Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Förtjänar Greta Thunberg nobels fredspris?

    Bjoer skrev 2019-05-10 08:44:01 följande:
    Ah, det var ett "tramssvar"! Så klart! Lol...

    I själva verket synade jag bara, på ett något sarkastiskt sätt, alla dina överdrifter. När du återgår till en rimlig verklighetsbeskrivning kan vi fortsätta.
    Nä, det kommer vi inte för du är bara ute efter att förstöra samtalet nu med en metadebatt om samtalet och det kan inte jag göra något åt.

    Du hade inlägget ingen att svara på. Om du ville. Du ville inte.

    Hade du velat hade du kunant kommentera el till 240 miljoner indier och mat til l250 miljoner afrikaner elel rnågot anant komplicerat. Men du ville inte.

    Synd att det så ofta slutar såhär när man talar med de som har PANIK!
  • Flash Gordon
    Bjoer skrev 2019-05-10 09:14:32 följande:
    Jag är inte ute efter någon metadebatt men det är svårt att inte hamna där när man måste hantera någons överdrifter hela tiden. Som att Ernman skulle åka till London på tysk kol-el. Något som inte ens är i närheten av sant. Eller relevant. Men när man påpekar det så är det ett "tramssvar". Inser du inte hur oseriös du låter då?

    Dessutom har jag flera gånger kommenterat dina 240 milj. indier, men jag antar att det också är "tramssvar", eller?
    Jo, det är precis det de gör men du tramsar om att "Vadå, har de en elkabel från kolverket va?

    Hälften av elen i tyskland kommer från kol/gas och familjen Ernman kan inte välja el i ladduttaget. De får den mix de får när de stopapr in sladden och kol-el får de garanterat. Samma sak i Belgien, Holland, Frankrike och UK. I Frankrike lär de ha laddat kärnkraftsel, för den delen.

    Det där är tekniska detaljer som du nog egentligen vet om. Eller så tror du på riktigt att om du köper "vindkraft" av elbolaget så får du bara vindkraftsel i uttagen hemma. Endera.

    Det här tycker alltså familjen Ernman-Thunberg är en miljövänlig resa. Du tyckte det också.

    Hyckleriet är stort men det största hyckleriet är att de inte tänker slopa resan helt - vilket är det enda ritkigt miljövänliga. DERAS dotter ska ju inte behöva lida.

    Men fan ta den familj som låter SINA barn få uppleva London - om de tar flyget.

    Ungefär som Malena skriver om hur de passivt, aggresivt sitter på avstånd och hånar en familj som är ute och åker skoter med sina barn på isen en vinterdag.
  • Flash Gordon
    Bjoer skrev 2019-05-13 09:33:56 följande:

    Snacka om att flytta målstolparna. Tidigare har du sagt att de åkt på tysk kol-el. Det är det enda du har nämnt. När jag kritiserar det säger du att jag tramsar och när jag trycker på igen så ändrar du dig och säger nu att det är 50% tysk kol-el. Vilket iofs. också är fel. Du tjatar i inlägg efter inlägg om hur vi måste se det komplicerade i frågorna men när det kommer till deras resa, då jävlar är det svart-vitt utan nyanser. Och sen börjar du prata om hur de är hycklare?!

    Så, vad är de faktiska siffrorna då? Tyskland har 38% el från kol (enl. tidigare källa från mig). De har 40% el från förnyelsebara källor. Resan är 1909km lång (Stockholm - London) och 630km (33%) av dessa går genom tyskland. Det innebär att de kör på 12.54% tysk kol-el på sin resa till London om man avrundar till att de kör på varje lands elmix i respektive land. Men visst, beskriv det som att de reser till London på tysk kol-el, för det är en rimlig beskrivning från någon som vill ta hänsyn till att saker är komplicerade.

    Förövrigt spelar det ingen roll om de hycklar eller inte, sakfrågan är densamma.


    Jag har från första början nämnt alla länder de passerat genom. Man måste vara bra bakom flötet för att ha missat det och verkligen tror att de BARA åker på tysk kol-el från Stockholm till London. De åker på belgisk och brittisk kol-el också. Till exempel, är väl bäst att tillägga i den här konversationen.


     


    Om det sedan är tysk, belgisk eller brittisk kol-el (och förmodligen alla tre) är ointressant för POÄNGEN (den som du missat helt och hållet) och sakfrågan – de tycker de har gjort en miljöinsats värd att skryta över i en bok när de tar elbilen till London för att deras barn skall få gå på en konsert.


     


    Det finns givetvis inget miljövänligt över att ta elbilen till London. Det enda miljövänliga är att låta bli resan helt och hållet. Men familjen Ernman-Thunberg vill förstås inte neka SINA barn rätten att få uppleva London, få shoppa i   lyxbutikerna på Regent Street på dagen och gå på konsert på kvällen.


     


    Hela episoden är ganska talande för fenomenet Ernman-Thunberg och ger en insikt i nivån på deras engagemang. Ett engagemang som vissa nu tycker ska ge Greta Nobels fredspris.


  • Flash Gordon
    Bjoer skrev 2019-05-13 10:49:33 följande:
    De har också åkt på tysk förnyelsebar el, belgisk förnyelsebar el, dansk förnyelsebar el osv. Men det nämner du inte, för det passa inte din retorik.

    Och? Det är irrelevant.

    Det är miljövänligare än flyget, med ca. 50% beräknat från respektive lands elmix, med lite överslag. Det miljövänligaste är givetvis att lägga sig ner och dö, om man nu vill argumentera så. Men generellt så säger jag mest, och?

    Och? Som jag sagt tidigare, det spelar ingen roll  ifall de är hycklare eller inte alltid tar den exakt bästa miljölösningen.

    Det här den här nitiska fokusen på person, istället för sakfrågan, som är så lustig.
    NU börjar du fatta galoppen!

    Det är kasnke miljöVÄNLIGARE än flyget - men det är inte miljöVÄNLIGT för den sakens skull - vilket var vad du påstod.

    Det enda miljövänliga är att skita i att låta sin unge åka på kosnert i London och få gå runt och lyxshopa på Fina Gatan.

    Det är fokus på person för att hela tråden handlar om en person.
  • Flash Gordon
    Bjoer skrev 2019-05-14 08:43:01 följande:
    Men lol, är du på riktigt? Du skriver "tysk kol-el" och menar "38% kol-el och 40% förnyelsebar genom tyskland och sen varje annat lands elmix i respektive land" och sen gnäller du på att jag formulerat mig "miljövänligt" instället för "miljövänligare" på ett ställe?

    Fast du kritiserar hennes budskap baserat på hennes person. Vilket är något helt annat.
    Du förstår inte skillnaden mellan orden miljöVÄNLIGARE och miljöVÄNLIGT?

    Det är alltså fortfarande miljöOVÄNLIGT att resa med elbil till London även om det skulle vara miljöVÄNLIGARE än att flyga.

    Hela grejen med Greta och henens familj är att de är blint troende och högt skroderande men de facto mycket okunniga. 

    Budskapet blir fel för att hon/de inte vet vad de talar om.

    Man måste kunna få kritisera att de (som personer) är okunniga närd et påverkar deras budskap.

    Ett budskap som många ändå köper.
  • Flash Gordon
    Bjoer skrev 2019-05-16 09:10:22 följande:
    Det är en skillnad i nyans. Det är miljövänligt att ta elbilen jämfört med att ta flyget. Eftersom det är miljöovänligt att existera, om man ska vara strikt, så är något i praktien aldrig miljövänligt. Inte ens att stanna hemma. Vilket gör ordet meningslöst. Kom igen, du som tjatar om att saker är komplicerade måste väl ändå förstå nyanser i språket, eller? Apropå komplicerade saker, hur bråttom vad det nu? Du svarade aldrig på frågan tidigare.

    Förutom att hennes budskap i stort stämmer, då. Om du inte anser det får du väl komma med exempel. Notera att en resa med elbil inte är en del av hennes budskap.
    Nä, det är inte en skillnad i nyans. Antingen så är det miljövänligt eller inte. Ett eller noll. På eller av. Familjen Ernman-Thunberg tror på allvar att det är miljövänligt att resa med elbil till London. Du med vad det verkar.

    Denna totala okunskap är bakgrunden till varför Greta har PANIK!

    Allt vi gör har miljöpåverkan men en resa till London är en ren lyxdetalj som man kan leva utan. Det går utmärkt att vara miljövänlig och strunta i resan. Om nu miljön var så viktig. Det går INTE att göra resan med elbil och sedan påstå att man är miljövänlig. 

    Hur bråttom det är har jag redan svarat på. Du gillar bara inte svaret. Det stämmer inte med din (och Gretas) känsla, er verklighetsuppfattning.

    Det finns inget "sista datum" för någonting och det är inte mer bråttom än att vi hinner ta fram lösningar som fungerar.

    Men ni är i gott sällskap när det gäller det här med att ha missuppfattat tidsskalan. Till och med FN:s "klimatchef" har svårt att förstå situationen och sina egna rapporter. Hon förmedlar felaktigt att "vi har 12 år på oss" och hennes egna experter får rätta henne.

    https://www.apnews.com/a0baaad17de744ca875711d92e173442

    "She said the IPCC scientists gave the world 12 years "to speed-up and scale-up the actions" to cut emissions before they start spiraling out of control. "It doesn’t mean that we need to wait 12 years and then look at it as the moment to do this," Espinosa said. "It means that we need to accelerate the tipping point, and therefore all efforts are absolutely indispensable."


    "The panel "did not say we have 12 years left to save the world," James Skea, co-chairman of the report and professor of sustainable energy at Imperial College London, told The Associated Press. "The hotter it gets, the worse it gets, but there is no cliff edge."

    Det finns altså ingen deadline, det finns inget sista datum, det finns inget "stup" att köra över.

    Det man tror är istället att ju längre man vänster desto större blir förändringarna, de postivia och de negativa, och sedan anpassar sig mänsligheten till dessa.

    En rimlig gissning är att vi kommer att ägna de närmaste tre-fyra-fem decennierna åt att bygga bort vårt beroende av kol, gas och olja. Det viktigaste där är att störst ansträngnignar görs där vi har störst beroende och störst utveckling: i dagläget länder som Kina och Indien. På lite längre sikt Afrika. 
  • Flash Gordon
    Bjoer skrev 2019-05-17 09:05:27 följande:
    Miljövänlig och stanna hemma? Jag trodde det var ett eller noll. Du är väl medveten om att även om man stannar hemma så sker utsläpp på grund av ens vardagliga liv? Det är inte miljövänligt att stanna hemma. Ett eller noll! Det enda som är miljövänligt är att ta livet av sig. Ett eller noll...

    Eller så är det frågan om nyanser.

    Nej, du har inte svarat på det. Jag frågade, du slingrade dig, jag bad om ett ungefär mellan tummen och pekfingret, du slingrade dig. Annars får du gärna peka på inlägget där du berättar hur bråttom det är. I siffror och konsekvenser. Inget politikersvar, tack.
    Snälla, läs inläggen ordentligt innan du svarar nästa gång så slipper vi en massa svammel om något som inte står - eller missar av sådant som faktiskt står.

    All aktivitet har påverkan. Det skrev jag. Jag skrev också att en resa till London är en lyx man kan låta bli. Om man vill vara miljövänlig. Här är familjen Ernman-Thunberg antingen okunniga eller hycklar.

    .
    Din fråga har jag svarat på två gånger. Svaret är att det finns inget exakt datum. Vi har ingen exakt tid på oss. inte ens mellan tummen och pekfingret.

    Det är du (och Greta) som påstår att det är panik. Varför har du det?
  • Flash Gordon
    Pope Joan II skrev 2019-05-18 11:04:29 följande:
    Forumhicka. 

    Man kan ju förstås avböja att bli utsedd till hedersdoktor men det tycks hon inte ha gjort eftersom det är brukligt att tillfråga den det gäller innan just med tanke på det. 

    Hur som helst tycker inte jag att resan till Belgien är problemet - det är att hon alls utses till hedersdoktor.
    Resan till Belgien är inget stort problem eftersom Greta komemr att resa miljövänligt dit med lådcykel. Helt kosher enligt MP-modell.

    Givet hur långt familjen Ernman-Thunberg (och deras allierade) har lyckats pusha Greta så kan Greta vara den största PR-framgången i modern tid.
Svar på tråden Förtjänar Greta Thunberg nobels fredspris?