Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2022-01-04 19:45:40 följande:
    Ok, men trots dessa 'mycket mer realistiska än FoHMs försök' prognoser och scenarier kan inte samhället skydda alla de som dör i landet där du bor?

    Det verkar möjligen vara större problem där än här trots myndigheters, universitets och instituts simuleringar eftersom landet du bor i inte förmår skydda befolkningen bättre ju längre tiden går, tvärt emot hur det går i Sverige kan det tyckas.

    Nej, samhället här kan inte skydda folk från att dö i Covid19. Förvånar det dig? Varför? Kan något samhälle det?

    De är i alla fall mycket försiktigare än i Sverige, stänger ner och ser till att vi har så få smittade och döda som möjligt. 

    Möjligen större problem här? Så det tror du dig veta? 
    Varför tror du att de inte lyckas skydda befolkningen bättre ju längre tiden går?
    De har hanterat pandemin mycket bättre här än i Sverige. Tidiga, hårda åtgärder som har gett resultat. En hel del färre dödsfall här än i Sverige, räknat per folkmängd. 
  • FuckGoggleAskMe

    Jag var i Albanien för ett par år sedan, fantastiskt land, fantastiska människor och en otrolig korruption men detta är väl helt OT. 

  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2022-01-05 19:09:13 följande:
    Apropå medicinhistorikerns uttalande om smittspridningshastigheten och jämförelsen med 1300-talet, kanske färdmedlen var en smula långsammare dåTomte

    Men att omikron sprider sig snabbt är ju enbart en fördel så länge inte sjukvården överbelastas. I Israel börjar man till och med att diskutera om inte detta kan innebära att man där kan uppnå flockimmunitet.

    Dessutom minskar risken för att skadligare mutationer ska kunna ta över.
    En fördel? Så cyniskt, en del människor dör faktiskt av omikronvarianten, jag är orolig för mina gamla föräldrar. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2022-01-05 19:14:17 följande:

    Då måste det vara många länder som inte vaccinerar för mässlingen, det är väl det enda detta berättar.
    I Sverige skulle detta betyda att vi precis fått över 3-43 fall av Omikron i Sverige, jag känner mig inte speciellt oroad över det för oss här.
    Gör du?

    Är R0-talet högsta värde eller ett medeltal?
    Det har en stor betydelse här.
    Och har man tagit i beaktning att mässling vaccinationen är varaktig?
    Och har man i åtanke att man bara får mässlingen en gång, och att det aldrig finns en hel population att smitta och som nu med Omikron som har muterat över till likna ett helt annat virus(nej, det är inte ett annat virus.)

    En undermålig artikel som lurar och skrämmer den som inte kan så mycket om dessa saker, artikel känns som populism nästan, men jag misstänker chockera för få mer intäkter, för detta var undermåligt.

    Och omikron följer pandemihistorien också, och just detta med MER smittsamhet och MILDARE symtomer.
    Så varför agera förvånad?


    Du har tydligen totalt missuppfattat artikeln. Grattis till noll poäng i förståelse, inget du skriver har någon som helst koppling till artikeln.
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2022-01-05 16:45:37 följande:

    Klyban Klyban Klyban, aldrig förstått denna besatthet över min person över saklighet.
    Men korrekt, det var ETT offtopic.


    Anonym (man) skrev 2022-01-05 13:53:01 följande:
    Hehe, jag ser att du fortsätter tolka statistik lika "kreativt" som vanligt.

    Det är väl klart att vi kommer framstå som relativt lindrigt drabbade när vi redan låtit alla tidigare vågor löpa amok fritt. Ditt påstående är lite som att klappa sig för bröstet och säga att "fan, den sista tornadon som drar fram över landet verkar ju gå hur bra som helst"... när allt redan är tillplattat av tidigare tornadon Tomte

    Bara för att kaos och idioti blir normaliserat efter ett tag så betyder ju inte det att det är ett bra sätt att hantera kriser på. Det betyder bara att folk har vant sig.

    Vad är kreativt att tolka statistiken, du glömde berätta detta.
    Och man undrar nu istället om inte statistiken är 100% korrekt och när du glömde av detta.


    Svårt och veta vad han tror om statistiken, för ingen vet vad som är kreativt, bara att nått är och inte vad.
    DÅ Anonym(Man) glömde av att berätta detta.


    Anonym (man) skrev 2022-01-05 15:28:48 följande:
    Jadu, Padriak, även om du och övriga coronanationalister har lätt för att glömma låtsas som att 16K döda är helt acceptabelt så är ju 16K ändå en oändligt mycket större andta än 1K och man måste vara bra störd om man tycker det är en succé.

    Japp norge har större smittspridning med denna våg är tidigare eftersom det nya viruset är mer smittsamt än de förra och verkar kunna kringgå vaccinet. Men till skillnad från Sverige så har norge ganska få döda och jag har väldigt svårt att se att de skulle komma ikapp sveriges trackreckord i dödsfall eftersom de till skillnad från Sverige verkar ha en fungerande strategi medan vi nöjer oss med "råd och rekommendationer" som var och en kan följa eller skita i lite som de vill.

    Kort sagt, i norge kommer smittspridning och dödsfall avgöras av strategi, i Sverige kommer det (som vanligt) avgöras av slumpen och folks vilja att följa eller skita i rekommendationer lite som de känner för eftersom i stort sett allt är frivilligt och även det som inte är frivilligt kan man skita i utan påföljder. Att låta slumpen avgöra är INTE vad man normalt kallar strategi.

    ROLF, är då Indiens inofficiella ~4-5-6 miljoner att det gör att våra 15000 döda är inget?(Och det roliga är att vi räknar slaviskt och upp till 30dagar tillbaka så blir det reggat som/även som COVID-19, Indien de sågade ned träden i parkerna och elda upp liken bara.


    Och sen har du steg två och Albanien, är det en måttstock för något och vad?


     


    Slumpen gjort så vi tagit oss ifrån 8:e i världen, till 57:e i världen i per capita döda, och vi har en hel drös med länder som borde ligga före oss, då de inte klarar av att räkna varje COVID-19 död.
    Tanzania är det mest komiska exemplet, där dog presidentåren av/med, men i statistiken NOLL.
    Sen var nog kritiken för hård, och helt plötsligt reggade man 404 en dag, sen stendött före och efter.
    Det måste varit en galen smittspridning att döda 404st på en dag, och sen inte en enda före eller efter på många månader.
    49 länder har gasat om oss, och Sverige är ALLTID sämst i världen, inte ni själva går på den.


    Alla döda är "oacceptabla", men ibland är verkligheten en sådan att det finns precis inget man kan göra för stoppa det.
    Och det är en stor klick döda varje år som man aldrig kan göra nått åt, sure några enskillda fall kan man alltid hitta.


     


    Jag var rätt tydligt med detta mycket tidigt, alla döds fall är tragiska osv..., och att detta är underförstått allt som skrivs(jag kan bara prata för mig själv dock.)


    Och om man då går teknisk och berättar olika skeenden och gör det sakligt utan gå via att be om ursäkt för alla döda och att det är hemskt och tragiskt, för det blir väldigt låååång inlägg om man gör, och av text som saknar betydelse och om man kommer sen in nästan 20000 inlägg senare.(Ska räckas nämnas en gång kan man tycka, men där är glömskan fenomenal, sett även i andra ämnen den och undvika pudelns kärna.)


    Jag uppfattar den "attacken" som att hantera fakta alldeles för många ggr, och sen vägrar komma ur detta argument att det är okänsligt, och sakfrågorna och faktan vill dessa inte sen längre veta av.Det sker mer eller mindre alltid på exakt samma sätt också, och nu vart det dax igen Skrikandes

    Undra om Indiens alla döda är värre då och om speciellt om man glanar på deras inofficiella siffror, som pratar om en noll bakom de officiella.


    Du har skrivit ett par gånger att om man inte förstår ditt inlägg, kan man fråga.
    Det jag förstod av ditt inlägg är att det är tragiskt med dödsfall (plattityd) och du misstror statistiken i Indien och Tanzania. Du anklagar dessutom vissa för glömska av oklar anledning. 
    Resten är svammel.
    Vad konkret menar du? Vad tillför du diskussionen? Håll dig gärna till fakta.  
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2022-01-05 21:10:12 följande:
    Det är jag med, orolig för mina gamla föräldrar.

    Jag tycker däremot inte att du är cynisk som föredrar en farligare virusvariant framför en mindre farlig - det beror nog snarare på okunnighet.
    Och vad får dig att tro att jag föredrar en farligare virusvariant? Det låter väldigt konstigt att tro något sådant. Vad tycker du okunnigheten består av? 
  • FuckGoggleAskMe

    Jag hoppas att Valneva vaccinet finns tillgängligt snart. Det är ju en mer traditionell sort med inaktivt virus, så en del som misstror de andra vaccinen vågar nog ta det i stället. 

  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Emotvaccin) skrev 2022-01-07 23:42:59 följande:

    rumble.com/vqp0w4-frgor-till-fhm-uppmanar-fhm-att-bemta-frgestllningarna.html

    Oavsett om du är ovaccinerad/vaccinerad/överväger att vaccinera sig:

    Snälla se denna video, och läs gärna källor undertill.

    Det är sunt, intelligent och nödvändigt att vara källkritisk vad gäller detta vaccin, och att ifrågasätta.

    Oerhört många läkare / forskare som är emot vaccinprogrammet, utförligare info finns i videon.


    Ja, nu har jag sett videon. Det får mig inte alls att ångra mina tre sprutor mot Covid, 
    Ja, det är nödvändigt att vara källkritisk etc.  De främsta forskarna och experterna i världen är positiva till nuvarande vaccin och de har studier som backar upp det, jag litar på dem mer än någon random tjej på video. 
  • FuckGoggleAskMe
    Tow2Mater skrev 2022-01-08 14:43:00 följande:
    Hmmm.. Om planen att istället för att ge ovaccinerade ett alternativ de lättare kan acceptera, är att bara fortsätta prångla och försöka tvinga på alla mRna-vaccinen, bidrar man ju inte till en lösning, utan bara eskalerar problemet.
    En del vill varken ta mRNAvaccin eller proteinvaccin, så därför hoppas jag på att Valneva blir färdigt snart, ett helt traditionellt vaccin som en del skulle ta, tex en kompis till mig.
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2022-01-08 19:38:16 följande:

    Även om de hade hittat på 1miljon olika funktioner med proteiner,  mRNA eller vad nu annat kan gå uppfinna.
    Som kommer den tokiga antivaccer aldrig ta det ändå vaccin:


    Så vad tror du det har för betydelse för vaccinationer?
    Jag tro väldigt lite, vad tror du?


    Jag tror vad jag skrev. På individnivå har det betydelse, eftersom en del är villiga att ta traditionella vaccin, men inte mRNA eller proteinvacciner. På en global skala är det möjligt att det blir en droppe i havet, och antvaxxers tar väl inga vacccin. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin