Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Förtjänar Greta Thunberg nobels fredspris?

    Bjoer skrev 2019-05-06 12:22:56 följande:
    Du påstår saker, du får komma med källa. Jag har inte tid att kolla upp varje sak nån säger på internet.

    Ja, det menar jag och ja, jag har tänkt tanken att det är så idag, och nej, det är inte så idag.

    Gör de? Källa? Helst nått som inte är ett halv urklipp ur en artikel på nån wordpress eller uppenbara propagandasidor som nofrakkinconsensus, tack!

    Vad menar du? Det är ju du som inte vill ta tag i de svåra frågorna, som menar att "Det är lungt! Det löser sig!". Snacka om att ignorera de svåra frågorna!
    Nämen då så. Du har inte tid.

    Du vet dock att NU, nu är det panik.

    Lev vidare med den bilden du. Det är säkert rätt. Den här gången.

    Och med klinisk precision undviker du att resonera kring konflikten om mat till 250 miljoner afrikaner eller elektricitet till 240 miljoner indier. Lite som Greta.

    Förstår du nu varför Greta till och med kan anses vara farlig som den makthavare hon är? Hon triggar snabba, dåliga lösningar med sin panik.
  • Flash Gordon
    Bjoer skrev 2019-05-06 12:24:03 följande:
    He, vilket oxymoron.
    Ja, säg det till de indiska barn som får en elektrisk lampa i huset så de kan göra läxorna på kvällen.

    Till de indiska mödrar som får möjlighet att använda elspis istället för att behöva lägga tid på att samla in djurspillning och ved för att elda under grytan när de lagar maten och som dessutom slipper röken från elden som förstör familjens lungor.
  • Flash Gordon
    Bjoer skrev 2019-05-06 13:57:50 följande:
    Varför ska jag resonera om det med någon som inte ens anser att vi har ett problem med klimatet? För dig finns ingen konflikt. Steg ett är ju att etablera att en konflikt faktiskt existerar, sen kan vi börja resonera om möjliga lösningar.

    Greta är inte mer farlig än att hon etablerar att en konflikt existear, att det finns ett problem och att det är allvarligt. Om du tycker det är farligt så undrar jag om inte din inställning är ännu farligare. Det går inte att slippa problemen genom att låtsas som de inte existerar.
    Nu fantiserar du.

    Jag har inte sagt att vi inte har ett klimatproblem.

    Jag pekar på konflikten:

    - Vi får el till 240 miljoner indier när de bygger fler kolkraftverk.

    - Ökad mängd växthusgaser har gjort Sahara grönare så till den grad att man teoretiskt skulle kunna odla mat till alla 250 miljoner undernärda i Afrika på den nya gröna ytan.

    .
    Greta, liksom du, vill inte ta i konflikten med tång.

    Greta har panik och jag kan förstå varför. Hon har nämligen inte så mycket koll.

    Enligt boken (och hennes mamma då) så tror Greta på allvar att Sverige har världens 8:e högsta utsläpp. Därför blir hon jätteupprörd när politikerna i partiledardebatten säger att vi borde göra miljöinsatserna i andra länder där de gör större nytta och vi får mer effekt för pengarna. Hon kan inte förstå varför man gör så.

    Jag har ingen aning om vilken lista Greta har tittat på men de flesta listor, oavsett om de avser totala utsläpp eller utsläpp per capita, ger Sverige en plats 50-70 någonting på utsläppslistan.

    Så Greta är upprörd på delvis felaktiga grunder.

    Det är säkert därför hon blir arg när vetenskapsmän talar om för henne att frågan är komplicerad.
  • Flash Gordon
    Rataxes skrev 2019-05-07 13:37:14 följande:
    Det är ju såklart omöjligt för en innerstadspajas från dumvänstern, med max 5 minuter till en dygnetruntbemannad polisstation, att förstå glesbygdsbors frustration över våldsmonopolets ignorans när de drabbas av upprepade inbrott och stölder och får se sina anmälningar läggas ned trots att det finns teknisk bevisning och utpekade gärningsmän.
    Frustrationen hos dem blir ännu större när den enda gången våldsmonopolet visar sig är när de ska beslagta barnens epatraktorer som de lagt ner hundratals timmars arbete på.
    Sitter man som innerstadspajas bakom säkerhetsdörrar och portkoder slipper man dessutom baksidan med att få sitt hem genomsökt av diverse slödder, som de få gånger de grips, släpps efter ett par timmar av tjänstgörande åklagare. De gånger de trots allt ställs inför rätta får de dessutom straffrabatt.

    Min och många andras åsikt är att när man påbörjat ett inbrott i någons bostad, har man frånhändat sig sina medborgerliga rättigheter och får ta konsekvenserna av sitt handlande, även om detta skulle innebära att man drabbas av kroppsskada eller värre.

    Det är nog ytterst få som har något emot Greta som person, däremot har jag och andra med mig åsikter om er kanonisering som inte är långt ifrån medeltidens katolska kyrka och gretakulten som fenomen.

    Nu kan du fortsätta raljera och ironisera och invänta ryggdunkningar från din fårskock.
    På tal om innerstads-pajas från dumvänstern.

    Familjen Ernman/Thunberg åker elbil från bostaden på Fleminggatan (Kungsholmen) till London för att dottern ska få gå på en speciell konsert. Känner sig efteråt miljömedvetna och duktiga.

    .
    Inte ett resonemang kring att en elbil kostar en halv miljon att köpa - inget problem för en familj som är god för tiotals miljoner.

    Inte ett resonemang om att bilen laddas med kolkraftsel när de laddar i Tyskland, Nederländerna, Frankrike, UK. 

    Inte ett resonemang om att det är en lyx att ha tiden fri att kunna ta elbilen på en tre-fyradagars resa (enkel väg) hipp som happ.

    Bara det symboliskt ser bra ut så. Ta elbilen till London.

    .
    Däremot den barnfamilj som precis skrapar ihop till biljetter på Ryan Air för att kunna visa SINA barn London. De är klimatbovar.
  • Flash Gordon
    Bjoer skrev 2019-05-07 15:55:23 följande:
    Oh really? Du har alltså inte i inlägg efter inlägg menat på att detta bara är ett av alla falska larm, precis som 1972, precis som istidslarmen osv? Om det inte är menat att påstå att vi inte har några klimatproblem så är du riktigt jävla dålig på att formulera dig.
    Det är inte jag som är dålig på att formulera mig. Det är du som inte klara av att läsa det som faktiskt står utan att blanda in dina egna förutfattade meningar.

    Exakt ingenstans skriver jag att vi inte har ett "klimatproblem". Det jag ifrågasätter är din och Gretas känsla av att nu är det PANIK!
    Bjoer skrev 2019-05-07 15:57:32 följande:
    Så du menar att personer som kan resa miljövänligt inte ska göra det eftersom andra inte kan resa miljövänligt?
    Det är inte miljövänligt att resa med elbil till London. Men Malena TROR att det är det. Du också vad det verkar.

    När Malena laddar sin elbil med kolkraftsel i Tyskland så blir hennes bil en värre miljöbov än en vanlig dieselbil. Men så långt tänker inte Malena så hon flashar med sin Londonresa (för dotterns skull) i sin bok.

    Det enda miljövänliga hade förstås varit att låta bli resan helt och hållet.


    ---

    Och återigen undviker du att resonera kring mat till 250 miljoner afrikaner och el till 240 miljoner indier.
  • Flash Gordon
    K Kalle skrev 2019-05-08 07:44:35 följande:
    Hela retoriken andas klassförakt. De tänker säkert inte på det själva och gör det inte medvetet.
    Marie-Antoinette-syndromet: Mäh, kan de inte äta bakelser då?

    Malena och hennes familj svävar så högt över alla andra med sina miljoninkomster, sitt innerstadsboende och sitt kändisskap att de tappat all kontakt med vekligheten.

    De tror på allvar att ta elbilen till London är en lösning på ett miljöproblem. För inte tänker de beröva SINA ungar rätten att gå på konsert i London.
  • Flash Gordon
    K Kalle skrev 2019-05-08 08:34:52 följande:
    Såg senast igår på nyheterna att fartygstrafiken släpper ut mycket mer än flygtrafiken. Kryssningsfartyg och andra passagerarfartyg som ligger för hamn i exv Stockholm spyr ut massor med miljöfarliga och hälsofarliga ämnen hela tiden. Motorerna går på tomgång för att butikerna och restaurangerna ombord ska få el. Jag har inte hört en enda klaga på kryssningsresenärer. Inte en enda gång faktiskt. Däremot hörde jag en på jobbet säga att man borde åka båt till USA istället för att flyga.
    ÄN.

    Redan har hashtaggen #båtskam börjat synas.
  • Flash Gordon
    AndreaBD skrev 2019-05-08 10:00:08 följande:
    Visserligen så anses det där citatet av Marie-Antoinette vara påhittad, numera.

    Och jag vet inte om de är så rika. De är ju inte jätte-kända. Jag hade aldrig hört talas om pappan tidigare.

    Och min dotter flög också till Irland för att se en konsert. Det var dock kompisens pappa som följde med tjejerna, jag tyckte också det var en aning överdrivet. Men vi är alltså inte alls rika. Kompisens pappa har väl ganska gott om pengar, men inte något extremt. 
    De är rika nog. 

    Deras bostadsrätt är gissningsvis värd runt 10+ miljoner.

    Ett av familjens bolag har nästan fem miljoner i eget kapital.

    Bara där har du 15 miljoner.

    De har råd att köpa en elbil för en halv miljon och sedan tycka att de är miljömedvetna när de tar den på en långtur genom Europa.
  • Flash Gordon
    Bjoer skrev 2019-05-08 08:56:02 följande:
    Du hänvisar till rapporter om istid och ekologisk kollaps, rapporter som inte slår in, och jämför med dagens klimatproblem. Varför ska någon tro att du menar annat med dagens problem då? Att du inte skriver det explicit innebär ju inte att andemeningen i din text är att vi inte har klimatproblem. Så nog får du formulera dig annorlunda om du vill att folk ska förstå dig.

    Så hur bråttom tror du att det är?

    En elbil är bättre än en diesel oavsett hur du laddar den. Du är felinformerad. Dessutom är resan genom Tyskland inte speciellt lång när du kör till London, så totalt är det mycket bättre än om man kör på kolel hela vägen.

    Med tanke på hur stor påverkan Greta, förhoppningsvis, får så lär den resan tjäna in sig i utsläpp flera gånger om. Så om man ska diskutera de komplexa frågorna, som du verkar vilja, så var resan nog miljövänligare oavsett transportsätt, än att inte göra den. Men men..., resonerar man så kan man ju inte peka på massa irrelevanta fel hos någon som faktiskt försöker åstadkomma något.

    Jag har inte undvikit något, läs tråden. Allt handlar inte om dina inlägg.
    Jag hänvisade till många olika rapporter och artiklar, som exempel på när det tidigare varit PANIK!.

    Men du var så fast i dina tankegångar så och kunde inte ta till dig vad som stod. Prova att läsa förutsättningslöst nästa gång någon argumenterar mot dig.

    I sak är det inte mer bråttom nu än att vi har tid att göra genomtänkta lösningar. Om bara politikerna VÅGAR ta jobbiga beslut och inte hemfaller åt Greta-populism.

    Vissa saker måste vi genomföra. Vi MÅSTE ge 240 miljoner indier el oavsett vad du tycker om det. Kol är den snabbaste och billigaste vägen dit. Vi MÅSTE se positivt på den ökade mängden grönska på jorden - en konsekvens av ökad mängd CO2, tror man.

    Å andra sidan måste vi i andra delar göra allt vi kan för att framförallt fasa ut kolet, oljan och gasen och då är inte svaret att subventionera vindkraft (eller elcyklar). Svaret är inte heller att förbjuda inrikesflyg mellan Stockholm och Göteborg. Och det finns inget som heter "biobränsle", på riktigt. Det är en bluff.

    ---
    Jag är nog inte riktigt så felinformerad som du tror.
    https://teknikensvarld.se/elbilar-kan-vara-samre-for-miljon-an-dieselbilar/

    Och då har man förstås inte lyft problemet med batteriernas tillverkning.

    Men du sitter alltså på fullt allvar och försöker rättfärdiga familjer Ernman/Thunbergs nöjesresa till London med att Greta får så mycket uppmärksamhet nu?!
  • Flash Gordon
    AndreaBD skrev 2019-05-08 12:52:01 följande:
    De flesta  (medelålders-) familjer har råd att köpa en ny bil, om de sparar några år på det. 
    Förutsatt man är två till att börja med. Att man har två inkomster. Förutsatt att man kan spara överhuvudtaget. Och så vidare.

    Ernman/Thunberg behöver inte bekymra sig om sådan. De tar elbilen på tysk kol-el till London för att dottern vil gå på konsert. Så känner de sig miljöduktiga.
Svar på tråden Förtjänar Greta Thunberg nobels fredspris?