• flygrl

    Här är vi alla vänner.

    Mortiscia80 skrev 2023-06-12 15:36:22 följande:
    Näe det är två olika arter :) Hamster och marsvin är inte heller samma sak, som jämförelse.
    Inte gråsparv och elefant heller. Svårt att ta till sig jag vet men så är det iaf. :P
  • flygrl
    Mortiscia80 skrev 2023-06-12 17:34:14 följande:
    Mjao fast finns det inte vissa likheter ändå där? Tänker att både elefanter och sparvar har grått i färgskalan. Alltså, även om det inte är exakt samma art så måste man ju kunna se att de är besläktade. På håll. Med kikare. Astronomisk sådan. Men ändå!
    Det va precis det som va min poäng. Dom är så lika att man har svårt ta till sig det trots allt är två olika arter och många blandar ju också ihop dom. Som mus och råtta typ.🙃
  • flygrl
    fultextad användarhandbok skrev 2023-06-10 15:24:45 följande:
    Det är alltid bra att vända på saker, så man får se hur månens baksida ser ut, och hur undersidan av botten ter sig, och så där. Jag är väl inte överförtjust i smaksatta teer, eller så kanske jag bara har smakat sådana som inte fallit mig i smaken. Citron kanske man kan pressa ner i ett redan välsmakande te. Jag tror att kardemumma och kanel hade kunnat lämpa sig också. Rooibos har jag faktiskt aldrig smakat ännu. Det kanske jag borde.
    Jo, jag är nyfiken av mig och tycker det kan va bra att vända och vrida och se saker ur olika perspektiv. Få en djupare förståelse typ. 😉

    Va gäller te slår det mig det ju va Mortiscia80 som du svarade som gillade Earl Grey och inte du. För Earl Grey är ett smaksatt te. Med bergamott som ju är en citrusfrukt och i Lady Grey har man helt enkelt ökat mängden bergamott för en ännu friskare smak. Men visst är det gott pressa ner citron i te, kanske helst ett inte smaksatt svart te då. Kanel och kardemumma är gott i både te och kaffe imho. 😊

    Rooibos är milt och gott även om det inte kommer från tebusken. Man kan väl säga det är ett örtte. 😉
    fultextad användarhandbok skrev 2023-06-10 15:32:26 följande:
    Det kan han, säkert väldigt mycket när han önskar. Skarp och verbal. Visst är det en skön tanke! Man känner förtröstan i det och det är viktigt att kunna känna det. Så klart att du ska utforska åtminstone den delen av Finland, som är ett mycket fint land, tycker jag så klart. Skärgården är min helgedom. Det är mitt rike och solen min krans, båten min farkost. Döpt av vinden i havets famn, själens längtan som kompass. Hemvändaren ska åter komma i förväntans vår med hopp i hjärta och bröst, åter fras till forna hemmets trygghet och tröst. Där livet böljar i vildgräs och himmel och hav smälter samman i horisontens gränslösa vy.

    Du som varit med om så mycket. Sårat hjärta, drömmars skönhet fördunklas ibland. Sårande ord och kanske vad värre är. Förräderiets ögonblick, förvanskad blick av tårars hetta. Ropar i avgrundens djup. I varje ingenting finns potentialers frö, en kraft som pulserar i existensens tö, en oändlighet i tomrummets sällsamma kärna, där intet är något och allt kan vara. Du är så klart välkommen ut i skärgården, att göra mitt rike till ditt. Det är verkligen fantastiskt där om man gillar natur. Den verkliga stillheten sänker sig först till hösten, årstidernas växlingar är påtagliga. Mer så än här i staden faktiskt. Välkommen!
    Jo, jag har börjat förstå det om Polyrytm. 😊
    Och sen kommer det sån där fullständigt magisk poesi igen. Ljusa idylliska bilder från ditt rike men också mörkare stråk jag antar kan va riktade till mig men som ändå förbyts i hopp, potential. Fantastiskt. Verkligen. 😮

    Jag längtar ut i naturen även om jag mest vart i betongen. Kanske får jag en dag uppleva din underbara skärgård. Har länge tänkt jag skulle villa utforska den stora skärgården alldeles i min närhet, Stockholms alltså. Kanske tar jag en båt till Sandhamn som ligger rätt långt ut, i ytterskärgården... 🐟🛳🧜
    fultextad användarhandbok skrev 2023-06-11 21:55:39 följande:
    Tack för det, läser gärna skribenters inlägg som berättar sådant som är intressant att ta del av. 
    Fast berättar mina inlägg nåt intressant undrar jag då. Eller är jag mest jobbig? 😮
  • flygrl
    Mortiscia80 skrev 2023-06-12 18:24:52 följande:
    Vad bra, då missförstod jag dig rätt då Skrattande
    Precis. 😊
  • flygrl
    Eurydike skrev 2023-06-12 19:43:29 följande:
    Jo, det gör det, men det brukar smälta in i hårbotten efter en liten stund. Så det syns inte 😅

    Snövit var en fin beskrivning! Annars brukar folk mest säga: vad blek du är 👻 Men jag och Snövit har någonting annat gemensamt också. Jag är allergisk mot äpplen och hon blev förgiftad av ett 🍎

    Aha! Jag visste inte att huden kunde bli gråaktig om mörkhyade brände sig. Tror jag föreställde mig att den djupnade i färgen på något vis.

    Förstår hur du menar! Jag brukar gå från vit, till rödflammig med utslag på utsatta ställen, till rödbrun till brun. Det är härligt att vara i solen 🌞 Har du några planer för sommaren?
    Ok, så inte just kladdigt hår då. 😊
    Jag är säker nu efter det du berättat om äpplen. Du ä r Snövit och därmed vacker. 👑
    Men du blir ju brun med i solen även om du måste va lite försiktig på vägen dit. fint det också.

    Nä, min hud ändras aldrig till skillnad från mer lightskinned som kan bli mörkare av solen. Men fult grått blir det, inget annat. :/

    Ska eventuellt resa i slutet av sommaren men inget klart än. Kanske öluffa i Sthlms skärgård som jag antydde till fultextad användarhandbok. Annars mest va hemma, jobba en del och ta det lugnt en del.
    Och dina sommarplaner? 😉
  • flygrl
    Anonym (Trevlig) skrev 2023-06-10 21:15:44 följande:

    jag har just flyttat hem till min mamma tillfälligt  efter som min lägenhet är rökskadad efter att alla lägenheter övre plan är helt utbrända  
     


    Ok, jag minns när det just brunnit. Hemskt! :/
    Kommer du kunna flytta tillbaka sen igen eller ska huset rentav rivas?
  • flygrl
    Polyrytm skrev 2023-06-12 14:27:05 följande:

    Vi har fått kycklingar.😊

    Hönsmamman lämnade dock 3 ägg men jag tänkte prova vara surrogatmamma så  jag la äggen mot min bröstkorg och virade runt med halsdukar o grejer.

    För en stund sen började det pipa därifrån.  Haha så märklig upplevelse. 

    Hoppas iaf att nån klarar sig.


    Ja, va kul!
    Lycka till nu! 👍🏿
  • flygrl
    fultextad användarhandbok skrev 2023-06-12 22:54:19 följande:
    Förståelse skapar ofta mer förståelse, och ibland är det fint. På sätt och vis eller kanske helt, skapas existensen genom upplevelse. Jag är inte klar med den tankegången ännu. Citron kanske skulle passa bra i Assamte. Örtte kanske man kan varmbrygga och sedan ställa i kylen, med mynta eller något i och dricka kallt. går ju att utprova åtminstone. 

    Jag kan föreställa mig att Stockholms skärgård också är fin trots att jag inte har något erfarenhet av den. Ytter- mellan- och innerskärgårdarna skiljer sig en hel del från varandra vilket i sig är intressant. Att komma ut och känna sig delaktig, ja faktiskt. Delaktig i det som sker runt om en. Skulle du vilja utforska mer kan jag så klart ge dig tips på öar och platser som man kan nå med anslutningsbåtar, eller platser som bara nås med egen båt. Men det är lättare att välja det som ligger närmre till och i ens eget bekanta land.

    Jag tycker att du berättar intressanta saker, det kan vara givande att ta del av andras erfarenheter, livssituationer och berättelser. Hur folk lever, hur de uppfattar skeenden och hur de skulle vilja ha det, eller om de är nöjda. Där har du ju många intressanta inpass, beskrivningar och åsikter, som jag gillar att läsa. Att jag inte lade mig i tråden ortenbarnen mer är för att jag inte känner till mycket om det. Fast jag läste, och det kan vara intressant att få ta del av hur landets invånare själva ser på det.

    Du kvalar inte in i kategorin jobbig. Då måste du vilja missförstå för att starta tjafs, ägna dig åt millimeterförtryck och relativisera bort olika företeelse. Lägg till lite könskrig på det också. Just det här att motverka och motarbeta varandra och lägga ner massa tid på det. Förutom att det är destruktivt är det också jobbigt. Så ska du bli jobbig får du jobba ordentligt. Fast det tror jag inte du vill.
    Du får kanske återkomma angående det där med existensen skapas genom upplevelse. Själv grunna jag på det och försöker förstå...
    Är det frisk myntasmak man är ute efter är ju myntate alltid gott. Också uppiggande tycker jag medans rooibos är mer lugnande. ????

    Sthlms skärgård är fin, det lilla jag sett än så länge och det jag sett på bild. Det är ju i mitt närområde faktiskt. Går att ta båt från city ut i skärgården. Tänkte man kan bo på vandrarhem när man tar sig runt med båt. Ska tänka på det där med skärgårdens olika områden och jämföra.
    Men det ena utesluter ju inte det andra. Kanske blir det finländsk skärgård nästa gång. Är ju inte sååå långt bort precis. 😊

    Bra att det jag berättar kan va intressant för andra. Man måste ju inte skriva massa i alla trådar. Jag själv läser i fler trådar än jag skriver i. Sen är väl där jag bor lite speciellt och nåt fler har åsikter om än som faktiskt vågat sig dit. En typ av människor romantiserar och förenklar gärna men bor själva långt bort i tryggare områden. 

    Tack för tipsen hur jag kan bli en riktigt jobbig människa. Jag ska öva haha. 😉
  • flygrl
    Anonym (Mattias) skrev 2023-06-13 01:48:21 följande:

    Jag gillar att slicka tjejer i rumpan.


    Eurydike skrev 2023-06-13 02:05:12 följande:
    Det gör jag med 🍑
    Polyrytm skrev 2023-06-13 10:11:09 följande:
    Vem gör inte.

    Jag! 😮

Svar på tråden Här är vi alla vänner.