Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2022-01-08 21:08:02 följande:

    Det gör jag också, men för antivaccern, så har det ingen betydelse.
    Valet har redan finns redan, men det hjälper inte.


    Vad tror du att ett proteinvaccin till skulle ändra?


    Dock ser jag det som en bra sak för oss andra, vad tror du?


    Vad menar du? Det här är inget proteinvaccin.
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2022-01-09 13:58:49 följande:

    Jag förstår att du inte vill svara, men tack för du berättar det igen, det var ju så oklart redan första gången du berättade detta Solig


    Läs tex inläggen 19194 och 19197 igen några gånger så förstår du kanske diskussionen lite bättre.
    Länken nedan förklarar även de olika sorterna, Nuvaxovid är samma som Novavax. 

    https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/how-do-vaccines-work_en#vaccines-bought-by-the-european-commission
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2022-01-10 17:20:17 följande:

    FHM underskattade visst Omikron. Fantastiskt. De hade ju kunnat lyssna på WHO, men det passade tydligen inte. De underskattar Omikron och överskattar sig själva. 


    Ja det var ju oväntat INTE. De lyssnar inte på WHO beträffande munskydd heller.
    Värre än värsta FoHM scenariot nu tydligen, med hög belastning på sjukvården igen.
    Som jag har förstått det, tar de nu i med hårdhandskarna, inte nog med att man ska tvätta händerna, vuxna rekommenderas tydligen att begränsa antalet nära kontakter inomhus också. Var förvånad att se att detta är en ny rekommendation, trodde det hade varit fallet sedan i början av pandemin.

    Här ligger vi ju lite före i utveckligen under fjärde vågen. Vi har en mängd ganska hårda restriktioner och lagar, men ändå blir fler och fler smittade och antalet inlagda på sjukhus går lite upp och ner just nu, efter att ha stigit mycket nyligen. Nu kommer säkert någon att skriva att detta är ett bevis på att hårda restriktioner inte hjälper, men utan dessa skulle vi haft ett större antal nära kontakter, dvs ännu större antal smittade.
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2022-01-10 18:28:31 följande:

    Det var som tusan. Visste WHO om att vaccinen bara ger ett ungefärligt 20-procentigt skydd mot omikron vid den tid då FHM spanade in i framtiden och skissade på scenarion?

    Uppenbarligen visste inte FHM detta - och då kan ju jag undra hur de då kunde utgå från ett 40-procentigt skydd i beräkningarna. Men jag kan ju ha missförstått - scenarievärlden intresserar mig mest om det handlar om väderprognoser.

    Hursomhelst börjar väl restriktionerna alltmer sammanfalla de olika länderna emellan, åtminstone sett till syftet - att se till att sjukvården inte får mer att göra än den kan hantera.

    Deja vu, typ


    Typ som fan läser bibeln, eller som FDetc läser uttalanden från WHO.
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2022-01-10 22:29:58 följande:
    Nja, det finns ju mycket gott att säga om WHO - till exempel deras tes om att pandemin skulle bekämpas bättre om alla dessa boosterdoser privilegierade länder lägger beslag på i stället kom till nytta i länder med låg vaccinationsgrad - men samtidigt kan man ju inte sticka under stol med att WHO:s alarmism stundtals är kontraproduktiv.

    Hursomhelst så bör vi snart kunna se en minskning av antalet rapporterade covidfall i Sverige, ett mått som numer kanske mest är intressant för den som vill jämföra detta med antalet som vårdas på sjukhus, iva eller dör i covid. här i Stockholm är var och varannan person smittad för närvarande, men ingen jag känner särskilt mycket allvarligare än vid en vanlig förkylning.

    Förmodligen blir 2022 det år WHO förklarar att pandemin inte längre är en pandemi och då vi i Sverige definitivt kan konstatera att vi klarade oss bättre undan än de flesta andra europeiska länder - och då inte endast ekonomiskt.
    2022 är i alla fall det år då WHO tror att snart kommer 50% av européer bli smittade av omikron, inte kul. Att Sverige klarat sig bättre än sina grannländer, kommer nog aldrig att konstateras. 

    Får hoppas att inte sjukvården slås ut för mycket av detta, eller andra viktiga funktioner i samhället som kommunikationer, räddningstjänst, skolor etc. Skulle inte vara kul om tex plötsligt alla sophämtare här var hemma och sjuka.  

    https://www.bbc.com/news/world-europe-59948920

  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2022-01-11 21:43:30 följande:

    Då det tidigare i tråden diskuterats om smittspårningens vara eller inte vara i olika situationer kommer här en nyhet från vårt grannland Finland 

    www.dn.se/sverige/det-nya-coronaviruset-folj-utvecklingen-live/

    "10 jan. 2022 18.40

    Finland slutar smittspåra på flera håll


    Eftersom smittspridningen är så snabb slopas smittspårningen nästan helt i Österbotten, Borgå och många kommuner i huvudstadsregionen, uppger Yle.


    I Helsingfors kommer bara smittade på äldreboenden, vårdboenden och i sjukvården att smittspåras. Där slutar man även att försätta smittade i karantän. Orsaken är att smittspårningen och testningen är överbelastad. Ofta får myndigheterna i huvudstaden kännedom om smittade för sent och då har den smittade ofta exponerat många andra. 


    ? Under de senaste sju dagarna har vi haft över 10 000 nya smittade i Helsingfors. Alla kan inte längre heller testas, så det verkliga antalet är betydligt högre, säger Juha Jolkkonen, direktör för Helsingfors social- och hälsovårdssektor till Yle."


    Och hur är det relaterat till bristen på den initiala smittspårningen i Sverige och de tusentals som dog i Sverige pga begränsad smittspårning?
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2022-01-11 21:52:40 följande:

    Du menar när man bytte strategi direkt och sen den strategi vi haft sedan dess, då den hand vi blev tilldelad oss inte gick att smittspåra längre.
    Du vet om detta redan, och ändå tror du den ska passera förbi omärkt, eller skriver du den enbart för det?

    Vi Svenskar vi tar ansvar för oss själva, och smittspårar även vi, och ingen kan smittspåra den mängden som vi fick då.


    Klyban, jag ids inte ha en ny debatt om den hand vi blev oss tilldelade.

    Jag har tidigare visat statistik på att smittan initialt var lika hög i Norge som i Sverige, sen satte Norge in åtgärder och förbättrade läget, vilket inte Sverige gjorde. Några tusen fler dog i Sverige än i Norge som ett resultat av det. 

    Vi har även diskuterat bristen på smittspårning i Sverige tidigare, om hur andra länder lyckats uppbåda bättre resurser för detta än Sverige, så orkar inte ta upp det igen.

    Du visste redan om detta, trodde du din kommentar skulle passera obemärkt, eller skriver du den enbart för att (det sista du skrev kan jag inte tolka). 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2022-01-11 22:17:30 följande:
    Ja, är det relaterat eller är det inte relaterat? - finns det någonting som skiljer och finns det någonting som inte skiljer? Finns det saker som liknar och saker som inte liknar?

    Det finns säkert många olika perspektiv på Finlands val att i detta läge inte smittspåra eller isolera i delar av landet.

    Kanske kan tråddeltagare ge sin syn på just detta om de ser likheter och olikheter. 

    "Eftersom smittspridningen är så snabb slopas smittspårningen nästan helt i Österbotten, Borgå och många kommuner i huvudstadsregionen, uppger Yle.


    I Helsingfors kommer bara smittade på äldreboenden, vårdboenden och i sjukvården att smittspåras. Där slutar man även att försätta smittade i karantän."


    Nu har du upprepat och omskrivit min fråga med en mycket längre text samt repris-citerat en del av ditt tidigare inlägg. Tack för ditt bidrag!
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2022-01-12 00:00:15 följande:
    Vad det kan tänkas ha med covid19 att göra är jag osäker på - men iofs har en del av det du refererar till debatterats i tråden

    något som passar vinbarens vänner kanske

    en.wikipedia.org/wiki/Must

    en.wikipedia.org/wiki/Cheese

    eller mer traditionell tidsbunden svensk must

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/JoXLo4/apotekarnes-vintermust-ar-inte-samma-som-julmust

    WHO är en organisation - jag har aldrig reflekterat över att organisationer kan mobbas . men säger du det så är det väl så att WHO mobbas - kanske är det frisyren på pojkarna och flickorna som gör att de är måltavlor för förtal om att de bara vill visa upp sig.. jag vet inte..eller det vet jag ju egentligen. Jag har inte sett någon person på WHO  - utom möjligen Gisecke som tydligen anlitas av WHO - utsättas för mobbing.  Har Gisecke en pojk- eller flickfrisyr tycker du?

    Har du förresten några andra tankar än månost och must om att Finland nu delvis slutar smittspåra och sätta personer i karantän?    Tror du precis som jag att det att Finland i olika regioner/kommuner upphör med att smittspåra och sätta i karantän januari 2022 inte alls har att göra med dödstal eller smittspårning i Sverige 2020?

    Jag tror inte heller att Finlands val har med månost eller must att göra - men det var kanske en tankeväckande koppling du gjorde, för en del kanske.. själv tycker jag att kopplingen verkar osannolik och tanklös.
    Detta inlägg hamnade nog fel, skulle varit i Sandlådan. Även inlägg som är humorlösa får ligga där. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2022-01-12 10:21:57 följande:
    Det här är ett påstående som nog inte är lätt att belägga och där jag betvivlar sanningshalten. Dels så säger folkhälsomyndigheten att man HAR smittspårat. Iofs så är det ju inte de utan regionerna och då smittskyddsläkare i regionen som har ansvaret. Men det skulle göras. Svårt att säga om alla har skött det lika bra.

    Vad vi har hört av många är att de har gjort tills det inte gick längre för att det var för många människor att spåra. Och om folk dog just pga detta är väl ett ganska djärvt påstående? Det ingick väl minst också andra faktorer i det. Dessutom visar det sig ju nu att Sverige inte längre ligger högt i dödstal, jämför med andra länder ligger vi ganska bra till.
    Ellen också kan man läsa mitt inlägg som det tillspetsade, ironiska inlägg det var. Naturligtvis var det även inkompetens inom andra områden som bidrog till de höga dödstalen i Sverige, i jämförelse med grannländerna. Sen kan man ju alltid inflika att det är värre i Albanien, om man vill. 

    Vad jag förstått tidigare i denna tråd, så överläts mycket smittspårning på de smittade själva, vilket är underligt. Jag tycker att det är ändå ett annat läge nu, många är vaccinerade och omikronvarianten verkar mildare. Det var viktigare i det första skedet, och då levererade inte Sverige.

    När inget vaccin fanns, då var det en väldigt dålig situation i Sverige, pga det tafatta beteendet från regeringen och FoHM.
    Nu när det finns vaccin, och eftersom svenskar har en väldigt stor villighet att anpassa sig efter staten och lyda rekommendationer, finns det ett stort antal lydiga, vaccinerade människor i Sverige, så just nu är det färre dödsfall än i andra europeiska länder där folk inte lyder staten lika mycket.

    Men förbättring är tack vare vaccinet och svenskars förlitande på regering och myndigheter, och verkligen inte pga Sveriges handhavande av pandemin.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin