Inlägg från: Anonym (Villmenfårinte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Villmenfårinte)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Orolig man) skrev 2019-01-29 09:59:45 följande:

    Hej TS


    Som jag ser det har du, med det beslut du har tagit, tre alternativ


    1:           
    Du väljer att berätta för din man. Då lär väl en direkt konsekvens bli att han vill att du omedelbart byter jobb. Han lär ju knappast vilja att du går tillbaka, av uppenbara skäl. 


    2:           
    Du väljer själv att byta jobb/arbetsuppgifter för att distansera dig, då kan nog förälskelsen ha en chans att ebba ut.
    Inget mer SMS/instagrammande då heller givetvis, för ni är ju inte kollegor längre.


    3:           
    Ni fortsätter er jobbrelation/känslorelation och du hoppas att förälskelsen kommer att ebba ut, och att ni kan fortsätta som kompisar och goa kollegor.


    Jag får känslan att du siktar in dig på 3.
    En fråga då:  Om ni kommer att ses på daglig basis, skratta och ha kul ihop, tror du då själv på, (helt ärligt nu!), att dina känslor kommer att försvinna?


    Av dina förslag är 2 och 3 närmast, just för att jag i detta läge inte kommer säga något till min man, inte heller byta jobb. Önskan är nr 3, men eftersom jag känner att det kan bli svårt så blir svaret mittemellan. Dvs kvar på jobbet, men med mer distans till varandra.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (FYI) skrev 2019-01-29 10:06:41 följande:
    Ok, då vet vi att du för din egen del, drar gränsen för vad du, menar vara otohet, är fysisk otrohet. Allt annat kan man tillåta sig själv.

    Men om jag halverar förra frågan...
    Anonym (FYI) skrev 2019-01-28 23:30:12 följande:
     Hade det du håller på med varit ok om det gällt din man?
    ??
    Jag har inte skrivit att "allt annat kan man tillåta sig själv". Det är dina ord. Oavsett - i det här fallet är det ju min gräns för otrohet, eller min och min mans gräns,  som är det viktiga - inte din gräns. 

    och din halva fråga har jag också svarat på, dvs jag hade önskat att min man hade slutat hänga så mkt med kollegan om han kände så:
    "Sen kan jag tycka att det inte är ok att fortsätta hänga så mkt med min kollega - eftersom jag ju har känslor för denna man - det betyder dock inte att jag varit otrogen - men att hålla än mer distans skulle jag även önska att min man skulle gjort om han varit i min sits. Och det är det jag jobbar på nu. "
  • Anonym (Villmenfårinte)
    FYI - motfrågor 

    1. Om jag skulle vara kär i/trånade efter en kändis, som inte ens visste om jag var kär i hen, men ex läste alla artiklar, instagram och kollade på klipp jag kom över med hen i - skulle jag vara otrogen då?

    2. Om jag skulle berätta för min kollega att jag känner att det är något mellan oss, och han skulle svara med att han inte ALLS kände samma, att han enbart ser mig som en bra vän/kollega, 'ledsen om du missförstått' - har jag ändå varit otrogen då alltså? Jag, men inte han (eller han också?) eller hur blir det då?
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (FYI) skrev 2019-01-29 10:58:52 följande:
    1. Nej...Däremot fjortisFlört

    2. Filosofisk fråga men...Ja, detta var ju länge en fråga, och i olika omgångar, en önskan från din sida att göra just detta, och då undrar man ju vad som hade hänt om du hade förverkligat det, och fått ett svar att kollegan hade samma känslor för dig? Vet du det själv?
    Så ja..Intentionen är ju då att vara otrogen, och att man vill ta det vidare. Då är man enligt min definition otrogen, egentligen oberoende vad för svar du får av kollegan... Men du fick många argument att låta bli, och du tog till sist till dig det....Bra !
    2. Nej, jag kan inte veta vad kollegan skulle svara om jag adresserade det, och jag har ju inte gjort det med rädslan att han säger att han känner samma. För nej, jag vet inte vad som skulle hänt då  - och därför har jag heller inte gjort det. Efter bl.a. en hel del bollande här - precis det jag var ute efter med tråden.

    DOCK  - enligt min definition är man (minst) två om man är otrogen. Dvs jag och en motpart som antingen gjort något med varann - fysiskt eller skrivit / sagt något om vad vi känner. Och det har jag/vi alltså inte gjort. Jag anser inte att man kan vara ensidigt otrogen utan motpart (om man inte har såna regler i sitt förhållande, det har iaf inte vi). Dvs den andra parten måste på ett eller annat sätt - skriftligt / uttalat eller fysiskt också vara med på noterna Och det kan varken jag eller ni veta om kollegan är eftersom vi varken rört varann eller sagt / skrivit något rakt ut om vad vi tänker / känner. 

    Annorlunda om vi hade pratat om det jag och kollegan och sen fortsatt  - DÅ skulle det vara annorlunda. 
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (FYI) skrev 2019-01-29 11:27:26 följande:
    Att ts är medveten om var gränsen går för sin man tror jag också, och jag förmodar att hon misstänker att den gränsen är överskriden.
    Därmed inte sagt att han skulle ta ut skilsmässa för det, det tror jag inte. Det skulle vara konstigt.

    Sen håller jag med..Jag är full av beundran att ts fortfarande hänger med och inte bara slutar. Det hade varit jättetråkigt. Men det har hänt vid ett tillfälle tidigare då hon uttryckligen lämnade tråden. Då var hon hårt ansatt...kanske även av migRynkar på näsan.

    Men ämnet berör många, och många kan sätta sig in i partnerns situation, och då kan argumentationen bli hård stundtals.
    Jag har ju ingen skyldighet att uppdatera här öht egnetligen, men jag har haft hjälp av att bolla detta med flera av er och tyckte därför att det kunde vara läge att berätta nuläget. När jag lämnade tråden innan jul hade jag precis landat i beslutet att jag skulle låta detta stanna vid en fantasi, och möttes då mestadels av "du kommer inte klara det" och inlägg i liknande inlägg, vilket gav mig verkligen noll - dvs då valde jag att lämna. 

    Vi får se hur länge jag fortsätter diskussionen här / uppdaterar / svarar på frågor som kommer  / om jag behöver bolla mer här. Beslutet är taget att jag ska låta bli, men jag är inte helt över bron än, det känner jag ju. Men jag är på ett bättre ställe än när jag startade denna tråd. 
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Orolig man) skrev 2019-01-29 11:15:51 följande:

    Börjar sälla mig till dem som säger att alt 1 inte är det bästa nu. Helt OK.

    Förstår dock inte hur du tänkt dig att lyckas med alt 3. Du fantiserar om att ligga med din kollega, du träffar honom varje dag, han är uppenbarligen trevlig, bekräftar dig, ger dig energi och gör dig allmänt lycklig.
    Hur skall du från en dag till en annan sluta få känslor för honom om förutsättningarna inte ändras?

    Hur har din och din man samvaro och intimitet ändrats under dessa senaste 6 månaderna? 
    Sex: Samma/oftare/mer sällan?
    Intima diskussioner: Samma/oftare/mer sällan?  


    Som jag skrev själv -  jag ÖNSKAR att nr 3 skulle funka men inser att jag måste ha distansen. 


    Min och min mans samvaro har varit och är bra, om något har det gått positivt ut över sexlivet senaste 6 mån (där snarare jag vill ha mer sex än vad han vill/orkar, vilket iofs är trist för mig men så det är). Det kunde lika gärna varit tvärtom, att jag sökt mig bort från min man, inte velat ha sex m honom etc. men nej, mycket mer snarare.

  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Ingen kul jul igen) skrev 2019-01-29 14:25:23 följande:

    Jag tror vi alla som följt denna tråd fattar vad TS nu jobbar på, tycker och tänker. Kan vi inte besinna oss och låta analyser, repetitioner och klappar på det egna moralbröstet vila lite.

    Måste vara jobbigt att ta steg tillbaka och svara på vad hon kände då när flera månader gamla inlägg tas upp. Tror iaf inte att det hjälper vägen framåt.

    TS har ju valt väg - rätt väg enligt mig. Låt oss se vart det leder. Jag tror hon fixar detta steg för steg och det kommer inte att gå fort. Jag är glad om vi får följa nedtrappningen till ett normalläge. Lycka till TS.


    Tack snälla :)
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Orolig man) skrev 2019-01-29 15:11:28 följande:
    Din tråd berör verkligen, som du säger många känner igen sig, på båda sidorna.

    Bara det att du ideligen orkar gå in här och bolla tankar (trots alla OT & ibland inte så konstruktiva kommentarer) tyder på att du är driven och envis.
    Uppfattar dig som en genuint trevlig person, just nu tillfälligt känslomässigt förvirrad kanskeFlört 

    Vill med detta ha sagt att jag faktiskt tror att du har både envisheten, viljan & karaktären att lyckas med ditt "2.5" alternativ. Håll fast vid den planen nu!

    Mycket i tråden känns nu som upprepningar och cirkelbevis så jag tror egentligen du har allt du behöver. 

    Hoppas på (och ser fram emot att få höra om) ett lyckligt slut för er båda (du och maken alltså).
    Tack! Det stärker mig. 
    Anonym (man) skrev 2019-01-29 15:25:23 följande:
    Ser att du är noga med att påpeka att du inte varit otrogen. Så det är väl kanske på tiden att vi reder ut det. 

    Ingen har sagt att du är otrogen i fysisk bemärkelse så som i att du skulle haft sex med din kollega. Det är heller ingen som sagt att det är fel att känna som du gör.
    Det som ifrågasätts är att du går bakom ryggen gått/går bakom ryggen på din man och gör saker som du vet att han inte är ok  med. Att du inte vill berätta det för din man borde väl vara bevis nog för att du är medveten om att det du gjort/gör inte skulle vara helt accepterat av din man.

    Jag tror till exempel att du är ganska väl medveten om att ta en fika eller luncha med en vän som man INTE är kåt/kär i inte riktigt är samma sak som att fika/luncha med någon man helst skulle vilja slita av kläderna på och knulla sig sanslös med eller hur? För det skulle du väl inte själv vara ok med att din man gjorde?

    Kort sagt, du har helt rätt, du har inte varit otrogen, det som ifrågasätt är om det är så snällt mot din man att du fortsätter ha tät kontakt med en person som du gärna skulle vilja ligga med? Skulle du själv vara ok med att din man chattar, mailar, smsar, fikar och lunchar med någon har är dökåt på?

    Om du inte skulle vara det, varför skulle din man vara det? Och varför fortsätter du då ha så tät kontakt med din kollega när du VET att det inte är bra för varken ert förhållande eller schyst mot din man? Förstår att det inte är lätt och att man inte rår över sina känslor, men du KAN väl rå över vad du gör? 

    Din tråd är trotts allt runt ett år gammal och på ett år har du gått från att vara tveksam till att du nu säger dig vara mer beslutsam, men vad har det inneburit i praktiken? Du fortsätter ju ha tät kontakt med kollegan. Det är väl bra att du KÄNNER dig mer beslutsam nu, men är det inte dags att du också applicerar det i praktiken?
    Det är fler än en i denna tråd som ansett/anser att jag redan varit/är otrogen, jag orkar inte förklara min ståndpunkt ang det längre, jag har gjort det åtskilliga ggr redan, bara att leta i mina svar. Jag har också sagt att jag och kollegan, trots att vi inte gjort något, inte bör ha så mkt kontakt pga känslorna - och det är ju precis det jag nu jobbar med. 

    Jag har inte alls lika tät kontakt med honom, vi sågs en gång utanför kontoret innan jul och efter det tog jag beslutet att nej, jag kan inte göra det här mer eller ta det längre för att se vart det bär, och varken han eller jag har heller bjudit in till det igen - kanske vi båda känner samma, gränsen nådd där? Vad vet jag vad han tänker. Vi har heller inte hängt på tu man hand som innan, och inte heller fikat lika ofta, även om vi ändå gjort det kanske tre ggr i januari.Sjukt mkt på jobbet så jag skulle inte ens hinna om jag skulle vilja, vilket alltså är en bra hjälp på vägen, jag ser honom knappt på dagarna. Dvs det går visst åt rätt håll. Vi har inte brutit med varann men kontakten har trots allt minskat. Tråden är från oktober, känslorna snart ett år - men som sagt är beslutet taget och jag kämpar med det. 
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (FYI) skrev 2019-01-29 16:30:09 följande:
    Jag kan hålla med om det mesta i första stycket och hoppas du har rätt.

    Att det faktum att ts "hållit på så länge" tycker jag i andra stycket blir en motsättning...
    Tycka om..bli attraherad..kul tillsammans..spänningen...bekräftelse..det förbjudna.
    Detta är inget som avtagit, utan istället tilltagit vad jag förstår fram till juletid då ts kommer på andra tankar.

    Vad man oftast glömmer att ta upp, i de flesta trådar som behandlar detta ämne är partnern..Hur går tankarna till honom? Rör det honom överhuvudtaget? Eller är han bara något hinder?

    Som partner i detta läget är man helt i underläge. Oftast är man bara vardag med hämtande och lämnande, middagstjöt, nattande av ungarna, sedan dödstrött bli sittande i soffan, tittande på TV tills det är dags att gå och lägga sig. 

    Jag vet inte om detta gäller TS men så ser det nog ut hos många och då blir det svårt att stå emot den charmerande roliga kollegan på jobbet som man inte har en vardag med, och inte kommer att få, förrän man flyttar ihop med honom.

    Om man då kan, och har viljan att distansera sig från kollegan måste enligt mig vara att föredra istället för att slänga nytt bränsle på brasan som jag uppfattar TS fortfarande gör i viss mån.

    Och TS, jag förstår att det inte är lätt...

    Jag trodde att jag varit tydlig (redan i trådstarten och genom hela tråden) att jag inte ser min man som ett "hinder för kärleken till min kollega". Inte alls. Jag har heller inga som helst föreställningar om att kollegan är bättre än min man eller att jag ser på oss två som i nåt rosa-skimmer. Jag förstår din poäng, och det är säkert vanligt att det är så - men nej, jag tror inte att min vardag med kollegan på nåt sätt skulle vara "bättre" än med min man och mina barn. Jag har heller aldrig skrivit det. Min man är fantastisk, och vi har det väldigt jämställt. Jag har svårt att se att min vardag skulle förbättras för att jag lämnade min man för kollegan. Jag sitter med känslor för två olika personer och det är skitjobbigt men känslorna för den ena beror inte på den andra. Just denna del verkar väldigt många här ha svårt att acceptera / förstå.


    Ja, genom att umgås så har vi uppenbarligen slängt eld på brasan - eftersom det vuxit fram känslor ju mer vi umgåtts. Jag tror ärligt talat inte det varit någons mening. Och kanske är det bara jag som har fått känslor för honom  (även om mkt tyder på att han iaf har nåt intresse). Och nej, du har rätt -  jag är inte helt i mål än. 

    Det kommer nog alltid att följa mig dock, att jag och kollegan aldrig pratat om det så att jag aldrig kommer kunna sortera vad som var mellan oss. Men det är en liten börda att bära i det stora sammanhanget.

  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (FYI) skrev 2019-01-29 17:33:36 följande:

    Jag har förstått detta, allt det du skriver...

    Men du måste hålla med om att som partner är man i underläge just för att man är det gamla invanda.

    Detta kan dock också vara en fördel om känslorna finns kvar, säger inget annat,

    Förmodligen är det en fördel för er eftersom du har dina känslor för honom kvar, och han förmodligen sina för dig.

    Men pirret för det nya är en stark känsla, och det är "risky business" när det kommer till förhållandet med din man.

    Men jag får be om ursäkt för inlägget ändå. Jag skrev det under tiden du postade ditt senaste.


    Det håller jag med dig om, att som partner hamna i underläge gällande pirret! Och ja, uppenbarligen är det risky business.
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift