Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    MsBöna skrev 2017-10-13 16:07:27 följande:
    Tidigare lät det ju så från dig, och andra här i tråden, att Kristersson inte hade bestämt sig angående SD och gav ett för osäkert intryck. Han tog inte tillräckligt avstånd från SD. Hur kommer det sig att du ändra dig?
    För att han inte hade bestämt sig och nu har han det.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    MsBöna skrev 2017-10-13 16:40:51 följande:

    Nihka: Din artikel är från 1 oktober och du hänvisar till den som en källa till att Kristersson är tydlig vad gäller SD. Under samma tid i den här tråden (se nedan) (innan M:s ökning i opinionen var känd) så lät det på ett helt annat sätt från sig och FDFMGA. Ni hävdade att M inte på ett tydligt sätt tagit avstånd från SD. Konstigt att det ändrats helt plötsligt. Speciellt när du hänvisar till en artikel från 1 oktober då du/ni skrev meddelanden nedan.


    FDFMGA svarade dig och skrev:
    FDFMGA skrev 2017-10-01 22:51:38 följande:

    Ja, och i SD-frågan har det inte skett någon förändring inom M än så länge.


    Inte alls konstigt om man tänker sig att man den aktuella dagen ännu inte hunnit läsa artikeln/ta del av innehället på annat sätt.

    Tro du att jag uppdaterar mig timme för timme om vad Ulf Kristersson har sagt?
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Regnbågensslut skrev 2017-10-13 17:10:35 följande:

    Och det var alltså trots att Kristersson gått ut på både Agenda, i olika artiklar och annan media att han inte vill samtala med SD och andra uttalanden som visa på avstånd till SD. Bl a den artikeln nihka hänvisa till som är ett led utav detta, alltså från den 1 oktober. Ändå höll många av er fast vid att han INTE tagit tillräckligt avstånd från SD.

    Förvirrande bara när ni inte kan bestämma er utan ni baserar era ställningstaganden utifrån vad senaste opinionssundersökningen visar, så ni vet hur ni ska vinkla det för att det ska vara till SD:s nackdel.

    Blir inte särskilt trovärdigt och det visar att många av er styrs av en egen agenda hellre än att måla upp en rättvis och verklighetsförankrad bild. Därför det är omöjligt ha diskussion med vissa av er för ni är redan övertygade om viss sak. Ni ser till att få er bild bekräftad och är inte ens intresserad av att diskutera på riktigt. Blir den inte bekräftad så bortser ni från fakta eller vrider på det så det passar er världsbild.


    Jag är inte förvånad över att du har lyckats få ihop det så här

    Den mycket enklare förklaringen att man gick på det man visste vid den aktuella tidpunkten känns kanske inte lika spännande och konspiratorisk, och du har rätt, det förhöll sig inte så.

    Sanningen är att jag vid den aktuella tidpunkten för samtliga Kristerssons utttalanden i SD-frågan från hans tillträde till den 1.a oktober satt i topphemliga möten för den Galaktiska Konfederationen. Jag blev visserligen uppdaterad via min öronsnäcka och min privata sekreterare som heter Bernt och som för övrigt är en riktig klippa, om samtliga Kristerssons uttalanden, men jag tyckte att jag kunde bortse från vad Kristersson hade sagt när jag senare på kvällen skrev på FL.

    Jag har ju diplomatisk immunitet. I hela galaxen
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    MsBöna skrev 2017-10-13 17:24:12 följande:
    Okej så du tyckte att han absolut inte hade bestämt sig för 1-2 veckor sen trots flera artiklar från samma period. Precis som din källa från 1a oktober så visade dessa artiklar att Kristersson säger att han inte vill samtala, tar avstånd från Sd och liknande. Han hade inte bestämt sig 1 oktober men hade ändå gjort det? Hm..
    Precis. Innan han inte hade bestämt sig eller iaf inte gått ut med vad han hade bestämt sig för hade han inte bestämt sig eller iaf inte gått ut med vad han hade bestämt sig för.

    Jag läste vad han hade bestämt sig för efter det.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    MsBöna skrev 2017-10-13 17:44:46 följande:
    Lite konstigt är det att hänvisa till en artikel från 1 oktober och mena att "nu har Ulf bestämt sig" för att lite längre bak i tråden samma datum säga att "nu måste han bestämma sig".

    Undrar vad det är som har ändrats? Datum och innehåll är liknande men däremot så har du ändrat åsikt helt. Vore intressant att veta varför men du får såklart säga att det bara beror på att du inte haft koll vad Kristersson sagt.
    Jag aldrig uttryckt mig som du påstår att jag gjort inom cittattecken. Citaten är dina påhitt. 

    Jag skrev idag "men Kristersson har redan klarlagt att något samarbete med SD kommer det inte att bli". 

    1:a oktober skrev jag att han hade uttalat sig om saken. Före det sa jag inget eftersom jag inte visste vad han hade sagt eller om han ens hade sagt något om saken. Han tillträdde som partiledare 1 oktober.

    Släpp det här nu.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2017-10-13 18:18:47 följande:
    Jag kan också se Sjöstedts förtjänster och är förvånad att V inte lyckas locka över fler väljare från S. Det förändrar dock inte min åsikt om klippet.
    Inte min heller och jag hör ju inte till gruppen redan övertygade som du menade var de enda som han skulle kunna imponera.

    V ligger på ca 8% och det är en ökning sedan det förra riksdagsvalet.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Padirac skrev 2017-10-13 19:46:42 följande:
    Ironi är svårt

    från samma länk

    "

    ? Han tyckte att om man ska hylla Chamberlain för att han har bett Hitler att inte starta krig, så kan man väl ge Nobelpriset till Hitler för att han inte har startat krig, berättar Gustav Källstrand, förste intendent vid Nobelmuseet.


    Brandt menade att vara ironisk, men det var inte alla som uppfattade detta.


    "
    Metapedia - nazistenas egen Wikipedia tycks heller inte uppfattat ironon uitan tar det som tecken på goda vitsord om sin Fuhrer.

    Det kanske är där man har fått det ifrån?

    *ingen länk så klart*
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    MsBöna skrev 2017-10-13 21:21:16 följande:
    Det spelar ingen roll tyckte det var lite kul och undrade bara. Undrade bara varför du ändrat dig, kan tyckas konstigt att 1 oktober säga en sak och sen någon vecka senare säga en annan och hänvisa till en artikel den 1a oktober också. Går inte riktigt ihop men du behöver inte ge en mer detaljerad förklaring än så..
    FDFMGA skrev 2017-10-13 17:08:58 följande:

    Nej, jag kan inte inse att det har skett någon förändring i M:s inställning till SD i och med partiledarbytet, alltså precis som jag skrev. Samtala med SD i utskotten ska de fortsätta med och det är precis lika oklart vad detta egentligen betyder, ett hej eller en gemensamt utarbetad syn på en politisk fråga?


    Ja okej du var lite tydligare.
    Jag har inte ändrat mig. Jag har sagt samma sak hela tiden. Driver du med mig eller?
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    MsBöna skrev 2017-10-13 21:35:45 följande:
    Whaaat det där gick inte alls ihop
    Det är väldigt enkelt

    1. Kristersson uttalar sig
    2. Jag kommenterar att han har uttalat sig
    3. Jag kommenterar att hur han står i denna fråga är avgörande för mig
    3. Jag upprepar att han har uttalat sig och länkar till hans uttalande

    Jag har inte bytt åsikt. Står om och om och om igen i min sidfot.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KillBill skrev 2017-10-14 10:27:24 följande:

    När moderaterna inledningstalade på sin stämma i Örebro i veckan så pratades det om att återtåget hade börjat. Det är lite gulligt att ledande moderater, får man anta, inte behärskar det svenska språket bättre än att använda ord på detta felaktiga sätt. Den korrekta betydelsen av ordet återtåg är reträtt, tillbakadragande, tillbakamarsch, flykt..


    De kanske tänker sig reträtten från övriga partier (tillbaka) till M?
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten