Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    KillBill skrev 2019-05-26 09:44:11 följande:
    Varför pratar du om den kristna vänstern?  Diakonia är inte en kristen vänsterorganisation. 
    Står man tillräckligt långt till höger ter sig allt som vänster.

    Och vice versa kan jag tro - en revolutionär marxist skulle väl uppfatta Diakonia som en högerkristen förtryckarorganisation som hycklar medlidande.

    Perspektivförskjutning är en subjektiv företeelse.
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2019-05-30 11:35:55 följande:

    Jag läser i tidningen att det moderatledda styret i Danderyd planerar en chockhöjning av skatten.

    Normalt sett brukar moderaterna hävda att sänkt skatt betalar sig genom ökade incitament att arbeta men den principen gäller antagligen inte Danderyd..


    Jag hörde en intervju med det moderata kommunalråden som utan omsvep, utan att skylla ifrån sig, förklarade att de skött ekonomin illa.

    Jag är väl inte särskilt förtjust i moderatpolitik men det är befriande skönt med politiker som inte reflexmässigt skyller på andra.
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2019-05-30 22:49:56 följande:
    Kolla in det här klippet. Några minuter in i inslaget intervjuas Joachim Gahm i KD. Helt skruvat.

    www.svtplay.se/video/22110534/aktuellt/aktuellt-29-maj-21-00-3
    Ja, jag associerade till två gamla Maria Lang-titlar: "Ofärd i huet bor" och "Vår sång blir stum".

    Annars har ju Sveriges kommuner enorma tillgångar, tillgångar som borgerliga kommuner gärna slumpar bort för att kunna sänka skatten eller bara av ideologiska skäl.

    Danderyds kommun har nått vägs ände, det går inte att sälja ut mer - och då blir det nedsärningar och skattehöjninger i Sveriges rikas(te) kommun.
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2019-06-03 09:50:27 följande:
    Ullenhag ...

    När han sa att han kandiderar så plockades hans gamla tweets fram:

    https://twitter.com/erikullenhag/status/473139511107805184


    "Ett öppet Sverige handlar om solidaritet men Sandviken påminner om att vi också blir rikare av öppenhet."

    DN:"Tjänar över en halv miljard på invandringen"
    Ullenhag är inte moderat utan liberal, en av kandidaterna till partiledarposten för L.

    Men det här kommer lite närmare M - eller åtminstone M-, KD-, SD-svansen. Det före detta moderata kommunalrådet i Sölvesborg vill avsätta Kristersson och hela M-ledningen och så anser hon att M, KD och SD ska bilda regering.

    Man kan tro att nästan alla som vurmar för SD-samarbete skolkade från mattelektionerna på lågstadiet. Det finns ingen majoritet i riksdagen för ett sådant samarbeteSkrattande

    https://www.svd.se/pilthammar-varfor-far-kristersson-sitta-kvar
  • FDFMGA
    RebeckaZ70 skrev 2019-06-08 22:36:39 följande:
    Jaså? Var du där? 

    Jag har inte heller läst några protester från socialistisk håll mot de antisemitiska propagandalögnerna som publicerats i aftonbladet. 
    Hm, Israel-palestinakonflikten relativt S  i en tråd som handlar om M. Ja, den konflikten tycks poppa upp i alla trådar på samhällsdelen utom tråden som handlar om Israel.

    Antisemitism i dess ursprungliga bemärkelse omfattade de semitiska folken men inte ens i den bemärkelsen tror jag att den är så framträdande hos M, inte än iallafall.

    Iofs kan kanske utvecklingen där man sätter likhetstecken mellan muslim och arab (semit) innebära att det blir vanligare med den formen av antisemitism.

    Jag såg en förklaring på Wikipedia där man skrev icke-troende muslimer, där är man bra nära likhetstecknet.
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2019-06-09 10:31:02 följande:

    Vad säger vi om att SKMA har synpunkter på Weideryd, Bjereld, Demker och Ardin då?


    Kanske att den här tråden handlar om M inte om S.

    Det blir lite tjatigt när man inte förmår hålla sig till ämnet.

    Däremot är det full möjligt att starta en tråd med rubriken "Antisemitismen inom S" där nyhögern kan föra fram sina rön.

    Men antisemitism i dess ursprungliga bemärkelse omfattade de semitiska folken men inte ens i den bemärkelsen tror jag att den är så framträdande hos M, inte än iallafall.

    Iofs kan kanske utvecklingen där man sätter likhetstecken mellan muslim och arab (semit) innebära att det blir vanligare med den formen av antisemitism.

    Jag såg en förklaring på Wikipedia där man skrev icke-troende muslimer, där är man bra nära likhetstecknet.
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2019-06-14 09:00:58 följande:
    Du svarar ju inte på det jag frågar utan vill köra ditt "men dom då! för att styra bort samtalet från antisemoitismen inom S"

    Du behöver inte svara men då kan man ju fundera på varför du från början lägger dig i något jag och padirac skriver om.
    Numer finns det två trådar där den så kallade antisemitismen inom S diskuteras.

    Den här tråden handlar om förfallet inom M sedan man började närma sig SD.

    Men visst - indirekt så ger det kanske en inblick i hur utvecklingen kan komma att te sig inom M, det vill säga att allt fler av anhängarna reflexmässigt kommer att lägga in böneutrop med tillhörande förkunnelser om islamiseringen inom S eller antisemitismsmetande som svar på allt mellan himmel och jord.

    Höerpopulism i sig tycks ju inte precis uppmuntra till självständigt tänkande och som någon av SD-kramarna skrev i en av antisemitismtrådarna är Israel muslimernas fiende nummer ett och därmed är allt kritik av israel ekvivalent med muslimkramande antisemitism.

    Hm, där ser man - min tes i inläggets början att antisemitismmässandet är irrelevant för tråden var inte nödvändigtvis korrekt - utan ett exempel på det moraliska förfallet som SD-vurmande kan ge upphov till.

    Personligen så anser jag att antisemitismen är en vidrig form av rasism och att det vore trist om dess verkliga innebörd "förflosklades".
  • FDFMGA
    RebeckaZ70 skrev 2019-06-20 19:29:20 följande:
    Nog för att jag visste att Palme var helig för socialdemokraterna, ja nästan som en profet, men att det ska bli antisemitism att bära en (iofs ganska osmaklig) palmetröja?
    Palme som var bästa kompis med Yassir Arafat. 
    För den som inte visste det tidigare, så gillade inte Arafat heller judar särskilt mycket.
    Det finns en lång historisk tradition där judar skildras som obehagliga kroknästa figurer.

    Jag akn göra en enkel gooling på jude palme kroknäsa om peta dit en länk till träffbilden.

    För mig är det obegripligt att man kan hata judar bara för att de är judar, eller araber bara för att de är araber eller svarta bara för att de är svarta. En inställning jag är övertygad om att jag delar med så gott som alla socialdemokrater i Sverige, med ett visst undantag för dem som är präglade av Israel-palestina-konflikten och det hade det finns på bägge sidor av konflikten.

    Jag har läst en hel del av det du skrivit sedan du började skriva här och tycker lite synd om dig efetrsom du numer får medhåll från personer för vilka främlingsfientlighet, intolerans och förakt för andra är livsluft medan du fjärmat dig från sådana somanser att rasism är vidrig oavsett vilken etnicitet som drabbas.

    Att ta del av betraktelserna om antisemitismen inom S är för mig som socialdemokrat som att lyssna till inte särskilt begåvade sagoberättare.

    Hatet mot judar är gammalt och det är säkert mycket påtagligt i Mellanöstern, men inte bara där utan också i en del av de europeiska länder dina bundsförvanter på FL vurmar för - tillsammans med hatet mot romer, homosexuella, muslimer, araber, medier, intellektuella och alla som inte ser upp till en stark auktoritär ledare.

    Här kommer länken, slit den med hälsan!

    https://www.google.com/search?q=palme+jude+krokn%C3%A4sa&oq=palme+jude+krokn%C3%A4sa&aqs=chrome..69i57.6353j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten