• flygrl

    Här är vi alla vänner.

    Mortiscia80 skrev 2023-06-17 22:42:32 följande:
    Jag får rapportera sedan hur det går ;) Än så länge verkar folien funka!

    Ja han är snygg den där Keith!  // Hjärta Brad Paisley och Tim McGraw är två killar som också har en del bra låtar :) Klart du ska vidga dina musikaliska vyer!
    Hoppas du lyckats hålla fåglarna borta nu då! 😉

    Jag vidgar gärna mina musikaliska vyer. Bra musik är bra musik helt enkelt. Fast jag har faktiskt lyssnat på lite country till och från. Men lyssnar gärna på mer så tack för tipsen! 😊
  • flygrl
    Eurydike skrev 2023-06-18 18:04:21 följande:
    Precis! Det är vackra, men mörka sagor. Ja, det var Orfeus som fallerade och det finns många intressanta tolkningar av sagan.

    Jag har tyvärr bara varit på Fjäderholmarna, men skulle gärna utforska Sthlms skärgård mer. Däremot har jag varit ganska mycket i Göteborgs skärgård, bland annat på Brännö som det finns en gammal låt om (Dans på Brännö brygga).

    Tack så mycket! Hoppas du också får kul 🙏😎🌼
    Jo, mörka sagor. Särskilt Orfeus & Eurydike. Så sorglig! 😔
    Är det en saga som betyder mycket för dig mtp användarnamnet och att du nämner olika intressanta tolkningar av den?

    Sthlms skärgård är stor och nog värd utforska. Göteborg har jag aldrig vart men skulle villa, inte bara för skärgården utan också för det bl.a. är där mr. Kruger bor. 😉
  • flygrl
    Aniiee skrev 2023-06-18 18:18:02 följande:
    Utö med sitt värdshus och Norröra där Saltkråkan spelades in är värda besök, men min "hemliga pärla" är Svartsö. Bästa strömmingen i Stockholm får man på Svartsö Krog.
    Trevliga tips. Tack (säger även jag). 😊
    Va det förresten i USA du va nyligen?
  • flygrl
    fultextad användarhandbok skrev 2023-06-18 20:04:14 följande:

    Det har varit varmt och soligt, varit ute större delen av dagen. Turister har hittat så klart, kommer fler över midsommar. De flesta är helt trevliga. Se till att klä midsommarstången fint, samla sju sorters blommor om ni kan. De ska samlas med vänster hand och samtidigt ska man klättra baklänges över sju gärdsgårdar och så ska man vara helt tyst under tiden. Det första kan ju även ni högerhänta göra, det andra kan bli svårt om det inte finns tillräckligt med gärdsgårdar. Det tredje går nog att uppfylla även om någon skulle tilltala en. För övrigt är det intressant att det heter midsommar på svenska men juhannus på finska som då hänvisar till Johannes döparens dag, men lokalt på sina håll heter det även mittumaari med ett par varianter på det. Midsommar betyder väl mittsommar, mitt i sommaren, skulle man översätta det blir det keskikesä, men jag tror att mittumaari kan vara ett inlån kanske.

    Sju sorters sten och fem sorters vatten, nåja ja, jag vet inte jag. Kanske att även det skulle kunna fungera. Jaha, det var lite tankar i kvällen, hoppas att ni har det bra.


    Jag har fått hjälp fläta en midsommarkrans att bära på huvudet men dom där 7 sorters blommorna ska man väl lägga under kudden eller hur? 🌸🌼🌺

    Katolik som jag är känner jag till att midsommar förknippas med Johannes döparen men midsommar är ändå det jag tänker mest på den här helgen. Svensk som jag är (vill va iaf!).


    Såg i Wikipedia att midsommardagen är typ finländska flaggans dag så allt gott till det då! 🇫🇮


    fultextad användarhandbok skrev 2023-06-24 16:30:04 följande:

    Jag tror på midsommarens förlösande kraft, regnets hugsvala och solens vederkvickelse. Sol och jord, i trolsk symbios då allt kan hända. Hoppets horisont i din blick, längtans ursinne i din röst, kärlek till livet i dina händers tröst.

    Jag tror på hembygdens hymn och ära, dess själ som genljuder i hjärtats slag. Havets trevande fingrar och vindens fria famn, skeppet som vänder åter till dess trygga hamn.

    Jag tror på livets hyllning, insekt och människa, alla yngel och barn i alltets oändliga garn. 

    Hoppas att ni har haft en trevlig midsommar, det har jag!


    Ditt språk är magiskt! Verkligen! 😮
    Min midsommarafton blev trevlig. Bra att din blev det med. 😊

  • flygrl
    Mortiscia80 skrev 2023-06-24 18:48:39 följande:
    Ja! Faktiskt :) Folien håller på att trasas sönder av vinden så nu måste jag verkligen hitta mina riktiga fågelskrämmor. I värsta fall tillverka några tillfälliga. Satte om nätet i ena hörnet också så där är det iaf tilltäppt.

    Alltid kul att hitta något nytt som är bra! :D
    Bra att du befäster ditt uterum. 😉
    Utan musik kan jag deffo inte leva så tips uppskattas verkligen! När jag ibland säger jag är en hiphop-tjej betyder det verkligen inte jag enbart gillar rap/hiphop. Finns så mycket annat som är bra med. Metal, klassiskt, opera, country, jazz, reggae osv. 🎼
    Square dance ser kul ut btw. På tal om country alltså. 🤠
  • flygrl
    Mortiscia80 skrev 2023-06-24 19:21:05 följande:
    Hehe jaa det är mitt område som inte ska inkräktas på av fjäderfän! Det blir liksom mer "min" plats om jag slipper fågelbesök.

    Jag tycker du ska testa square dance :) Rolig hjärngympa samtidigt som man rör på sig en massa! I dina trakter lär det finnas en hel del klubbar att välja mellan och hur många danser som helst i närtrakten.

    Säger man inte nåt i stil med "mitt hem är min borg"? 😉


    Hjärngympa, visst ja man får instruktioner medans man dansar. Väldigt speciellt. Men kul kan jag tänka mig.
    Ja, kanske ska jag vidga mina vyer på dansens område med. 😊

  • flygrl
    Polyrytm skrev 2023-06-24 20:39:32 följande:
    Ska spana in.

    Jag kan prova att pm:a dig då. pörsonal messidj
    Gör det vetja! 
    Ska kolla mina pm då. 😊
  • flygrl
    Aniiee skrev 2023-06-24 22:20:17 följande:
    Any time. 

    Japan. 

    Där finns för övrigt en saga delvis lik den om Orfeus och Eurydike, berättelsen om Izanagi och Izanami. 

    Aha, du skrev ju typ "andra sidan av kontinenten" så jag har funderat va du menade med det. Särskilt som jag snappat upp du bott på flera kontinenter. Men nu vet jag. Japan vill jag se nån gång. 🇯🇵


    Izanagi och Izanami ska jag kolla upp. Intressant med såna där myter som kan finnas i olika kulturer långt ifrån varandra.


    Aniiee skrev 2023-06-24 22:26:07 följande:

    Trollet sitter vid sin vägg
    Kammar ut sitt silverskägg 
    Ropar vid sin gråa häll
    "Liten kind, kom hit ikväll
    Dig vill jag lova
    Under guldås sova"


    Trolskt fint. 🐉
    Har du skrivit det eller hämtat från nån saga?

  • flygrl
    fultextad användarhandbok skrev 2023-06-24 22:29:48 följande:
    Det stämmer! Prova fast nästa midsommar om du vill och se om magin slår in.

    Ja midsommar och även andra högtider är som de är, de färgas av kultur och gamla anor och seder som vävs in i dem. Ljus och fruktsamhet är en förutsättning för livet, så vi firar dem på lite olika vis, även om grundtankarna nog är liknande eller rentav samma. Jag känner inte alls till det där med Johannes döparen mer än etymologin bakom ordet.

    Tack så väldigt mycket! Den stolta flaggan hissades i går och vajade fint i sommarvinden, vit och blå, precis som jag, i mitt hjärta. Jag glömde visst av att ni har er nationaldag den sjätte juni, så jag får gratulera i efterskott till den!

    Alltid trevligt att kunna sprida någon sorts inspiration eller god känsla. Midsommar är kanske den bästa högtiden på året. Förutom den viktigaste, min födelsedag då alltså, nåja det där sista var ett skämt så klart. Det var trevligt att läsa att du hade en bra midsommar!

    Jag får väl prova plocka blommorna och se om det funkar, ja. Fast gärdsgårdar vet jag inte om vi har här i betongen. Polisen ställer upp kravallstaket ibland. Kanske kan det ersätta haha? 😉

    Jag vill gärna utforska och fira dom svenska högtiderna. För mig är det liksom att omfamna mitt land, att få va en del av det svenska/nordiska trots jag har ursprung on the far side of the world.

    Fint att din flagga betyder så mycket för dig. Finland har ju en del att va stolta över. Att ni kunde försvara er så hjältemodigt mot Sovjetunionen t.ex. 🇫🇮
    För mig är den svenska flaggan viktig. Mitt fina och enda hemland (en del blir förvirrade när jag säger så)! Tack för din lyckönskning! 🇸🇪


    Du sprider bra inspiration, verkligen. Så jag unnar dig en din födelsedag med när den nu kommer! 👍🏿


    fultextad användarhandbok skrev 2023-06-24 22:32:23 följande:
    Ursäkta inpasset här, men är en av de där killarna i videon användaren Freddie K? Är det privat är det ju bara att lämna frågan. Hur som så var den riktigt snitsig! Kreativt också att kunna vända något som känns jobbigt till att göra något av det, som musik i det här fallet. Det är imponerande.

    Visst är den bra? Den fångar känslor jag också har även om jag bor i ett annat ghetto. Same shit typ. 😉
    Den blir ju extra vacker just för den är så sorglig. Jag tycker moll ofta kan va vackrare än dur. 


    Och ja, det är allas våran Freddie K i videon, han i stiliga ljusblåa jackan. Han bredvid är nog Torsten (tror jag). 😉


    fultextad användarhandbok skrev 2023-06-24 22:35:10 följande:
    Haha! Man skulle säga nej tack istället för ja hjärna, gärna.
    Jag äter gärna hjärna. Fast kalvhjärna då. Mums! 👍🏿
    fultextad användarhandbok skrev 2023-07-01 21:44:04 följande:
    Gärna det, nog går det att segla med en underriggad båt med, en del kan nog föredra det, men ja livets oändliga ocean kräver nog sitt. En av mina finaste upplevelser var när jag och en till seglade till Färöarna i en liten båt. Så mäktigt att se även Shetlandsöarna på håll. Ibland får man ta omvägar för att komma dit man ska. Väl mött på livets oändliga ocean!
    Omg...det där får mig nästan att bli rädd...segla över vilda Nordatlanten i en liten båt ända till Färöarna. Jag fattar det måste vart en storslagen upplevelse och att ni visste va ni gjorde men ändå. Respekt till dig! 😮
    fultextad användarhandbok skrev 2023-07-02 21:08:56 följande:

    En gris till kaffet är gott ibland, en sorts friterad syltmunk.


    Är det finländska polisens standard issue fika under långa spaningsnätter i polisbilen? 😁




  • flygrl
    RaYzLeR skrev 2023-06-25 20:47:30 följande:

    Det var inte samma sak att komma tillbaka till Flashback igen. Det har kommit en massa nya medlemmar, och dom gamla har jag tappat kontakten med.

    Två personer fick jag kontakt med iallafall, det var kul. 😃


    Du kommer nog in i det igen. 😉
    Jag läser en del på Flashback och har ibland funderat på regga mig där med. 


    RaYzLeR skrev 2023-06-25 21:09:50 följande:
    Det är nog en vanesak. Jag har ju varit avstängd i nästan 7 månader på Flashback, och folk kommer och går, så det hinner hända mycket förändringar på 7 månader.

    Nu har jag ju vant mig vid Familjeliv också, så jag kommer att stanna kvar här med.

    Det finns positiva sidor med både Familjeliv och Flashback. 🤗
    Jag tycker det är trevligt om du stannar på FL med. Och visst har även FL sina förtjänster. FL är lite mer nice & cosy än jättelika Flashback.
    RaYzLeR skrev 2023-07-02 22:57:04 följande:

    Jag måste raka mig. Jag ser typ ut som en uteliggare! 🤣


    Härligt med en man som har vett att raka sig! Respekt till dig för det!
    Låt inte Mortiscia80 lura i dig nåt annat. Tänk om du slutar som hipster på Söder liksom haha. 😊


Svar på tråden Här är vi alla vänner.