• Disa35

    Här är vi alla vänner.

    Litenmenhård skrev 2020-04-11 19:14:17 följande:
    Jo, ibland säger jag bra saker:-P. 

    Nej, men seriöst. Du har varit till mycket hjälp. Det tackar jag för. .
    Som sagt, det är bara roligt
    Dessutom har jag mycket större framgång här i än i en del andra trådar

    Allvarligt, alla har små egenheter och du verkar okej.
    Min gubbe har en lustig vana att blinka flera gånger jättefort när han blir förvirrad eller förvånad.
    Jag är rätt säker på att om du hade varit så "konstig" som du verkar inbilla dig hade det märkts tydligare.
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-11 19:21:52 följande:
    Vad skönt att du har framgång i alla fall. .

    Tack, men jag har jobbat hårt och jobbar fortfarande hårt med att inte vara så "konstig". Jobbigast är det när jag är nervös. Då kan det ibland bli lite konstigt. Haha, men så är det väl för de flesta, antar jag.
    Det är nog så för de flesta ja, det är samma fenomen som att man kan säga och göra konstiga saker när man är rejält stressad.
    Litenmenhård skrev 2020-04-11 19:25:59 följande:

    Sen är det väl så att i skrift så får jag inte ut hela personligheten, om man säger så och jag kan vara lite mer som jag vill än vad jag kan irl, så att säga och det är det jag tycker om med att skriva: att jag kan vinkla mig själv, för att uttrycka mig så, utan att ändra på min personlighet.

    Låter det konstigt?



    Nej.
    Det låter som om du inte är hypersocial - vilket inte är negativt - att du har god kontakt med ditt inre landskap och att du är mån om att ge andra ett rättvisande intryck av hurdan du är som person.
    Jag tycker det låter väldigt genomtänkt
  • Disa35
    Aniiee skrev 2020-04-11 20:06:01 följande:
    Japp, och de andra 3 böckerna En barkbåt till Eddie (som var min första), Eddie och Johanna (som julkalendern är baserad på) och Eddies hus.
    Ja just det.
    Såg bara julkalendern som sagt, men den var rätt bra har jag för mig.
  • Disa35
    LukeStairwalker skrev 2020-04-11 20:23:35 följande:
    Nej det tror jag inte. Men jag har alltid fixat vardagen trots för lite sömn. Jag är nog väldigt uthållig när det kommer till den biten. Minns från lumpen att jag som gruppchef var förskonad eldvakt och vaktpost men tog båda passen varje natt, trots sen ordergivning. 
    Viss har ju mindre sömnbehov. Men nu efter 40 så upplever jag att jag behöver mer. Men det är som att vända en oljetanker. Det tar tydligen lång tid att ändra en sån gammal vana.  
    Så de sa att du inte behövde ta eldvakt och vaktpost, och så gjorde du det i alla fall? Vilken ordergivning var det som var sen? Förlåt, jag förstår inte riktigt.

    Vanor tror jag tar evigheter att ändra - det är därför det är så svårt att gå ner i vikt, har jag hört.
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-04-11 20:15:29 följande:
    Tror inte vi har det faktiskt! Vi handlar oftast på Willys eller en liten Ica nära, vet inte om det finns där. Men körsbärssaft hittar man i princip bara i sådana där utländska butiker =/
    Var inte ledsen för det, det finns en massa saker på ditt Willys som inte finns härborta - som kassler, prickig korv, lättdryck, riktiga frallor, kanelgifflar, kålrot (finns nästan aldrig i butiken, stort mysterium) och lite till.
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-12 09:05:38 följande:
    Tack. . Jag brukar tänka att jag vill ju visa min personlighet, men kanske inte hela på en gång för det kan bli för mycket för personen.
    Precis, du har så rätt

    Jag för min del har just blivit klar över att jag är mycket dummare än jag trodde, och möjligen borde sättas under förmyndare
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-12 09:54:42 följande:
    Låt mig gissa. Det var någon som fällde en spydig kommentar? För dum är du definitivt inte. Du kan tala för dig och har skinn på näsan, men samtidigt väldigt trevlig och insiktsfull. .
    Nej då, men gubben och jag kom att prata om restriktioner och sådant, och jag sa något i stil med att Sveriges, och för all del Lettlands, hantering visade att det inte behövdes hårda tag.
     - Vadå hårda tag? undrade han.
    - Ja, tvångskarantän och undantagstillstånd och sådant, sa jag.
    - Men här är ju undantagstillstånd, svarade han.

    Visade sig att jag har levt i undantagstillstånd i en månad, utan att begripa eller upptäcka det!
    Då är man rätt korkad :-S
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-12 10:01:39 följande:

    Jag vet inte ens vad undantagstillstånd innebär.


    Det gjorde inte jag heller, har det visat sig.

    Alltså, jag har alltid tänkt typ filmer som handlar om andra världskriget:
    Jämmer och elände och dystopi, militärfordon som kör lååångsamt längs tomma stadsgator, eller längs stadsgator kantade av moltysta, spända folksamlingar, och någon som skriker i en megafon att den som inte lyder order blir skjuten.
    Hotfulla vakter med automatkarbiner utposterade överallt, igenspikade skyltfönster, flyglarm lite då och då, ändlösa brödköer och liknande.

    Men här är livet mer eller mindre som vanligt.
    Enda skillnaderna är inga turister, Gamla Stan är tystare och polisen kör omkring och påminner via megafon om att hålla avstånd och att folksamlingar är förbjudna.

    Det här det hela, för min del åtminstone - det är en väldigt diskret form av undantagstillstånd.
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-12 10:16:42 följande:
    Jo, jag tänker också på andra världskriget när jag hör undantagstillstånd, men jag vet fortfarande inte vad det innebär.
    Om jag har förstått det hela rätt så innebär undantagstillstånd att regeringen kan fatta snabba beslut som inskränker människors fri- och rättigheter, och detta utan att gå den vanliga vägen via omröstning i parlamentet.

    De kan t ex bestämma att alla affärer utom mataffärer och apotek ska stängas, att man inte får vistas utomhus, att den som återvänder från någon annanstans ska sitta i karantän si och så länge, att man inte får utöva sin religion i offentlig miljö, osv.

    Gubben säger att Lettlands regering kan göra mer än vad de har gjort, men att det inte behövs eftersom alla följer råden och förbuden som gäller.
    Att alla gör det har en mycket sorglig bakgrund; många har Sovjettiden levande i minnet, och den som inte lydde den gången löpte hög risk att skickas iväg till Sibirien och aldrig komma tillbaka.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.