Inlägg från: fultextad användarhandbok |Visa alla inlägg
  • fultextad användarhandbok

    Här är vi alla vänner.

    Mortiscia80 skrev 2023-06-10 12:29:53 följande:
    Tack! {#emotions_dlg.flower} Ja, att sy basic-modeller är egentligen inte svårt men jag kan tänka mig att man gärna behöver någon som visar lite grunder ändå. Har man ett mönster som inte är så avancerat klarar man det mesta :)

    Jag är sugen på att testa en fjärilsärm, de är så snygga! Tänkte mig att jag klipper ut en stor cirkel, klipper in till mitten (radien alltså) och sedan syr fast den delen (radien) mot kroppsdelen, alltså fram- och bakstycke som man redan sytt ihop. Hoppas du förstår hur jag tänker då x) I vanliga fall klipper man ut en stor cirkel och gör sedan ett hål lite off center för armhålet.

    Bilden nere till höger visar en sådan ärm.
    Vilken snitsig klänning du har sytt på den tidigare bilden! Den där med fjärilsärm ser faktiskt väldigt tilltalande ut.
  • fultextad användarhandbok
    Mortiscia80 skrev 2023-06-10 15:57:47 följande:
    Tack så mycket! :) Ja jag tycker det är en väldigt feminin, luftig och somrig ärm. Passar till både blus och klänning.
    Verkligen så, det kommer du säkert att kunna sy. Jag kan tänka mig att det ger en frihet att kunna sådant hantverk. Hittar man inget som riktigt passar eller så kan de som kan alltid göra själv, det är imponerande.
  • fultextad användarhandbok
    Mortiscia80 skrev 2023-06-10 19:38:58 följande:
    Jo det är väldigt roligt! :) Har du något som du är bra på?
    Nää, jag är inte direkt bra på något nyttigt eller alltid så konkret. Fast jag är lite bra på att komma på konstiga idéer, som när jag fick igenom att spela julgran i en skolpjäs för länge sedan. Växter brukar trivas hos mig, fast det beror nog på att de är enkla tacksamma växter. Jag är bra i de språk jag använder mest, fast det är ju inget unikt. Haha, nej jag är nog inte så bra på något konkret specifikt, som hantverk eller matlagning eller sådant.
  • fultextad användarhandbok
    Mortiscia80 skrev 2023-06-10 20:38:16 följande:
    Växter är något jag försöker lära mig lite om nu :) Det är kul att odla eget!
    Det är det, jag har förutom blommor också senapskål och gräslök. Jag byggde ett litet system för självbevattning, nästan åtminstone. Sågade av botten på en plastflaska och borrade hål i korken och silikonade dit en slang. Slangen ledde jag sedan ner i blomlådan så att den går ett varv i den och gjorde små hål, så att det läcker ut vatten i den. Det fungerar bra, hela jorden blir våt. Jag kan stänga av den vid behov med en liten kran strax under korken. Då och då är det bara att fylla på med mer vatten och näring i flaskan. 
  • fultextad användarhandbok
    Aniiee skrev 2023-06-10 21:00:28 följande:
    Om de inte är ätbara är växter dödsdömda hos mig. Jag kan ha ihjäl en plastkaktus, som  någon här på forumet en gång uttryckte det.
    Du får låta tapetsera om med tapeter med växt- och skogsmotiv.
  • fultextad användarhandbok
    Polyrytm skrev 2023-06-10 22:00:24 följande:
    Så jädra Stockholmskt att förutsätta att det var Stockholms skärgård.

    Ena halvan av min släkt kommer från den Stockholmska skärgården men jag är inte speciellt bevandrad där ändå, även fast det lockar och drar i mig.

    Jag har faktiskt funderat på att flytta till Åland, det verkar passa mig. Kanske inte är så enkelt men man får väl drömma lite.

    Det låter fantastiskt, din beskrivning. 

    Skönt att förkylningen lättat. Det har varit sånt här också en hel del.
    Inte gör det något! Det är säkert fint i Stockholms skärgård också kan jag föreställa mig. Var kommer Ålands-tankarna från? Åland är ganska trevligt annars, har inte så mycket erfarenhet av det, men ett par gånger har jag varit dit. Dialekterna är mer lika Sverigesvenska dialekter. De har väl sina regler och bestämmelser vad gäller hembygdsrätt och sådant tror jag, de har ju självstyre.
  • fultextad användarhandbok
    flygrl skrev 2023-06-11 18:15:31 följande:

     


    fultextad användarhandbok är en sån som inte verkar missa mina inlägg så hon får en liten guldstjärna av mig. ⭐️


    Tack för det, läser gärna skribenters inlägg som berättar sådant som är intressant att ta del av. 
  • fultextad användarhandbok
    Mortiscia80 skrev 2023-06-11 19:42:46 följande:
    Ja, det behövdes mer än jag själv förstod tror jag. Idag har jag också haft en rätt fri dag, himla skönt :) Balkongen blev klar iaf! Fågelnät uppsatt, matta utlagd, möblerna avtorkade.... Nu ska jag lägga på duk på bordet, hänga upp vindspel, ställa fram några fina ljuslyktor och annat. Det kommer bli så mysigt där när det är klart! :D Och det känns som att jag har fått ett extra uterum helt plötsligt, jättekul! :)
    Riktigt mysigt, där kan du sitta och se kvällen skymmas eller dagen gry. Se sommarens flöde och höstens ankomst och ta på dig en extra tröja när de första stråken av höst gör sig gällande och får en att rysa lätt. Du kan höra på regnets meditativa droppande mot plåten. Odla lite växter. Möjligheterna är många. 
  • fultextad användarhandbok
    flygrl skrev 2023-06-12 19:13:01 följande:
    Jo, jag är nyfiken av mig och tycker det kan va bra att vända och vrida och se saker ur olika perspektiv. Få en djupare förståelse typ. 😉

