Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    FDFMGA skrev 2017-10-12 10:11:05 följande:
    Haha, ja det förstår jag.

    Vad jag syftade på var att jag inte förstår varför det ska vara nödvändigt att låtsas som att invandringen till Sverige inte är reglerad - man kan ju vara hur invandringsnegativ som helst ändå i och med att man kan tycka att regleringen är alldeles för slapp.
    Jag tror inte man låtsas. Jag har redan tagit upp en förklaring till mekanismerna bakom. Det som förundrade mig mest är att jag inte kom på det tidigare.
    Om du vill ha tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-10-12 10:34:24 följande:

    Aha, den har jag nog bommat.

    Min egen teori är att det bara är en del av kampen för förvränga språket, alltså samma fenomen som för högerpopulister viktiga betydelsebärare som exempelvis "kulturberikning, massinvandring, pk-elit, sjuklöver, pk-medier" 

    I förlångningen skulle varje högerpopulistisk analys kunna komprimeras till: Den oreglerade massinvandringen ligger i PK-elitens intresse men inte i svenska folkets vars identitet riskerar att utplånas"


    Jo, det är absolut en existerande och högst medveten stategi, men så finns det också de som helt enkelt är oförmögna att förstå det spelet, men det är kontroversiellt att exempelvis prata om diagnoser medan de de facto existerar.
    Om du vill ha tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Abegayle70 skrev 2017-10-12 12:29:51 följande:
    Jag syftade inte på dig i detta fallet. Jag har inte sett dig skriva diagnoser på folk på forumet och tror heller inte att du skulle syssla med sånt. De som ställer diagnoser vet nog själva vilka de är och borde skämmas ögonen ur sig. Däremot har jag tröttnat på begreppet "skrikhöger" (och andra uttryck) som börjat användas frekvent av många. Jag vet, jag är inte bättre själv, jag har både smålett och skrattat åt uttrycket och även använt det enstaka gånger men nu har det faktidskt gått för långt. Jag har börjat undvika politiktrådar för jag vet att jag lätt kan lockas med ner i detta träsk med förklenande uttryck och jag vill inte vara en sån människa, jag försöker vara bättre än så, (även om jag ofta misslyckas). Min älskade fru som också skriver på sociala medier har som pricip att fråga sig innan hon postar inlägg "blir jag en bättre mench av skriva detta"? "Skulle G-d uppskatta att jag skriver så här"? (hon är troende, inte ortodox, mer som en svensk statskyrkomedlem).

    Slutligen - Jag uppskattar, Alice Teodorescu m.fl på GP's "skrikhögerredaktion", Ivar Arpi, Hanif Bali, Ann Heberlein, Rebecka W. U. m.fl. ur den så kallade "skrikhögern", Jag är liberalkonservativ, men tycker att samhället har ett socvialt ansvar för sina medborgare. Det är alltså fritt fram att klistra den etiketten på mig om så önskas. Vill man förbruka den respekt jag fortfarande har för er, så varsågod...
    Du kanske syftar på mig. Jag har inte tilldelat någon en diagnos även om flera verkar ha känt sig träffade när jag funderade på orsakerna bakom att man inte vill/kan ta till sig att begrepp som reglerad invandring betyder att invandringen är reglerad.

    Att vi har en reglerad invandring står att läsa på myndigheters informationssidor  och det pågår ständiga diskussioner bland partierna och i riksdagen om hur man ska ändra i det existerande regelverket för att möta den aktuella situationen.

    Alla som förnekar att existerande lagar och regler finns är ju inte motiverade av en agenda som går ut på att sprida misinformation utan det är rimligt att anta att det finns personer vars verklighetsfrånvända framställningar har andra bakomliggande orsaker.
    Om du vill ha tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Padirac skrev 2017-10-12 20:10:40 följande:
    Ja, jag har svårt att släppa påståenden som bygger på falska fakta och förvrängning av ords betydelse.

    Propaganda, populism (och politisk framgång) bygger till mycket stor del på att ta ägandeskapet över ett begrepps betydelse, Ms framgångar inför första regeringsperiod byggde på ett medvetet och väl genomfört beslut om att ta ifrån röda blocket begreppet arbete.

    Makt över begrepp ger makt över tankar och värderingar, därför är det viktigt att reda ut de verkliga betydelserna av begrepp och påståenden.

    Tex när oreglerad används för att beskriva den reglerade flyktingmottagning tillsammans med den fria rörligheten inom EU, då förskjuts verklighetsuppfattningen och värderingar. Det är klassiska retoriska knep som behöver synas för att hålla debattens fakta skilda från opiniondrivande åsikter.
    Ja! Precis så!
    Om du vill ha tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Padirac skrev 2017-10-12 22:47:22 följande:

    Kanske är det detta som menas med den oreglerade massinvandringen  Drömmerwww.svt.se/nyheter/inrikes/dubbelt-sa-manga-tiggande-eu-migranter-senaste-aret - om man nu inte menar mottagningen av flyktingar och skyddssökande -

    Artikel från våren 2015

    "
    Strax efter påsk fanns det, grovt uppskattat, mellan 3.400 och 4.100 tiggande EU-migranter i Sverige. Det visar SVT Nyheters undersökning. Det är sannolikt minst en fördubbling jämfört med en undersökning som Sveriges kommuner och landsting, SKL, gjorde på försommaren förra året (se bilaga nedan). Den visade att det då fanns mellan 800 och 2.000 tiggande EU-migranter i landet.
    "


    Jag tror att åtminstone en del av de vilsna själar som påstår att vi har en oreglerad invandring menar att den reglerade invandringen ska utvecklas till att omfatta ett absolut tak i antal mottagna.

