• Disa35

    Här är vi alla vänner.

    Litenmenhård skrev 2020-05-13 09:45:19 följande:
    Oj, det låter inte kul. Skönt att ni är på förbättringsvägen. .

    Jo, det skulle ju snöa i ditt område. Skulle fortsätta tills imorgon, tror jag. Jäkla knepigt väder, tycker jag.
    God morgon, förresten Glad
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-05-13 10:20:15 följande:
    Nej du slår mig inte som en foliehatt iaf x)

    Om de kommer fram till att det är bra att det ingår så finns det antagligen ett behov av det. Om de tycker att det inte behövs, ja då behöver nog inte "friska" barn ta det heller.

    Samtidigt får man fundera på hur stor risken är att man får vattkoppor eller bältros, eftersom man kan bli rejält dålig som vuxen.
    Icke sa nicke, här är det torr, tråkig fakta, kritiskt tänkande och sunt förnuft som gäller.

    Jo, det är just den risken jag tänker på, och det är därför jag generellt är för vaccin - även om just min son överlever så kan sjukdom drabba andra väldigt hårt.

    Kom på var tankevurpan kom ifrån, förresten - den härrör från en vaccintråd från igår Glad
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-05-13 10:49:33 följande:
    Aha! :D Den där som fått feber efter vaccinationen eller har jag missat något?
    Nej, mamma som är skitförbannad - med all rätt - för att hennes partner plötsligt satt sig emot vaccination vid kontroll på BVC, och sköterskan hade tydligen bara vikt ner sig utan ett ord mer.
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-05-13 10:53:46 följande:
    Jaha den ja! Ja sköterskan hade åtminstone kunnat informera om vikten av vaccination, jag trodde de hade det i uppdrag men jag kanske har fel.
    Tror också de har det, de ska följa rekommendationerna i alla fall och där ingår vaccination. Sedan får man väl ta det lite nätt och fint, men hon kunde väl ha frågat partnern varför han var emot det.

    (Möjlig) fun fact; jag frågade en av debattörerna om hennes källa till ett påstående, och det visade sig vara en bok utan recensioner och med anonym författare. Berättade detta för mamma, nämnde författarnamnet och hon sa "L R Svensson? Vem fan är det?" "Inte en aning", sa jag, "inte ens efter en halvtimmes hårt googlande".
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-05-13 11:20:26 följande:
    Haha jaa så kan det gå :) Vissa saker behöver man kunna ange källa kring, en som existerar alltså... Kan man då namnge både bok och författare borde den finnas att läsa om online också.
    Eller hur.
    Själva boken existerar, den säljs både på diverse e-bokhandlar (även seriösa) och via intressehemsidor.
    Problemet - som tråkiga jag ser det - är att det inte går att kontrollera någonting; inte själva boken och dess innehåll, inte författaren och dennes eventuella kompetens på området, inte vem som är redaktör, inte vem som har kontrollerat uppgifterna och deras riktighet - ingenting.

    Så jag skulle ju akta mig för att ange just denna publikation som trovärdig källa i en diskussion om vaccin.
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-05-13 19:04:29 följande:

    Varför ska man ha så mycket att göra på sin lediga dag? Nu får jag äntligen varva ner i alla fall. .


    Grattis Glad
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-05-13 19:11:46 följande:
    Tack. Skrattande. Imorgon blir en intressant dag på jobbet. Ska börja med min podcast. Skrattande.
    Spännande Glad Förklara gärna för teknikidiot vad podcast är för något
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-05-13 19:16:51 följande:
    Ja, det är spännande. . En podcast kan man säga är ungefär som internetradio. Fast man gör avsnitt som man lägger upp om ämnen som man tycker är intressant. I mitt första avsnitt ska jag prata om kärlek. Sen när man har spelat in sitt avsnitt så lägger man upp det på nätet. Till exempel Youtube. .
    Ah, då är jag med. Tack Glad
    Vad ska ni prata mer om då?
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-05-13 21:04:23 följande:
    Ja det blir ju lite dumt i sammanhanget. Bäst är om man kan hitta en text online, det blir lite svårt att sitta bredvid varandra och slå upp i en bok, såvida man inte fotar sidan rakt ur boken och visar, men det känns som överkurs för de flesta x)
    Absolut, mycket bättre att länka till Dagens Medicin, Läkartidningen, Lancet eller vad som helst - problemet med det är att där får man inte stöd för sina egna konspirationsteorier Flört
    Jag tror för övrigt inte för ett ögonblick att det går att omvända foliehattarna, men det kan ju tänkas att TS håller ögonen på sin tråd och då kan det vara bra med lite sunt förnuft här och där (kanske jag skulle ändra nick till Dona Quijote)
  • Disa35

    Alltid lika roligt att skicka gubben till affären, på min ära - den här gången kom han hem med vitlöksbröd istället för grissini och bad om ursäkt för att han inte hade hittat spansk köttmix för tapas (inte konstigt när man letar i kryddhyllan istället för i kyldisken)

Svar på tråden Här är vi alla vänner.