Inlägg från: fultextad användarhandbok |Visa alla inlägg
  • fultextad användarhandbok

    Här är vi alla vänner.

    Anonym (Nytt alias?) skrev 2023-05-28 17:49:02 följande:

    Aniee gillar också Tolkien!
    Hur menar du med att insekter är framgångsrika? 


    De är artrikast, på land åtminstone, insekter utgör väl ungefär en miljon olika arter. Det får man säga är framgångsrikt. Det finns bikupor i staden inte så långt härifrån, placerade på ett tak. märks inte när man går nedanför på gatan, fast de pollinerar och samlar in nektar och så där.
  • fultextad användarhandbok
    flygrl skrev 2023-05-28 17:57:43 följande:
    Nu ska ju inte jag svara för fultextad användarhandbok men hon kanske tänker på att dom finns i enorma mängder och nästan överallt i världen våra hem inräknade. 
    Just precis.
  • fultextad användarhandbok
    flygrl skrev 2023-05-28 18:08:07 följande:
    Coolt med dom där bikuporna. Bin är bra och viktiga för oss alla. Jag oroar mig att dom ska dö ut... 😔
    Det vore väldigt olyckligt. Fast det finns olika projekt och idéer för hur man ska göra det bra för bina. Kanske ändå inte tillräckligt, jag vet inte. 
  • fultextad användarhandbok
    Aniiee skrev 2023-05-28 20:54:36 följande:
    Tolkien HATADE den första svenska översättningen, som även var den första licenserade översättningen till ett annat språk, av LotR så mycket att han skrev en HANDBOK TILL ÖVERSÄTTARE! Tolkien var lite av en "translate the text" snarare än "translate the spirit". 
    Kunde han svenska då så att han förstod översättningen? Eller det kanske går att kringgå.
  • fultextad användarhandbok
    Anonym (Trevlig) skrev 2023-05-30 20:42:57 följande:

    Jag ute och joggade idag och blev sugen på att ta ett dopp fast jag hade inga badkläder med mig så jag badade med mina underkläder på och det var ett korkat beslut för det var inte så skönt att dra på sig träningskläderna utanpå dom blöta underkläderna ja ja jag får skylla på att jag är blondin 🙃


    Svalkande undisar. Det är ju ett smart drag.
  • fultextad användarhandbok

    Jag fanns inte på 90-talet, men jag tvivlar på att det var lättare då. Det är era efterkonstruktioner om hur det var då som upplevs som lättare. Att finna mentalt stöd i det förflutna är vanligt. Saker är varken svåra eller lätta, det är våra upplevelser som skiftar.

  • fultextad användarhandbok
    Carolatom07 skrev 2023-06-04 15:50:44 följande:
    Ja, jag finner mentalt stöd i en tid jag växte upp, ska jag ärligt erkänna. Då jag inte gillar att det blivit så asocialt och att allt och mer och mer av de sociala kontakter folk har sker bara på internet. Jag saknar när man kunde ta kontakt med folk utan att ses som suspekt, när man kunde lära känna nya intressanta människor genom att prata med dem öga mot öga. Idag är det som att folk blivit så skraja och försiktiga att man inte vågar prata med varandra.

    Och så denna internet-mobbning i vilket forum man än skriver, bittra människor som har ett trängande behov av att trycka ner och trycka till folk närhelst de ser sin chans.

    Borde vi inte ha kommit längre år 2023 än att sänka oss till så låga nivåer?
    Det är inget fel i att finna stöd i det. Jag ska förstås inte förringa dina upplevelser, känner du så så gör du. Jag tycker i min tur snarare att en del av det sociala bara har ändrat karaktär eftersom begrepp som irl, i riktiga livet, inte längre går att särskilja från det som sker på nätet. Åtminstone i viss mån. Mycket annat har också blivit uppkopplat och sker via nätet, så det är inte konstigt att en del sociala beteenden också gjort det. För egen del tycker jag att mycket sociala interaktioner sker öga mot öga.

    Ja där har du klart en poäng, fast jag tror att man får tänka tvärtom där. Förr i tiden när internet inte var så stort så var det kanske mindre mobbning där, men ju mer det växer, desto mer mobbning hittar dit då också fler människor använder nätet. En del krigföring sker ju också via nätet, så det är klart att även mobbning hittar sina vägar dit. Det är ju väldigt småaktigt på det sättet att man inte behöver stå till svars för det man skriver eller gör mot andra. En klar otrevlig följd av det. Att vara lite ironisk eller retsam är nog helt okej emellanåt, men absolut inte att näthata eller mobba andra. Hjulet behöver inte uppfinnas för varje ny generation, men insikten att inte göra illa verkar behöva förstås av nästan varje ny individ.
  • fultextad användarhandbok
    Carolatom07 skrev 2023-06-04 18:37:33 följande:
    Jag är okej med viss ironi och sarkasm, och ha inget emot att bli emotsagd på ett internetforum. Men vissa, främst på detta forum, verkar ha satt i system att försöka trycka ner folk vars åsikter och tankar de inte gillar.

    Jag kunde önska att det fanns lite mer förståelse för de som inte haft det så lätt i livet (jag är en av dem). Även när jag skrivit inlägg som uppmanar till positivism och att tro på sig själv och sina möjligheter, har jag stött på hård patrull.

    Som att man inte ska få vara positiv, livsbejakande, och se möjligheter. Det är det jag tycker är så tragiskt.
    Finns kanske de som förstår, men som väljer att feltolka eller dylikt. Fast oavsett är det bara att bemöta sådana personer med poesi och nonsens. Bejaka livet så som du känner att det ger dig något och njut av det.
  • fultextad användarhandbok
    Carolatom07 skrev 2023-06-05 06:01:52 följande:
    Kloka ord. Jag beundrar att du är så bra på att formulera dig, och även jag, som allmänt har blivit berömd av andra för att vara bra på det, blir ställd när jag läser dina mer poetiska/ filosofiska inlägg. Du kanske sysslar med poesi?

    Precis, hur vi bör behandla varandra är något som ständigt måste upprepas. Annars kan otrevlighet, mobbning och hat växa och bli normaliserat (det har det ju i viss mån blivit idag). Framförallt detta med att inte sparka på den som redan ligger, som tyvärr också verkar blivit "populärt".
    Tack så väldigt mycket för dina fina ord. jag sysslar gärna med texter av diverse slag, filosofi blandat med prosa blandat med nonsens, malplacerade texter och sådant som faller mig in.

    Du har rätt i det, även fast jag önskar att jag kunde säga emot. Det är ju faktiskt så normaliserat att det är ett allmänt problem, med anmälningar, nedlagda utredningar med mera. Delvis kanske det är en produkt av millimeterrättvisa, också känt som millimeterförtryck eller jantelagen som den också kallas. själv tror jag att vi måste acceptera fler olikheter på olika plan i och med termodynamikens andra huvudsats, entropin ökar och därmed komplexiteten. Det kräver kanske mer komplexa lösningar, inte nödvändigtvis svåra, och där ingår inte destruktiva lösningar.

    Utan att sväva iväg för mycket så vet jag hur mobbning kan kännas. Att bemöta det rationellt tror jag är svårt, eftersom allt vänds mot en. Det blir helt surrealistiskt till slut och så tror jag att man får försöka svara än konstigare. alla har sina metoder, hoppas jag.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.