Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2021-12-03 14:02:56 följande:

    Återkom när man har utvärderingen klar, men första utvärderingen berättar att det innebär mycket mindre sjukhusinläggningar.


    Och det sista du skriver har jag skrivet för åratals sedan, och att det är ofta att en pandemi avslutas med en mer smittsam variant som innebär mindre skador och död av den varianten och sen avslutas pandemin i sig och blir sen istället ett återkommande virus.
    Detta vet man sedan tidigare pandemier och är gammal kunskap.


    Dock vet vi att WHO aldrig sagt nått faktiskt om denna Omikron-mutationen, utan de berättar själva de håller på samla in fakta i grund för en utvärdering av Omikron.


    Och den första kom och den berättar att Omikron innebär mycket mindre sjukhusinläggningar.

    Det är dax att du justerar allt du skriver bara för detta, om nu du inte ska låtsas ett tag, men det är lugnt jag bara upprepar tills det sitter.
    SOm du förstår, facit kommer även denna gång.


    Nej, jag väljer att återkomma nu.
    Jag har inte heller sett någon första utvärdering där det framgår att nya varianten innebär färre inlagda på sjukhus, och ser också fram emot att få länkar om detta.
    Vad jag har sett, har antalet människor inlagda på sjukhus i Sydafrika ökat betänkligt på sista tiden, och många av patienterna är barn. Men inte så många svåra fall verkar det som, det är ju tur. 

    Den där gamla kunskapen förstår jag inte varför du måste upprepa så många gånger. 

    Ja, naturligtvis hoppas WHO att få fram mer information så småningom om den nya varianten. Men de har visst uttalat sig om den redan. Variant of concern. 

    Vilken första kom? Tror du missade några ord där. 

    Känner inte för att det är läge för att justera vad jag skriver, speciellt inte eftersom jag inte förstår vad - bara för detta - syftar till. Förstår inte heller vad du anser jag ska låtsas, och ja, jag är rädd för att du kommer att upprepa diverse saker, som du brukar. 

    Att det finns ett facit i slutet av något, är en plattityd som jag inte förstår varför du ens påpekar. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-12-04 13:13:58 följande:

    De kommer med facit senare.


    Det är dax att ni slutar ha panik över Omikron, frågan är varför man är rädd för nått man inte ens har utvärderat klart än.


    Du menar att den första utvärderingen som du läst om kommer senare? Det låter underligt.
    Det är bara du som tjatar om panik, ingen annan. Du kanske ska fråga WHO varför de är concerned över något som inte är utvärderat klart än. 
  • FuckGoggleAskMe
    https://www.channelnewsasia.com/business/imf-chief-warns-omicron-covid-19-variant-could-slow-global-growth-2357731

    IMF is concerned

     The new Omicron variant of COVID-19 could slow the global economic recovery, just as the Delta strain did, IMF chief Kristalina Georgieva said Friday (Dec 3).

    "A new variant that may spread very rapidly can dent confidence and in that sense, we are likely to see some downgrades of our October projections for global growth," she said at a Reuters event.

  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-12-09 12:11:56 följande:

    Det berättar väl en hel del vad de vill också, och när de vägrar ämnet och vill diskutera stavfel eller andra fel som smugit sig in istället för ämnet.
    Sånt är så extremt talande att du stött på en öm punkt med fakta, som ska ignoreras igen.


    Men jag bara antar det inte var så roligt längre och prata om Omikron, för satans vad tyst det blev.
    Eller kanske de förstod att fakta inte är inne riktigt än om Omikron, och vi ser nu att de trillar in världen över och hur man berättar att Omikron inte belastar sjukvården på samma sätt som innan, och mindre behöver tydligen hjälp med att andas också.


    Och innan var omikron slutet för människorasen mer eller mindre, tänk vad fakta kan ändra saker snabbt och man istället tittar på fakta än saker som inte existerar.


    Nu var det ju din polare FDosv som började dra upp språkfel, menar du alltså att han vägrar att diskutera ämnet?

    Apropå språkfel undrar jag över din användning av ordet fakta. Du skriver att fakta inte är inne riktigt än. Det finns alltid fakta, hela tiden. Ibland ger den nuvarande faktan inte en heltäckande bild av något, men det är fortfarande fakta som finns just då. Fakta kan vara att man inte känner till allt om tex omikronvarianten. 
    Antar att du menar något annat när du skriver fakta. 
  • FuckGoggleAskMe
    Dr Nail skrev 2021-12-09 10:42:53 följande:
    Vår "expertmyndighet" har genomgått en episk och djupt personlig resa här. Vi såg dem växa. Det var både läskigt och spännande.
    FDFMGA skrev 2021-12-09 11:37:32 följande:
    Grammatiska fel är vare sig läskiga eller upprörande.

    Min favoritspråkfel i den här tråden är "statistikerna" som pluralform för statistik - "dem" om en myndighet i stället för "den" är i sammanhanget vardagspotatis.
    Är det svårt att förstå? Först nämns en myndighet (den), sedan syftas till människorna på myndigheten (dem). Inget språkfel på det sätt det använts. 

  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-12-10 09:17:59 följande:

    Jag tror jag berättat mer än en gång om vad denna fakta är och när den kommer.
    Finner det dock väldigt intressanta man inte längre vill prata om den "farliga" Omikron" mutationen.

    Men som du förstår facit kommer varken vi vill eller ej, kanske du lärt dig nått här och inte förekommer fakta nästa gång?
    Eller är ivern att skrämmas upp för stor att det inte är nått vi kan ens hoppas på?


     


    Men rapporterna haglar in om Omikron och att det kräver mindre sjukvård och mindre får hjälp med att andas, låter inte alls som din ropa vargen om Omikron innan, udda.


    Du svarade inte på om du tror att FDetc försöker att undvika ämnet eftersom han drar upp språkfel.

    Du svarade inte heller på något annat.
    Det verkar som om du förväxlar fakta med att veta allt om något.

    För övrigt förstår jag inte varför du påstår att ingen pratar om Omikron längre, stämmer inte.
    Tycker att du kan sluta att pådyvla mig en iver att skrämmas, stämmer inte heller. Och nej, jag har inte lärt mig något av dig, och vet inte vilka ni (förutom du då) är som hoppas på vad det nu är. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-12-13 00:41:54 följande:
    Det är ett ganska stort missförstånd du lägger fram

    Att kunna falsifiera ett påstående betyder att det finns kriterier  som kan vara uppfyllda som för att ett påståend är falskt.  Om påståendet sen är falsk eller inte falskt får empiriska fakta avgöra.

    I tråden är det från kritikernas håll så att kritik mot FoHM ofta inte har med FoHM att göra utan har med lagar, regioner, förvaltningsmodell att göra.  

    Premissen för ditt påstånde är väl att den som inte kritiserat FoHM anser att allt FoHM sagt och gjort är rätt - det är en häpnadsväckande och oroväckande tanke, men som ändå verkar vara vanlig i tråden. Den som inte är mot FoHM är för FoHM (som i tråden anses vara ansvarig för allt från regeringens arbete till regioners och enskidla utförares arbete) - grupp och kategoritänkande som är svart/vitt och bygger p åfelaktiga uppfattningar om hur förvaltning och nyndigheter fungerar i Sverige.
    Så synd. Då kommer det åter belägg för att det inte går att föra en sansad diskussion här. Du försöker dribbla bort korten, svarar inte på frågan och drar till med att förvaltningsmodellen i Sverige hindrar dig från att svara på frågan alternativt nullifierar all kritik här i tråden mot FoHM.

    Jag har inget emot diskussioner med folk som tycker något annat än mig, men bara om det kan diskuteras på en intelligent nivå. Omöjligt med alla här som försöker svänga sig med begrepp de inte förstår sig på riktigt och tex som du här försöker lära ABC vad falsifiering betyder. Vilket mörker! Du hittar på premisser och försöker pådyvla folk åsikter och resonemang som du hittat på. Dessutom är det skrivet på ett mästrande sätt och du låtsas som om du vet Sanningen och Ljuset. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-12-13 20:03:31 följande:
    Om den enda kritiken mot FoHM bygger på felaktiga uppfattningar om förvaltning, okunskap om lagar eller hackande på och häcklande av Anders Tegnell så borde alla kritik nullifieras. 

    Att du anklagar mig för att bete mig som dig vet jag inte om jag ska ta som en komplimang eller förolämpningHjärtaSolig
    Padirac skrev 2021-12-13 20:13:12 följande:
    Skämt och sarkasmer åsido - 

    Jag kommer ihåg tidigare i tråden då det önskades och efterfrågades rappa sarkasmer och ironier och att det uppskattades att vara lite slängd i käften och hånfull. Det HÖHÖades en hel del från kritikerna.

    Vill du ha en diskussion på en intelligent nivå är det bara att sätta igång, du kanske får en del tråddeltagare med dig - kanske också jag.

    ABC får väl redogöra för sina premisser om de jag lägger fram som förslag inte stämmer - det kan bli en intelligent diskussion om vad olika uppfattningar bygger på för olika föreställningar. Det skulle jag tycka var intressant och givande.
    Du påstår fortfarande att all kritik mot FoHM är baserad på missuppfattningar om svensk förvaltning och du godtar inte ABCs frågeställning. En hel del HÖHÖ har hörts från gubbbänken men det är det väl ingen som efterfrågat.

    Nej, det är inte värt att försöka diskutera med dig.  
    Skämt åsido? Din uppfattning om vad som är skämt verkar skilja sig från min uppfattning. 

  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-12-14 23:11:57 följande:
    Användning av _medicinska munskydd_ inom vård och omsorg är inte riktigt samma sak som enkla munskydd på livsmedelsbutiken eller i kollektivtrafiken.

    "Inom vård och omsorg finns de mest sårbara grupperna där risken för allvarliga konsekvenser vid covid-19 är som störst. Att förebygga risken för smittspridning inom dessa verksamheter är viktigt utifrån ett patientsäkerhets- och kvalitetsperspektiv och en viktig del i att minska belastningen på vården.

    Utöver att god följsamhet till basala hygienrutiner och andra grundläggande vårdhygieniska rutiner upprätthålls, behöver verksamhetsansvariga se till att:


    underlätta för vaccination av personal och vård- och omsorgstagare, personalen är uppmärksamma på symtom, testning och smittspårning genomförs, organisation, bemanning och besöksrutiner anpassas, munskydd som source control används."
     

    Vuxna som inte kan undvika att resa med kollektivtrafik när det är trängsel rekommenderas att använda engångsmunskydd under resan. Personer som av medicinska skäl inte kan bära munskydd undantas från rekommendationen.


    Du bör själv ha med dig ett munskydd om du planerar att resa med kollektivtrafik då munskydd rekommenderas.


    Rekommendationen gäller till och med den 31 januari 2022

    https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/om-sjukdomen-och-smittspridning/smittspridning/munskydd/

  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-12-15 13:02:14 följande:

    SÅ du vet inte vilka munskydds som används, är det detta du försöker berätta för oss alla?
    Det vore rätt udda om du gjorde, så ska följa detta med stort intresse och detta.


    De munskydd som mest används i Sverige kallas för medicinska munskydd. Sedan finns det även kirurgiska munskydd. Din kompis Padirac verkar lite konfunderad beträffande detta. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin