Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Tow2Mater skrev 2020-10-24 13:56:58 följande:
    Vi borde inte behöva tolka FHM, det handlar om för allvarliga saker. De borde veta vad de säger och säga det tydligt nog så vi inte ska behöva försöka tolka.
    Jag har inte hört av nån annan att de inte förstår. Jag tycker också det är tydligt. 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2020-10-24 14:25:47 följande:
    Vad betyder "övriga negativa konsekvenser för individen och samhället"?
    Nu vet jag inte vilken text du citerar ur, då får du ju ge en länk. Utan sammanhang kan man ju inte veta det alls. 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2020-10-24 13:51:50 följande:
    De verkar ju inte ens själva veta vilka målen är och vilken strategin är; refererar t ex till "dessa mål" efter de inte ens nämnt något om mål, de har pratat om strategi. Och vad är "övriga negativa konsekvenser", det kan ju omfatta allt
    Nu vet jag inte exakt sammanhanget, men KAN man förutse alla negativa konsekvenser? Det tror jag inte, inte i en ganska ny situation. 
  • AndreaBD
    Tasmin skrev 2020-10-24 19:47:52 följande:
    Så då tycker du att tvångsvård är bättre?
    Vet du vad tvångsvård ÄR? Ingen blir väl tvångsvårdad i Sverige? I alla fall inte dem med corona. Kanske folk med psykos som är allmän-farliga för andra. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-10-24 23:29:05 följande:
    https://www.vetenskaphalsa.se/vad-ar-flockimmunitet/

    FlockImmunitet (eller att viruset mysteriöst bara försvinner), är väl målet för alla. En del mer genom vaccin, en del mer genom att många blivit smittade och blivit immuna. 
    Strategin för att uppnå detta, skiljer sig ju däremot. 

    Ett annat mål är att samhället ska klara sig så bra som möjligt genom krisen.
    En av strategierna för att klara samhället under krisen, är väl ofta att inte överbelasta sjukvården för mycket.

    Sveriges strategi för flockimmunitet, ter sig otydligt för mig.
    Strategin för att samhället ska klara sig, verkar ju vara att inte överbelasta sjukvården, hålla skolorna öppna och hålla det mesta igång som vanligt. Det är den strategin jag tycker har brister, dvs beträffande hålla det mesta igång som vanligt. 
    Nej, det har inte särskilt stora brister (perfekt kan det ju aldrig vara). Man försöker ju just att undviker alla situationer där man vet att mycket smittning pågår. Och där knappt någon spridning pågår kan man ha öppet. Sedan avväger man också hur viktig verksamheten är för allmänna folkhälsan. T.ex. skola är viktig och även sportaktiviteter för barn. Däremot har man ju gått ut med att undvika omklänningsrum, för att det uppenbarligen är ganska mycket smittspridning just där. Så numera klär man om sig redan hemma där det går. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-10-25 21:36:17 följande:
    Ja, jag såg att hon skapat en sån tråd. Jag tycker Annies svar räcker i och med att symptomen tar sig så olika uttryck i såväl styrka som omfattning och varaktighet, i övrigt så var det väl bara grälsjuka svar i den tråden, åtminstone när jag läste den.

    Men föralldel - vi hade lite feber, mycket hosta, huvudvärk och kände oss så där olustiga som man kan göra när man har en infektion i kroppen, kan ju ha varit influensa också, alltså inte nödvändigtvis covid-19
    Hmm... vi har inte feber, men det andra har vi också. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-10-25 22:19:08 följande:
    Ja, det är ju där vi tycker olika. Du uttalar dig som om du sitter på facit. 
    Jag tycker att balansen mellan att undvika döda och smittade vs. att hålla samhället i gång är åt fanders i Sverige. Fel prioriteringar, helt enkelt. Tex storhandling på Ullared och stormarknader utan munskydd och begränsning på folkmängd, är viktigare än att minimera dödstal. 
    Vem är det som handlar på såna ställen i dessa tider??? Alla jag känner är ganska försiktiga. Det är därför vi har olika uppfattningar av verkligenheten. Det handlar ju inte om att tycka olika, utan du beskriver en verklighet som jag inte känner igen. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-10-26 00:07:55 följande:
    Vad menar du? Jag bor inte ens i Sverige, till skillnad från dig. Jag har läst om att det är inte obligatoriskt med munskydd i Sverige på några affärer, och att det är trängsel på stormarknader. 
    Jag beskriver en verklighet utifrån svensk media och personer jag känner i Sverige. 

    Alla mina vänner och släktingar, i Sverige och i andra länder, använder munskydd, jobbar hemifrån, håller avstånd och går aldrig på stormarknader nu. Här använder alla munskydd, affärer har begränsningar på antal personer, det finns handsprit överallt etc.
    Vad menar du med att vi har olika uppfattningar om verkligheten? Du har väl läst ungefär samma svensk media som jag, som rapporterar om Sverige. 

    Jag vet inte heller vilka det är som handlar på stormarknad i trängsel nu i Sverige, men menar du att media ljuger, och detta inte händer?
    Haha.. allvarligt. "Menar du att media ljuger?"  Är det något nytt för dig?  Det gör de ju så ofta, men om vi nu tar speciellt corona så har vi ju haft otaliga artiklar från kvällstidningar som har varit till för att folk ska tro att det händer något jättefarligt - och därför köpa tidningen.

    Jag kommer nu inte ihåg om det var på TV eller i någon, mer seriös, tidning, men någon sammanfattade det nyligen - just alla dessa rapporter om att folk trängs på nattklubbar, köpcentrum eller caféer. Och de kom fram till att det var undantag, inte regel. Då har nån reporter verkligen gått och fotat dem där det inte var bra och framställt det som att det är så generellt. De har ju inte ens dragit sig för att t.ex. fota i en buss i en sån vinkel - eller kanske har de bearbetat bilden efteråt - att det såg ut som om folk stod tätt i bussen, men då hade man ju "krympt" längden på bussen med minst hälften. Det var ju här på forumet som någon tjafsade om den bilden. 

    Det är just för att du inte bor i Sverige som du bör vara kritisk. Vi som bor här, vet att det inte stämmer. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-10-26 17:18:21 följande:
    "Äldre personer i Astra Zenecas testgrupp har reagerat väl på det nya coronavaccinet. Det bekräftar Astra Zeneca för SvD. Uppgifterna publiceras inom kort i en vetenskaplig tidskrift /.../ Både nivåerna av antikroppar och T-celler har ökat under minst 56 dagar efter det att man fått det nya vaccinet"

    www.svd.se/glada-beskedet-70-har-reagerat-bra-pa-vaccinet
    Det vore väl jättebra om vi kan använda det där vaccinet snart då. :)
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2020-10-26 20:16:59 följande:
    Det där "Men ljuger dom verkligen ihop ALLA skildringar av trängsel"  är fortfarande det sämsta argumentet i tråden 

    Alltså, vad är det för argumentationsteknik
    Verkligen. Som om det inte räcker om det är extremt överdrivet. Vilket det är. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin