Inlägg från: Anonym (Villmenfårinte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Villmenfårinte)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Olga1924 skrev 2019-02-01 00:22:41 följande:

    Det är intressant att följa den tråd du startade. I början var du osäker på huruvida du skulle genomför  att ha sex med din kollega eller ej.
    Du kom fram till att det inte var så smart och begav dig ut på en resa med din familj för att bättra på din kärlek till din man.
    Sedan återkommer du och berättar att det inte är aktuellt med något sexäventyr vid sidan av. Man tänker att det är ett avslutat kapitel.
    Men du återkommer och intar en ny position. Nämligen svårigheten att avstå.

    Genom hela tråden har många människor haft olika råd och åsikter om vad du borde göra.Dessutom förklaringar på varför du hamnat i hela historien.
    Och du har varit väldigt duktig på att tala om när någon har fel. Men ännu inte förklarat varför. Hur kan du då säga att andra har fel.

    Det intressanta är inte om du varit otrogen eller ej. Utan varför en kvinna i din ålder och din situation med barn och man att skydda hamnar här. Du vet att det skulle kunna ställa till stora problem.

    Du hävdar att din man inte har någon del i ditt sätt att tänka. Ungefär som om du levde i en isolerad tillvaro där din familj som inte betydde något.
    Som om du levde i parallella världar. Dessutom säger du att du inte varit med om något sådant tidigare. Nej naturligtvis inte men det betyder inte att du haft behov men inte fått impulser tidigare.
    Detta tills vidare icke genomförda äventyr är inte slut ännu. Förutsättningen för att det skall vara så är ju att du blir mer introspektiv och försöker förstå vad dina behov var. Och vågar ha en diskussion utan en massa undvikande. Hävdar man att det rör sig om kåthet är man ute och cyklar. I ditt ställe skulle jag fundera mycket över hur jag hamnade på gränsen. Och vad jag behöver göra för att inte hamna där igen.
    Alternativ. Ska man vara otrogen skall man också ha koll på varför.


    1. Ja, jag hade svårt att ha distans från känslorna när jag startade denna tråd, just därför startade jag den. 

    2. Vi åkte inte på resan "för att bättra på min kärlek till min man" - resan till Bali var bokad sedan lååångt tillbaka och har inget med denna tråd att göra. Och jag har inte tappat känslorna för min man. Jag såg dock fram emot resan, för att få distansen till kollegan och få spendera mer tid med min man och bli mer klar i huvudet. Vilket också blev fallet.

    3. Ja, jag återkommer till att det fortfarande är jobbigt / svårt. Men att jag står fast vid att jag bestämt mig. Ett beslut gör inte att allt går över på en gång. 

    4. Jag vet ju själv om någon säger "såhär är det" om min situation och jag vet att det är fel, då är det klart att jag säger att det inte är så?


    5. Att "en kvinna i min ålder och situation hamnar här" - ja du. Jag önskar att jag aldrig fått känslor för kollegan. Logik och känslor går inte alltid hand i hand, det tror jag de flesta vet. Handlingar kan man styra över - känslor kan man inte bara stänga av (även om jag borde gjort medvetna handlingar för att inte spä på känslorna redan tidigt, det förstår jag också).


    6. Jag hävdar att det är mitt beslut om jag vill sära min man med mina tankar eller ej. I det läget jag står nu ser jag fler nackdelar än fördelar för min man om jag skulle berätta allt jag har tänkt på. Det är mitt beslut.


    7. Tro mig, jag analyserar ständigt hur jag kunde sätta mig i den här situationen. Sedan inte sagt att jag delar ALLT här, det finns noll skyldighet för mig att redogöra för något alls här. Men helt rätt - att fundera rejält hur jag ens kunde hamna här är rätt väg. 

  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Ingen kul jul igen) skrev 2019-02-01 08:54:41 följande:

    TS, Hur har veckan varit?


    Har haft så mycket på jobbet och suttit i möten i stort sett hela dagarna denna vecka så jag har varken hunnit eller kunnat snacka med kollegan. Var ledig en dag (då jag skrev mkt här) men hördes inte m honom då. Vi har tagit en kaffe på 10 min mellan två möten, men that´s it. Han skrev igår och undrade var jag höll hus då han inte sett mig på hela veckan och ville hänga, men jag sa nej eftersom jag hade fullt upp och det är väl första gången jag skarpt säger nej. Och jag känner att avstånd och distans hjälper (vilket är självklart). Så bra vecka!
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (man) skrev 2019-02-01 17:02:04 följande:

    Frågan är nog snarare varför hon inte drog i handbromsen tidigare. Att påstå att hon inte hade en aaaaaning om att det var på väg att bli såhär är rent skitsnack, TS förstod nog mycket väl var det var på väg, ingen är så blind att man inte fattar när en vänskap börjar övergå i något mer. Det som händer var nog snarare att TS fattade men valde medvetet att dra det vidare, av nyfikenhet, mersmak, eller whatever. Och det är DET TS borde fråga sig istället för att  bara skylla det på förhållandet.

    ALLA förhållanden går upp och ner, de flesta av oss kan bli attraherade av någon annan men ALLA hamnar inte i TS situation, rätt många inser vart det är på väg och drar i handbromsen INNAN det blir som det blev för TS. Varför gjorde inte hon det? Och varför är hon ett år senare fortfarande så tveksam till att sätta stopp för det?

    Visst, alla människor har känslor, men samtidigt hanterar inte alla sina känslor på samma sätt. Det kanske finns en poäng i att försöka lyssna på andra som hanterat sina känslor UTAN att hamna i knipa?


    Du har uppenbarligen inte läst nåt av det jag skrivit. Jag har ALDRIG skyllt på mitt förhållande. Det är ditt eget påhitt. Jag vidhåller - som jag gjort hela tiden - att det INTE har med mitt förhållande att göra.

    Och jag har ALDRIG sagt att jag inte hade en aaaaning om att det var på väg - klart jag gjorde, då känslorna kom stegvis?! Och jag tar fullt eget ansvar för att jag är där jag är.

    Lägg inte ord i munnen på mig.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (man) skrev 2019-02-01 17:31:13 följande:

    Det har du väl gjort hela tiden? För du säger ju själv att din man inte beöver veta vad som pågår mellan dig och kollegan och allt du pratat med din man om är ert förhållande?. Om du inte skyller det på förhållandet,, varför pratar du enbart om förhållandet med din man och inte om kollegan?

    Jag har inte påstått att DU sagt att du inte visste vad som var på väg, jag ifrågasatte "snacka om OT" påstående om att du inte visste.Jag har inte lagt ord i din mun


    Nej. Jag skyller inte att känslorna uppstått pga min man.

    Det ÄR att lägga orden i min mun. Jag har bara gjort valet att inte berätta vad jag känt under denna period för min man. Att jag och kollegan fikar etc vet han. Att vi haft egna möten där vi bara snackat skit vet han också. Att vi hörs då och då på insta och skickar klipp vet han. Det är vad som försigått i mitt huvud han inte vet. Och det är mitt beslut att han inte heller behöva veta det. Särskilt nu när det aldrig kommer leda till något mer än en fantasi. Det får du / ni tycka är fel om ni vill, men så är det efter att jag vägt det för och emot.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (en karl) skrev 2019-02-01 18:10:15 följande:

    Jag tycker du gör vettiga överväganden och hanterar din situation på ett bra sätt. Klart förstås att du hade kunnat dra i handbromsen tidigare. Men det är alltid lätt att vara efterklok liksom det är lätt att "sitta på läktaren" och tycka.

    Lycka till TS!


    Tack! Och trevlig fredag :)
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (moralgubben.) skrev 2019-02-05 23:48:46 följande:

    Det är svårt att prata med dig om varför du hamnat i den här situationen. För det är ju det som är intressant. Din förklaring är starka känslor du inte kan stå emot.
    Men känslor är ju kopplade till olika situationer. Något triggar igång känslor. Det är ju inte så att känslor är som satelliter som plötsligt slår ner på en. Nej de har ju en bestämt bana. Så när du träffade din kollega så fanns det behov som triggade igång känslan. Man kan säga att de fanns latent eller har uppstått med tiden.
    Du har bara inte varit medveten om dem.Så man kan säga att din kollega var som ett stimuli som träffade ditt behov. Och med dålig impulskontroll så sitter man där. Lite tröttsamt att stanna vid att det var känslor som blev för starka. Känslor fungerar inte så.

    Det kan vara ditt förhållande. Eller ouppfyllda behov sedan tidigare. Eller så enkelt som behov av positiv förstärkning. Eller ett självskadebeteende vilket jag inte tror eller hoppas på. Det kan finnas många olika orsaker till att man hamnar i situationer som riskerar att rasera familj och en själv.
    Lite märkligt är det att du så notoriskt hävdar att det inte har med familjen att göra.
    Den dörren stängde du snabbt. För snabbt??

    Men när jag läser om dina veckorapporter finns ett mönster som finns hos beroenden. Du har klarat en vecka utan att missbruka. Bra.
    Så det handlar inte om enbart kättja. För då skulle du ha bytt fokus för länge sedan.
    En liten elak tanke tränger sig på. Kanske är det så att det också känns lite bra att få uppmärksamhet i en sådan här tråd, Eller??


    Nej, jag har aldrig sagt att känslorna är som satelliter och att de slog ner pang och bom. Det har växt fram, ju mer vi umgåtts. Det är ganska logiskt. Men nej, jag menar fortfarande att det inte har med mitt förhållande med min man att göra. Om man träffar en ny vän innebär inte att det är nåt fel på de vänner man har  - jag menar inte att det är rätt att få känslor för någon annan när man är i ett förhållande - men det behöver inte betyda att det är nåt fel på mitt nuvarande. Men jag har redan sagt att beslutet är taget att jag inte kommer göra något åt detta. Det får förbli en fantasi. Och sådana är inte förbjudna.


    Nej, jag har inget självskadebeteende. Kalla det beroende eller vad du vill. Det är känslor, och de kan man som bekant inte alltid stänga av bara för att man vill. Då går det upp och ner ett tag. 

    Jag har lämnat denna tråd förr, uppmärksamhet eller längd på tråd är mig helt egalt - det verkar snarare vara andra som hänger upp sig på det? Halva tråden är dessutom tjaffs mellan olika personer som jag inte har att göra med överhuvudtaget, eller alls lagt mig i. Jag valde att komma tillbaka till tråden för att många undrade hur det gick / hade gått, och jag har inte bett om fler svar än de jag fått - jag går ofta in och svarar på inlägg nu bara, som de som undrar hur veckan varit eller som att jag svarar på ditt nu. 

  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (man) skrev 2019-02-06 11:59:56 följande:

    Jag tror att du vet väldigt väl att det är ganska stor skillnad på att skaffa nya vänner som man INTE är dökåt på och skaffa sig en ny vän som man helst av allt skulle vilja knulla sig sanslös med eller hur?

    En vän som man INTE är kåt på innebär inte en risk för att man sabbar sin relation,. medan "vännen" som man är dökåt på absolut innebär en ganska stor risk för din relation med din man.

    Jag tror som sagt att du fattar detta ganska väl, så varför envisas du hela tiden med att dra såna argument? VILL du lösa dina problem, eller vill du bara sitta i åratal och snacka bort att du faktisk i praktiken fortsätter göra saker som du vet motarbetar en lösning bara för att du ska ha kvar din kollega i ditt liv till varje pris?

    Du säger ju att du bestämt dig för att satsa på din man inte kollegan, så varför envisas du då med att förneka att din kollega inte alls är vilken vän som helst?


    Jag har inte sagt att min kollega är en vän vilken som helst. Jag använde exemplet med vän för att förklara att mina känslor för honom inte behöver bero på att jag och min man har det dåligt. Men just den biten har jag förstått att många har svårt att acceptera, och det är ok. Det är säkert ovanligt. Men jag vet ju själv vad jag känner för min man och inte.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (man) skrev 2019-02-06 13:03:07 följande:
    Anledningen till att många har svårt att acceptera det är för att det är irrationellt och låter mer som rationalisering och förnekelse. Och nej det är inte ovanligt att folk rationaliserar och förnekar, i stort sett alla i din situation gör likadant, men det löser sällan några problem och det är av precis den anledningen som det så ofta går åt skogen.

    Du har tex inte velat svara på hur det kommer sig att du enbart diskuterar er relation med din man när du själv vet att det inte är det verkliga problemet utan kollegan.

    Som sagt, det är upp till dig att avgöra om du vill lösa dina problem på riktigt eller om du hellre bara vill sitta och snacka bort det med en massa olika ursäkter. Men det du gör just nu är INTE att lösa problem. Ditt problem är din kollega INTE din relation, vill du göra dig av med ditt problem så är det kollegan du ska göra dig av med på riktigt inte bara lite halvvägs. Är det det verkliga problemet du vill diskutera med din man så är det din kollega ni ska diskutera inte annat.
    Håller med om att kollegan är/har varit mitt problem, inte min relation. Ja, kan jag inte hantera en vanlig relation med min kollega är det klart som korvspad att jag måste bryta med honom. Jag vet det och jag förstår det. Om jag anser att jag kan ställa om, är det upp till mig. Jag har det nu på en, för mig, hanterbar nivå, utan för mkt kontakt med kollegan utom i jobb.

    Du har gjort din åsikt klar, jag håller inte med i allt och det får du helt enkelt leva med. 
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (man) skrev 2019-02-06 13:49:07 följande:
    Nej man behöver inte hålla med alla i diskussionstrådar, det är lite av syftet med diskussioner. Om alla håller med så finns det inget att diskutera.

    Dock undvek du återigen att svara på varför du enbart snackar om er relation med din man när du själv säger att det är inte det som är problemet utan kollegan?
    Jag har svarat på det 100 ggr snart. Mina känslor för kollegan har inte med min man att göra, eller relationen mellan oss att göra. Om jag hade tagit det längre än fantasi hade det haft det i allra högsta grad, men det har jag inte. Så nej. jag ser fler nackdelar för min man och mitt förhållande (han blir bara sårad, till ingen nytta då inget hänt och jag inte kommer att göra något) än fördelar med att jag ska berätta vad jag tänkt på. Det är mitt beslut och där jag står idag. 
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Ingen kul jul igen) skrev 2019-02-06 15:11:10 följande:

    TS jag beundrar ditt tålamod att svara på frågor som det redan finns svar på om man bara bemödar sig med att läsa tråden. Fortsätt nu bara på inslagen väg ; )


    Tack. Jag börjar undra hur otydlig jag är, tycker att jag svarat på vissa saker till samma personer hur många ggr som helst snart.
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift