar bli för de som inte bor i Sverige.
    Men skoj du tror det, och vi vet alla att det nu handlar om skifta fokus, för det är en galet intressant observation i hur stora bidragsgivare i trådens och att dessa bor inte ens i Sverige.
    Så är det förklaringen att du skriver medvetet fel då om nu det inte är för ni inte bor i Sverige.

    Men Padirac tex har hjälpt dig med massvis med fakta, men du väljer helt sonika att strunta i sådan fakta.
    Och det är här man inser det har en betydande betydelse vart man bor, ja, i alla fall för er som för desinformation.


    Anonym (Slanggurka) skrev 2021-12-22 12:57:52 följande:
    Ja riktigt fånigt då vi från start fått lära oss att vi varken kan hantera munskydd i Sverige, vi håller avstånd istället, och att munskydd ändå har minimal skyddseffekt. 
    Så varför de ens rekommenderar munskydd i rusningstrafiken är ju märkligt, men spelar roll, knappt någon använder ju munskydd ändå så fhm borde vara nöjda. Och vi med som slipper använda skiten.

    Att människor inte kan använda munskydd det har vi sett hela tiden. detta trots att tanken och användandet är galet simpelt(i TEORIN!!!!).
    Men sen kommer automatiserade handlingar och hälsar på och förstör allt.


     


    Nej, det är inte det allra minsta märkligt om man hängt med pandemin och munskydd, ska vi låtsas om att vi inte vet om detta nu.
    Det blir väldigt svårt inser jag att glömma av den.


    Du använder ett språk som inte ens nära återspeglar WHO, och sen verkar du glömt av att man kommer adressera Omikron.
    Och att mutationer byter av varandra, det är Omikron fullt upptagen med att bevisa mig rätt på.

    Dock vet vi en sak Solig
    Ditt påstående du hade om omikron är fortfarande stendött, så var detta en kompensation för det felet och hoppas vi skulle glömma?
    Vi andra som förstår vad WHO säger ser inte den panik du inbillar dig, men kanske det är du som person som är så enkelskrämd om saker du inte förstår dig på och COVID-19 fakta.

    Eller är det bara Sverige och dess regering du är emot, men varför använda COVID-19 till detta?
    Det är ju inte Regeringen som är experterna tråden som fabulerar och att staten säger det nämnda.
    Annars försöker du berätta att det är medvetet att du skriver det fel?
    Och det är på intet sätt bättre.


     


    Men gåtan varför 3 stycken flitiga skribenter i tråden skriver såpass stora fel och inte bor i Sverige, om det inte är av anledningen de inte förstår vad som sker här.
    Vad är då orsaken till inte ens rätta till era fel efter fakta är på bordet?
    Undrar för du glömde av den.


    Dock udda att du tror du istället ska använda det till en motattack, men förstår det är pinsamt att bli rättad så många ggr, dock ligger du i ABC skugga där, få är mer rättade än ABC och ändå fortsätter skriver samma fel fast än Padirac förklarat sakligt för ABC många ggr.
    Men ABC struntar bara i faktan har det visat sig och vad beror det på, en sak vet vi dock det ABC säger om Sverige är inkorrekt och jag har haft funderingar länge på om personen är betald att skriva det som skrivs.


    Pope Joan II skrev 2021-12-22 13:06:55 följande:
    "...ohederlig sätt att diskutera och fantisera ihop egna saker" säger den som påstår att någon i den här tråden yttrat det här (jag har för övrigt bett honom plocka fram inlägget där detta står men det har han förstås inte gjort):

    "DU menar som den du svarade som sade Omikron är slutet för jorden, och detta när man världen över såg tvärtom ut.
    Så måste det vara."

    Ja, vi vet att personen ifråga var för ivrig att slå på bongotrumman, precis som med att WHO inte alls slog på någon bongotrumma nu heller, det verkar so att personen i frågan har problem med att greppa vad som sker i Sverige, ser mer ut som att de är i sina hemländer och projicerar dessa på Sverige.


    Men det är makalöst att vissa kan inte ens eft4er fått fakta serverat på silverfat kan få fakta rätt.


    Om någon försöker informera dig, så kan du inte bara trunta i vad det handlar om.


     


    Men har insett det på senare tid, det finns inget intresse skriva om COVID-19 längre, utan nu ska man attackera frisyrer och kalla kvinnor för flickor och särskilja dom ifrån männen i Riksdagen.
    Kvinnorörelsen tog 30år tillbaka i tiden med den ad hominem gjord av kvinnor på detta.


     


    Det enda jag tar med mig dock, det är att man itne vill röra ämnet, och blir mer uppenbart nu senare och med omikron som man försöker blåsa upp över kanterna.)
    Och nått säger mig att du inte ens vet själv varför du gör så, jag ser det så väl flera andra ser dessa ad hominems.
    Men förstår inte att man gör över till vila sitt argument på ad hominem, då det berättar att efter den punkten saknar substans.
    Kanske nästa gång man kommenterar WHO, så kommer man återge detta sakligt, för det har blivit hopplöst svårt för vissa nu och tror flickor och frisyrer är COVID-19.

    Mycket talande dock.


    Pope Joan II skrev 2021-12-22 14:36:31 följande:
    Så märkligt att inte högt studerade människor vet hur man uttalar omikron.

    Har ingen betydelse för sakligheten kring COVID-19, och du berättade ju att du förstår vad de vil ha sagt.


     


    Så vad ska denna ad hominem ge oss och ändra nått om COVID-19? Solig


    Så varför skriver du svenskar inom citationstecken? Hur definierar du att någon är svensk?
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-12-22 17:42:13 följande:

    Du får starta en tråd, här pratar vi om COVID-19 som du berättade du inte vill diskutera med nån och detta inlägg och citering.

    Det är en sjukt intressant observation och hur dessa har radat upp sig, men någon ad hominem är det då aldrig, för faktan har redan bemött felen....


    Man tycker du borde lärt dig av din senaste fadäs om Omikrons, men du bara upprepar samma fel.
    Sånt är galet intressant och se, dock förstår jag inte en enda sak varför man inte diskuterar med fasta punkter så som fakta tex.


    Det är dock rätt intressant att även se att du nu helt plötsligt inte förstår vad utlandssvenskar är och leker semantik för kalla mig rasist, och detta samtidigt vi pratar om saklighet kring COVID-19 och hur denna verkar inte vilja nå ända in hos de som inte bor i Sverige.
    Sånt är galet skumt att man får fel på nått som borde vara rätt enkelt, jag förstår inte varför viss fakta ska ignoreras och att man ska påstå saker om Sverige som inte existerar ibland eller gravt fel återgivet.


    Men så är det med agendor.
    Och ni kommer få en fullständig chock när/om ni återvänder till Sverige, för det Sverige ni målar upp finns inte i myndigheterna.
    Det vet vi efter ni försökte få någon tro Sverige har ministerstyre.


    Nej, jag vill inte starta en tråd bara för att fråga dig en enkel fråga, dvs vad du menar med ditt ad hominem påhopp som du tjatar om. 
    Frågan hade inte behövts om du hållit dig till trådämnet i stället för att attackera några av oss som skriver här. 

    Jag förstår vad utlandssvenskar är, men inte vad utlands citationstecken svenskar citationstecken är. Det låter väldigt rasistiskt och luktar SDagenda. 

    Det är bara du som tjatar om ministerstyre och att Sverige inte finns i myndigheterna låter ju rimligt. 

     
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-12-22 22:06:42 följande:
    Vem är den tredje utlandssvensken som skriver flitigt i tråden?
    Förutom jag och TOW2MATER, gissar jag på Padirac, det låter inte så svenskt.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin