Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Disa35 skrev 2020-12-22 22:11:49 följande:
    Håller helt med, det var bra beskrivet

    Men vet du, nu är jag helt färdig, har lämnat fårsyeken i gubbens tvivelaktiga vård och själv retirerat till bingen. Vi får höras imorgon
    Ja du verkar ha mycket mat att förbereda ;) Det blir ingen läsning här ikväll. Imorgon måste jag slå in makens julklappar och tillverka egna köttbullar, lägga in sillen och kanske griljera skinkan.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-12-23 08:51:23 följande:

    Guten tag, mein freunds. Alles gut? .


    Guten morgen! Ich bin ein bisschen müde, aber ganz gut.

    Har just dragit igång ugnen och ska lägga in en färdig baguette som ska fyllas med skinka, ost och gurka :) Till det varm choklad spetsad med lite finfinmalet pulverkaffe. Det är sån där crema som blir väldigt bra. 
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-12-23 09:14:35 följande:
    Jo, jag ska till arbetsterapeuten sen. Antar att jag ska dit just för att dem inte vet vad dem ska göra med mig.
    Lycka till med mötet! Du kan inte vara kvar där du är nu då?
  • Mortiscia80

    Så, nu har jag sett gårdagens avsnitt. Jag är inte så pigg idag så jag ber om ursäkt att jag inte svarat på citeringar. Men det lär inte bli nån julskinka hemma hos Andres kan man säga :D Och nu är jag ännu mer säker på att berättargubben måste vara Sören! Då får vi se om Mira stoppar tåget och kommer hem i tid. Undrar om Vilgot kommer ihåg Anna-Karin och sitt förra liv? Och kommer Ernst att ha lärt sig något av det här? Vi får se, i kapitel tjugotre ;) 

  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-12-23 12:18:43 följande:
    Jag har funderat på det där med Sören, kan det vara så att berättaren är hans son? Skulle ju gilla riktiga Sören, men då skulle han vara över hundra år.
    Tänkte inte på det!! Jo men så är det säkert :D
  • Mortiscia80
    Cinnamonbun skrev 2020-12-23 13:11:26 följande:
    Jag tror du har rätt om att Sören är berättaren. Det har hintats om det på olika sätt och så fick han ju pennan han skriver med.... Krya på dig!
    Tack så mycket! :) Har fått lugnande besked och mår redan mycket bättre till mods! Nu ser jag riktigt mycket fram emot att fira jul! :D
  • Mortiscia80
    Cinnamonbun skrev 2020-12-23 15:08:33 följande:
    Vad skönt med lugnande besked precis före jul i alla fall.
    Ja, man kan andas ut och fokusera på trevligheter istället! :) Just nu tar jag itu med disken men det måste göras det med innan det kan bli nåt roligare.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-12-23 16:08:25 följande:

    I'm back, baby!


    Kom hit ska du få sill! :D Jag ska börja inläggningen nu.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-12-23 16:17:37 följande:
    Alltså, nu kommer detta låta urbota korkat så jag ber om ursäkt på förhand, men om jag inte kan få låna dig, kan jag inte få hyra dig? Inget kinky, bara laga mat. .
    Haha! :D Kokerska till låns, det låter inte dumt det!

    Sillen blir nog jättebra, jag ser fram emot att testa den imorgon! :) Det är första gången jag gör egen, kul kul :)

    Nu återstår köttbullar (maken får hjälpa till för det blir dubbel sats) och när junior har lagt sig griljerar vi skinkan som naturligtvis måste provsmakas direkt :D
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-12-23 16:50:11 följande:
    Det är väl ett bra yrke? Låter som en bra programidé för tv4 med, haha. .

    Jo, det måste det vara. Är det svårt?

    Självklart måste skinkan provsmakas direkt! Hur ställer du dig till färdigköpt griljerad skinka?
    Du, bra idé faktiskt! :D Och ett annat yrke jag saknar är sällskapsdam, det vill jag ha när jag blir äldre. Det är lite som en personlig assistent, bara att man inte måste vara i fysiskt jättebehov för att ha en, särskilt om man betalar själv.

    Inte svårt alls! :) Receptet jag har liknar det som kallas 1-2-3-lag, man har ättiksprit, vatten och socker. Dessutom kryddpeppar, kryddnejlika och lagerblad. Jag la till strimlor av rödlök också för det tycker jag är så gott :) Nu ska det stå över natten och gotta till sig, det ska räcka men den kan så klart gärna göras ett par dagar tidigare. Abba (och fler märken) säljer inläggningssillar (filéer) som man skär upp själv.

    Vi har 3 kg, men på slutet brukar vi göra skinksås eller nåt av resterna :) Vi är ju bara två vuxna, fast junior kanske vill ha lite i år! Jag tycker inte om färdiggriljerad, jag vill inte alls ha den där fettsvålen, det är så himla äckligt och den skär jag bort innan. Sedan tycker jag inte om att ha brödsmulor heller helst. Jag köper färdigkokt skinka, då behöver man bara putsa den och smeta ner den och in i ugnen en stund. Otroligt smidigt! När jag var yngre köpte jag sån som man var tvungen att ha flera timmar i ugnen först men sedan upptäckte jag den här snabbvägen istället x)
Svar på tråden Här är vi alla vänner.