Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Digestive skrev 2019-11-18 14:31:41 följande:
    Nu visar du inga tecken på att förstå vad 1) >>Prata bakom ryggen.<< eller 2) >>Gå bakom ryggen.<< betyder.

    Låt mig hjälpa dig med den saken samt knyta ihop sammanhanget åt dig.

    1) Att >>prata om någon som inte är med i samtalet<< betyder det första. Vilket kan ses som tekniken som föredras när det >>skvallras<< och inte minst vid skvaller på skolgårdar.

    www.synonymer.se/sv-syn/prata-bakom-ryggen-på-någon

    2) Att >>handla i lönndom<< betyder det andra.

    www.synonymer.se/sv-syn/gå-bakom-ryggen

    Fundera gärna på skillnaden. Fundera även på vad du nyligen har skrivit och huruvida dessa personer >>är med i samtalet<<:
    FDFMGA skrev 2019-11-17 23:26:31 följande:

    Inte alls.

    Att det finns personer som sysslar med egenodling av kränkthet innebär inte annat än att den odlingen vuxit dem över huvudet.

    Jag förstår mig inte riktigt på den företeelsen, i synnerhet för att dessa personer så ofta hänger sig åt personangrepp när de känner att de inte klarar av att debattera ett ämne.


    När du har funderat klart återgår jag gärna till den partipolitiska diskursen, om du nu känner dig klar med att kommentera min personliga tro. Känner du dig inte riktigt klar med den biten så få det ur systemet - genom PM-kontakt eller genom att åberopa min närvaro i en lämplig tråd (och glöm inte att knacka mig på axeln så att jag kan närvara vid det samtalet/den diskursen, så du inte pratar bakom ryggen på folk igen).

    Känner du dig dock klar med min privata tro så vill jag se hur du motiverar påståendet att KD >>är ett religiöst parti<<. Någonting på fötterna bör du ändå ha när du kommer med sådana absurda påståenden om ett svenskt riksdagsparti året 2019.
    Nja, visst skulle jag kunna fundera på varför dina texter saknar styrsel - men jag betvivlar att ens ett ingående studium skulle leda till annat än till det Tegnér sa för så många år sen: "Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta".

    Skälen till att  du förnekar att KD är ett kristet parti är mig ganska likgiltiga.

    Min synpunkt på nyauktoritär höger är densamma som alltid - skrapar man det allra minsta på ytan så poppar genast intoleransen, grinigheten, lättkränktheten och osjälvständigheten fram.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2019-11-19 08:40:09 följande:
    Man tror att icke konfessionell betyder att inga ANDRA religioner ska prägla verksamheten.
    Det blir lite tokigt ibland när kristna ledare utan historiska kunskaper proklamerar att kristendom är den grund våra samhällsvärderingar vilar på och det kitt som ska hålla ihop vårt samhälle.

    Typ, när Ebba hade betonat vikten av att barn skulle lära sig de litterära klassikerna och det vidade sig att dessa var henne obekanta.

    https://www.expressen.se/nyheter/busch-thor-vill-se-barn-lasa-klassiker-kan-dem-inte-sjalv/
  • FDFMGA
    nihka skrev 2019-11-19 12:51:49 följande:
    Jag tror hon blandar ihop gud med tomten.
    Inte alltför osannolikt.

    Hon kan ju mycket väl ha stirrat sig blind på anhängarnas beteende.

    Nåja. Apropå kunskaper. Efter litteraturtestet så kan man förmoda att Ebba inte längre nöjer sig med Tomtebobarnen utan utsträckt sitt läsande till Strindberg, Lagerlöf och Östergren.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-19 14:02:54 följande:
    Jag har förstått att ditt intresse för min personliga tro överskuggar intresset för saklig diskussion.
    Men finns det ingen gräns för ditt ältande om din tro.

    Varför inte skapa en tråd där du berättarom dina tro för dina eventuella följare.

    Här diskuterar vi KD för närvarande.Skrattande
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-19 15:00:16 följande:
    Jag har bara nämnt den vid ett (1) tillfälle. Du tar dock upp den i tid och otid samt i de mest irrelevanta sammanhang - men älta på du med dina dubbla måttstockar, det säger mer om dig än om mig.
    Men som du ältar din personliga tro.

    Om du inte kan diskutera KD utan att kräva att andra ska vara intresserade av och dela din personliga tro så varför inte strata en egen tråd där du anger ramarna för vad du finner nöjaktigt.

    För mig är KD ett religiöst parti - medan man möjligen kan hävda att kristendomen är en delmängd i de större enheterna svensk kultur och svenska värderingar, men inte det omvända.

    alltså, det här är ett diskussionsforum. jag röstade på S senast, och skulle väl närmast beskriva mig som socialdemokrat - men inte fan går jag in och försöker föreskriva för dem som ogillar S vad man får tycka eller inte tycka om S.

    Försök lämna din personliga tro bakom dig när du resonerar, så kanske dina texter innehåller färre härdsmältor fortsättningsvis.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-19 16:07:58 följande:
    Men nu har ju inte jag tagit upp vare sig min eller din personliga tro i den här tråden, utan du började dra in min:
    FDFMGA skrev 2019-11-16 19:14:19 följande:

    Hur går det för dig - senast hade du visst lämnat KD, men du byter ju parti som andra byter strumpor och så funderade på att konvertera till islam - inshallah.


    Du har till och med frågat om den:
    FDFMGA skrev 2019-11-16 20:09:30 följande:

    Hur går det med konverteringen till islam förresten och är den förenlig med att vara anhängare till ett fundamentalistiskt kristet högerparti?


    Du framstår som tämligen förvirrad när du inte kan förhålla dig till vad du har skrivit bara i dagarna.

    Jag har förstått att du klassar KD som ett religiöst parti och jag frågar dig då hur du motiverar ett sådant påstående. För mycket riktigt befinner vi oss på ett diskussionsforum och inte på en anslagstavla där vi blott meddelar världen om våra åsikter, sådant har du bloggar till.

    Så argumentera för/motivera ditt påstående om KD - om du nu vill ha den efterfrågade partipolitiska diskussionen som du påstår att du vill ha.
    Olika perspektiv.

    Ungefär som när du anser att jag går bakom ryggen på personen som brukar skapa nick med namn som FDFMCA eller "Gagga är moderator" när jag påpekar att hen är bannad från FL och har tusentals bannade nick bakom sig - alltmedan jag småler glatt åt hur du och två andra nick i den här tråden kuckilurar tillsammans om vilken tur ni haft som slapp mig på skolgården.

    För mig ett skolexempel på att den nyauktoritära högern helst pratar om personer men ogärna till demSkrattande

    Nåväl, du avviker lite där eftersom du även sysslar med direkt kommunikation. Nej, jag är inte intresserad av din tro - men frågar förstås artigt om du har behov av att fortsätta berätta.

    Till saken: KD.

    Om det fanns ett peri som kallade sig Kommunistiska partiet (det kanske det gör iofs, men strunta i det) och som påstod sig vara unika i sin förankring i det kommunistiska idéarvet så skulle jag självklart betrakta partiet som kommunistiskt.

    På samma sätt som jag betraktar KD som kristet när partiets ledare i en debattartikel i den kristna tidningen Dagen påstår sig vara unika i sin förankring i det kristna idéarvet.Glad
  • FDFMGA
    nihka skrev 2019-11-19 16:30:53 följande:
    De flesta fullkomligt skiter i Jesus och tänker inte ens på att julkrubban har en religiös betydelse. Jul är en familjesammankomst där man umgås, äter och ger varandra presenter.

    Inte ens julottan har någon religiös betydelse för de flesta utan är en tradition med hög mysfaktor med facklor och historia. Liksom att folk gifter sig i kyrkan för att det är en trevlig lokal och bilderna blir bra.

    EBT är ute och cyklar om hon tror att de flesta svenskar bryr sig så mycket om kristendomen. 
    Åh, jag kan fortfarande småle åt minnet av hur Ebba gick ut i krig mot Icas blasfemiska annonsering där de kallar skinka de säljer i april för helgskinka.

    Ebba må vara obekant med Strrindberg och Lagerlöf men den gamla julsången "Nu är det jul igen /.../ och julen varar än till påska". Den har hon tagit fasta på, minsannTomte
  • FDFMGA
    hjärtekrossad skrev 2019-11-19 17:26:45 följande:

    Tycker det är småkul med folk som fortfarande tror vi lever i en demokrati. Att vi kan förändra genom att rösta var fjärde år.

    Svergie är ett mycket sjukt land.


    Hur går det med haarpsen. Är det fler än du som har kommit på att etablissemanget sen länge styr vädretSkrattande
  • FDFMGA
    hjärtekrossad skrev 2019-11-07 09:24:22 följande:
    Nope du har fel! Agenda 2030 har som mål att ha total kontroll över vädret. Villket de redan har idag, bara allmänheten som inte förstår det än. Men jag kan säga att med hjälp av mycket små partiklar som de sprutar ut i atmosfären och med hjälp av anläggningar som haarp kan de skapa regn, torka, m.m ! Haarp riktar mikrovågor energi mot partiklarna och de får då önskad effekt. Enkelt förklarat.
    Solig
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-19 18:40:41 följande:
    Vadå olika perspektiv? Du har dragit in min personliga tro flertalet gånger här utan relevans. Punkt.
    Men som du ältar din personliga tro.

    I sammanhanget KD är den bara intressant ur perspektivet att du inte tror på KD när man förklarar att man är en i jämförelse med andra borgerliga partier unik bärare av kristen idétradition.

    Här tror jag mer på KD än på din personliga tro på att KD inte är ett kristet parti, den senare avfärdar jag som antingen en önskedröm eller också ren vidskepelse.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten