Inlägg från: amandakollb |Visa alla inlägg
  • amandakollb

    Letrozol, PCO

    Russin112 skrev 2020-06-14 22:03:18 följande:

    Hej igen tjejer.

    Jag åkte in för oron av blödningen med en obehaglig känsla på höger sida. Efter blodprover och ultraljud visar de sig att jag har ett utomkvedshavandeskaps (som inte är kopplat till min blödning)

    Jag ligger nu kvar på sjukhuset ifall min äggledare spricker, tanken är att jag antingen skall operera bort den imorgon eller bli behandlad med någon form av cellgift. Cellgiftet är inte 100% att det fungerar plus att om de fungerar återstår risken att få utomkvedshavandeskaps i äggledaren igen. Jag måste fundera på hur jag väljer att göra imorgon men just nu lutar de mot att ta bort den.

    Tack för era omtankar.


    Åh tänker på dig <3
  • amandakollb
    Russin112 skrev 2020-06-15 13:39:53 följande:

    Hej igen! Super tack för era ord <3

    Ja men ibland ska man lita på sin instinkt som du säger mininin!

    Pga Corona får man inte ha någon här tyvärr :/

    Efter att ha träffat en specialist verkar det som att de är ett vanligt missfall (Pjuuuuh) behöver inte opereras! Så skönt. Fick istället cytotec nu så jag ska blöda ut allt ordentligt. Förhoppningsvis får jag åka hem idag och påbörja nytt försök redan om 2 månader.


    Åh tråkigt att inte din sambo får vara med! Hur mår du? Är du kvar på sjukhuset? Som akalei skrev, bra under omständigheterna att de inte va utomkveds! Kramar!
  • amandakollb
    Anonym1Ha skrev 2020-06-15 22:35:13 följande:

    Hann testa imorse och det var negativt och efter hundpromenader på morgonen kom mensen också.. blir så ledsen.. samtidigt så blev kompisen gravid med barn nr 2 efter två försök, super kul och missunnar verkligen ingen det!! Hade inte känts bättre för att andra också fick kämpa för det är så tufft det här :(

    Får ringa gym imorgon och reda ut det där med polypmisstanken och bestämma om jag ska ta enkel eller dubbel dos letrozol denna gången.. har ju fått en fin blåsa och bra slemhinna på en tablett men optimalt är tydligen två.. riskerar ju dock att bli överstimulerade istället.. ahh svårt!! Någon med erfarenheter och råd i detta vad jag ska välja? Pratade med gym om det förra månaden och hon sa vi kunde pröva dubbeldos på min begäran men nu tvekar jag för risken att överstimuleras när jag ändå får en bra äggblåsa på en tablett..


    nej vad tråkigt att höra :( hur mår du? åh tufft, jag håller med att det är jobbigt, ser ju barnvagnar och gravidmagar överallt.. 

    uppdatera gärna hur det blir med polypen! kan det vara så att du måste ta bort den kanske? 

    gällande din fråga om enkel- eller dubbeldos, vet faktiskt inte, vad sa din läkare om det? ska du börja om med letrozol imorgon igen? :) 
  • amandakollb
    Anonym1Ha skrev 2020-06-16 11:50:09 följande:
    Se svar ovan Amanda! Tar en paus från FL och försöker tänka på annat ett tag iaf. Men fortsätter letrozol, 1 eller 2 tabletter.. återstår och se om nån dag när jag bestämt mig för det är ju tydligen helt upp till mig...

    Lycka till med allt <3
    jag förstår, kan nog vara skönt med en paus härifrån! har också funderat på det.. känns som det gör att man tänker på det mer när man skriver massa här? men samtidigt skönt att ventilera haha. 

    tack <3 och lycka till för dig med, kommer säkert bli bra med vilket som av en eller två tabletter! du får uppdatera när du känner för det :) 
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-06-16 10:18:42 följande:

    En liten uppdatering om min egen status, precis avslutat första dubbelkuren med Letrozol och väntar på VUL på torsdag. 

    Har mått riktigt bra denna omgång, inga biverkningar vilket känns skönt för förra gången mådde jag riktigt kasst (extrem trötthet och huvudvärk/migrän) av Letrozolen. Konstigt att det kan vara så olika från gång till gång, nu åt jag ju högre dos dessutom.

    Usch är nervös inför VUL, har haft mycket katastroftankar/oro på sistone angående att det inte kommer att funka. Även om vi inte lyckas bli gravida på första ÄL (väntar mig inte det) skulle jag bara så himla gärna vilja komma ett litet steg framåt åtminstone...


    kul med uppdatering! alltså så konstigt, mina notiser har inte funkat på några dagar så inte sett att ni skrivit. vad skönt att du inte fått några biverkningar! jag känner inte heller så mycket så det är skönt. 

    du får uppdatera imorgon efter vul. jag äter sista dubbeldos letrzol-tabletten imorgon och har inte första vul förens nästa onsdag, en vecka kvar. 

    jamen jag tänker också så:( känns som det ALDRIG kommer att funka för oss. så jobbigt verkligen 
  • amandakollb
    Russin112 skrev 2020-06-15 13:39:53 följande:

    Hej igen! Super tack för era ord <3

    Ja men ibland ska man lita på sin instinkt som du säger mininin!

    Pga Corona får man inte ha någon här tyvärr :/

    Efter att ha träffat en specialist verkar det som att de är ett vanligt missfall (Pjuuuuh) behöver inte opereras! Så skönt. Fick istället cytotec nu så jag ska blöda ut allt ordentligt. Förhoppningsvis får jag åka hem idag och påbörja nytt försök redan om 2 månader.


    hur mår du och hur har allt gått? <3 är du kvar på sjukhuset eller har du fått komma hem? 
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-06-12 15:26:54 följande:
    Aha, okej! Tack för dina erfarenheter :) Är också väldigt tacksam över bemötandet jag fått på min klinik, så hjälpsamma!

    Jag har provat Metformin tidigare (6 månader förra året) men då 2×500mg för att underlätta viktnedgång och symptom av PCOs. Har också övervikt, inte så liten som dig men typ 6-7 kg. Minns när jag provade det sist att sötsuget och hungern generellt blev lättare att hantera. Så jag provar gärna igen, i så fall blir det nog samma dos du fick, 3x500mg.

    Jag ska lämna prover för insulin och glukos innan midsommar och beroende på vad dem visar så får vi se hur det blir. Jag hoppas på att jag får prova Metformin igen, det tillsammans med LCHF hade kanske blivit bra för både vikten och hormonbalansen :)
    hur går det för dig? :) du skulle lämna lite blodprover nu innan midsommar? vad var det för prover? 
  • amandakollb
    Russin112 skrev 2020-06-18 08:42:21 följande:

    Hej!

    Vad skönt att så många är igång med letrozol nu, hoppas detta är er månad <3

    Jag har gått in mycket i min lilla bubbla och mest gråtit. Är hemma, har fortfarande väldigt starka gravtest. Ska ta blodprover på måndag för att se att hcg sjunker som de ska. Har inte blödigt speciellt mycket så blir kanske en skrapning ändå... vill bara vara klar med det här missfallet så jag kan kämpa vidare för att få vårt barn.

    Den 25/6 skall jag tillbaka till kliniken och tala om hur vi går vidare härifrån, när jag får börja försöka igen med prover/letrozol/ovitrelle så en plan göra iaf.

    Vill bara tacka er alla för era inlägg, även fast jag inte har svarat på allt så har det gjort mig väldigt glad <3


    ja såklart, känns lite som att vi är inne i detta tillsammans på något sätt, så såklart vi bryr oss <3

    vad skönt att du ska få komma tillbaka redan om en vecka och diskutera hur ni går framåt! förstår att du är sjukt ledsen, tillåt dig att vara det och sörj. det kommer gå bättre nästa gång! :) kramar! 
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-06-18 14:34:28 följande:

    VUL idag (CD10) efter första gången med dubbel dos. Visade flera st blåsor på typ 8-9mm men ingen som blivit dominant. Min läkare hade förvarnat om att det kunde vara för tidigt i cykeln för att se och dra några slutsatser om det funkat eller inte. Så jag får väl helt enkelt lov att vänta, nytt VUL bokat efter midsommar.

    Vet inte riktigt om jag ska vara glad eller inte, allt känns mest oklart. Typ är det bättre med en äggblåsa på 9mm än en på 7mm eller spelar det ingen roll så länge de är under 10mm för det är då de blir dominanta? Haha. Blir lite knäpp av detta, har dessutom väldigt mkt fritid just nu :p


    det var typ samma för mig! vul på cd 10 stressade mig mer än det gav nytta, jag hade också flera st runt 10-11 mm på cd 10 och då kändes det hopplöst. men vul cd13 visade sen att en hade växt sig stor så fick ta ovitrelle samma dag! så ge inte upp, tror det säkert kan vara för tidigt :) nu på denna omgång sa jag att jag inte vill komma in förens cd 13 för att slippa bli förvirrad bara. hoppas det är samma för dig!! :) 

    haha jag förstår vad du menar med mkt fritid, samma här.. 
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-06-23 14:24:36 följande:

    Idag var jag på VUL igen (CD15). Det visade en blåsa på typ 11,5mm och ett gäng på 9mm. Känns lite oklart för jag trodde det skulle vara väldigt positivt att en blåsa tagit sig över 10mm gränsen som väl är det kritiska, men min gyn verkade liksom inte så imponerad/glad över det, hon nämnde det mest i förbifarten. Känner mig sjukt förvirrad nu som vanligt. men det kanske bara var gyn som var lite stressad eller nåt...

    Återbesök i slutet av veckan då vi ska se om den har växt till sig något. Denna eviga väntan och alla oklara besked!


    hm då har de inte växt så mkt sedan sist då men samtidigt har ju en tagit sig över 10 mm så då kanske den fortsätter växa, vi får hoppas på det!! :) ska du dit på fredag igen?

    jag har första vul imorgon cd 13 och är nervös för att det inte ska hänt något alls. hade liksom röd/bruna spottings efter mensen fram till cd 11.. 
Svar på tråden Letrozol, PCO