• Disa35

    Här är vi alla vänner.

    Litenmenhård skrev 2020-04-24 20:05:53 följande:
    Oj, vad du kan. .

    Jo, det finns många svenskar av betydelse i USA.
    Jag är intresserad av historia, så det faller sig rätt naturligt (dessutom rojalist, av skilda skäl).

    Dessutom har jag i dagarna råkat ramla över "Stjärnorna på slottet", och där är det med några stycken internationella kändisar Glad
  • Disa35
    Anonym (Nyheter) skrev 2020-04-25 12:35:30 följande:
    Nu var det inte till mig du ställde frågan och jag har ingen fråga heller. Men kan tänka mig att lyssna på din historia. Skrattande
    Då gör jag det:

    Det här hände för många år sedan, och det som hände var att min mamma skulle jobba. Hon jobbade på ett sjukhem den gången och där fanns en avdelning för dementa äldre personer (jag blev påmind varje gång jag var där att jag absolut inte fick lämna grindarna öppna).
    När hon gick över parkeringen mötte hon en karl utan ytterkläder, reslig och axelbred och med mycket bestämd gång. Hon kände igen honom och tyvärr var han svårt dement.
    Så hon frågade vart han var på väg, och han svarade att han skulle hem och se till djuren (det var mitt i vintern, det var flera mil till hans gamla gård och han hade glömt att han inte hade haft djur på trettio år).
    Mamma blev där och då lagårdspiga och lovade att hon skulle se till hans djur, lovade att de skulle få mat och vatten, att hon skulle mocka ut under dem och mjölka korna och allt möjligt annat - det var enda sättet att få med honom in igen.
    Hon fick med honom och någon minut senare hade han glömt allt om djuren.

    Den historien berör mig väldigt djupt, och det var nog en väldig tur att mamma dök upp precis när hon gjorde.
  • Disa35

    flygrl och Mortiscia, kan inte jag få stilla oron en smula?

    Ytterst få virus överlever någon längre stund på ytor, så som bordsskivor, handtag, telefonlurar osv. När man testar ytan kan man hitta spår av virus, men då i död form, det är alltså inte smittsamt.

    Salmonella, som Mortiscia var inne på, orsakas av en bakterie och bakterier kan leva rätt länge på ytor, t ex skärbrädor och knivar. Tveksamt om den lever särskilt länge på locket till en soptunna utomhus - men det är hur som helst en bra idé att tvätta händerna ändå Glad

  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-26 19:31:26 följande:

    Ni är så mogna och kloka i den här tråden. . Jag känner mig som en pojkvasker.


    Då är du i gott sällskap, jag känner mig som 17-21 ungefär Glad
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-26 19:36:02 följande:
    Men du har ju stenkoll. .
    På vadå?

    Angående det där med upplevd ålder; de flesta konstnärliga människor känner sig yngre än vad de faktiskt är - jag tror personligen att det beror på att man är så upptagen av sitt skapande så att åren bara flyter förbi utan att man tänker på det
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-26 19:44:51 följande:
    Ja, du verkar ha stenkoll på det mesta. . För många med oss med Asperger vet jag att åldern kan skifta från den faktiska åldern dag för dag. Vet inte varför det är så.
    Det var snällt sagt, men det har jag inte - långt ifrån. Jag var närmare trettio när jag fick klart för mig vad skiftarbete innebär, jag kan nästan ingenting om TV-spel och sådant, jag har ingen aning om vad 125 kubik på en motorcykel betyder och det här med skönhet är outforskad kontinent för min del - som exempel.

    Inte jag heller, men du kanske är en av dessa konstnärliga själar Glad
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-04-26 20:02:13 följande:
    Bajjjjs! Jo det är klart man alltid ska vara noga oavsett :) Det är just det där att man inte exakt vet hur länge viruset "lever" på olika ytor, även om det som du säger kan plockas upp och undersökas en längre tid efteråt, läste om ett skepp där de hittat viruset hela 17 dagar efteråt :s Här är iaf lite mer info som verkar hyfsat vettig, där talar man om upp till 72 timmar, alltså då fortfarande smittsamt virus och inte bara att man fortfarande kan hitta det på de olika ytorna: https://www.sciencealert.com/how-long-does-coronavirus-last-on-surfaces

    Det var intressant läsning, tack ska du ha Glad
    Jag för min del tror att mycket av "rädslan" eller vad man ska kalla det beror på att det här är något alldeles nytt och okänt - jag menar, vinterkräksjuka är ju också väldigt smittsamt, men det är vi vana vid.
    Vad tror du?
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-27 07:30:15 följande:

    Morrn morrn. .


    God morgon Glad
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-27 07:44:19 följande:
    Sovit gott? .
    Jadå, du?

    Och så har jag funderat lite på dig och dina olika åldrar - vill du höra?
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-27 08:13:38 följande:
    Jag har sovit lite konstigt som vanligt.

    Ja, kör på .
    Om man tittar på skådisar som det är något med har allihop små egenheter som kanske inte skulle tåla någon närmare granskning - men det bryr man sig inte om för de är så begåvade.
    Jag får för mig att det är likadant med dig; att du är något av en konstnärssjäl där det finns utrymme för komplexitet.
    Som jag ser det spelar du möjligen i samma liga som t ex Ernst-Hugo Järegård, och det är väl ganska bra Glad
Svar på tråden Här är vi alla vänner.