    Va gäller te slår det mig det ju va Mortiscia80 som du svarade som gillade Earl Grey och inte du. För Earl Grey är ett smaksatt te. Med bergamott som ju är en citrusfrukt och i Lady Grey har man helt enkelt ökat mängden bergamott för en ännu friskare smak. Men visst är det gott pressa ner citron i te, kanske helst ett inte smaksatt svart te då. Kanel och kardemumma är gott i både te och kaffe imho. 😊

    Rooibos är milt och gott även om det inte kommer från tebusken. Man kan väl säga det är ett örtte. 😉
    fultextad användarhandbok skrev 2023-06-10 15:32:26 följande:
    Det kan han, säkert väldigt mycket när han önskar. Skarp och verbal. Visst är det en skön tanke! Man känner förtröstan i det och det är viktigt att kunna känna det. Så klart att du ska utforska åtminstone den delen av Finland, som är ett mycket fint land, tycker jag så klart. Skärgården är min helgedom. Det är mitt rike och solen min krans, båten min farkost. Döpt av vinden i havets famn, själens längtan som kompass. Hemvändaren ska åter komma i förväntans vår med hopp i hjärta och bröst, åter fras till forna hemmets trygghet och tröst. Där livet böljar i vildgräs och himmel och hav smälter samman i horisontens gränslösa vy.

    Du som varit med om så mycket. Sårat hjärta, drömmars skönhet fördunklas ibland. Sårande ord och kanske vad värre är. Förräderiets ögonblick, förvanskad blick av tårars hetta. Ropar i avgrundens djup. I varje ingenting finns potentialers frö, en kraft som pulserar i existensens tö, en oändlighet i tomrummets sällsamma kärna, där intet är något och allt kan vara. Du är så klart välkommen ut i skärgården, att göra mitt rike till ditt. Det är verkligen fantastiskt där om man gillar natur. Den verkliga stillheten sänker sig först till hösten, årstidernas växlingar är påtagliga. Mer så än här i staden faktiskt. Välkommen!
    Jo, jag har börjat förstå det om Polyrytm. 😊
    Och sen kommer det sån där fullständigt magisk poesi igen. Ljusa idylliska bilder från ditt rike men också mörkare stråk jag antar kan va riktade till mig men som ändå förbyts i hopp, potential. Fantastiskt. Verkligen. 😮

    Jag längtar ut i naturen även om jag mest vart i betongen. Kanske får jag en dag uppleva din underbara skärgård. Har länge tänkt jag skulle villa utforska den stora skärgården alldeles i min närhet, Stockholms alltså. Kanske tar jag en båt till Sandhamn som ligger rätt långt ut, i ytterskärgården... 🐟🛳🧜Fast berättar mina inlägg nåt intressant undrar jag då. Eller är jag mest jobbig? 😮
    Förståelse skapar ofta mer förståelse, och ibland är det fint. På sätt och vis eller kanske helt, skapas existensen genom upplevelse. Jag är inte klar med den tankegången ännu. Citron kanske skulle passa bra i Assamte. Örtte kanske man kan varmbrygga och sedan ställa i kylen, med mynta eller något i och dricka kallt. går ju att utprova åtminstone. 

    Jag kan föreställa mig att Stockholms skärgård också är fin trots att jag inte har något erfarenhet av den. Ytter- mellan- och innerskärgårdarna skiljer sig en hel del från varandra vilket i sig är intressant. Att komma ut och känna sig delaktig, ja faktiskt. Delaktig i det som sker runt om en. Skulle du vilja utforska mer kan jag så klart ge dig tips på öar och platser som man kan nå med anslutningsbåtar, eller platser som bara nås med egen båt. Men det är lättare att välja det som ligger närmre till och i ens eget bekanta land.

    Jag tycker att du berättar intressanta saker, det kan vara givande att ta del av andras erfarenheter, livssituationer och berättelser. Hur folk lever, hur de uppfattar skeenden och hur de skulle vilja ha det, eller om de är nöjda. Där har du ju många intressanta inpass, beskrivningar och åsikter, som jag gillar att läsa. Att jag inte lade mig i tråden ortenbarnen mer är för att jag inte känner till mycket om det. Fast jag läste, och det kan vara intressant att få ta del av hur landets invånare själva ser på det.

    Du kvalar inte in i kategorin jobbig. Då måste du vilja missförstå för att starta tjafs, ägna dig åt millimeterförtryck och relativisera bort olika företeelse. Lägg till lite könskrig på det också. Just det här att motverka och motarbeta varandra och lägga ner massa tid på det. Förutom att det är destruktivt är det också jobbigt. Så ska du bli jobbig får du jobba ordentligt. Fast det tror jag inte du vill.
  • fultextad användarhandbok
    Polyrytm skrev 2023-06-12 14:27:05 följande:

    Vi har fått kycklingar.😊

    Hönsmamman lämnade dock 3 ägg men jag tänkte prova vara surrogatmamma så  jag la äggen mot min bröstkorg och virade runt med halsdukar o grejer.

    För en stund sen började det pipa därifrån.  Haha så märklig upplevelse. 

    Hoppas iaf att nån klarar sig.


    Många grattis!
Svar på tråden Här är vi alla vänner.