Inlägg från: Anonym (Zoom) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Zoom)

    Vad blir det för mat?

    Bestämde mig nu för kycklingvingar med ugnsbakad potatis till middag. Det blir gött. 

  • Anonym (Zoom)

    Vi har lite rester kvar från helgen. Pulled beef (fransyska) med tortillas och diverse tillbehör, samt fisksoppa med aioli för den som hellre vill ha det. 

  • Anonym (Zoom)

    Igår blev det stark kycklinggryta med kokosmjölk och grönsaker och ris.

    Idag blir det nog ribollita (italiensk soppa).

  • Anonym (Zoom)
    Krämare86 skrev 2023-12-01 10:13:36 följande:

    Jag kommer koka min blodpalt med renblod och renfett på sant västerbottniskt vis med kryddpeppar och sirap. Till detta dricker jag svagdricka som måltidsdryck och sedan grogg på brännvin och blod som en digestive. Om någon av er kan toppa denna paradrätt för att fira in helgen skulle jag bli imponerad. Majoriteten i denna tråd kommer med sina själlösa halvfabrikat och frysta fisiga köttbullar. Låt se om det finns fler än jag som ser på matlagning som ett hantverk och tradition. 


    Wow! Det låter verkligen som ett hantverk. Mycket blod??  

    Min man ska laga en fisksoppa med saffran som vissa andra också verkar vilja laga ikväll. Den lagas förstås från scratch. 

    Vi dricker lite vitt vin till det. Det är ju fredag ändå. 
  • Anonym (Zoom)
    Anonym (&) skrev 2023-12-18 18:50:01 följande:

    Italienska biffar med spaghetti och pesto.


    Hur gör man en italiensk biff?

    Låter gott! 
  • Anonym (Zoom)

    Idag äter vi fisksoppa med vitlöksbröd. 

    Fråga till er alla: vad ska ni äta imorgon om ni har lite uppesittarkväll? Jag skulle bara vilja ha lite småplock. 

  • Anonym (Zoom)

    Vår nyårsmat var:

    Förrätt: hummersoppa med brödpinnar med västerbottenost

    Varmrätt: helstekt kyckling i ugn med hasselbackspotatis, sallad och tzatziki

    Efterrätt: vit kladdkaka med hallon och grädde

    Idag blir det mest rester. 

  • Anonym (Zoom)

    Igår blev det tortillas med köttfärs och svarta bönor och tillbehör.

    Dagen innan lax med asiatiska smaker, jasminris och grönsaker.

    Idag lär det blir kycklingfilé med pommes och en sallad. 

  • Anonym (Zoom)

    Håller på att tina lövbiff, så det blir nog lövbiff och ris med asiatiska smaker ikväll. 

    Kanske gör lite misosoppa till förrätt med fint skurna champinjoner och vårlök i. 

Svar på tråden Vad blir det för mat?