    Alltså max så många besökare från andra EU-länder, max så många besökare från länder utanför EU, max så många anhöriginvandrare, max så många arbetskraftinvandrare, max så många studerandeinvandrare och max så många flyktingar. DÅ skulle man anse att det fanns en reglering som då betyder att det finns ett regelverk.
    Om du vill ha tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-10-13 07:32:58 följande:
    Fast inte gör du dig skyldig till ett personangrepp bara för att du skriver skrikhöger tre gånger efetr varandra.

    Möjligen kan man tycka att du inte förmår definiera ditt budskap tillräckligt, men det förekommer ju emellanåt.
    Padirac skrev 2017-10-12 22:16:00 följande:
    Aha, jag förstod det från början som att du pratade om alla 100-tusentals flyktingar som kom hit 2015 och att detta var oreglerat, men du har alltså pratat om något annat som svar på detta hela tiden Drömmer


    Mmm.. begreppet arbete var en gång i tiden under vänsterns makt, sen 2006 blev begreppet arbete ägt av M - så det stämmer som du säger.

    Visst finns det egentlig betydelse av ord, om man tex menar att "massinvandringen 2015" var flyktingmottagning eller om man menar att "massinvandringen 2015" var EU-migranterna som kom efter att begränsningarna tagits bort för Bulgariens och Rumäniens medborgares friheter enligt EU-fördraget, ja då blandas man bort korten. I ena fallet var massinvandringen en flyktingmottagning eller mottagning av människor med särskilda skyddsbehov, i andra fallet var det det säkert inte så många EU-migranter som kom till Sverige.En EU-migrant är en EU-medborgare som har rätt till fri rörlighet inom EU under vissa villkor. 

    Hur som helst, ordens betydelse påverkar allmänna uppfattningar, När Trump svors in sades det från hans håll att det aldrig varit så många på plats för att delta och se detta. I själva verket var det egentligen inte alls så, men då kom förklaringen om alternativ fakta, ett sätt att inte använda ordens egentliga betydelse.

     
    Tja, vissa formulerar sig så att man kan befara att de tror att EU-migranter är flyktingar och en fråga för UNHCR.
    Skrikhögern finns. Och det är inte bara vänstern som betackar sig för den utan personer med högersympatier mig själv inkluderat. En del kallar den för "den råa gaphögern".

    Ledare i DN:

    "Ulf Kristersson efterlyser mindre tjafs och ett vuxnare politiskt samtal. Om det ska läsas som en markering mot den råa gaphöger som hans parti hittills har tolererat är det välkommet."

    www.dn.se/ledare/ett-litet-hopp-for-moderaterna/
    Om du vill ha tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KillBill skrev 2017-10-13 00:21:26 följande:

    Jag är inte vänsterpartist men jag måste säga att Jonas Sjöstedt är en skicklig retoriker. I den här debatten smular han till Ulf Kristersson fullständigt.


    Jo, Sjöstedt lägger fram det bra, men Kristersson har redan klarlagt att något samarbete med SD kommer det inte att bli:

    "Det är Alliansen som är mina värderingsfränder. Moderaterna kommer inte att ha några samtal eller förhandlingar eller något med Sverigedemokraterna. Det är Alliansen som är vår familj. Jag tycker inte att det är så komplicerat".

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ulf-kristersson-valjs-till-ny-partiledare-for-moderaterna


    Om du vill ha tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nihka skrev 2017-10-13 10:11:16 följande:
    Skrikhögern finns. Och det är inte bara vänstern som betackar sig för den utan personer med högersympatier mig själv inkluderat. En del kallar den för "den råa gaphögern".

    Ledare i DN:

    "Ulf Kristersson efterlyser mindre tjafs och ett vuxnare politiskt samtal. Om det ska läsas som en markering mot den råa gaphöger som hans parti hittills har tolererat är det välkommet."

    www.dn.se/ledare/ett-litet-hopp-for-moderaterna/
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-10-13 10:28:48 följande:
    Javisst.

    Om skrikhögern dels lugnade ner sig och dels förmådde att använda vedertagna begrepp utifrån deras svenska betydelse och inte i någon slags skrikhögertappning så skulle samtalstonen säkert bli betydligt mer konstruktiv och pseudodebatterna färre.

    Själv tycker jag också att det är skillnad på att kalla en åsiktsriktning som är lika tinnitusframkallande som tendentiös för skrikhöger  och att som skrikhögerrepresentanten Hanif Bali sparka på personer som tagit livet av sig eller att kalla kvinnliga åsiktsmotståndare för batikhäxor.

    Just hans användning av det högerextremistiska batikhäxor visar med all önskvärd tydlighet vad han står för - och där kan man också påstå att en benämning på en åsikt ibland kan vara såväl sexistisk som av personangreppskaraktär.

    Det är överhuvudtaget inte förvånande att skrikhögerfalangen inom M är känd för att kalla kvinnor horor. Det har de för övrigt gemensamt  med SD-gänget med järnrör på Kungsgatan.
    Jag anser att Hanif Bali är en belastning för M och jag tror att något av hans utfall kommer att få honom petad före valet.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2017-10-13 11:55:21 följande:
    Sjöstedt låter som vilken dussinpolitiker som helst och predikar bara för de redan troende. Inget som sticker ut från mängden.
    Jag stödjer inte V, men kan ändå se Sjöstedts förtjänster som politiker.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten