• Disa35

    Här är vi alla vänner.

    Litenmenhård skrev 2020-04-11 09:23:41 följande:
    Haha, ja det är väl det. .

    Ja, pölse med pommes och remouladsås. smaskens. .
    Eller smörrebröd (i Danmark kan de det där med pålägg), eller Skagenspätta med räkor, nykokt potatis, hemmagjord remouladsås och tranbär.

    Finns förresten ett rätt roligt avsnitt av Kitchen Nightmares där Gordon Ramsay besöker en dansk restaurang i Florida - rekommenderas, av flera skäl
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-11 09:28:40 följande:
    Åh, nu blir jag ju hungrig. Tungan ute

    Jo, det avsnittet är nog intressant. .
    Det är skitroligt:

    - Gordon Ramsay går mot restaurangen, samtidigt som han håller ett lidelsefullt tal om dessa modiga, danska immigranter som vågat sig på att pröva lyckan i Amerika (visar sig att danskarna är borta sedan länge, det är bara namnet som är kvar)
    - I sann, inkluderande anda hälsar Gordon Ramsay på danska med hjälp av parlör - ägarna begriper inte ett ord eftersom de är amerikaner (frågan är om de hade gjort det i alla fall, Gordon Ramsay talar pissdålig danska)
    - Kocken är från Västindien
    - Menyn saknar såväl smörrebröd som Skagenspätta
    - Menyn har dock gravlax, som ser mer ut som beef jerky (jag undrar fortfarande vad i all världen de hade gjort med den stackars laxen)
    - En av servitriserna har dille på att göra egna takeaway-doningar i form av svanar av aluminiumfolie
    - De kommer på den briljanta idén att göra caesarsallad med råa morötter
    - Gordon Ramsay, känd för sina oneliners, häver ur sig i frustration att hans mormor kan laga bättre mat och hon är död
    - Det börjar brinna i köket mitt under middagsserveringen

    Och sådär håller det på
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-11 09:29:57 följande:

    När jag var liten och besökte mina släktingar i Danmark fick jag alltid bröd med choklad som pålägg. Du vet de där tunna chokladskivorna. Mm, smaskens.


    Om jag gör - vid helgresa med fritids till något utbytesfritids i Hilleröd (tror jag det var) fick vi sådant. Vi var där och då, lite till mans, beredda att emigrera till Danmark, trots att de talade så konstigt
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-11 09:47:07 följande:
    Ja, de talar lite grötigt, men är inte så svårt att förstå egentligen om de inte pratar för fort.
    Inte alls, när jag skulle flyga hem sist pratade personalen på Kastrup danska och jag svarade på norska, och det gick hur bra som helst - hajar räkneord till och med
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-04-11 10:06:24 följande:

    Fråga apropå era reseupplevelser, är det vanligt längre ner i Europa att ha choklad som pålägg? För mig är det godis och helt inkompatibelt med "mat" :s Kan knappast anses ingå i kostcirkeln x)


    Tror det är det, i lite olika varianter.
    Men nej, jag håller med dig, det funkar inte som frukost för mig heller (marmelad däremot, som ju också är sött, är helt okej).
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-11 10:37:33 följande:

    Jag behöver inte tvätta idag, kom jag på. .


    Grattis, kanske
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-04-11 11:29:01 följande:
    Marmelad kan jag också ha, i lagom mängd! Gillar apelsinmarmelad ovanpå rostad macka med ost men totalt blir det bara knappt en matsked, inte ens i närheten av den sockermängd som jag kan tänka mig blir av en hel macka med Nutella x) Jag går upp i vikt bara jag tänker på det haha :D
    Eller hur, Nutella är väl i princip bredbart socker och fett. Marmelad på rostbröd med lagrad ost är jättegott

    Måste bara få berätta det här:
    För ett tag sedan blev jag sugen på körsbärsmarmelad på rostat bröd, och bad gubben gå till affären. Där finns körsbärsmarmelad, det har jag sett med egna ögon.
    Han kom tillbaka med marmeladgodis, och sa ursäktande att det tyvärr inte fanns körsbärssmak.
    Jag stod som ett frågetecken, ända tills jag kom på att jag bett honom köpa "marmalade". Klart han kom hem med godis, han hade rätt - det heter ju "jam" det som jag ville ha
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-04-11 12:39:10 följande:
    Aha, han har inte svenska som grundspråk då gissar jag? Det kan bli en del överraskningar då x) Det låter intressant med körsbärsmarmelad :D Jag har bara sett den där i gulrandig liten tetra som brukar stå nära chokladpudding etc, inte runt sylthyllan.

    Körsbär är ju gott öht, både som marmelad, sylt eller flytande! =)

    Nutellatips: som fyllning till bullbaket! Nu blir man sugen igen... x) 
    Nej, det har han inte och ibland brister engelskan.
    Har ni inte körsbärsmarmelad? I sådan där glasburk som ser fejkat hemgjord ut?

    Tack för tipset, det får jag prova någon gång
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-11 13:31:00 följande:

    Jag sprang på den där söta tjejen förut, men jag vågade inte prata med henne. Får liksom tunghäfta.


    Friska gärna upp mitt minne; var finns hon någonstans?
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-11 16:33:36 följande:
    Hon bor på samma gård som mig. Hon är nyinflyttad och bara bott här i två månader.
    Okej. Finns det några förhoppningar eller så från din sida?
Svar på tråden Här är vi alla vänner.