Inlägg från: fultextad användarhandbok |Visa alla inlägg
  • fultextad användarhandbok

    Här är vi alla vänner.

    Polyrytm skrev 2023-05-16 22:15:02 följande:
    Förlåt.

    Du, jag hann aldrig lyssna på det du lade upp förut. Kan du inte skicka upp på nytt?
    Det gör inget. Här är en länk och det är såklart helt okej att kasta ruttna tomater på mig, virtuellt alltså, fast jag är helt nybörjare. 

    vocaroo.com/16yVXbEuRI8z
  • fultextad användarhandbok
    Polyrytm skrev 2023-05-17 06:42:03 följande:
    Vilken vacker och vemodig melodi.

    Funderar på om jag hört den förut, eller har du komponerat den?

    Så vill jag kunna spela också, bra gjort!
    Den är fin, jag har absolut inte komponerat den själv. Den heter Estudio 5, i b-moll av en kompositör som heter Fernando Sor. Det kan du säkert alldeles snart spela om jag kan! Tack så väldigt mycket.
  • fultextad användarhandbok
    Anonym (Nytt alias?) skrev 2023-05-17 06:43:33 följande:
    Jag tycker om musik och jag tyckte att det var fint. Blev lite gråtig. 
    Tack så mycket, ibland kan sorgens smycken även vara beröringens eller glädjens pärlor.
  • fultextad användarhandbok
    Eurydike skrev 2023-05-17 22:07:12 följande:
    Ja, det finns mycket som är fint med havet! Jag använder det som en metafor för allas innersta längtan. Ett glittrande, förföriskt hav i fjärran. Kanske når man fram dit eller så dör man på vägen. Dagboken börjar med att den första varelsen gick upp på land. Spåren i sanden suddades ut och den hittade aldrig tillbaka till havet. Havet kan också ses som en metafor för det som är dolt under ytan. Uppe på land är luften hög och klar och där är det förnuftet som råder, men under ytan är det känslorna som styr. Jag kan inte skriva dagbok, för det känns som att jag ljuger då, därför blev det Längtan till havet istället 🐳 Ja, titeln överensstämmer med mina önskningar. Tack så mycket! Det var snällt sagt 🤩
    De förolyckade vill därifrån, de som inte ser land vill kanske också. Fast visst, i havet finns en sång, i oss en längtan djup och lång. Vågornas refräng berusar vårt förstånd. Manar oss med ord vi inte förstår men ändå tarvar. Baddräkten blir folkdräkt, havsmode. Ja, havet spolar och slipar. Jag har alltid bott nära havet.

  • fultextad användarhandbok
    Aniiee skrev 2023-05-17 22:29:20 följande:
    Här har du en rutten tomat!

    Nej, skämtar. Bra gjort. Jag gillar Estudio5. Saknar kanske liiiiite känsla men det kan vara ljudupptagningens fel.

    Själv håller jag på att pussla lite på ledmotivet till Last of Us. Fast jag och gitarrer är inte riktigt överens alltid, föredrar piano.
    Tack så mycket! Nog får man kritisera om man inte tycker om det. Jag håller med om att det behövs bättre tolkning, bättre teknik för den delen med. Visst inspelningen är inte den bästa, men det är ju bara en del. Blir lätt nervös av att spela in tror jag. Fast jag har bara spelat några veckor. Coolt! Vad spelar du in med? Piano är svårt med.
  • fultextad användarhandbok
    Freddie K skrev 2023-05-18 07:31:13 följande:

    I 15 år har mitt hjärta blött. 
    Jag tror inte att ni förstår att jag har varit utstött.
    Men nu har jag tagit revansch.
    Och visat att det fanns något i mig.
    Som ändå är okej.

    Bara något jag behövde få ur mig! Skäms


    Det är jobbigt att vara utstött. Man ändras och hittar sådant som kanske redan fanns inom en, eller så blir de till, som man kan få något ut av. Det var skönt att läsa att du känner att det har blivit bra eller helt godkänt då.
  • fultextad användarhandbok
    Eurydike skrev 2023-05-18 22:41:32 följande:
    Ja, det som är målet för någon, är inte nödvändigtvis det för någon annan. Ibland går man dessutom bort sig på vägen och hittar någonting ännu mer fantastiskt. Havsmode låter som någonting för mig. En gång försökte jag sy en klänning av torkade, inplastade höstlöv. Men jag kunde tyvärr inte sy, så det blev bara en himla massa pressade löv 😅🍁🍂 Nu blir jag nästan lite avundsjuk när du bor nära havet 🐚
    Ibland är man mållös. Vacker idé att sätta i verket, riktigt kreativt, då har du liksom skapat en sorts havsmytologi och en klädedräkt därtill. Det är fint nära havet, finns ju öar och allt möjligt att se dessutom.
  • fultextad användarhandbok

    Herr Bagger hette han i äldre översättning, sedan blev det väl Secker på svenska. På engelska hette han Baggins, bag-gins, något med bg att göra. På finska hette han Reppuli, reppu är ju som bekant ryggsäck. Tror att äldre översättning var lite kritiserad av andra anledningar med, så kanske passade de på att ändra namnet i senare översättning med. Ja alltså i Tolkiens böcker. 

    Apropå det här med bagge och baggar och så.

  • fultextad användarhandbok
    flygrl skrev 2023-05-28 17:32:10 följande:
    Du kan din Tolkien. Olika översättningar och så menar jag. 😉
    Det är de språken jag kan och Tolkien skev spännande böcker. fast det var ju ett sidospår i sammanhanget. Det här med insekter är ju klart intressant, ibland har jag undrat hur olika insekter upplever världen. De är framgångsrika och  fascinerande. 
Svar på tråden Här är vi alla vänner.