Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Missermajser skrev 2019-10-25 23:52:41 följande:

    "Läs SvD digital utan kostnad i 2 månader, därefter 199 kr/mån tillsvidare. Avsluta när du vill."


    Intressant är den men jag håller inte med om all av det lilla som gick att läsa innan betalväggen. 


    Det första jag reserverade mig emot:


    "Vänsterns demonisering av sina motståndare som ?rasister?, ?sexister? och ?homofober? gynnar bara de högerpopulistiska partierna."

    Visst kan det överdrivas men inte all för sällan säger högerpopulisterna saker som förtjänar de  där etiketterna.


    ?Att kategorisera högerpopulistiska partier som ?extremhöger? eller ?nyfascister? och skylla deras framgångar på anhängarnas låga utbildningsnivå är naturligtvis väldigt bekvämt för mitten-vänsterkrafterna. Det är ett enkelt sätt att diskvalificera dem utan att behöva erkänna mitten-vänsterblockets eget ansvar för deras framväxt."


    Det första tycker jag att man faktiskt kan med rätta då och då men man måste ha på fötterna och avslöja det på bar gärning. Jag har själv valt mindre bra sammanhang ibland där jag gjort bort mig istället.


    Det andra kan ibland vara sant men att nedvärdera människor med låg utbildning är inte rumsren utan väldigt äcklig egentligen. Att diskvalificera dem är ännu värre och sker ofta inom vänstern i så pass hög grad att de med lägre utbildning lämnar vänstern och byter sida. Tyvärr tror jag vänstern ibland gått så långt att den diskvalificerar sin egen ideologi. Det stora folkbildningsarbetet där man skulle hjälpa underklassen att hitta språket kanske har dött ut? 


    Nej, jag håller förstås inte heller med henne - men en av hennes teser är att i stället för att peka på de verkliga orsakerna till att klassklyftorna blivit större än någonsin så förespråkar socialdemokratin en lightversion av nyliberalism eller en kraftigare version - som t ex Macron.

    Hon menar att orsaken till högerpopulismens framgångar är att den erbjuder en berättelse som det går att tro på - att allt är invandringens fel - och efterlyser en vänsterpopulism som motvikt till högerpopulismen.
  • FDFMGA
    Missermajser skrev 2019-10-26 13:16:11 följande:

    Glömde att bemöta slutsatsen. :)


    Ja om man tycker en "vänsterpopulism" skulle kunna återge de verkliga problemen. Nu vet jag inte vilken definition av populism hon tänker sig när hon talar om vänsterpopulism.  Svepande kritik mot USA imperialismen och etablissemanget i stort tror jag inte mycket på.

    Däremot så tror jag inte ens mellanskikten samhället som kanske är starkast på att producera populism var motsättningen mellan de själva och den globala kapitalismens intressen och vad den globala kapitalismens inre motsättningar består i. Skulle de göra det fullt ut kan det se annorlunda ut för en framtida vänster eller socialdemokrati. Under förutsättningen att de istället förhåller sig till en sådan verklighet än olika höga grader av den nyliberala förklaringsmodell de ägnar sig åt nu.


    Jag uppfattade det som att hon avser det klassiska "Follow the money" och att hon menar att den omfördelning som skett i Sverige och globalt har inneburit att skillnaden mellan traditionell arbetarklass och medelklass delvis har suddats ut medan man fått en relativt fåtalig men oerhört förmögen överklass.

    Nyhögerns så kallade etablissemangskritiker kommer ju ganska ofta från det mycket förmögna etablissemanget, som t ex Patrik Engelau som under årtionden distribuerat propaganda för nyliberalism och större inkomstklyftor via skötebarnet Den Nya Välfärden.

    Om sen argument som att 27 procent av den globala inkomsttillväxten under 1980?2016 tillföll den rikaste procenten medan världens fattigare hälft dela på 12 procent (World Inequality Report" ska anses vara populistiska eller inte kan ju diskuteras.

    Jonas Sjöstedt gjort en liknande jämförelse i en DI-intervju (också betalvägg) där han påstår att "Tre svenska män äger lika mycket som 60 procent av befolkningen ? 5,4 miljoner svenskars sammanlagda förmögenhet. Det är helt bisarrt."

    Det kan jag hålla med om - om uppgiften är korrekt.
  • FDFMGA
    Daouren skrev 2019-10-27 00:31:39 följande:
    För en utomstående ser det ut som du torkade debatten och hängav dig åt personangrepp. Ivrigt påhejad av en annan kommunist.
    Fast särskilt utomstående är ju inte du. Ingen har väl skapat så många nick på FL som du.

