Inlägg från: amandakollb |Visa alla inlägg
  • amandakollb

    Letrozol, PCO

    Russin112 skrev 2020-06-07 08:22:04 följande:

    Jag hade helt negativt ovitrille + 12 så ge inte upp hoppet riktigt än!


    Åh äre sant, tack för att du sa de! Nu blev jag lite hoppfull ändå.. när började det synas för dig? Funderar på att fortsätta testa imorgon, tisdag osv tills mensen kommer.

    Har fortf ömma bröst, tempen hög och har inte sett skymten av några spottings/bruna flytningar ännu vilket jag alltid brukar få några dagar innan mens
  • amandakollb
    Russin112 skrev 2020-06-07 08:34:53 följande:

    Låter ju ändå lovande!

    Jag hade som sagt negativt dag 12 så tog inget mer förens dag 15 (bara för att utesluta graviditet då jag skulle iväg på semester och tänkte dricka vin) och inget vin blev de för mig minsann :D


    Okej åh tack för att du sa <3 nu fick jag upp hoppet!!

    Känner du av några symtom eller så?:)
  • amandakollb
    Russin112 skrev 2020-06-07 08:52:50 följande:

    Du får uppdatera oss!

    Superont i bröstvårtorna, ?mensvärk? och illamående.

    (Kräktes imorse) :/ men är glad för alla tecken även fast de är spya!


    Absolut jag uppdaterar! Jaa jag förstår det, skönt att ha symtom så man känner att man är gravid :D
  • amandakollb
    Russin112 skrev 2020-06-08 07:54:32 följande:

    Åh... :/ men ge inte upp förens om mensen kommer!

    Innan den kommer finns de fortfarande en chans att du är gravid!


    Ja tar sista tabletten lutinus imorgon (de kan göra så mensen inte kommer) så väntar in mensen på onsdag eller torsdag.

    Är det någon som vet om chansen för graviditet är lika stor om man äter letrozol som om man försöker vanligt? Är väl runt 25% chans varje gång har jag hört?
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-06-08 08:44:00 följande:
    Beklagar dina negativa resultat :( Håller tummarna för att det blir ett positivt resultat :) Som någon skrev en del plussar ju ganska sent så det finns ju fortfarande hopp även denna cykel :)

    Enligt min gyn så har man samma chanser till graviditet vid stimulerad ägglossning som vid naturlig ägglossning (givet att man tajmar in ägglossningarna lika väl osv såklart). Hon sa 20% till mig men det beror väl på lite vilka förutsättningar man har antar jag. 
    tack!! <3 nej jag vet.. ska försöka tänka positivt och inte ge upp innan mensen kommer! 

    okej vad bra! såg att du är på proverakur nu, hur många tabletter har du kvar? jag väntar mens på typ torsdag så kanske blir ganska tajmade i nästa cykel? :) 
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-06-08 10:44:19 följande:
    Har bara en tablett kvar som jag ska ta imorgon! Förra gången kom mensen exakt två dagar efter och då blir det ju också på torsdag! Om kroppen beter sig likadant som sist iaf, det vet man ju aldrig Obestämd Haha vilket sammanträffande om vi blir exakt tajmade! Men hoppas att det inte blir någon mens för din del såklart :)
    okej vad kul om det skulle bli så, alltid kul att följas åt!! :) men ah, som du säger, hoppas ju att mensen inte kommer även fast det känns som det troligaste alternativet :/ 
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-06-08 12:23:02 följande:

    Hej! Mina aviseringar för den här tråden har klöddat men gick in idag och då har mycket hänt! Har varit och lämnar blodprov för en stund sen och väntar nu in mitt besök med ultraljud kom 14.00 idag.

    Russin112 - så skönt att du fått bekräftat även med digitalt test! Spännande att läsa om dina gravidsymptom, fortsätt gärna uppdatera oss om allt du känner, tänker och upplever så länge du känner för det. Grattis än en gång!

    amandakollb - hoppas SÅ att du får ett positivt test här i veckan! När man blir gravid ökar ju oftast HCG väldigt mycket i starten så det kan nog skilja mycket från dag till dag? Fortsätt testa nu! Kommer mensen så är det såklart tråkigt men då har du i alla fall en ägglossning och ett bra försök i ryggsäcken innan du startar om igen. Visst skulle det hinnas med innan din klinik stänger i så fall?

    Anonym1Ha - tack för peppen!

    Zamaso1 - har förstått att en hjärtformad livmoder räknas som en riskgraviditet med bl.a. låg födselvikt, förtidig födsel eller kejsarsnitt. Jag tycker det är väldigt beklagligt att du fått läsa om det här i din journal utan att någon vårdpersonal berättat och haft en dialog om det med dig. Om jag hade varit du hade jag tagit upp det så fort som möjligt och krävt information så du kan få förståelse för situationen och förbereda dig på eventuella konsekvenser! Hoppas såklart att allt går bra för dig. Lycka till!


    undrade vart du tagit vägen! :) åh spännande med blodprov och ultraljud nu kl 14, du får uppdatera direkt efter! :) 

    tack för pepp!! jag tänkte skippa testa imorgon utan kör istället ett på onsdag eller torsdag om inte mensen kommit innan. tänkte ta sista tabletten lutinus ikväll så att mensen kan komma om jag inte skulle va gravid (lutinus kan annars förhindra/skjuta upp mensen om man fortsätter ta det). så får avvakta några dagar till..

    dock har jag fått ont i nedre delen av magen från igår efter vårt sex, så är lite orolig vad det kan vara för något :( 
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-06-08 14:55:43 följande:

    Hej!

    Äntligen kan jag komma med lite bättre nyheter! :) Blodproven visade idag på skyhöga östradiolvärden, alltså händer det faktiskt något! VUL visade att slemhinnan börjat växa och att en äggblåsa nu tagit sig över spärren. Den var typ 11-12 mm och man kan anta att den fortsätter växa med rätt stimulans. Ska ta två sprutor till, samma dos på 100 IE idag och imorrn och sen in för nytt blodprov och VUL på onsdag morgon.

    Eftersom östradiolet var så högt (antar att det var därför) så finns risk för överstimulering och det är därför man fortsätter på samma dos i några få dagar så att man hinner avbryta om det blir en explosion.

    16 dagar med sprutor har äntligen gett något och jag känner mig lite mer hoppfull idag!)


    åh toppen, vad kul att höra :D förstår att du känner dig hoppfull!! nu får vi hålla tummarna för onsdag och att äggblåsan har växt sig perfekt :) får du ovitrelle då? 
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-06-08 15:43:09 följande:
    Ja, verkligen! Så glad man kan bli över en 11-12 mm äggblåsa är jag, haha! Perfekt vet jag inte om den hinner bli till på onsdag men den borde åtminstone ha blivit typ 15 kanske? Förhoppningsvis blir det bara den och kanske någon till som reagerat bra. Det hoppas vi på! Hade varit så underbart att kunna få en ägglossning och ett ordentligt försök <3
    ja wow så kul ju!! :D min äggblåsa växte ju från 11 till 18 mm på tre dagar så de kan ju växa fort med! och när du tar sprutorna så får de säkert en extraskjuts med :) vilken tid är vul på onsdag? 
Svar på tråden Letrozol, PCO