    Men lite har du lugnat ner dig, tycker jag. Dina noveller om en namngiven kvinnlig skribent här på FL där du ingående beskrev hur hon blev gruppvåldtagen av araber hör till de minst minnesvärda av dina uttryck här på FL, i synnerhet som flera av dina följare här på FL uppskattade dessa. Det från Flashback upprepade gånger kopierade inlägget om "negerns egenskaper" hör också till de mindre minnesvärda.

    Själv har jag roats av hur lätt du har lyckats få dina följares gillande här på FL under årens gång och allra mest av att du för det mesta numer framtäder som allmänborgerlig med tesen att M och KD måste samarbeta med SDSkrattande
  • FDFMGA

    Jag tycker det är mer adekvat att jämföra de skenbara motpolerna kommunism och den libertarianska utopin en nattmössestat.

    Som utopiska ideologier kan de te sig nästan vackra - men deras verkliga konsekvenser får eller skulle få den mest nattsvarta dystopin att blekna.

    Nazismen däremot - är redan som ideologi rätt ondskefullt exkluderande.

  • FDFMGA
    Lena1979 skrev 2019-11-04 18:48:26 följande:
    Menar du att kommunismen inte skulle ha varit ondskefullt exkluderande?
    Tror du att alla miljoner förtryckta och miljoner anhöriga till de döda håller med dig?
    Varför inte försöka förstå vad larwain skrivit i stället för - som jag ser det - medvetet missförstå.

    Och för formens skull. Jag anser att kommunismen i praktiken är skyldig till mijontals människors död och förtryck av långt fler.

    Förresten. Testa att läsa Djurfarmen som skrevs som kritik mot kommunismen - förstår du den boken så förstår du också skillnaden mellan teori och praktik. Längesen jag läste den, men frasen "All animals are equal, bot some are more equal than other" är en visserligen oerhört förenklad, men samtidigt helt sann sammanfattning av kommunism i praktiken.
  • FDFMGA
    hjärtekrossad skrev 2019-11-05 14:40:56 följande:
    Haha, så du har hittat sanning hos konspirationstomtarna inom John Birch Society.Tomte
  • FDFMGA

    Och moderatstyret i Stockholm säger upp var tionde läkare och undersköterska på Nya Karolinska.

    Enligt planeringen ska detta inte påverka kvaliteten på sjukvårdenTomte

    https://www.svd.se/lognaktigt--sjalvklart-paverkas-patienterna

    E
    nligt en obekräftad källa har moderatstyret drabbats av konsultabstinens och ska nu utveckla konsultbegreppet Värdebaserad vård till politikerbaserad konsultorgie.

    Därav besparingen på verksamheten - som ju ändå inte fungerar på NKS efter att Skanska byggt världens dyraste sjukhus och Boston Consulting Group infört värdebaserad vård.

  • FDFMGA
    KillBill skrev 2019-11-06 22:00:32 följande:

    Det moderata landstingsrådet Irene Svenonius hade det tufft i kvällens uppdrag granskning för att inte ta om Karolinskas HR chef  Har du inte sett programmet så gör det. https://www.svtplay.se/video/24361601?start=auto


    https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug-referens-karolinska-och-judehatet


    Det ska jag göra - även om risken är stor att jag blir riktigt förbannad.

    Det är faktisk obegripligt att M-styret i regionen har lyckats så oerhört illa med att få till en fungerande sjukvårt i den region som har Sveriges i särklass bästa förutsättningar sett till skattekraft och avstånd.

    Vore jag konspiratoriskt lagd skulle jag tro att det handlar om ett medvetet sabotage, nu är jag inte så konspiratoriskt lagd så jag tror att det i stället handlar om oduglighet och att konsulterna skrattar hela vägen till banken när de lurat skjortan eller stödstrumpan av moderatstyret.
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2019-11-06 23:11:16 följande:

    Det är ett sorgligt program och man lider med den utpekade överläkaren men också med anställda på Neurokirurgen som utpekats som antisemitiska medlöpare vilket uppenbarligen inte är sant.


    Sjukhusets HR chef gör en katastrofal intervju. Både Irene Svenonius och sjukhusdirektören Björn Zoëga blir avslöjade med att ha tagit hedern från den utpekade överläkaren på mycket lösa grunder. Frågan är om vi inte kommer att få se ett rättsligt efterspel på grund av detta.


    Detta är ett program som gör en mycket upprörd att se.


    Ja, jag trodde det skulle handla om nedskärningarna (hur de nu skulle ha kunnat hinna med detta). 

    Jag hade bara läst om "antisemitismen på karolinska"  i medierna och trodde utan att reflektera att den anmälande läkarens berättelse var sann.

    Riktigt obehagligt det här - och det är så trist och tragiskt med en agenda där kritik mot staten Israel stämplas som antisemitsim - eller som det verkar här att en rättshaverist får rätt mot bättre vetande genom att använda sitt etniska ursprung som ett vapen för personlig vinnings skull.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten